Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Η τακτική του καμουφλαζ!!!!

Βλέπουμε αυτές τις μέρες τις πόλεις να καίγονται!!!
Και βλέπουμε πολλούς εκ των πολιτικών μας ταγών να καπηλεύονται τη μνήμη αλλά ακόμη και τη σωρό του άτυχου νεαρού.
Βλέπουμε συγκεκριμένους κομματικούς φορείς να χορεύουν υβριστικούς χορούς πάνω στον τάφο του νεαρού Αλέξη, ευελπιστώντας σε μερικές δεκάδες ψήφων παραπάνω.

Αλλά τελικά, αυτά που βλέπουμε είναι πράγματι κάτι πρωτάκουστο;;;;

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε έναν συγκεκριμένο κομματικό φορέα της πατρίδος μας, τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσω της δικέφαλης ηγεσίας της, είτε μέσω των υψηλόβαθμων στελεχών του, να δίνουν μια αξιοπερίεργη αιτιολόγηση σε κρούσματα άναρχης βίας, καθώς και να στέκονται πρωτοπόροι υπερασπιστές σε ότι άθλιο και σάπιο μπορεί να γεννήσει η κακώς εννοούμενη ‘’υποκείμενη μετάφραση’’ Δημοκρατία μας.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να αυτοπροσδιορίζονται ως υπερασπιστές όλων των άναρχων και παράνομων στοιχείων, πάντα με την αιτιολογία των ‘’δημοκρατικών Αξιών’’ που το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζει κατά το δοκούν.

Μόλις την τελευταία προεκλογική περίοδο, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδος, κ. Αλαβάνος, έλεγε στο Πανελλήνιο, πως προτιμάει τον νέο που πετάει μολότοφ, από τον νέο που θα κάθεται στον καναπέ.

Και αγνοούσε εντέχνως, ή αδιαφορούσε υπόπτως, πως δεν υπάρχει αναγκαστικά μονάχα αυτό το δίλημμα, αλλά υπάρχει και η Τρίτη πρόταση, του νέου δηλαδή που είναι ενεργός Πολιτικά, αλλά όχι μέσω λανθασμένης έκφρασης βίας και τρομοκρατίας.

Πολλές φορές γίναμε μάρτυρες της υπερπροσπάθειας των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ να αιτιολογήσουν και να δικαιολογήσουν βίαιες ενέργειες και επιθέσεις των ‘’γνωστών –αγνώστων’’ των Εξαρχείων, μέσω της υποκειμενικής τους κρίσης του τι ακριβώς είναι η Αντίδραση και η Αντίσταση.

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τα ίδια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύφθηκε πως ανήκαν ή συμμετείχαν σε ομάδες βίας και εγκληματικότητας (όλοι θυμόμαστε τον υιό βουλευτή, πρωταγωνιστή σε σειρά εγκλημάτων), συνέχιζαν να αιτιολογούν και να υπερασπίζονται αυτόν τον ορισμό της αντίδρασης.

Τα πρόσφατα επεισόδια ήταν το κύκνειο άσμα αυτής της τακτικής.

Οι προηγούμενες φωνές άλλων πολιτικών ή κομματικών φορέων , κυρίως από την πλευρά του ΛΑΟΣ, για αυτό το τόσο ύποπτο, αλλά κυρίως τόσο επικίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία της Δημοκρατίας μας, ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, έως εχθές, αντιμετωπίζονταν από το σύνολο των ΜΜΕ αλλά και διαφόρων άλλων αυτοπροσδιοριζόμενων ‘’προοδευτικών πνευμάτων’’, ως μέτρο μικροκομματικών συμφερόντων, ως λασπολογία, ως ‘’φασιστική αντίληψη της Δημοκρατίας’’ και πολλά ακόμη γλαφυρά.

Εχθές όμως συνέβη κάτι πολύ σημαντικό.

Οι έως εχθές μονόπλευρες κατηγορίες προς την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, από το ΛΑΟΣ, βρήκαν ανέλπιστο συμπαραστάτη.
Ανέλπιστο, διότι έρχεται από ακριβώς τον αντίθετο χώρο με το ΛΑΟΣ.

Είναι το ΚΚΕ.

Και αν αρκετοί που ασχολούνται ενεργά με την πολιτική, γνώριζαν πως εδώ και πάρα πολύ καιρό, το ΚΚΕ έχει κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την ύποπτη σχέση του με ομάδες φασιστών των Εξαρχείων, εχθές αυτό έγινε απόλυτα κατανοητό σε κάθε έναν πολίτη.


Οι αιχμές της Αλέκας Παπαρήγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των αντιεξουσιαστών προκάλεσαν την κοινή αίσθηση όσο αφορά τον ρόλο που παίζει το ΣΥΡΙΖΑ στη Δημοκρατία μας. Η νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων της Αριστεράς, δείχνει ξεκάθαρα το χάσμα που χωρίζει τις δύο αυτές αντιλήψεις περί τρόπων και τακτικών αντίδρασης.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στο πλαίσιο της συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων», για να απαντήσει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ευθέως ότι λειτουργεί ως «θλιβερός συκοφάντης» και «ευτελίζει με όσα λέει το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς του οποίου ηγείται».

Στην πρώτη σελίδα του χθεσινού «Ριζοσπάστη» γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για ‘’σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις που ωθούν στην τυφλή βία’’.
Ο Ριζοσπάστης, συνεχίζει λέγοντας ακόμη πιο ξεκάθαρα πράγματα. ‘’Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υιοθετήσει πρακτικές των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, πολύ δε περισσότερο να τις υποθάλψει με κάθε τρόπο, επιχειρώντας να παντρέψει την ευρωλαγνεία του με το δήθεν αντιεξουσιαστικό προφίλ του, τροφοδοτώντας στην παραπλάνηση του λαού και τορπιλίζοντας την προοπτική του λαϊκού κινήματος’’.

Μόλις εχθές, σε τηλεοπτική αντιπαράθεση κομματικών εκπροσώπων σε τηλεοπτικό σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουβέλης, παραδέχθηκε πως οι κοικουλοφόροι που έκαψαν προχθές την Αθήνα, ‘’ξεπήδησαν’’ όχι μέσα από την πορεία του ΚΚΕ, αλλά από την πορεία του δικού του κόμματος.

Η μεγάλη αυτή διαμάχη, δεν περιορίστηκε μονάχα σε εκατέρωθεν ανταλλαγές δηλώσεων, αλλά υπήρξαν και επίσημες καταγγελίες.

Συγκεκριμένα η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύτηκε σε κοινά μπλοκ με τους «αριστεριστές» και τους «αντιεξουσιαστές», ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας που έκανε λόγο για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «στο όνομα της πολυσυλλεκτικότητας δέχεται οι συγκεντρώσεις του να γίνονται καταφύγιο και στοιχείων ξένων προς το λαϊκό κίνημα».

Γινόμαστε όλοι μας μάρτυρες μιας απίστευτης αλληλουχίας αποκαλύψεων και κατηγοριών τα οποία στην ουσία έρχονται να επιβεβαιώσουν ενδείξεις και ‘’υποθέσεις’’, άλλων κομματικών φορέων και συγκεκριμένα του ΛΑΟΣ για την ύποπτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορώ να αιτιολογήσω γιατί θα πρέπει μια κατηγορία του ΛΑΟΣ να περνάει στο ‘’ντούκου’’, ενώ όταν η ίδια βγαίνει από το στόμα του ΚΚΕ να έχει άλλη βαρύτητα, αλλά αυτό που μου κάνει πραγματικά εντύπωση είναι η στάση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες αυτές.

Ενώ όταν είχε απέναντί του το ΛΑΟΣ, μιλούσε για ‘’φασιστικές αντιλήψεις’’ και για ‘’γκεμπελίστικες μεθόδους’’, τώρα, χρησιμοποιεί ως αιτιολογία τα υψηλά ποσοστά του σε σχέση με το ΚΚΕ καθώς και για ‘’παλινόρθωση του σταλινισμού’’…

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αποδεχθείτε πως τελικά φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων…

Ο κόσμος έχει περισσότερη κρίση από αυτή πάνω στην οποία βασίζετε τα σχέδια και τις τακτικές σας.

Και η Ιστορία γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου