Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Περί Πολιτισμού των Ελλήνων

Εδώ και λίγα χρόνια, η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Ε.Ε. «των λαών και των εθνών» κατάπτωση των επιπέδων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Η είσοδος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, οι επιβολές της Τρόικας, οι υποτακτικές συμφωνίες των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και οι κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας, είναι κάτι που τράβηξε όλα τα βλέμματα της Ευρώπης πάνω μας.

Η περίπτωση της Ελλάδος σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Από την αγανακτισμένη κραυγή των απανταχού έκπληκτων ευρωπαίων στην αρχική απάθεια των Ελλήνων πολιτών στον κυκεώνα μέτρων και μειώσεων των κοινωνικών παροχών (‘’ησυχία, οι Έλληνες κοιμούνται’’) , 

έως και το γνωστό video του ‘’Έλληνα πειραματόζωου’’ , όλος ο δυτικός κόσμος, έριξε το βλέμμα του πάνω στον Έλληνα, ώστε να μελετήσει τις αντιδράσεις του.
Και δυστυχώς, εν αντιθέσει με την αρχαία μας Ιστορία, αυτό που δείξαμε στον υπόλοιπο κόσμο, δεν μας κοσμεί.

Τι είδαν οι υπόλοιποι λαοί;

Είδαν τους Έλληνες, τους σημερινούς Έλληνες, να σκύβουν υποταγμένοι το κεφάλι τους.
Μας είδαν να αποδεχόμαστε την ληστρική επιδρομή των ξένων δυνάμεων, πάντα σε συνεργασία με εσωτερικούς εντολοδόχους, χωρίς καμία προσπάθεια ουσιαστικής αντίδρασης.

Είδαν χιλιάδες λαού να κατεβαίνει «οργισμένος και αγανακτισμένος» στους δρόμους, αλλά να διαλύεται εύκολα και άμεσα, στην πρώτη κροτίδα ή στο πρώτο καπνογόνο των ΜΑΤ.

Είδαν τους Έλληνες να αποδέχονται σιωπηροί όλες τις κατηγορίες των ξένων υπονομευτών, και να μην έχουν καμία σοβαρή διάθεση αμφισβήτησης των κατηγόρων τους.

Πόσο διαφορετική εικόνα είναι αυτή του Σημερινού Έλληνα, με τον Έλληνα που γνώρισε η Ανθρωπότητα μέσω της Ιστορίας του Έθνους μας….

Η Ανθρώπινη Ιστορία, έχει να επιδείξει πολλές φορές τους Έλληνες ως παραδείγματα προς Μίμηση.

Μια χούφτα Ελλήνων, τα αρχαία χρόνια, στάθηκαν απέναντι σε ένα εκατομμύριο βαρβάρους, με σκοπό να θυσιάσουν τη ζωή τους για την Ελευθερία τους και τη Ανεξαρτησία τους.

Ένας ολόκληρος λαός, μετά από μερικούς αιώνες, στάθηκε απέναντι στη μισαλλοδοξία των πιστών της ασιατικής θρησκείας, και κράτησε με το αίμα του τα φώτα του Πολιτισμού για να ξεφύγει η ανθρωπότητα από το Μεσαίωνα.

Το ’21, ένα εξαθλιωμένο και διασπασμένο συνονθύλευμα, τα έβαλε με μια ολόκληρη Αυτοκρατορία.

Το ’40, όταν όλη η Ευρώπη υποκλινόταν στην δύναμη της Βέρμαχτ, ένας φτωχός και πεινασμένος Ελληνικός λαός, φώναξε ΟΧΙ, επιλέγοντας το θάνατο από τις αλυσίδες.

Μια χούφτα φοιτητές, κάποιες δεκαετίες αργότερα, στάθηκαν απέναντι από τα τεθωρακισμένα και έδωσαν μάχη για την Ελευθερία τους.

Χιλιάδες τέτοια παραδείγματα, έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα στην Ανθρωπότητα.

Κάποτε, ένας διάσημος είχε πει ‘’οι ήρωες πολεμάνε ως Έλληνες’’.
Και αυτό, ήταν συμπέρασμα όλων των ανθρώπων του πλανήτη, όταν μάθαιναν και άκουγαν πως εκεί, στην άκρη της Ευρώπης, κατοικεί ένας λαός, που έχει ως πρωτεύον Αγαθό την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία, πως προτιμά να πεθάνει, παρά να υποταχθεί.

Σήμερα όμως, η εικόνα αυτή έχει αλλάξει.


Σε αυτό το πείραμα που έλαβε χώρα πάνω μας, όλη η Ανθρωπότητα έστρεψε το βλέμμα της πάνω μας.
Και είδε έναν άλλο Έλληνα.
Έναν Έλληνα υποταγμένο, πρόθυμο να ξεπουλήσει την Ανεξαρτησία του, την Ελευθερία του, το Μέλλον το δικό του και των παιδιών του, την ίδια του τη χώρα, χωρίς καμία μάχη, χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς να χυθεί ούτε στάλα αίμα.

Σε λίγο καιρό, τη μοίρα της Ελλάδος, θα έχουν και άλλες χώρες. Η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία αλλά και πολλές ακόμη.

Και τι θα γυρίσουν να δούνε, όταν στρέψουν το βλέμμα τους πάνω μας, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους παλαιότερα;
Έναν λαό υποταγμένο και ξεπουλημένο, που αποδέχθηκε τις αλυσίδες για ένα κομμάτι ξεροκόμματο.

Πολλοί ‘’πατριώτες’’ υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει διαχρονική αξία, λόγω του Πολιτισμού που παρείχε στην Ανθρωπότητα. «Εμείς δώσαμε τα Φώτα», λένε όλο υπερηφάνεια.

Αυτό που δεν συλλογίζονται όμως, είναι πως ο Πολιτισμός δεν είναι κάτι μακρινό και παλαιό. Είναι και το Σήμερα, είναι και το Αύριο.

Και δυστυχώς, ο Έλληνας πλέον, δεν παράγει Πολιτισμό.
Παράγει Αποδοχή της Δουλείας, της Σκλαβιάς και της Υποταγής.

Σε 100-200 χρόνια, η Ανθρωπότητα όταν θα γυρίζει πίσω και θα βλέπει τον Έλληνα, θα βλέπει ένα λαό που δεν θα θέλει να του μοιάζει.
Έναν λαό που δεν θα θέλει να τον χρησιμοποιεί ως Παράδειγμα προς Μίμηση, αλλά ως Παράδειγμα προς Χλεύη και Απαξίωση.

Και το παραπάνω, είναι κατόρθωμα της δικής μας Γενεάς.

1 σχόλιο:

  1. κεκτημενα και κοινωνικο κρατος με δανεικα εχουν γνωστα αποτελεσματα

    να λες και ευχαριστω που τουλαχιστον η γενια μας μας εβγαλε απο την σοβιετοποιημενη δουλοπρεπεια επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή