Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νικητές και Ηττημένοι στις Εκλογές της 7ης Νομεβρίου

Τελείωσαν και οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, και όπως συνηθίζεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε αυτή τη χώρα, όλοι βγήκαν νικητές, και κανένας ηττημένος. Προνόμιο της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα, να κερδίζουν όλοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Θα πρέπει να μελετήσουμε τους λόγους που κάθε κόμμα πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε κάτι τόσο πρωτοποριακό για εκλογική αναμέτρηση.

Ενδεικτικό για το πώς μεταφράζουν κατά το δοκούν τα αποτελέσματα των εκλογών τα κόμματα, είναι και το παράδειγμα του ΛΑΟΣ.
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, Άδωνη Γεωργιάδη , μετά τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.
Βλέπουμε τις δηλώσεις εδώ:




Με λίγα λόγια, είπε ο Γεωργιάδης τα εξής:
«Σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ. πέτυχε ίσως την πιο δύσκολή του νίκη. Παρά την όλη αυτή πόλωση που δημιούργησαν, τόσο τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Πρωθυπουργού, όσο και η “παντιέρα” του αντιμνημονίου, που δυστυχώς στρέφει την Ελλάδα προς τα “Αριστερά”, χωρίς να κερδίζει σε τίποτα ο κ. Σαμαράς, και παρά τις προβλέψεις πολλών ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. λόγω της υπεύθυνης πολιτικής του στάσεως θα μπορούσε να βρεθεί σε πολύ δύσκολη εκλογική θέση, έχουμε συγκρατήσει τα εκλογικά μας ποσοστά και μάλιστα σε πολλά σημεία τα έχουμε αυξήσει».

Για νίκη λοιπόν μίλησε ο κ. Γεωργιάδης.

Είναι όμως έτσι; Ή απλά, και αυτός, όπως όλοι οι άλλοι κομματικοί φορείς, πανηγυρίζουν για μια νίκη που βρίσκεται μόνο στα στενά μυαλά των υποστηριχτών του;

Το ποσοστό του ΛΑΟΣ, μπορεί πάνω-κάτω να είναι το ίδιο με εκείνο των Εθνικών Εκλογών, κάτι που σημαίνει πως δεν μειώθηκε το ποσοστό ανθρώπων που ψηφίζουν ΛΑΟΣ, αλλά  αυτό δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ως νίκη.

Εν μέσω ΔΝΤ, εν μέσω κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εν μέσω καταρρακωμένης ΝΔ, το να μην αυξήσει το ΛΑΟΣ τα ποσοστά του, και να περιοριστεί σε εκείνα που υπήρχαν πριν τον κατακερματισμό της ΝΔ, την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ, πρέπει να θεωρηθεί ήττα.

Εκτός αν θέλει το ΛΑΟΣ να παραμείνει ένα κόμμα περιορισμένης δυναμικής, με σταθερούς και πιστούς ψηφοφόρους, που δεν εκμεταλλεύεται πολιτικά τις συγκυρίες και αδυνατεί να πάρει απογοητευμένους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, πρέπει να μεταφράσει το χθεσινό αποτέλεσμα, σε ήττα.

Δηλαδή, πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί η αδυναμία του ΛΑΟΣ να εμπνεύσει όλους εκείνους τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, που είτε δεν ψήφισαν καθόλου είτε ψήφισαν μικρότερα κόμματα; Σε ….νίκη;;;;; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ναι.

Αν όμως θέλεις να λέγεσαι κόμμα με βλέψεις εξουσίας, πρέπει να μπορείς να καρπώνεσαι ψήφους, από τις αποτυχίες των άλλων κομμάτων. Όχι να περηφανεύεσαι για το ότι κρατάς το παλαιότερό σου ποσοστό. Αυτό το κάνουν κόμματα όπως το ΚΚΕ, που εδώ και τόσες δεκαετίες μένει προκαλυμμένο σε στάσιμα ποσοστά, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να καρπωθεί ψήφους από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σε αυτές τις εκλογές, όμως, το ΚΚΕ βγήκε ισχυρό, ακριβώς επειδή πήρε πολλές ψήφους από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους. Στο χέρι του είναι να τους κρατήσει και στις επόμενες εκλογές. Μέσω της πολιτικής του.

Το ΛΑΟΣ, απέτυχε να πάρει ψήφους δυσαρεστημένων ψηφοφόρων. Πανηγυρίζει επειδή το ψήφισαν όσοι το είχαν ψηφίσει και πριν ένα χρόνο. Και αδιαφορεί πως μέσα σε αυτό το χρόνο, ο κόσμος είδε τους μισθούς του να περιορίζονται, οι φόροι να αυξάνονται, η ακρίβεια να πιάνει ταβάνι και η ανεργία να εκτοξεύεται σε επικίνδυνα νούμερα. Το ΛΑΟΣ δεν μπόρεσε να καρπωθεί ούτε στο ελάχιστο όλα τα παραπάνω.

Ίσως επειδή δεν μπορεί να πείσει, πως σε όλα τα παραπάνω, έχει να καταθέσει μια σοβαρή πρόταση.  Ίσως πάλι, επειδή ενδόμυχα πίστευε πως μέσω της πολιτικής του στάσης που κράτησε το τελευταίο καιρό, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χάσει και τους υπάρχοντες ψηφοφόρους του.

Το επόμενο σημείο της δήλωσης του κ. Γεωργιάδη, που θα ήθελα να σταθώ, είναι η τοποθέτησή του, πως η αναλγησία της ΝΔ είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσει η Αριστερά τη δύναμή της.

Λίγο-πολύ, μας είπε πως η δυσκολία της ΝΔ να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες, οδήγησε στην αδυναμία του Δεξιού Χώρου, να προβληθεί ως λύση, για όλους τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα αυτοί να βρούνε ως μοναδική τους επιλογή, τη ψήφο στην Αριστερά.

Θεωρώ την άποψη αυτή ως άποψη ηττοπαθή και άποψη στρουθοκαμηλική. Είναι η άποψη που θα είχε κάποιος που θα προσπαθούσε να αποφύγει τις ευθύνες που τον βαρύνουν.

Πως το κάνει; Πολύ απλά.

Αφενός, αποδέχεται πως μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει στον Δεξιό Χώρο ψηφοφόρους άλλων χώρων που έχουν απογοητευτεί, αφετέρου προσπαθεί να υποβαθμίσει από πάνω του την αδυναμία του ΛΑΟΣ να εμπνεύσετε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Να δεχθώ, για χάρη της συζήτησης, πως η ΝΔ είναι το βαρύ όνομα στην Δεξιά Παράταξη. Και πως αυτή τη χρονική στιγμή, περνάει μια δύσκολη φάση, όπου δεν μπορεί να ‘’πιλοτάρει’’ επάξια το καράβι. Τι σημαίνει αυτό; Πως αφήνουμε το καράβι χωρίς καπετάνιο, και καθόμαστε απλώς και περιμένουμε τον άρρωστο να γίνει καλά; Το ΛΑΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για τα υψηλά ποσοστά της Αριστεράς; Δεν φέρει καμία ευθύνη που δεν μπόρεσε να πείσει τους δυσαρεστημένους πολίτες αυτής της χώρας, να το ψηφίσουν; Φταίει μόνο η ΝΔ που όλοι όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες εκλογές, και για τον άλφα ή βήτα λόγο σε αυτές τις εκλογές,  δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, κατέληξαν να ψηφίσουν μόνο άλλα αριστερά κόμματα;

Όταν σε μια ‘’μάχη’’ ο στρατηγός φανεί κάτω του μετρίου, ή δειλιάσει, τότε ο υφιστάμενος του, έχει υποχρέωση να αναλάβει πρωτοβουλία. Έχει υποχρέωση να ηγηθεί αυτός της ‘’μάχης’’. Αλλιώς, ή θα χαρακτηριστεί και ο ίδιος ως ‘’δειλός’’  ή ‘’μέτριος’’, ή θα αποδειχθεί πως δεν θα μπορέσει ποτέ του, να γίνει κάτι παραπάνω από ‘’υφιστάμενος’’. Και η παραπάνω δήλωση του κ. Γεωργιάδη, απέδειξε πως τελικά το ΛΑΟΣ δεν μπορεί να γίνει τίποτα παραπάνω από ‘’παραπαίδι’’ της ΝΔ.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, το ΛΑΟΣ έχασε. Και έχασε, επειδή ως κόμμα αντιπολίτευσης, με μια κυβέρνηση που καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών έπρεπε να έχει υψηλότερους στόχους. Έχασε την ευκαιρία να εμπνεύσει τους δυσαρεστημένους πολίτες, έχασε την ευκαιρία να αναδείξει τις προτάσεις του, έχασε την ευκαιρία να βγει μπροστά από την ΝΔ, δείχνοντας, κυρίως στους υπάρχοντες, δικούς της ψηφοφόρους, πως μπορεί να γίνει και κάτι παραπάνω από ‘’παραγιός’’.

Και όλοι αυτοί οι πανηγυρισμοί για ‘’τα ποσοστά που κρατήσαμε’’, είναι μέσα στο γενικό πλαίσιο του συστήματος εξουσίας που κυριαρχεί, κατά το οποίοι σε κάθε εκλογή, όλοι κερδίζουν και κανένας δεν χάνει.

Σε αυτές τις εκλογές όμως, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ηττημένοι. Και υπάρχουν και νικητές.

Το ΠΑΣΟΚ, βγήκε αλώβητο. Αυτό που ένοιαζε το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ούτε η Αποχή, ούτε βεβαίως τα ποσοστά των άλλων κομμάτων. Το ένοιαζε μόνο να προηγείται της ΝΔ. Για αυτό και βγήκε αλώβητο και πανηγυρίζει.

Η ΝΔ, μπορεί να υπερηφανεύεται πως δεν κατακερματίστηκε. Εν μέσω διασπαστικών ενεργειών και με υποψηφιότητες που καταδεικνύουν την πολιτική φτώχεια της βάσης της, μπορεί να πανηγυρίζει πως βγήκε από τη μάχη, απλά ηττημένη αλλά όχι νεκρή.

Το ΚΚΕ μπορεί να καμαρώνει που μπόρεσε όλη αυτή την δυσαρέσκεια του κόσμου, να την μετατρέψει σε δικούς της ψήφους. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει να κρατήσει αυτές τις ψήφους και στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Να τις μετατρέψει από ψήφους δυσαρέσκειας, σε ψήφους συνείδησης. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά προς το παρών μπορεί να πανηγυρίζει.

Το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΛΑΟΣ,  πρέπει να προβληματιστούν που δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο ότι κατάφερε το ΚΚΕ. Δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν καθόλου την δυσαρέσκεια του κόσμου, παρόλο το αντικυβερνητικό τους προεκλογικό λόγο. Θεωρώ πως ο επόμενος μεγάλος αντίπαλος αυτών των δύο κομμάτων, θα είναι η Αποχή. Δεν μπορούν να εμπνεύσουν, και η συνεχόμενη αύξηση της Αποχής, θα τους περιορίζει εκλογές με εκλογές.

Ο Κουβέλης πρέπει να ανησυχεί διότι το ποσοστό που με τα βίας μάζεψε, δεν είναι αρκετό ώστε να παρακινήσει το ΠΑΣΟΚ να τον εντάξει στο κύκλο του. Αυτός ήταν εξάλλου και ο αρχικός του σκοπός. Να μαζέψει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλο αέρα την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, με τα ποσοστά που μάζεψε, αυτή η διαπραγμάτευση μάλλον θα είναι μονόπλευρη. Για αυτό βγήκε και αυτός, όπως και το ΣΥΡΙΖΑ, και προσπάθησαν να περιορίζουν την αποτυχία τους στην Αποχή. Με τη γνωστή καπήλευσή της.  

Και πιο χαμένος από όλους, είναι ο Ελληνικός λαός, που έπεσε στην παγίδα της Αποχής, μιας κατευθυνόμενης από τα ΜΜΕ ‘’μορφή διαμαρτυρίας’’, που εξυπηρετεί το Σύστημα Εξουσίας αλλά και τους παραγιούς του.

ΥΣ Ο γραφών, σε αυτές τις εκλογές ψήφισε ΚΚΕ.
Θεώρησε πως το προηγούμενο κόμμα που είχε ψηφίσει, έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ από την εξουσία, που πλέον δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον τόπο. Από την άλλη, θεώρησε πως η ψήφος στο ΚΚΕ ήταν η μοναδική που δεν θα πήγαινε χαμένη, μιας και δεν θα γίνει ποτέ είδος διαπραγμάτευσης με το Σύστημα.
Θα αναμένει εναγωνίως να διαπιστώσει αν και αυτή η ψήφος του, πήγε χαμένη.

11 σχόλια:

  1. θα παρακαμψω τις βλακωδεις και αφελεις αναλυσεις περι λαος και θα σταθω στην ψηφο του κκε

    ποιος σου ειπε πως η ψηφος δεν δινεται για το συστημα?

    η ψηφος σου δινεται για να φτιαξει το συστημα διακυβερνησης

    η ψηφος σου σταλθηκε για να εκλεξει συμβουλο στο συμβουλειο που θα παιρνει αποφασεις για τη ζωη σου

    εαν θεωρεις επιτυχια το να ψηφισεις
    αποδοχη στο συστημα δηλαδη εναν καραγκιοζη που θα λεει σε ολα οχι συγχαρητηρια δεν εισαι καλυτερος απο τα υπολοιπα ζωα της αποχης

    η επανασταση του κκε δεν προκειται να ερθει απο την καλπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο λάθος είναι να λες σε όλα ''όχι'', τόσο λάθος είναι να λες και σε όλα ''ναι''.

    Και, τα περισσότερα κόμματα, έχουν πει πάρα πολλά ''ναι'', με μεγαλύτερο αυτό υπέρ του Μνημονίου.

    Για να φτιάξει το σύστημα διακυβέρνησης, πρέπει να υπάρχουν προτάσεις. Προτάσεις που θα εναντιωθούν στο υπάρχουν σύστημα λειτουργίας, όχι που θα το υπερασπίσουν.

    Και επειδή προβλέπω κατάρρευση αυτού του συστήματος, δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω κάποιον που το στηρίζει, έστω και στην προσπάθειά του να το βελτιώσει.

    Γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή χρειάζεται το σύστημα, φίλε μου.
    Όχι ''μερεμετάκια''.

    Και κάτι ακόμη.
    Μίλησες για ''βλακώδεις και αφελείς αναλύσεις'', αλλά απλά το ''προσπερνάς''.

    Στο παρών θέμα, οι αναλύσεις είναι ξεκάθαρες. Αν τις θεωρείς αφελείς, μπορείς επίσης ξεκάθαρα να τις σχολιάσεις. Το να λες απλώς ''αφελείς'', χωρίς να τις σχολιάζεις, κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορείς το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε σεβομαι κανενος θολοκουλτουριαρη ψευτοεπαναστατη τις αποψεις περι αποδομησης και καταστροφης του υπαρχοντος μοντελου εως οτου μου προτεινει τι θα κανουμε μετα


    αργετινη?
    κουβα?
    σοβιετια?
    λαικη οικονομια?

    πες την εναλλακτικη προταση και μετα ξανασυζηταμε το μνημονιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προφανώς με θεωρείς ''θολοκουλτουριάρη ψευτοεπαναστάτη''....


    Έχεις ακούσει για το σύστημα διαχείρισης που βασίζεται στο μοντέλο της ''Εθνικής Οικονομίας'';

    Αντιλαμβάνεσαι αυτό το μοντέλο, ως απάντηση στα ''δεδομένα'' του μνημονίου που θέτεις;

    Γνωρίζεις πως αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης που έχουμε, δεν έχει αποτύχει λόγω ‘’ανάξιων ανθρώπων’’, αλλά είναι το ίδιο ανάξιο να επιτρέψει έναν άξιο να κάνει έργο;

    Πιστεύεις πως αυτό το μοντέλο, μπορεί να λειτουργήσει με μερικά ''μερεμέτια'' (μικρές διορθώσεις);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν λες εθνικη οικονομια εννοεις οτι το εθνος θα καθοριζει την οικονομικη πολιτικη δηλαδη ο λαος του εθνους (αφου το εθνος ειναι αφηρημενη εννεια) δηλαδη η πλειοψηφεια του λαου δηλαδη η εκαστοτε κυβερνηση ή το κομμα που εκφραζει την πλειοψηφεια του λαου.

    ο ελεγχος της οικονομιας απο τον λαο ονομαζεται "σοσιαλισμος" και ειναι το αντιθετο της ελευθερης αγορας και του "καπιταλισμου" που ο πλουτος δεν διαχηρειζεται συλλογικα-δημοσια αλλα ατομικα-ιδιωτικα



    οχι δεν αντιλαμβανομαι αυτο το μοντελο ως λυση και απαντηση στο μνημονιο γιατι οπου και να εφαρμοστηκε ο σοσιαλισμος απετυχε
    δημιουργηθηκε φτωχεια και πεινα και ελλειψη ελευθεριας

    μονο οπου εφαρμοστηκε πληρης και ελευθερη αγορα (οχι ψευτοελευθερη οπως θελουμε να πιστευουμε τωρα) υπηρξε αναπτυξη. μονο οπου υπαρχει κερδος παραγεται πλουτος


    το μοντελο που εχουμε εχει αποτυχει για αυτο ακριβως το λογο επειδη κατα βαση ειναι σοσιαλιστικο

    θεωρω πως δεν μπορει να δουλεψει ετσι και πως πρεπει να καταστραφει εξολοκληρου και να εφαρμοστει νεοφιλελευθερισμος

    αυτο ομως δε μπορει να γινει με επανασταση αλλα εαν ξυπνησουμε το καταλαβουμε το ψηφισουμε το νομοθετησουμε και το εφαρμοσουμε


    τωρα το γιατι ο σοσιαλισμος/εθνικοσοσιαλισμος και το κοινωνικο κρατος / κρατος προνοιας σαν συστημα ειναι αποτυχημενο οχι μονο πρακτικα αλλα και θεωρητικα ειναι μια αλλα συζητηση και εαν εχεις ορεξη με μεγαλη ευχαριστηση μπορω να σου εξηγησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Μοντέλο ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, δεν έχει καμία σχέση με όσα λες και υποθέτεις.

    Είναι Μοντέλο που βασίζεται στην 100% εκμετάλλευση των εθνικών πόρων κάθε χώρας, με σκοπό την πλείρωση όσο γίνεται περισσοτέρων αναγκών με εθνικούς πόρους.

    Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

    Δεν εισάγω ψάρια από την Ισπανία,
    ούτε πορτοκάλια από την Πορτογαλία.
    Δεν αγοράζω ρεύμα από τη Βουλγαρία,
    ούτε αέριο από την Ρωσία.

    Αναπτύσω Γεωργία, Αλιεία, Αολική Ενέργεια, Ηλιακή Ενέργεια, Γεωθερμία κτλ, και τους γράφω όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

    Το προηγούμενο καλοκαίρι, έγινε forum Οικονομιλόγων στην Ινδία, όπου θεωρήθηκε από όλους τους Οικονομολόγους, το μοντέλο της Εθνικής Οικονομίας, ως το πλέον αποτελεσματικό σύστημα ώστε να ξεφύγουν οι χώρες από την κρίση.

    Ο Νέος δανεισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το μοντελο που προτεινεις δεν εχει να κανει με τον τροπο διαχειρησης του πλουτου


    εαν παραδειγματος χαρην μου πεις να βαλουμε δασμους και εξτρα φορολογηση στα προιοντα εξωτερικου και επιδοτησεις στα προιοντα εσωτερικου τοτε μιλαμε για κρατικο παρεμβατισμο δηλαδη σοσιαλισμο

    εαν π.χ. μου πεις να βγαλουμε πετρελαιο απο το αιγαιο και να το διαχειρηζεται το κρατος δηλαδη το δημοσιο τοτε παλι μιλαμε για σοσιαλισμο (για να μην πω κουμμουνισμο)



    "Αναπτύσω Γεωργία, Αλιεία, Αολική Ενέργεια, Ηλιακή Ενέργεια, Γεωθερμία κτλ, και τους γράφω όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι."

    μαζι σου 1000% εαν μπορεις να τα καταφερεις καντο αλλα και παλι μιλαμε για κρατικο παρεμβατισμο δηλαδη σοσιαλισμο


    2 ερωτηματα μονο



    α)
    η αναπτυξη που προτεινεις θα παρει 5-10 χρονια
    εμεις χρειαζομαστε 10 δις τον αλλο μηνα για να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις


    β)
    πως εγγυασαι πως το εθνος θα αποδωσει και θα δημιουργησει αυτην την αναπτυξη και δεν θα αποτυχει οπως απετυχε τα τελευταια 40 χρονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να υποστηρίζεις πως το μοντέλο που αναφέρω, χρειάζεται 5-10 χρόνια για να λειτουργήσει, σημαίνει πως δεν γνωρίζεις για τι πράγμα μιλάω.

    Η Σουηδία αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χρησιμοποιεί για την ενέργειά της, τρεις πηγές. Η καύση πετρελαίου και παραγώγων, ανάγεται μόνο στο 10%. Ο υπόλοιπο 30% είναι από Αιολική Ενέργεια, και το 60% (!!!!!) είναι από Ανακύκλωση.

    Εμείς εδώ στην Ελλάδα, έχουμε εργοστάσιο Ανακύκλωσης. Ξέρεις αν λειτουργεί; Γνωρίζεις πως εκμεταλλεύονται όλοι αυτοί οι τόνοι ανακυκλωμένων σκουπιδιών;

    Πάμε σε άλλο θέμα.

    Η Ελλάδα εισάγει μήλα από την Ισπανία. Έτσι ορίζει η Ε.Ε. Η Ισπανία θα καλλιεργεί μήλα, και η Ελλάδα τριαντάφυλλα.

    Στο μοντέλο Εθνικής Οικονομίας, η Ελλάδα, θα καλλιεργεί στα εδάφη της, τόσα μήλα, όσα απαιτούνται για να καλύψεις τις ανάγκες της.

    Πρόσεχε: δεν ομιλώ για Κρατική οργάνωση. Αυτή τη στιγμή, αν ένας γεωργός πει ‘’εγώ ρε μάγκες, δεν θέλω να φυτέψω τριαντάφυλλα, αλλά μήλα’’, το κράτος, υπακούοντας στις εντολές της Ε.Ε., θα του απαγορεύσει. Είτε μη καταβάλλοντάς του την απαιτούμενη επιδότηση, είτε μη παρέχοντάς του προστασία, κατά την μεταπώληση σε χονδρέμπορους.

    Αυτό, είναι Κρατική παρέμβαση, και φέρνει περισσότερο προς τον Κομμουνισμό.

    Στο μοντέλο Εθνικής οικονομίας, ο Έλληνας ψαράς, μπορεί να ψαρεύει όσους τόνους (το ψάρι τόνος) θέλει.

    Κανένα κράτος δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Σήμερα όμως, η Ε.Ε. απαγορεύει στους Έλληνες αλιείς, να ψαρεύουν τόνους. Διότι πρέπει να τους εισάγουμε.

    Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι καποιος να αγορασει ελληνικα προιοντα εαν υπαρχουν φτηνοτερα ξενα?

    απλουστατα στο δικο σου μοντελο κανεις δε θα παραγει τιποτα γιατι δε θα μπορει να πουλησει τιποτα


    γιατι να υπαρξει παραγωγη ενεργειας οταν το ιδιο το κρατος (αριστερα κομματα/στε/οικολογοι/κρατικοδιαιτες οργανωσεις/μπιρμπιλη) σταματουν καθε εργο και ερευνα για πετρελαιο?


    το προβλημα στην ελλαδα εντοπιζεται στις μικρομεσαιες επιχειρησεις και οχι στην αλιεια ή στην γεωργια και την ενεργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη Γεωργία και στην Αλιεία, διότι το κράτος έχει καταστρέψει την Γεωργία και την Αλιεία.

    Γιατί θεωρείς πως η ελληνική ντομάτα είναι ακριβότερη από την ισπανική;;

    Όταν μεσολαβεί και ένα κόστος μεταφοράς, μεγαλύτερο από ότι εντός Ελλάδος;;

    Μα, διότι οι καλλιέργιες στην Ισπανία επιδοτούνται σωστά, ενώ οι καλλιέργιες στην ελλάδα όχι.

    Υπάρχουν ''γεωργοί'' που δηλώνουν ως καλλιέργια βράχους, και λόγω κομματικής ταυτότητας παίρνουν επιδοτήσεις, ενώ ο πραγματικός γεωργός, παλεύει νυχθημερόν με τον έμπορο σπόρων ή λιπασμάτων, για να μειώσει το κόστος παραγωγής του.

    Μην κάνεις τον τρελό σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αρα η λυση ειναι μια
    καταργησε τις κρατικες-ΕΕ επιδοτησεις και αναγκασε τον γεωργο να δουλεψει σωστα για να βγαλει το ψωμι του

    καμια κρατικη-κομματικη-συντεχνιακη εμπλοκη στην παραγωγη του πλουτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή