Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γιαούρτωμα Αλαβάνου και Προβοκάτσια

Έχουν περάσει μέρες από το γιαούρτωμα του Αλαβάνου και της συνοδείας του, από πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα.

Η προσπάθεια χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης για τα γεγονότα, ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή.  Ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος, από την πρώτη στιγμή, διεμήνυσε σε όλους τους συνεργάτες του, την πάγια εντολή.
Και αν το ‘’οργανωμένο έγκλημα’’ φάνηκε από την πρώτη στιγμή γελοίο και αστειότητα, και το απέσυραν από τις επόμενες αναφορές του, το ‘’μέλη νεοναζιστικών ομάδων’’, φάνηκε πιο ‘’σουρεάλ’’ στα αυτιά τους.
Και έσπευσαν όλοι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του κ. Αλαβάνου και των απόψεών του, απόψεων που οδήγησαν τους κατοίκους στην κατακραυγή του, να ψάξουν και να βρούνε στοιχεία που να τεκμηριώνει την θέση των συνεργατών του Αλαβάνου, περί ‘’φασιστικής επίθεσης’’.

Το πρώτο στοιχείο που κυκλοφόρησε, είναι η γνωστή φωτογραφία:



Στην παρούσα φωτογραφία, φαίνεται ο γιαουρτωμένος πολιτικός, και δίπλα του, εντοπίζουμε να αιωρούνται κάποια φυλλάδια της χρυσής αυγής, και συγκεκριμένα φυλλάδια που αναφέρονται στην υποψηφιότητα της χρυσής αυγής στις επερχόμενες εκλογές.

‘’Ορίστε κύριοι, έσπευσαν να υποστηρίξουν οι συνεργάτες του γιαουρτωμένου Αλαβάνου, αυτή η φωτογραφία, δηλώνει ξεκάθαρα πως το γιαουρτάκι δεν ήταν πράξη αντίδρασης, αλλά οργανωμένη ενέργεια ενός πολιτικού αντιπάλου του Αλαβάνου’’. Προβοκάτσια, δηλαδή, υποστήριξαν οι συνεργάτες του Αλαβάνου.

Το δεύτερο στοιχείο που βγήκε στη φόρα, και αναφέρθηκε σε πολλά Blog και ενημερωτικά sites, είναι οι φωτογραφίες των διαμαρτυρόμενων πολιτών, από τα γεγονότα του γιαουρτώματος του Αλαβάνου, και δίπλα από τις φωτογραφίες τους, ο πλήρης ’’αστυνομικός  φάκελος’’ των ανθρώπων αυτών.

Διαβάστε στο tvxs, στην ψηφιακή Ελευθεροτυπία 
αλλά και στο ενδιαφέρον jungle report, blog που αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να αντλήσεις πληροφορίες από φακέλους πολιτών (αν έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες).

Τι διαβάζουμε σε όλα τα παραπάνω; Πως όσοι αντέδρασαν στην παρουσία του Αλαβάνου και της συνοδείας του, δεν ήταν μόνο πολίτες, αλλά μέλη άλλου πολιτικού χώρου, που κατοικούν στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο που χρησιμοποιούν οι υπερασπιστές του Αλαβάνου. Πως αυτοί που τον γιαούρτωσαν, ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο, πως φέρουν πολιτική ταυτότητα.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς, που παρακολουθούμε ως τρίτοι τα γεγονότα, είναι να προσπαθήσουμε να μελετήσουμε και να αναλύσουμε όλα τα παραπάνω.

Είναι κοινώς αποδεκτό, από όλους, πως το Σύστημα Εξουσίας, έχει αναπτύξει τέτοιους ισχυρούς μηχανισμούς ασφαλείας, που μπορεί ανά πάσα στιγμή, να σου παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο.

Με βάση λοιπόν το παραπάνω, και ορμώμενοι από την σπουδή κάποιων να δικαιολογήσουν το γιαούρτωμα, αναφερόμενοι σε ‘’φασιστικές ομάδες’’, θα προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τα δύο αυτά στοιχεία, που χρησιμοποιεί η ‘’ομάδα Αλαβάνου’’ στην προσπάθειά της, να μας παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο.

Και ας αρχίσουμε ανάποδα. Από το στοιχείο εκείνο, που αποδεικνύει πως οι διαμαρτυρόμενοι ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο.

Καταρχάς, θα πρέπει να τους απαντήσουμε πως ήδη γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, πως αυτοί που πέταξαν αβγά και γιαούρτια στον Αλαβάνο, δεν ήταν  ψηφοφόροι του. Το καταλάβαμε. Δεν χρειαζόταν να μας το πούνε.

Το γεγονός πως ανήκουν σε διαφορετικό χώρο από τον Αλαβάνο, τι ακριβώς σημαίνει για αυτούς;

Από πότε κύριοι αυτόκλητοι υπερασπιστές, ποινικοποιείται η πολιτική άποψη του καθενός;

Από πότε, θεωρείται κατακριτέο, να διαμαρτύρεται σε έναν πολιτικό, ένας πολίτης με διαφορετική πολιτική ιδεολογία;

Μα, φυσιολογικά, όσοι έσπευσαν να γιαουρτώσουν τον Αλαβάνο και τις ιδέες του, θα ανήκαν σε άλλο πολιτικό χώρο. Λογικό είναι.

Ποιος είναι αυτός που θα υποστηρίξει πως κάποιος πολίτης, που ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαμαρτυρηθεί σε έναν πολιτικό;;

Ποιος είναι αυτός, που ζητάει πολιτικές ταυτότητες σε μια πράξη διαμαρτυρίας;;;

Δηλαδή, για να μπορεί να διαμαρτυρηθεί κάποιος στον Αλαβάνο, θα πρέπει να του εγκριθεί πρώτα η πολιτική του ταυτότητα;;;

Το στοιχείο λοιπόν αυτό, ΟΥΔΕΜΙΑ συνεισφορά στην ανάλυση του γεγονότος δεν φέρει. Απλά δημιουργεί ΨΕΥΔΕΙΣ εντυπώσεις, ώστε να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο.

Με το ίδιο σκεπτικό, αύριο-μεθαύριο, οι συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ, θα πούνε πως δεν μετράει η διαμαρτυρία των τάδε πολιτών έξω από τη Βουλή, επειδή οι διαμαρτυρόμενοι είναι ψηφοφόροι του ΚΚΕ ή της ΝΔ.

Απλά γελοιότητες. Γελοιότητες που δηλώνουν ξεκάθαρα την απελπισμένη προσπάθεια των συνηγόρων του Αλαβάνου, να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο.

Πάμε στο άλλο στοιχείο. Αυτό της επίμαχης φωτογραφίας.

Φαίνεται καθαρά το φυλλάδιο της χρυσής αυγής. Και σπεύδουν όλοι αυτοί που κόπτονται  για να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο, να χρησιμοποιήσουν αυτή τη φωτογραφία, ως απόδειξη πως το γιαούρτωμα του Αλαβάνου και των απόψεών του, ήταν οργανωμένο σχέδιο των ανταγωνιστών υποψηφίων του.

Δυστυχώς για αυτούς, το παραπάνω επιχείρημά τους, αναιρείται από τα δεκάδες videos που υπάρχουν (προς το παρών) ελεύθερα στο youtube.

Ας δούμε το πρώτο:

 http://www.youtube.com/watch?v=GiYEYJpLlZY&feature=related

Σε αυτό το Video και συγκεκριμένα στο 0:56’’, φαίνεται καθαρά πως τα φυλλάδια πετιούνται από την συνοδεία του Αλαβάνου. Όχι από άτομα που βρίσκονται σε διαμάχη και αντεγκλήσεις με τη συνοδεία του Αλαβάνου, αλλά από άτομα που περπατάνε και στέκονται ΔΙΠΛΑ από τον Αλαβάνο.

Στο επόμενο video, που η λήψη είναι από πιο κοντά βλέπουμε τα εξής:

http://www.youtube.com/watch?v=Xt3mEZs9k-o&feature=related

στο 1:08’’, ένας τύπος, της συνοδείας του Αλαβάνου με μπλουτζίν, κρατάει μια μπλέ σακούλα και βγάζει φυλλάδια από αυτή. Ο τύπος αυτός, ανήκει ξεκάθαρα και πεντακάθαρα στην συνοδεία του Αλαβάνου. Βρίσκεται λίγα εκατοστά από τον γιαουρτωμένο Αλαβάνο και ανεβαίνει τα σκαλοπάτια.

στο 1:15’’ ο τύπος πετάει τα φυλλάδια από τα πάνω σκαλοπάτια, και αυτά διασκορπίζονται μπροστά από εκεί που κάθεται ο Αλαβάνος γιαουρτωμένος.

Στο 1:17’’, φαίνεται ξεκάθαρα άνθρωποι της συνοδείας του Αλαβάνου, που έχουν και οι ίδιοι γιαούρτια στα πρόσωπα και στα ρούχα τους, ένδειξη πως δέχθηκαν γιαούρτια και όχι πως πέταξαν γιαούρτια, να πετάνε φυλλάδια.

Στο 1:19’’, η κυρία, κρατώντας μια μπλε σακούλα, που κάθεται δίπλα από τον γιαουρτωμένο ‘’σύντροφο’’ του Αλαβάνου, να βγάζει φυλλάδια από τη σακούλα και να πετάει φυλλάδια.

Οι άνθρωποι αυτοί, είναι ξεκάθαρα της συνοδείας του Αλαβάνου. Κάθονται δίπλα του, τον περιστοιχίζουν, βρίσκονται εντός του κλοιού των ΜΑΤ που χωρίζουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες με τη συνοδεία του Αλαβάνου.

Κανένας υποστηριχτής άλλης κομματικής ή πολιτικής παράταξης από αυτής του Αλαβάνου, δεν βρίσκεται κοντά του. Και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά του, όταν έχει προηγηθεί το γιαούρτωμα και η ένταση ανεβαίνει κατακόρυφα.

Και το ερώτημα παραμένει.

Πως γίνεται να βγήκε η φωτογραφία με τον γιαουρτωμένο Αλαβάνο και το φυλλάδιο της χρυσής αυγής;

Σε αυτό το Σύστημα Εξουσία που ζούμε, σύστημα που μπορεί να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο, δύο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Ή η φωτογραφία είναι προϊόν επεξεργασίας, κάτι που συνηθίζεται από ακραίους φανατικούς πολιτικούς ταγούς που αρνούνται να παραδεχθούν την αλήθεια και προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο,

ή, η φωτογραφία είναι πραγματική, και τα φυλλάδια της χρυσής αυγής, πετάχτηκαν από ανθρώπους της συνοδείας του Αλαβάνου, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, μέρος ενός σχεδίου της παράταξης Αλαβάνου, για να χαλιναγωγήσει τη κοινή γνώμη, κάτι που επίσης συνηθίζεται από ακραίους φανατικούς πολιτικούς ταγούς, που αρνούνται να παραδεχθούν την αλήθεια και προσπαθούν να προπαγανδίσουν.

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως το παρόν blog, ουδεμία διάθεση δεν έχει να αιτιολογήσει το γιαούρτωμα ή να προβοκάρει την υποψηφιότητα Αλαβάνου.

Απλά, δεν θα επιτρέψει, μια πράξη διαμαρτυρίας αγανακτισμένων πολιτών, να καπελωθεί με το ‘’έτσι θέλω’’, από ακραίες ομάδες φανατισμένων αριστερών (υποστηριχτών του Αλαβάνου) ή δεξιών (χρυσής αυγής).

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

4 σχόλια:

  1. "στο 1:08’’, ένας τύπος, της συνοδείας του Αλαβάνου με μπλουτζίν, κρατάει μια μπλέ σακούλα και βγάζει φυλλάδια από αυτή. Ο τύπος αυτός, ανήκει ξεκάθαρα και πεντακάθαρα στην συνοδεία του Αλαβάνου. Βρίσκεται λίγα εκατοστά από τον γιαουρτωμένο Αλαβάνο και ανεβαίνει τα σκαλοπάτια."

    Γεια σου ρε omoiε παιχταρα!

    Στο αρθρο του tvxs.gr με τιτλο "Νέα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα" υπαρχουν 2 βιντεο.

    Στο 2ο βιντεο μετα το 2:00 μπορεις να δεις απο που "ερχονται" τα φυλαδια και αν αυτοι οι 2 που τε πετανε ειναι της συνοδειας του Αλαβανου ή οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο δεύτερο βίντεο που αναφέρεις, στο 1:49, ένας από τη συνοδεία του Αλαβάνου, ο τύπος με το μλπουτζίν, σκύβει και πιάνει μια σακούλα.

    Στο 2:07, τα φυλλάδια σκορπίζονται στον αέρα.

    Στο 2:08 κάποιος πετάει ένα ολόκληρο πακέτο που σκορπίζεται.

    Βρίσκεται στην συνοδεία του Αλαβάνου.

    Ο τύπος αυτός, φωνάζει ‘’έλληνες και ξένοι’’ μαζί με τους υπόλοιπους της συνοδείας του Αλαβάνου.

    Στο 2:21 εμφανίζεται ο γιαουρτωμένος της συνοδείας του Αλαβάνου, να φωνάζει συνθήματα μαζί με τους υπόλοιπους της συνοδείας του Αλαβάνου.

    Ότι και να υποστηρίζεις, το άσπρο δεν θα το κάνεις μαύρο.

    Δυστυχώς, υπάρχουν τα βίντεο στο youtube (προς το παρών) τα οποία εκθέτουν όσους πάνε να καπηλευτούν την συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Και τους μεν, και τους δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κυριος που παιρνει την τσαντα απο τα σκαλοπατια και μετα πεταει τα φυλλαδια στον αερα, ειναι στην παρεα του Αλαβανου;

    Στο 0:40 δεν φενεται και τοσο φιλικος απεναντι τους!
    Μεχρι κλοτια παει να τους ριξει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκαιο, τελικά.

    Η παραδοχή του λάθους μου, εδώ:

    http://omoios.blogspot.com/2010/10/post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή