Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ-η τιμωρία της απάθειάς μας

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.

Η υπόθεση της περιβόητης ‘’λίστας Λαγκάρντ’’, είναι η τιμωρία των Ελλήνων πολιτών, που έχει αποφασίσει η Νέμεσις και η Δίκη να μας καταδικάσουν.

Η παντελή έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας, σε συνδυασμό με τον ωχαδελφισμό που δείχνουμε εδώ και δεκαετίες ως λαός και Έθνος, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ατιμώρητα.
Έτσι, η Θεά Δίκης, αποφάσισε να μας τιμωρήσει στέλνοντας μας τη ‘’Λίστα’’, ώστε να αναγκαστούμε να δούμε στο μέγιστο βαθμό τη εθνική μας βλακεία, αλλά και να αναγκαστούμε να υπομένουμε αδιαμαρτύρητα όλα τα τραγελαφικά που η υπόθεση γεννάει καθημερινά.

Ο ελληνικός λαός, κάθεται και υπομένει, αποδεχόμενος την ενοχή του, όλες τις ‘’αποκαλύψεις’’ της υπόθεσης, καρτερικά και με πλήρη συνείδηση της αποδοχής της τιμωρίας του.

Γίνεται μάρτυρας γεγονότων και καταστάσεων, που σε διαφορετικές περιπτώσεις θα σήμαιναν το λιγότερο, έναν γενικό ξεσηκωμό και μια λαϊκή απαίτηση για δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση των Ελλήνων όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ως ένοχοι πολιτικής απάθειας, οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν τις εξελίξεις σιωπηλοί, χωρίς δικαίωμα αντίδρασης, αποδεχόμενοι πως ότι βιώνουν εδώ και καιρό, είναι αυτό που πραγματικά τους αξίζει.

Στην αρχή, μάθαμε για μια λίστα η οποία ήταν χαμένη.
Προσκλήθηκαν Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε Εξεταστικές Επιτροπές (αδιάφθορες όσο μας αξίζουν ως λαός), όπου υποστήριξαν πως έχασαν τη λίστα ή πως δεν τους απασχόλησε καθόλου.
Και δεχθήκαμε να μας δικαιολογούνται Υπουργοί της ελληνικήςκυβέρνησης, πως έχασαν ένα τέτοιο έγγραφο, όταν η Ελλάδα δεινοπαθεί από λάθη Υπουργών και Κυβερνήσεων.
Το δεχθήκαμε, διότι εμείς τους ψηφίζουμε εδώ και χρόνια.

Μετά, βγήκε ένας δημοσιογράφος και την δημοσίευσε.
Στο καπάκι, έσπευσε η δικαιοσύνη και κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για την δημοσίευση.
Και δεχθήκαμε ως λαός πως η ελληνική δικαιοσύνη δρα υπό καθεστώς υποτέλειας στα συμφέροντα που δεν ήθελαν την δημοσίευση της λίστας.
Το δεχθήκαμε διότι εμείς ως λαός, δεν αντιδράσαμε όταν βλέπαμε τη Δικαιοσύνη να βγάζει πονηρά το μαντήλι από τα μάτια της σε χιλιάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Και σήμερα, μαθαίνουμε πως ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ που είχε ‘’χάσει’’ τη λίστα, πρόλαβε πριν τη χάσει, να σβήσει τρία ονόματα συγγενών του που αναφέρονταν σε αυτή.
Και δεχόμαστε τις δικαιολογίες τους και της ‘’κρίσης συνείδησής τους’’, επειδή πολύ απλά εμείς οι ίδιοι τους δώσαμε τη δυνατότητα να δρούνε ανενόχλητοι και χωρίς φόβο επιπτώσεων.
Η δική μας απάθεια τους έδωσε τη δυνατότητα να μην υπολογίζουν καμία συνέπεια.

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος;

Έχουν γραφτεί και ειπωθεί τόσα και τόσα, που κάθε επιπλέον κριτική για την όλη γραφικότητα της υπόθεσης είναι περιττή.

Μία μόνο επισήμανση θα γίνει:

Σε αυτή την υπόθεση που βρωμάει σαν πτώμα σε σύψη, δεν είναι αμέτοχα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Αν δεχθούμε πως όλα τα κόμματα Εξουσίας, έχουν και πρέπει να έχουν μερίδιο ευθύνης για τα όσα συμβαίνουν, θα πρέπει να δεχθούμε επίσης, πως τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν εξίσου ισόποσο μερίδιο ευθύνης.

Αν αντί να ζητάνε να κατεβαίνουμε σε πορείες για τους μετανάστες ή για τις απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, ζητούσαν να κατέβουμε σε πορεία για την πτώση μιας κυβέρνησης που καπηλεύεται θεσμούς Δημοκρατίας, ο κόσμος θα ήταν σίγουρα περισσότερος.
Δέχονται να μην οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας για τέτοια θέματα, διότι πολύ απλά δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της επίλυσης τέτοιων θεμάτων.

Ότι συμβαίνει, ότι βιώνουμε στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι αποτέλεσμα της δικής μας απάθειας και αδιαφορίας.
Είναι η θεϊκή Τιμωρία που μας αξίζει.

Καθίστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας Έλληνες.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, και ότι θα ακολουθήσει πλέον με όσους θα ‘’σπεύσουν να ρίξουν φως στην υπόθεση’’, είναι η τιμωρία που μας επέβαλε η Ειμαρμένη για την γενικότερη στάση που δείχνουμε ως λαός σκλάβων.
Όλη η υφήλιος θα γελάει με την κατάντια μας, και εμείς να συνεχίσουμε να μιλάμε για βροχή όταν μας φτύνουν.


Καλή χρονιά σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. η ζηλια και ο φθονος για τους παραγωγικους ανθρωπους της χωρας δε θα μας βοηθησει να βγουμε απο την κριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή