Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Παρατηρητές μια σύλληψη


Βλέπω αυτό το video, από την πρόσφατη συγκέντρωση των ‘’αγανακτισμένων’’ στο Σύνταγμα, και σκέφτομαι τι άνθρωποι είναι αυτοί που βρίσκονται γύρω από την σύλληψη του νεαρού, και βιντεοσκοπούνε.
Από τις φωνές και τις κραυγές που βγάζουν, εύκολα καταλαβαίνω πως είναι κατά της σύλληψης, ή έστω της βίαιης σύλληψης του νεαρού από τους αστυνομικούς.

Προφανώς και θεωρούν πως δεν πρέπει να συλληφθεί , διότι φωνάζουν και στους αστυνομικούς, φωνάζουν και στον νεαρό, φωνάζουν και μεταξύ τους.

Πάρ’ αυτά, βιντεοσκοπούν το γεγονός. Δεν βλέπω κανέναν να συμπαραστέκεται στον νεαρό, στον , κατά την κρίση τους, άδικα συλληφθέντα.
Τον βιντεοσκοπούν, σαν αξιοθέατο. Σαν κάτι που θέλουν να το κρατήσουν ως ανάμνηση.

Και θυμάμαι πριν λίγους μήνες, ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου πάλι ‘’κάποιοι’’ θεωρούσαν μια σύλληψη άδικη και πως αυτοί οι ‘’κάποιοι’’ επέλεξαν να αντιδράσουν

(η ''αντίδραση'' στο 1:16)

Τελικά, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, έχουν αρχίσει να κλονίζονται όλες οι Αρχές.

Αυτός που θα υποστηρίξει πως όσοι παραβρέθηκαν στη σύλληψη του νεαρού ‘’αγανακτισμένου’’ δεν μπορούσαν να προβούν σε κίνηση απελευθέρωσής του από τους αστυνομικούς διότι θα ήταν παράνομοι, θα πρέπει να πούνε το ίδιο και για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έκανε το ίδιο.

Για όσους δε, κατηγορούν το βουλευτή για εκείνη του την πράξη, θα πρέπει να αναλογιστούν πως τουλάχιστον εκείνος, δεν επέλεξε να βιντεοσκοπήσει μια άδικη, κατά τον ίδιο βεβαίως, σύλληψη που έγινε μπροστά του.

Και τέλος, για όλους τους ‘’επαναστάτες’’ της βιντεοκάμερας, θα πρέπει να αναλογιστούν πως έως τη μέρα, που κάποιοι θα αρπάξουν έναν διαδηλωτή από τα χέρια της αστυνομίας, η βία της Εξουσίας θα μας δείχνει άφοβη τα δόντια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου