Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικά Μπερδέματα

Παράλογα πράγματα συμβαίνουν.

Η ΝΔ πανηγυρίζει για χρήματα που δεν θα πάρει, ενώ θεωρείται βέβαιο πως ακόμη και αν τα πάρει, θα χρειαστεί να ζητήσει ξανά δάνειο.

Οι βουλευτές της, νιώθουν μοιάζουν αμήχανοι όταν πρέπει να βγαίνουν δημόσια και να υπερασπίζονται τα νέα μέτρα, τα οποία εκ των προτέρων γνωρίζουν και γνωρίζουμε πως δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, πέραν της πτώσης του επιπέδου ζωής.

Ο πρόεδρός της, μοιάζει αδύνατος να κατανοήσει τη θέση στην οποία βρίσκεται. Από τη μία, ως καλός υπάλληλος, οφείλει να υποκύψει στις νουθεσίες των αφεντικών του. Από την άλλη, βλέπει το κλοιό της λαϊκής οργής να κλείνει καθημερινά και ασφυκτικά γύρω του, και ώρες-ώρες μοιάζει εντελώς μονάχος, σε μια βουλή γεμάτη στελέχη που δεν μπορούν να του φανούν χρήσιμοι.

Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στην έκτη θέση, αλλά συνεχίζει να θεωρεί πως αξίζει να πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις. Ο Βενιζέλος βλέπει το ‘’μαγαζί’’ να αδειάζει, αλλά συνεχίζει να αποφεύγει να κάνει αυστηρή αυτοκριτική, και προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις και πολιτικά τρικ, να κρατιέται στην επικαιρότητα. Η ρήξη με τον Λοβέρδο, τον έως εχθές ‘’πιστό φίλο και σύντροφο’’, μόνο ως τρικ μπορεί να κατανοηθεί, σε ένα ΠΑΣΟΚ που διαλύεται συθέμελα.

Η περιβόητη Λίστα Lagard, υπήρξε η ταφόπλακά του. Τα ονόματα που υπάρχουν μέσα, αλλά και η εν γένει συμπεριφορά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που προσπάθησαν να την εξαφανίσουν, σε συνδυασμό με την εμμονή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να μην καταδικάζει τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, δηλώνει και την τελεσίδικη καταδίκη του στις συνειδήσεις του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας την νίκη στις επόμενες εκλογές, αρχίζει να αλλάζει τις θέσεις που έως σήμερα δημιουργούσαν σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

Και αν αυτό είναι κατανοητό και αποδεκτό, σε ότι αφορά τα Εθνικά Θέματα (λαθρομετανάστες, Σκόπια, Αιγαίο κτλ), δημιουργεί αρνητικά συμπεράσματα στις περιπτώσεις των Μνημονίων (καταδίκη τους).

Ενώ λοιπόν ο κ. Τσίπρας, δείχνει να βάζει νερό στο κρασί του σε θέματα Εθνικής Ευαισθητοποίησης, μιας και αντιλαμβάνεται πως αν θέλει να λάβει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας, πρέπει να σεβαστεί και τις απόψεις της πλειοψηφίας στα θέματα Εθνικής Πολιτικής. Ασχέτως αν έως εχθές, καθαρά για λόγους πρόκλησης και εντυπωσιασμού, οι απόψεις του σε αυτά τα θέματα ήταν εξόχως ανθελληνικές.

Την ίδια ώρα όμως, λες και πρέπει να πάρει το ok από κάποιους κύκλους που ‘’δεν γνωρίζουμε’’, δείχνει μια διστακτικότητα και μια ανέχεια σε ότι αφορά τα Μνημόνια.

Δείχνει να συμβιβάζεται με την ιδέα το ‘’να προσπαθήσουμε μέσα στο Μνημόνιο, να βρούμε τη λύση’’, κάτι που είναι σίγουρο πως θα τον εκθέσει ανεπανόρθωτα. Και καλά θα κάνει να καταλάβει, πως αν ο ελληνικός λαός χρειάστηκε 40 χρόνια για να καταδικάσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στην δική του περίπτωση, ο χρόνος καταδίκης του, αν αποδειχθεί κατώτερος των προσδοκιών που ο ίδιος έχτισε και δημιούργησε, θα είναι πολύ μικρότερος.

Το ΚΚΕ συνεχίζει να αργοπεθαίνει, αδυνατώντας να προσελκύσει συμπάθεια στα λαϊκά στρώματα. Σε μια εποχή που τα λαϊκά στρώματα δεινοπαθούν, ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ, θα έπρεπε να αλωνίζει. Θα έπρεπε να πρωτοστατεί και να ηγείται σε κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας. Παρ’ αυτά, το ΚΚΕ δείχνει αδύνατο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής. 
Ενώ τα πάντα δείχνουν πως η απαρχή της δεινής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που αντάλλασαν ψήφους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για μια θέση στο μεγάλο τραπέζι της διαφθοράς, το ΚΚΕ συνεχίζει να μιλάει με γλώσσα 50ετών πίσω, για ένα μεγάλο και υγιές Δημόσιο Κράτος, με χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αρνούμενο να αποδεχθεί πως όλοι αυτοί οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που κρατούσαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να φύγουν, να εξαφανιστούν για να έλθει μια καλύτερη κατάσταση. Και συνεχίζει και διαμαρτύρεται για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, λες και όλοι αυτοί οι ψηφοθήρες, ψηφίζουν ΚΚΕ.

Δεν είναι άδικο για το λαό, να θεωρήσει, λόγω αυτής της μανίας του ΚΚΕ, να υποστηρίζει με εμμονή τους καταστροφείς της χώρας, τους κύριους υπαίτιους της διάλυσης του ιδιωτικού τομέα, πως το ΚΚΕ είναι ένα και το αυτό με την αρρώστια του Δημοσίου στη χώρα.

Η Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της. Ως ένα κόμμα που ‘’όλοι το χτυπάνε αδίκως’’, σαν σύγχρονη Μάρθα Βούρτση, διαμαρτύρεται συνεχώς για τον αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ, ξεχνώντας βεβαίως πως όποτε της δόθηκε η ευκαιρία να βγει στην τηλεόραση τα έκανε μαντάρα, θεωρεί πως τα ποσοστά της ανεβαίνουν δικαίως.
Βέβαια, οι χαμηλής νοημοσύνης ψηφοφόροι της, αλλά και τα φερέφωνα στελέχη της, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ο ρόλος της Χρυσής Αυγής στην σημερινή πολιτική ζωή είναι ένας και μόνο ένας:

Η χρησιμοποίησή της, ως δικαιολογία, για όλους αυτούς που κατασπατάλησαν το Δημόσιο Χρήμα, να τα μαζέψουν και να φύγουν όταν κρίνουν πως δεν έχουν κάτι άλλο να αρπάξουν.

Η Χρυσή Αυγή θα χρησιμοποιηθεί από το Σύστημα, όταν το Σύστημα κρίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή, για να αποχωρήσει ανενόχλητο και με ‘’ψηλά το κεφάλι’’ από την Ελλάδα, αφήνοντας το λαό να κοιτάζει απεγνωσμένα δεξιά και αριστερά.

Η Χρυσή Αυγή θα εξυπηρετήσει το Σύστημα, διότι θα του ‘’ανοίξει’’ τη πόρτα να φύγει χωρίς καμία επίπτωση, χωρίς καμία κατηγορία, επειδή πολύ απλά όλοι αυτοί οι ‘’βαθυστόχαστοι’’ θα υποστηρίξουν πως επιθυμούν να μείνουν σε μια χώρα που η πλειοψηφία τους στηρίζει ‘’νεοναζιστικό κόμμα’’.

Και ενώ οι χρυσαυγίτες θα πανηγυρίζουν, τα λαμόγια θα φεύγουν από την Ελλάδα με γεμάτες τις βαλίτσες τους.

10 σχόλια:

  1. Την ΔΗΜΑΡ παρελειψες να αναφερεις...

    Αυτο που λες για την ΧΑ, εννοεις οτι θα το κανει ηθελημενα ή αθελα της? Εγω προφανως το δευτερο "βλεπω". Και εγω θεωρω την ΧΑ ως "πεμπτοφαλαγγίτες", αλλα δυστυχως ο ακτιβισμος των χρυσαυγητων εξακολουθει να γοητευει ενα πολυ μεγαλο μερος της κοινωνιας μας. Και θα πρεπει να ψαξουμε και να βρουμε τον λογο για τον οποιο φτασαμε να τους βαλουμε μεσα στην ελληνικη βουλη. Με το να τους κραζουμε υπερβολικα πλεον, ή να προσπαθούμε να τους θεσουμε "εκτος νομου", το μονο που καταφερνουμε ειναι να ανεβαζουμε τα ποσοστα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα πάντως, πιο σοβαρό κόμμα απ' όλα μου φαίνονται οι Ανεξ.Ελ. (δεν ειρωνεύομαι). Σταθερό στις θέσεις του, χωρίς να "επηρεάζεται" απο τη μετάλλαξη του καθε ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αν.Ελ διαλύθηκαν. Άντε γεια... Θεός'σχωρεστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος 07.12.2012

    Η ΔΗΜΑΡ αγνοήθηκε σκόπιμα, ώστε να συνάδει και με την άσκοπή της ύπαρξη.

    Η Χ.Α. δεν δέχεται χτυπήματα ''άσκοπα'' και χωρίς ουσία. Τα χτυπήματα που δέχεται από όλους τους εκπροσώπους του Συστήματος, είναι χτυπήματα ενίσχυσής της, ώστε να την βοηθήσουν να λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος για τους ίδιους, όχι βεβαίως για να ''μπούνε στην Τροία'', αλλά για να φύγουν ως κύριοι από τη χώρα.

    Ακόμη και η άσκοπη κίνηση του Βενιζέλου για να την βγάλει εκτός βουλής, ενισχύει την άποψή μου, πως όλοι αυτοί οι κλέφτες, την προωθούν ώστε να την χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή ως άλλοθι για να εγκαταλείψουν την χώρα, παίρνοντας όλο της τον πλούτο.

    Ο Βενιζέλος πχ, μπορεί πολύ εύκολα να πει, αν αύριο -μεθαύριο πάρει η Χ.Α. μεγάλο ποσοστό "εγώ που προσπάθησα να την διαλύσω και δεν με άφησαν, τώρα φεύγω διότι δεν δέχομαι να βρίσκονται στη Βουλή''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι "ανεξάρτητοι έλληνες" ουσιαστικά ξεκίνησαν σαν ένα κεντροδεξιοαριστερό κόμμα με στελέχη που προέρχονται (κυρίως) από τη ΝΔ. Ουσιαστικά, είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από τη ΝΔ. Κι έτσι η ΝΔ, για να προλάβει τυχόν επαναστατικές ανησυχίες του ιδρυτή του κόμματος αυτού (Καμμένου), του πέταξε από δίπλα διάφορους ξεπουλημένους δεξιούς πολιτευτές, ώστε να τον υπονομεύσει στην περίπτωση που θα θελήσει να στραφεί εναντίον της.

    Σκοπός αυτής της κίνησης του Συστήματος, είναι να μην υπάρξει ποτέ ένα ενιαίο μεγάλο λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει το Μνημόνιο, και θα στείλει στη Δικαιοσύνη τους πολιτικούς και όλη αυτή την ελίτ που ξέσκισαν τη τη χώρα, και συνεχίζουν να την ξεσκίζουν.

    Για την ώρα, το Σύστημα αυτό έχει πετύχει το σκοπό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Σύστημα έχει αναπτύξει πανίσχυρους μηχανισμούς ασφαλείας.

    Έκανε ''μπαμ'' το πόσο στημένο ήταν το ταυτόχρονο άδειασμά του από πρώην στελέχη της ΝΔ.
    Δικό του λάθος εξ' αρχής, όταν αποφάσισε να εντάξει στο κόμμα του, στελέχη που διετέλεσαν σε αξιώματα επί κυβερνήσεων της ΝΔ, δηλαδή λαμόγια και διαπλεκόμενους.
    Ας λουστεί τα λάθη του.

    Τουλάχιστον, όλοι όσοι των ψήφισαν, να επιλέξουν πλέον να δώσουν τη ψήφο τους σε κόμματα που θα σταθούν απέναντι στο Σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί που του "τη φέρανε", βρήκανε ως πρόφαση τα περί non-paper. Δικαιολογημένη πρόφαση...

    ΥΓ. Τελικά, εκείνη η ιστορία με τον non-paper δεν έχει "εξιχνιαστεί" εως σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι έχει εξιχνιαστεί σε αυτό το μπουρδέλο, για να εξιχνιαστεί και αυτο;

    Περαστικά μας.

    Τουλάχιστον, οι Πατριώτες που τον ψήφισαν, να μην πέσουν σε παγίδες και ψευτομονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παμε απο την αρχη

    ΝΔ

    ακριβως αντιθετα

    η νδ ξερει πως εχει τον ελεγχο και ο σαμαρας ξερει πολυ καλα πως ο λαος εχει επιτελους ομονοησει κα ιτον υποστηριζει

    οι τελευταιες απεργιες ειχαν 1000 ολους και ολους γιατι κανεις πια δεν εχει αυταπατες

    ΣΥΡΡΙΖΑ


    καμια σχεση
    ο συρριζα παραμενει ανθελληνικο κομμα και ουδεμια σχεση δεν εχει με βηματα ευαισθητοποιησης εθνικης οπως κακως υπονοεις
    παραμενει ενα φιλελευθερο κοινωνικα κομμα και δεν αλλαζει
    τα τελευταια γεγονοτα τυπου μακεδονια και "επος 40" το αποδυκνυουν
    ναναι καλα κατι ζωα που τους ψηφισαν και τους εδωσαν δυναμη αυτους τους ακραιους βουλευτες


    οσον αφορα τα μνημονιακα δεν εχει κανει πισω αλλα δεν εχει κανει και μπροστα
    μπροστα για να παει πρεπει πρωτα να βρει εναλλακτικη λυση κατι αδυνατο για καποιον που αντιλαμβανεται 5 πραγματα απο οικονομια

    ετσι επειδη πρακτικα κανεις δεν γνωριζει η λυση τελικα θα ειναι μια ηπιοτερη μνημονιακη επιλογη
    ειδικα μετα την αποτυχια του ταξιδιου του αρχηγου σου


    ΚΚΕ

    λαθος κριτικη
    μπαινεις στο πολυ κατωτερο τρυπακι του να κανεις μια συζητηση τυπου αυτα τα ρουσφετια δεν ειναι δικα μας ειναι αλλων οποτε ας τους θαψουμε να φυγουν και να βαλλουμε τους δικους μας

    οχι δυστηχως φιλε το κκε αν και απαρχαιωμενο κομμα εχει εστω ενα στοιχειωδες επιπεδο για να μην πεσει στο δικο σου

    μιλαει ιδεολογικα και τους υπερασπιζεται ιδεολογικα και οχι κομματοσκυλικα

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    εδω τι να πιασεις και τι να αφησεις
    δεν εχει νοημα να σχολιασω απο την στιγμη που πιστευεις πραγματικα πως ο ρολος της χα ειναι να γινει το σωσιβιο του συστηματος τη στιγμη που ειναι το μονο κομμα που μιλαει ξεκαθαρα εναντιον του πιο ξεκαθαρα και απο το κκε

    να υποθεσω πως στην φαντασια σου ολα ειναι δυνατα?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή ρε Ναπο τι ξεκάθαρα μιλάει η ΧΑ;; Η ίδια και ο Αρχηγός της παραδέχονται ότι είναι Εθνικοσοσιαλιστές;; Δηλαδή εσύ που είσαι αναρχοκαπιτάλας, τι κοινό έχεις με την ΧΑ που σε αντιπροσωπεύει;; Μήπως θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα ή μήπως θα είμαστε ασπροπρόσωπο στο Εξωτερικό διαφημίζοντας ό,τι στην Ελλάδα βγήκε ένα Ναζιστικό, Χιτλερικό κόμμα;; Η ΧΑ είναι το βρακί του συστήματος που το φουσκώνουν στα κανάλια... Το θέμα είναι ό,τι είναι ένα ακραίο κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή