Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αλληλουχία Γεγονότων


Γεγονός 1ο
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως οι ανάγκες Καυσίμων για την Βόρεια Ελλάδα, καλύπτονται από τα Αποθέματα του Στρατού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε λίγο καιρό, τα Καύσιμα θα μοιράζονται με Δελτία.

Οι δύο οικογένειες που ελέγχουν τα Καύσιμα στην Ελλάδα, βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαμάχη.

Μήλο της Έριδος η ΔΕΠΑ και το ποιος θα την πάρει.
Στο παιχνίδι έχει μπει δυναμικά και η Gasprom αλλά μάλλον η ΔΕΠΑ πλησιάζει προς τον ‘’ποδοσφαιρόφιλο’’.

Γεγονός 2ο
Παράλληλα με όλα αυτά, κατά την διάρκεια της ψήφισης του Τρίτου Μνημονίου, τα βλέμματα όλων έπεσαν πάνω στους Υπαλλήλους της Βουλής και στο αν αυτοί θα συνεχίσουν ή όχι να έχουν επιπλέον προνόμια.

Ακόμη μια φορά, η ουσία χάθηκε προς χάρη της παραπληροφόρησης. Όλοι μα όλοι ασχολήθηκαν στους ‘’ευνοούμενους Υπαλλήλους της Βουλής’’ και κανένας δεν σκέφτηκε τι τελικά επιδίωκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας με αυτή την ‘’απροσδόκητη’’ πρότασή του η οποία επέφερε την mini απεργία των Υπαλλήλων και την αναστάτωση στην αίθουσα.

Η αλήθεια είναι πως οι Υπάλληλοι της Βουλής έχουν ενταχθεί στο ενιαίο Μισθολόγιο από το 2011. Εδώ και έναν χρόνο, όσα παίρνει ένας Δημόσιος Υπάλληλος της Εφορίας ή ενός Υπουργείου, παίρνει και ένας Υπάλληλος της Βουλής. Όσα επιδόματα ισχύουν γενικά στο Δημόσιο, ισχύουν και για τους Υπαλλήλους της Βουλής.
Αυτό είναι πολύ εύκολο να το εξακριβώσει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να ξέρει που πρέπει να το αναζητήσει.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος, είναι πως οι Υπάλληλοι της Βουλής, εντάχθηκαν στο ενιαίο Μισθολόγιο, με απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Πρακτικά λοιπόν, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπεύθυνος των Υπαλλήλων της Βουλής, για λόγους υποθέτω συναισθηματικούς, αποφάσισε πως οι Υπάλληλοι της Βουλής, δεν θα πρέπει να έχουν ξεχωριστά προνόμια από τους υπόλοιπους Δημοσίους.

Άρα, προς τι το όλο θέμα?

Αυτό που επεδίωκε ο κ. Στουρνάρας με την πρότασή του, δεν ήταν να ‘’μειώσει τα προνόμια των Υπαλλήλων της Βουλής’’. Αυτά έχουν μειωθεί ήδη από το 2011.
Αυτό που επεδίωκε ήταν η κατάργηση του Αυτοδιοίκητου της Βουλής.
Εφόσον η απόφαση του 2011, πάρθηκε από Πρόεδρο της Βουλής, σημαίνει πως θεωρητικά και πρακτικά, οι Υπάλληλοι της Βουλής, συνεχίζουν να δρούνε κάτω από τον έλεγχο της Βουλής.
Μπορεί πρακτικά να ανήκουν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, θεωρητικά όμως αυτό προκύπτει από απόφαση της Βουλής (μέσω του Προέδρου της) και όχι από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό ήθελε να χτυπήσει ο Στουρνάρας. Το Αυτοδιοίκητο της Βουλής. Να μπορεί δηλαδή ένα Υπουργείο να αποφασίζει και να εκτελεί, χωρίς να χρειάζεται ή να απαιτείται έγκριση της Βουλής.
Ο τελευταίος που έκανε κάτι τέτοιο, ήταν ο Παπακωνσταντίνου που ως Υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε το 1ο Μνημόνιο, χωρίς να ελεγχθεί ή να εγκριθεί από τη Βουλή.

Αυτό ήθελε και ο Στουρνάρας.

Για αυτό και αντέδρασαν άμεσα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Για αυτό και φώναζε ο Καμμένος ‘’καταργεί εσάς κ. Πρόεδρε’’ στον Βουλγαράκη που προέδρευε εκείνη τη στιγμή.

Βάλτε τώρα τα δύο γεγονότα στη σειρά.

Και σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό στην Ελλάδα, με τα Καύσιμα να τελειώνουν, και με τη Βουλή να πιέζεται να χάσει το Αυτοδιοίκητό της.

Έρχονται δύσκολες ημέρες.
Να είμαστε έτοιμοι για μεγάλους αγώνες.

1 σχόλιο:

  1. το αυτοδιοικητο της βουλης αφορα την νομοθετικη διαδικασια και τους βουλευτες οχι το τεχνικο προσωπικο και τις καθαριστριες

    δεν εξαρταται το πολιτευμα απο τον φυλακα

    βλακα

    εμαθες και απο συνταγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή