Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο...καλός μας ο καιρός

Συνεχίζοντας την φιλοσοφική του ανάλυση, περί της Αποχής των πολιτών από της Εκλογές, ο κ. Σπηλιτωτόπουλος, προχώρησε και σε ακόμη μια αποκάλυψη.

Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής του, πως η Αποχή δεν εκφράζει κάποιο κενό πολιτικής, προχώρησε σε μια νέα, και εξίσου φιλοσοφημένη διαπίστωση.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του Alter, για τις Τοπικές Εκλογές της 14/11, σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χατζηνικολάου, για το που οφείλεται το μεγάλο ποσοστό Αποχής, ο πολιτικός-φιλόσοφος της ΝΔ κ. Σπηλιωτόπουλος, απάντησε ….’’ ο καλός καιρός’’.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, οι Έλληνες, αποφάσισαν να μην πάνε να ψηφίσου, επειδή ο καιρός ήταν καλός, και προτίμησαν να πάνε για…καφέ.

Στην συνολική αντίδραση του τηλεοπτικού πάνελ, αποτελούμενο από δημοσιογράφους και πολιτικούς, σε αυτή την δήλωση, και στην ορθή τοποθέτηση του κ. Χατζηνικολάου πως η απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές, δεν είναι μια απόφαση που γεννιέται το πρωί που ξυπνάει ο κάθε πολίτης, και κοιτάζει τον καιρό, αλλά είναι μια απόφαση που γαλουχείται πολύ καιρό πριν, ο συμπαθέστατος κ. Σπηλιωτόπουλος έσπευσε να διορθώσει πως ‘’δεν λέω πως είναι μόνο ο καλός καιρός, αλλά είναι και αυτός, ένα από τα αίτια που δεν πηγαίνουν οι πολίτες να ψηφίσουν’’.

Όπως λοιπόν, μας λέει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, τα κόμματα πλέον, δεν θα πρέπει να κοιτάζουν μόνο τις δημοσκοπήσεις για να ορίζουν εκλογές, αλλά θα πρέπει να κοιτάζουν και το δελτίο καιρό.

Ήδη ο κ. Σπηλιωτόπουλος, βάση έγκυρων πληροφοριών, ζήτησε από τον κ. Αρναούτογλο, να ορίσει αυτός, με τις προβλέψεις του, το πότε θα ξεκινήσει η ΝΔ τον προεκλογικό αγώνα για τις Εθνικές εκλογές.

Είναι για γέλια να ακούς πολιτικούς της χώρας, να τοποθετούνται έτσι πάνω σε ένα πολύ σοβαρό θέμα της πολιτικής μας ζωής, όπως αυτό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την πολιτική κατάσταση, δυσαρέσκεια που εκφράζεται με την αποχή τους από τις εκλογές.

Πολύ πιο αστείο βέβαια, είναι να παρουσιάζεις αυτού του επιπέδου τις δηλώσεις, σε όλους αυτούς τους πολίτες, που εξακολουθούν και ψηφίζουν αυτούς τους ανθρώπους.

Οι Τοπικές Εκλογές τελείωσαν, φέρνοντας ένα μεγάλο μήνυμα. Το πολιτικό κενό, που έχουν εκφράσει οι πολίτες με την Αποχή.

Και όσο και να κόπτονται διάφοροι γελοίοι πολιτευτές, ή όσο και να προσπαθεί να αποποιηθεί ευθύνες το πολιτικό σύστημα , πετώντας το μπαλάκι από τους εαυτούς του, στους πολίτες, η ουσία είναι πως αυτό το κενό, θα συνεχίζει να τους χαλάει τον ύπνο.

3 σχόλια:

  1. αντε παλι αρχισαμε

    σου ειπα και προηγουμενως η αποχη δεν μεταφερει κανενα απολυτως μηνυμα

    η αποχη ειναι μια μεθοδος φτιαγμενη απο το ιδιο το συστημα της θολοκουλτουρας ειναι ενα σχεδιο της ακρας αριστερας να μειωσει την δημοκρατικη νομιμοποιηση των κυβερνησεων να αποσταθεροποιησει το πολιτικο συστημα με σκοπο την οκτωβριανη επανασταση και εγκαθιδριση κουμμουνισμου

    δεν υπαρχει κανενα απολυτως αλλο νοημα

    στην καλπη δεν αποφασιζεις ποιος θα μεινει και ποιος θα φυγει απο τον big brother

    στην καλπη αποφασιζεις διαχειρηστη

    εαν δε θεωρεις πως καποιος απο τους ενοικους ειναι αξιος παει να πει πως η πολυκατοικια θα βουλιαξει στα σκατα οτι μηνυμα και να στειλεις


    η δημοκρατια ειναι το συστημα των πολιτων που ψηφιζουν

    μονο αυτοι δινουν μηνυμα

    οι πολιτες που δεν ψηφιζουν δεν στελνουν μηνυμα οσο και εαν θεωρουν πως το κανουν

    καταλαβε το καποια στιγμη


    προσωπικα θεωρω πως οποιος δεν ασκει το εκλογικο του δικαιωμα θα πρεπει να χανει τα εκλογικα του δικαιωματα εφορου ζωης

    εαν μας αρεσει να κυβερνιωμαστε απο μια μειοψηφεια ολιγαρχια 1000 ατομων αυτο μας αξιζει

    διαφωνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ πολύ, αλλά από ότι κατάλαβα στις προηγούμενες συζητήσεις,
    δεν έχει κανέναν νόημα να προσπαθήσω να σου εξηγήσω.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό σου,
    αν σου προσφέρουν να φας σκατά βραστά και σκατά ψητά , και εσύ αποφασίσεις πως δεν επιλέγεις κανένα από τα δύο,
    θα σημαίνει πως....δεν πεινάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε τι διαφωνεις ακριβως σε ολα αυτα που ειπα?

    θες σωνει και καλα να θεοποιησουμε την αποχη?

    δηλαδη τι να κανουμε να βαλουμε 60% αδιες θεσεις στη βουλη?

    και ποιος θα κυβερναει?

    να μην εχουμε κυβερνηση?

    ωραια και μετα?

    δεν καταλαβαινεις πως ολα αυτα ειναι ενα δολιο σχεδιο αποσταθεροποιησης και δημιουργιας προσφορου εδαφους εξεγερσης και πραξικοπηματος?

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή