Πλησιάζοντας τις Τοπικές Εκλογές της 7ης Νοέμβρη, διαπιστώνουμε πως , για πρώτη φορά, αυτές οι εκλογές, είχαν εξ’ αρχής παντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν της Τοπικής αναμέτρησης, που θα όφειλαν να έχουν.
Αν ανατρέξουμε λίγο καιρό πριν, θα διαπιστώσουμε πως αρχικώς, οι Τοπικές εκλογές, απέκτησαν τον χαρακτήρα της ‘’εγκρίσεως ή καταδίκης από το λαό’’, του νέου σχεδίου της κυβέρνησης, για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον γνωστό ‘’Καλλικράτη’’.
Αρχικώς, όλοι οι υποψήφιοι, όλων των κομμάτων, θεώρησαν πως πάνω σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να βασιστεί η ψήφος του λαού. Στο αν δηλαδή αποδέχεται ή θέλει να δηλώσει την διαφωνία του, με το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’.
Αυτό, στην αρχή.
Ελάχιστο καιρό μετά, το πλαίσιο αυτών των τοπικών εκλογών, άφησε πίσω τον ‘’Καλλικράτη’’, και μετουσιώθηκε σε διαδικασία ‘’έγκρισης ή καταδίκης του Μνημονίου’’. Όλα τα κόμματα, πλην του κυβερνώντος, ανήγαγαν τις τοπικές εκλογές, σε μια ευκαιρία που δίνεται στο Λαό, να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή την υποτακτική της συγκατάβαση στο Μνημόνιο.
Το δίλλημα, εν μια νυκτή, μετατράπηκε από ‘’υπέρ ή κατά του Καλλικράτη’’, σε ‘’υπέρ ή κατά του Μνημονίου’’.
Από την πρώτη εκείνη δήλωση του κ. Αλαβάνου, υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος δήλωσε πως ‘’θα απαγορεύσει την είσοδο των εκπροσώπων του Μνημονίου στα δημοτικά κτήρια’’, έως τις δηλώσεις του κ. Κικίλια και του κ. Παφίλη, πως ‘’η ψήφος στις τοπικές εκλογές, πρέπει να έχει στόχο το Μνημόνιο’’, κάθε αναφορά περί των επικείμενων Τοπικών Εκλογών, πήραν τη μορφή ενός διλλήματος περί ‘’της συγκατάβασης ή της απόρριψης του Μνημονίου’’.
Άδικα μαχόταν ο κ. Σγουρός και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, ανά τις περιοχές της Ελλάδος, να πείσουν τον κόσμο πως ο χαρακτήρας των εκλογών θα πρέπει να παραμείνει Τοπικός, και να μην σχετίζεται με την Εθνική Πολιτική.
Όλα τα ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet, θεώρησαν ως δεδομένο, και έτσι το πέρασαν στις συνειδήσεις του κόσμου, πως οι εκλογές αυτές, οι Τοπικές Εκλογές, θα πρέπει να έπαιρναν τη μορφή ενός Επίσημου Δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο.
Και φτάσαμε στην Διακαναλική Παρωδία, του πρωθυπουργού.
Εκεί, μάθαμε πως τελικά, οι Τοπικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δεν είχαν να κάνουν ούτε με τον Καλλικράτη, ούτε όμως και με το Μνημόνιο.
Για τον κ. George Papandreou, οι Τοπικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχουν τη μορφή Εθνικών Εκλογών. Ζήτησε ξεκάθαρα από το λαό, να δηλώσει με τη ψήφο του, όχι την επιλογή του για τις εκάστοτε Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, αλλά την επιλογή του για ….την Κυβέρνηση.
Έθεσε ξεκάθαρο μήνυμα : ‘’Ή με ψηφίζετε, ή ρίχνω την κυβέρνηση’’.
Και σε αυτό, συναίνεσαν όλα τα ΜΜΕ, πρωτίστως, και όλα τα κόμματα, δευτερευόντως.
Κατά αυτούς, πράγματι αυτές οι Τοπικές Εκλογές, θα πρέπει να έχουν το χαρακτήρα Εθνικών Εκλογών.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταδικάζουν μεν τον ‘’εκβιασμό’’ του Πρωθυπουργού, αλλά στην ουσία, συνομολογούν πως η ψήφος στις Τοπικές Εκλογές, θα πρέπει να πάρει τη μορφή της ψήφου εμπιστοσύνης ή της ψήφους άρνησης της κυβερνητικής πολιτικής.
Όλα τα κόμματα συνομολογούν σε αυτό.
Και το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει, είναι το εξής:
Αν στις Τοπικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, οι πολίτες έκαστης περιοχής, κρίνουν πως οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, είναι πιο άξιοι για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, από εκείνες του άλλου πόλου του Διπολικού μας Συστήματος, θα συνεπάγεται αυτομάτως πως οι πολίτες αυτοί, επικροτούν ή συμφωνούν με το Μνημόνιο;
Ας το δούμε λίγο, με μια πονηρή ματιά.
Ο δεύτερος πόλος του Διπολικού μας Συστήματος, η ΝΔ του κ. Σαμαρά έχει επιλέξει να κατεβάσει υποψήφιους στις μεγάλες Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους, ανθρώπους που, με βάση την ικανότητά τους πάνω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι είτε ‘’καμένοι’’ (βλέπε Ψωμιάδη στην Θεσσαλονίκη), είτε εντελώς άπειροι (βλέπε Κικίλια στην Αττική).
Απέναντί τους, το ΠΑΣΟΚ, έχει να προτείνει ανθρώπους, με έντονη Τοπική δράση (Μπουτάρης αντί Ψωμιάδη, Σγουρός απέναντι στον Κικίλια).
Αν δεν υπήρχε το ψευτοδίλλημα ‘’υπέρ ή κατά του Μνημονίου’’, και ο πολίτης ψήφιζε, όπως όφειλε, βάση της επιλογής του καλύτερου Τοπικού Πολιτικού Λόγου, τότε σίγουρα, οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, θα είχαν μεγαλύτερο προβάδισμα από εκείνων της ΝΔ.
Ακόμη και να παρέμενε το ψευτοδίλλημα ‘’υπέρ ή κατά του Μνημονίου’’, οι πολίτες εκείνοι, των οποίων οι πολιτικές τους αποφάσεις δεν χαλιναγωγούνται από τα ΜΜΕ και τους ‘’πολιτικούς αναλυτές’’ , και οι οποίοι μπορούν να αναγνωρίσουν τον Τοπικό χαρακτήρα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, πάλι θα αναγνώριζαν τον Τοπικό Χαρακτήρα των εκλογών και την σημασία τους για την Τοπική τους καθημερινότητα, και θα επέλεγαν τους πιο άξιους για Τοπικούς Άρχοντες.
Τώρα όμως, που ο πρωθυπουργός έθεσε το νέο δίλλημα ‘’με στηρίζεις ή πάω σε εκλογές’’, ακόμη και ο συνειδητοποιημένος εκείνος πολίτης, αντιλαμβάνεται πως αυτές οι Τοπικές Εκλογές, έχουν χάσει δια παντός, τον Τοπικό τους χαρακτήρα. Έχουν γίνει μια Επίσημη Δημοσκόπηση των Εθνικών Εκλογών.
Και δυστυχώς, σε αυτό το δίλλημα, κανένας συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν θα μείνει αμέτοχος.
Στον κίνδυνο, οι Τοπικές Εκλογές, να παρουσιαστούν αυθαίρετα από την κυβέρνηση, ως ‘’ψήφος εμπιστοσύνης’’ της πολιτικής της, ο συνειδητοποιημένος πολίτης, αποφασίζει να επιλέξει τον κίνδυνο, να διοικηθεί για τα επόμενα 5 έτη, από ανθρώπους ανίκανους και αστοιχείωτους.
Θα επιλέξει δηλαδή ηθελημένα, να ψηφίσει ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες ΔΕΝ θα ψήφιζε, μόνο και μόνο διότι δεν θα θέλει η ψήφος του, να μετατραπεί σε ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ.
Και για αυτό, δεν οφείλεται κανένας άλλος, πέραν από τον George Papandreou.
Αυτός, έθεσε αυτό το δίλλημα, αυτός μετέτρεψε τις Τοπικές Εκλογές σε Εθνικές Εκλογές.
Και αυτός, έβαλε ταφόπλακα στην ξεκάθαρη, και όπως θα έπρεπε να είναι, ακομμάτιστης διαδικασίας της επιλογής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Και το ερώτημα θα παραμείνει:
Αν τελικά η Θεσσαλονίκη, ψηφίσει Μπουτάρη έναντι του διεφθαρμένου Ψωμιάδη, θα σημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς, …..σκύβουν το κεφάλι στο Μνημόνιο;
Και αυτό θα σημαίνει αυτομάτως, πως αύριο-μεθαύριο, οι Θεσσαλονικείς ΔΕΝ θα έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν για τις πολιτικές της κυβέρνησης;;;;;;
Μήπως για αυτό το λόγο και αυτό το σκοπό, η ΝΔ επέλεξε να κατεβάσει τέτοιας δυναμικής υποψηφιότητες;;;;;;;;;;
Μήπως όλοι αυτοί, εντεταλμένοι υπηρέτες των Οικονομικών Ομίλων που κρύβονται πίσω από το Μνημόνιο, ‘’πριν πεινάσουν μαγειρεύουν’’;;;;
http://radiofono1.webs.com/ekloges.html
ΑπάντησηΔιαγραφή