Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Dora (μας) και Ματαιοδοξία

Ξεκινάμε!!!
Ξεκίνησε και η κ. Dora Μπακογιάννη, να αλλάξει την Ελλάδα. 


Όπως μας γράφει και στη διακήρυξή της:

‘’Ο ελληνικός λαός, μέσα από την επώδυνη εμπειρία μιας μείζονος εθνικής αποτυχίας, προβληματίζεται. Αλλάζει. Αναζητά το καινούργιο. ..   Ξεκινάμε το ταξίδι αυτό με επίγνωση των δυσκολιών. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα κρύβει μέσα της μεγάλες δυνάμεις, τις δυνάμεις της δικής της αλλαγής. … Μπορούμε να το πετύχουμε. Εμείς είμαστε οι κύριοι της τύχης μας. Οι διαμορφωτές του μέλλοντός μας.’’

Τώρα, τι εννοεί με το ‘’ξεκινάμε’’, είναι λιγάκι οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς, πως η κ. Dora (μας), βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια (από το θάνατο του άντρα της Παύλου), στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Λιγάκι οξύμωρο λοιπόν το σύνθημά της ‘’ξεκινάμε’’.

Από πού ξεκινάτε κ. Dora (μας); Και πιο συγκεκριμένα, τώρα ξεκινάτε κ. Dora (μας);

Τα τελευταία 20 χρόνια, που βρίσκεστε στη πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής της χώρας, δεν μετράνε καθόλου; Τα σβήνουμε με μιας, επειδή έτσι μας βολεύει;

Άραγε, η κ. Dora (μας), για ποια αλλαγή μας μιλάει; Για ποιο νέο ξεκίνημα;

Τι είναι αυτό το καινούριο που θα φέρει στην πολιτική ζωή, που δεν μπόρεσε να το φέρει με τη Νέα Δημοκρατία, όντας βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου για 21 συναπτά έτη (από το 1989 έως σήμερα) εκ των οποίων τα πέντε (5) χρόνια ως στέλεχος κυβερνήσεων της ΝΔ (είτε ως υφυπουργός, είτε ως υπουργός) και τέσσερα (4) χρόνια ως δήμαρχος Αθηναίων.

Ποιο καινούριο όραμα μπορεί να μας παρουσιάσει η κ. Dora (μας) σήμερα με το κόμμα της, το οποίο αδυνατούσε στα τόσα χρόνια πολιτικής ‘’καριέρας’’ να μας παρουσιάσει;;

Το ιστορικό της κ. Doras (μας) είναι λίγο –πολύ γνωστό.

Όπως επίσης λίγο-πολύ γνωστή είναι και η συμμετοχή της οικογένειάς της, αλλά και της ίδιας, σε αυτό το χάλι που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Ποιος έχει ξεχάσει την συμμετοχή της στο σκάνδαλο Siemens;




Ή την στάση που κρατούσε για όσο καιρό ήταν Υπουργός Εξωτερικών:


Ή την γνωστή υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας της οικογένειάς της;





Όλα τα παραπάνω, από μόνα τους, ίσως δεν δηλώνουν και τίποτα σε αυτό το τόπο.


Η περιορισμένη μνήμη των Ελλήνων πολιτών, δίνει άπλετο δικαίωμα στο κάθε διεφθαρμένο πολιτικό, να αποφασίζει με μιας, να σβήνει όλες τις προηγούμενες πράξεις του, και να διατυμπανίζει ένα νέα ξεκίνημα.

Αυτό όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει, είναι ποια ανάγκη, πάει να καλύψει η κ. Dora, με το νεοσύστατο κόμμα της.

Η ίδια, διατυμπανίζει πως θέλει να καλύψει το κενό στην πολιτική που οριοθετείται από τα μεγάλα ποσοστά αποχής των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων.

Άραγε, αγνοεί ή απλά αδιαφορεί, πως αυτό το κενό, οφείλεται ΚΑΙ στην δική της συνεισφορά στα 21 χρόνια που ασκεί το ‘’επάγγελμα’’ του πολιτικού;

Μήπως, βγάζει την ουρά της έξω, από όλο αυτό το γενικευμένο συναίσθημα αγανάκτησης των πολιτών για τους πολιτικούς μας; Μήπως θεωρεί εαυτό της, άμεμπτο και αλώβητο πολιτικό πρόσωπο, που δεν έχει συνεισφορά στην πολιτική κατάντια της χώρας;

Πιθανόν και να νομίζει τα παραπάνω, ή ακόμη και να μην τα νομίζει, έχει το θράσος να τα υποστηρίζει.

Όπως είπαμε, αυτό δεν είναι κακό, για έναν πολιτικό στην Ελλάδα. Η αμνησία των πολιτών, τους δίνει συνεχώς τέτοια δικαιώματα.

Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που συγκρίνουν την χθεσινή αναγγελία της ίδρυσης της Doras, με τις αντίστοιχες προσπάθειες του νυν προέδρου της ΝΔ, με την ΠΟΛ.ΑΝ,  αλλά και του Αβραμόπουλου με το ΚΕΠ.

Όπως έχει δείξει η ιστορία, οι δύο προηγούμενες προσπάθειες, ήταν απλώς ένα τέχνασμα των δύο πολιτικών (Σαμαρά και Αβραμόπουλου) ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Νέα Δημοκρατία, έχοντας ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά.

Λογικά λοιπόν, πολλοί σκέφτονται και πως η Dora (μας) προέβει στην ίδρυση του κόμματός της, μόνο και μόνο ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί υπό άλλους όρους την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία.

Θα μπορούσε να ευσταθεί ένα τέτοιο σενάριο, αν δεν είχαμε μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία που μας δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό από την παραπάνω υποθετική σκέψη.

Μια πρόχειρη ματιά, σε ορισμένα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, μας δείχνουν πιο ξεκάθαρα τι προσπαθεί να πετύχει η κ. Dora (μας), με το νέο της κόμμα.

Ας δούμε λίγο τι λέγανε οι δημοσκοπήσεις, πριν την ίδρυση της ‘’Δημοκρατικής Συμμαχίας’’, και εφόσον η Dora (μας) είχε διαγραφεί από την ΝΔ του Σαμαρά.


''πρέπει να ιδρύσει νέο κόμμα η Μπακογιάννη;''

Και ας δούμε πως αναλύεται το παραπάνω γράφημα, βάση ψηφοφόρων κομμάτων.


Τι μας λέει ο παραπάνω πίνακας;

Πως οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, είναι ενάντια στην δημιουργία ενός κόμματος από την ίδια.

Είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, οι οποίοι πριν ένα χρόνο, της έστειλαν ένα σαφές μήνυμα, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Αποτελέσματα Εσωκομματικών Εκλογών ΝΔ
Η ίδια, ως γνήσιο τέκνο της Πολιτικής Σαπίλας που η οικογένειά της αλλά και άλλες πολιτικές οικογένειες,  καθιέρωσαν στην Ελλάδα, έδειξε να αδιαφορεί για το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες ψηφοφόροι της ΝΔ.

Και αποφάσισε, κόντρα σε αυτό το μήνυμα, να δημιουργήσει έναν νέο κομματικό φορέα, τον οποίο η ίδια διατυμπανίζει πως διαφέρει από τους υπόλοιπους.

Βάση των παραπάνω, ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε ασχοληθεί με το ερώτημα ‘’ποιο κενό θέλει να καλύψει η Dora’’.

Και η απάντηση είναι μία:

Το δικό της κενό, θέλει να καλύψει. Το κενό της ματαιοδοξίας και της εξουσιομανίας της.

Την άρνησή της να αποδεχθεί πως ο λαός, αποφάσισε να την πετάξει κλοτσηδόν από την πολιτική ζωή του τόπου, την ίδια, και ότι αυτή και η οικογένειά της εκπροσωπούν.

Την εγωμανία της θέλει να καλύψει.

Και αν σήμερα, θεωρεί εαυτό της ευνοημένη από το σύνολο των ΜΜΕ, κάτι που θεωρείται πρωτεύον στοιχείο κάθε πολιτικής ανάδειξης, θα πρέπει να προσμετρήσει το εξής:

Η εύνοια που λαμβάνει από τα ΜΜΕ, δεν οφείλεται σε κάποια μέτρηση της κοινής γνώμης. Οφείλεται ξεκάθαρα στη στάση της, στάση στήριξης στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου.

Η απόφασή της, να στηρίξει το Μνημόνιο, την ταφόπλακα δηλαδή του Ελληνικού Έθνους, απόφαση που την οδήγησε στη πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ, είναι αυτή στην οποία οφείλει την προβολή της από τα ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστών ανήκουν εργολαβικά στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν το ΠΑΣΟΚ θα πάψει να χρειάζεται τις ‘’υπηρεσίες της’’ (ως αντιπολιτευόμενη της ΝΔ), τότε και αυτή, και το κόμμα της θα χαθούν στα βάραθρα της πολιτικής ζωής, όπως οι ψηφοφόροι της ΝΔ αποφάσισαν, και όπως άλλωστε της αξίζει.

7 σχόλια:

  1. Η νεα προταση της ντορας ειναι

    α) η σοβαροτητα που λειπει απο την ΝΔ που εχει καταντησει αριστερα

    β) η ελλειψη λαικισμου

    γ) διαφανεια : η μπακογιαννη και ο καρατζαφερης δεν ψηφισαν το αρθρο περι ευθυνης

    δ) οικονομικος φιλελευθερισμος και περιορισμος του απαραδεκτου και αποτυχημενου κοινωνικου κρατους προνοιας που στηριζει ο σαμαρας


    θες να σου βγαλω κιαλλα?
    φαντασου να ημουν και ψηφοφορος της


    καποια στιγμη πρεπει ολοι εσεις οι αριστεροδεξιοσυνωμοσιολογοι να ξεκολλησετε απο τις αφελεις παραπολιτικες συνωμοσιολογικες αναλυσεις τυπου οικογενεια/αρχαια/κτλ και να ασχολειθειτε με την πολιτικη ουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λες ρε κεφτέ;

    Για ποιά σοβαρότητα μιλάς;
    Για ποιά έλλειψη λαϊκισμού;
    Για ποιά ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;

    Για την Dora (μας) μιλάς.

    Για την πλέον διεφθαρμένη, λαϊκίστρια και εντεταλμένη υπάλληλο των ΗΠΑ, ελληνίδα πολιτικό.

    Τα πιστεύεις όλα αυτά,
    ή οι παρωπίδες σου, έχουν κατακτήσει παντελώς την κρίση σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ οτι ειναι φιλελευθερη και επιρεασμενη απο τον αμερικανικο φιλελευθερισμο δε σημαινει καταναγκη πως ειναι υπαλληλος των ΗΠΑ

    η ντορα βγαινει γιατι ο κοσμος την ψηφιζει γιατι ειναι σοβαρος πολιτικος οσο και εαν αυτο δεν αρεσει σε εσενα και μενα

    το οτι καποιος κανει διευκολυνσεις με εταιριες για εξοπλισμους δεν τον κανει διευθαρμενο

    εαν εσυ θελεις μονο πλουσιους να μπαινουν στην πολιτικη ή μονο διευθεαρμενα κομματα τυπου κκε που αναγκαζονται να συμπεριφερονται στην τυποεκδοτικη στους υπαλληλους τους λες και ειναι σε γαλερα για να μπορουν να εχουν κομματικο μηχανισμο δε σημαινει πως ολοι πιστευουμε το ιδιο

    ο κοσμος εχει εγκρινει την μπακογιαννη δεκαδες φορες

    το οτι η ιδεολογια της δε σου αρεσει και προτιμας τον ολοκληρωτισμο ειτε σε οικονομικο ειτε σε κοινωνικο επιπεδο δε σου φταινει ουτε οι αμερικανοι ουτε οι εξωγηινοι ουτε τα αρχαια ουτε η οικογενειοκρατια της

    δε σε ειδα να διαμαρτυρεσαι που η παπαρηγα π.χ. ειναι στη θεση της γγ 20 χρονια
    εκει δεν υπαρχει εξουσιομανια?
    δε σε ειδα να διαμαρτυρεσαι που τα καναλια αγαπησαν και προβαλλαν τον αεργο και καραγκιοζη τσιπρα τοσα χρονια

    ξεκολλα το μυαλο σου επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε, είσαι απλά καμένος στον εγκέφαλο.

    Αν θεωρείς την Μητσοτάκενα, ως άφθαρτη και σοβαρή πολιτικό,
    είσαι απλά καμένος.

    Στα τόσα χρόνια που ασκεί πολιτική από την πρώτη γραμμή της ΝΔ,

    όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις ΕΝΑ σημείο,
    στο οποίο να πεις πως η Μητσοτάκενα, έκανε κάτι υπέρ της Ελλάδος.

