Δύο ημέρες πριν τις εκλογές. Τις Τοπικές Εκλογές, που μετατράπηκαν σε Εθνικές.
Εδώ στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα.
Ενώ θα περίμενε κανείς, οι υποψηφιότητες της ΝΔ, με τον Γκιουλέκα για Δήμαρχο, και τον Ψωμιάδη για Περιφερειάρχη, να πατώσουν, λόγω της σωρείας σκανδάλων και καταγγελιών διαφθοράς των προηγούμενων διοικήσεων του ίδιου κόμματος (Παπαγεωργόπουλος-Ψωμιάδης), κυριαρχεί η αίσθηση πως τελικά, ξανά-μανά αυτή η πόλη, θα κλείσει τα μάτια της μπροστά στην Αλήθεια, και θα ψηφίσει , για ακόμη μια φορά, με πρωτεύον κριτήριο, την εμπορική ανταλλαγή της ψήφου, με ένα εφήμερο βόλεμα.
Οι Διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου-Ψωμιάδη, σε Δήμο και Νομαρχία αντίστοιχα, έχουν αφήσει πολλά σημεία αδιευκρίνιστα, όσο αφορά κυρίως τα Ταμεία της Πόλης μας.
Είναι βέβαιο, πως η επανεκλογή του Ψωμιάδη, αλλά και η εκλογή του Γκιουλέκα, υποψηφίου του ίδιου κόμματος με τον Παπαγεωργόπουλο, θα εξαλείψει κάθε πιθανότητα περαιτέρω ελέγχου ή έρευνας, πάνω στα Οικονομικά θέματα που τόσο πολύ προβλημάτιζαν λίγο καιρό πρίν.
Θεωρείται δεδομένο, δυστυχώς για αυτόν τον τόπο, πως για να υπάρξει επιτροπή ελέγχου που θα ερευνήσει τις κινήσεις του Δημοσίου Ταμείου της πόλης, θα πρέπει να αναλάβει την εξουσία, άνθρωπος άλλου κομματικού φορέα, που θα θέλει να ξεσκεπάσει την κακοδιαχείριση των προηγούμενων, όχι βεβαίως για το καλό της πόλης, αλλά για το καλό του δικού τους κόμματος.
Έστω και έτσι όμως, το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε. Εν τέλει, θα γινόταν αυτός ο πολυπόθητος έλεγχος της διαχείρισης του δημοτικού Ταμείου, ώστε να μάθουμε όλοι μας, που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν.
Ως εκ τούτου λοιπόν, θα περίμενε κανείς, η εκλογή ανθρώπων που θα ήθελαν να αναδειχθεί η Αλήθεια, θα ήταν δεδομένη.
Δυστυχώς όμως, δεν είναι.
Όλοι πιστεύουν πως για ακόμη μια φορά, αυτή η πόλη, θα επιλέξει να αναδείξει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανθρώπους που δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το θέμα.
Και η ερώτηση παραμένει. Γιατί;
Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα, οι λόγοι επανεκλογής ανθρώπων που εδώ και χρόνια καπηλεύονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης, γίνονται ξεκάθαροι.
Οι προσλήψεις ανθρώπων ως Δημοτικοί Υπάλληλοι, με συμβάσεις που στην ουσία διαπραγματεύονται την πρόσληψη με τη ψήφο σου, είναι γνωστό τοις πάσης στη χώρα μας. Και συμβαίνει κατά κόρον στην Θεσσαλονίκη. Δημοτικοί κηπουροί, Οδοκαθαριστές, Νοσηλεύτριες, Δημοτικοί Υπάλληλοι όλων των τμημάτων, είναι η κύρια πηγή ψήφων της συγκεκριμένης ομάδος ανθρώπων. Η δεδομένη , και εκβιαστική τις περισσότερες φορές, συναλλαγή ψήφου με ανανέωση σύμβασης, είναι ένας λόγος της διαιώνισης του κακού.
Αλλά, είναι όλοι οι πολίτες αυτής της πόλης Δημοτικοί Υπάλληλοι;
Όχι βέβαια. Αλλά πως γίνεται και αυτοί οι άνθρωποι, παίρνουν ποσοστά πρωτόγνωρα για την Ελλάδα (άνω του 55%);
Η απάντηση, βρίσκεται στον τρόπο που εκβιάζονται και οι υπόλοιποι πολίτες, ώστε να ‘’πουλήσουν’’ τη ψήφο τους.
Η αναλγησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε χρόνια θέματα επαγγελματιών, λειτουργεί εδώ και χρόνια ως ‘’μοχλός πίεσης’’, προς τη ψήφο των ενδιαφερομένων.
Παράδειγμα, οι άδειες των καταστημάτων εστίασης, στην παραλία Θεσσαλονίκης, αλλά και ο γνωστός νόμος κατά του καπνίσματος.
Τα μαγαζιά εστίασης, καφετέριες, εστιατόρια, bars, που βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, προσπαθούν εδώ και χρόνια να πάρουν άδεια, για να βγάζουν νόμιμα τραπέζια και καρέκλες στο πεζοδρόμιο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αρνείται πεισματικά σε κάτι τέτοιο, και κάθε τόσο, ρίχνει βαριά πρόστιμα στους καταστηματάρχες για την παρανομία τους. Οι καταστηματάρχες, παίρνουν τις κλήσεις με τα πρόστιμα, και πηγαίνουν στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπου με διαταγή του Νομάρχη, τα πρόστιμα ακυρώνονται.
Γνωστό σε όλους μας. Φαύλος κύκλος. Ο Δήμος δίνει πρόστιμα, η Νομαρχία τα ακυρώνει. Και στη μέση ο καταστηματάρχης, που βλέπει στο πρόσωπο του Νομάρχη τον ‘’σωτήρα’’ του, αλλά και ο εργαζόμενος σε αυτά τα δεκάδες μαγαζιά, που βασίζει την συνέχιση της εργασίας του, στην επανεκλογή αυτού του ανθρώπου.
Με το νόμο περί καπνίσματος, τα πράγματα είναι ακριβώς τα ίδια. Η δημοτική αστυνομία ρίχνει πρόστιμα, ο Νομάρχης, σε δημόσια τοποθέτηση, δηλώνει πως τα πρόστιμα δεν θα ισχύσουν. Και σε αυτή την περίπτωση, οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες, εναποθέτουν το μέλλον της επιχείρησής τους, στην επανεκλογή αυτών των ανθρώπων.
Και κάπου εκεί, διερωτάται ο μέσος πολίτης, τι στην ευχή συμβαίνει σε αυτή την πόλη.
Είναι τόσο κορόιδα οι Θεσσαλονικείς, που πέφτουν τόσο εύκολα σε μια τόσο αστεία παγίδα;
Είναι τόσο κορόιδα;
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, θα το δείξουν και, δυστυχώς, θα το αποδείξουν.
Γιατι ρε φιλε τοσο μενος για προσωπα που μπορει να μην εκαναν τα παντα,αλλα προσπαθησαν γιαυτην την πολη.Μηπως νομιζεις οτι οι υποψηφιοι αντιπαλοι τους ειναι καλυτεροι απο αυτους??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένα μένος φίλε μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά, η πραγματικότητα.
Μπορείς να μου αναφέρεις μερικά (έστω ένα από τον καθένα) παραδείγματα που η προηγούμενες διοικήσεις αυτής της πόλης (σε Δήμο και Νομαρχία), θεωρείς
πως ''προσπάθησαν για αυτή την πόλη'';