    ΕΝΑ σημείο, δεν θα βρεις.

    napo, αν θέλεις να γράφεις εδώ, σε παρακαλώ να μην χρησιμοποιείς ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, αλλά να χρησιμοποιείς τη γλώσσα της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δουλεια του πολιτικου δεν ειναι να κανει αυτο ειναι θεμα εκτελεστικης εξουσιας

    δουλεια του πολιτικου ειναι να ειναι αντιπροσωπος των πολιτων στην βουλη και να νομοθετει

    προσωπικα δεν εχω ψηφισει ποτε μπακογιαννη αλλα ειμαι ευχαριστημενος απο το νομοθετικο της εργο

    π.χ. ψηφισε μνημονιο πολυ σωστα αντι να υπακουσει στον λαικισμο και την ανευθυνοτητα δηλαδη εσωσε την πατριδα απο την πτωχευση

    π.χ. δεν ψηφισε τον νομο περι ευθυνης υπουργων επισης δειχνοντας πως καποιοι ενδιαφερονται για ισοτητα των πολιτων σε αυτη την χωρα ωστε να υπαρχει κρατος δικαιου

    αυτα ειναι πολυ περισσοτερα απο οσα εχουν κανει οι δεκαδες βουλευτες της ΝΔ τα τελευταια χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. επίσης, έσπευσε να χαλάσει τις σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας, σκύβωντας υποτακτικά το κεφάλι της στις ΗΠΑ,

    έσπευσε να κινήσει γη και ουρανό για να ΜΗΝ εκδοθεί ο χριστοφοράκος (Siemens) στην Ελλάδα για να καταθέσει,
    και άλλα πολλά.

    Περί Μνημονίου, εφόσον έχεις φάει τον παπά περί ''μοναδικής λύσης'',
    δεν έχω να σου πω τίποτα παραπάνω.

    Απλά σου προτίνω να μελετήσεις τι συνέβη σε όλες τις χώρες που μπήκαν στο ΔΝΤ και πως αυτές, έπρεπε να ΔΙΩΞΟΥΝ το ΔΝΤ, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

    Αυτά δεν είναι θεωρίες.

    Είναι η πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για τις πολτικες της ειναι γνωστη για τις αποψεις της.

    δεν με προσεχεις οταν γραφω
    σου ειπα και πριν η μπακογιαννενα εχει την ιδεολογια του μπαμπα της που εχει την ιδεολογια του νονου του του βενιζελου που ηταν φιλελευθερος

    φιλελευθερος σημαινει δεξιος στα οικονομικα και αριστερος στα εθνικα

    ειναι γνωστες οι ανθελληνικες θεσεις της μητσοτακενας και η φιλια της με τους λιμπεραλς της αμερικης

    αυτο ομως δεν σημαινει πως ειναι κακη πολιτικος

    εαν ειναι κακη τοτε τι να πουμε για τους υπολοιπους 280 βουλευτες που παρασιτουν ?

    συνεπως οι λογοι που αναφερεις ειναι αρκετοι για να μην την ψηφισεις οχι ομως αρκετοι για να μην ακουγεται και να ψηφιζεται απο την πλειοψηφεια


    οσο για το μνημονιο νομιζω οτι οτι ειχε να συζητηθει συζητηθηκε
    ο αντιμνημονιακος αγωνας τελειωσε με τις εκλογες και μεχρι σημερα 6 μηνες μετα δεν εχει ακουστει καμια εναλλακτικη λυση για το θεμα
    εγω προσωπικα σε συζητησεις δεν εχω ακουσει καμια προταση για το πως θα επαιρνε το μαιο ο μπαμπας μου μισθο και η μανα μου συνταξη

    εαν εσυ ξερεις κατι που δεν ξερουμε μπορεις να το προτεινεις, να μας βρεις μισθους και συνταξεις να πεταξουμε τους αχρηστους που μας κυβερνανε και να σε αναγορεψουμε αυτοκρατορα της χωρας εγω πρωτος

    οι χωρες που καλεσαν το ΔΝΤ αναγκαστηκαν να υπακουσουν σε αυτο για να παρουν τα λεφτα γιαυτο και ορθοποδησαν και γιαυτο και οταν ηρθε ο καιρος δεν το χρειαζονταν πια

    ειναι αποριας αξιο παντως γιατι οπου πηγε το ΔΝΤ κατεστρεψε τα παντα και παρολαυτα ολες οι χωρες που αντιμετωπιζουν προβληματα τελικα το ΔΝΤ καλουν

    Γιατι αραγε η ιρλανδια και η ισπανια και πορτογαλια ετοιμαζονται για ΔΝΤ. Δεν ξερουν οτι θα τις καταστρεψει?
    Προφανως και αυτες δεν εχουν αλλη λυση απο το να καταστραφουν


    αυτα ολα δεν ειναι θεωριες

    ειναι η πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή