Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νοθεία στη Βουλή και Αδιαφορία των Πολιτών

Αυτά που συμβαίνουν είναι μια σκέτη τρέλα.

Καθόμουν εχθές και έβλεπα την διαδικασία της ψήφισης από τη Βουλή, της υπόθεσης της Λίστας Λαγκάρντ.

Καθόμουν μάλιστα με τον αδελφό μου και έναν φίλο, και συγκεκριμένα σχολιάζαμε άραγε πόσοι άλλοι συνομήλικοί μας, θα καθόντουσαν εκείνη τη στιγμή να παρακολουθούν την Ολομέλεια της Βουλής. Οι περισσότεροι, δυστυχώς, συνομήλικοί μας, πιθανόν θα έβλεπαν κάνα τούρκικος σήριαλ, κάνα ριάλιτι μαγειρικής ή θα χάζευαν στο διαδίκτυο κυρίως στο facebook.
Παρακολουθήσαμε και οι τρεις, αυτή τη φαρσοκωμωδία που διαδραματίστηκε εχθές, με μια ΝΔ να σκίζει τα ιμάτια της για την αθωότητα του Βενιζέλου και του Γιώργου του Παπανδρέου, μέσω των ομιλητών της, με κορυφαία στιγμή τον ‘’υπέρμαχο της τηρήσεως των διαδικασιών και των θεσμοθετημένων ενεργειών’’ κ. Βορίδη να προσπαθεί να αιτιολογήσει τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ λέγοντας «ε, εντάξει, ξέχασαν να πρωτοκολλήσουν το επίσημο έγγραφο της γαλλικής κυβέρνησης, δεν έγινε και κάτι σπουδαίο, μην υπερβάλλουμε». Και παρουσίασε προς απόδειξη της μη σπουδαιότητας της μη πρωτοκόλλησης, και άρα μη επίσημης παραλαβής, της περιβόητης Λίστας, μια παλαιότερη ετυμηγορία του Αρείου Πάγου, περί ‘’εσκεμμένης ή  μη τήρηση της διαδικασίας από Δημόσιο Λειτουργό’’. 
Η απίστευτη ατάκα του Βορίδη στο παρακάτω video (στο 09:10)

Καθίσαμε και βλέπαμε έναν Βενιζέλο να κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο στον κ. Τσίπρα, μαλώνοντάς τον για την ‘’νεανική του αυθάδεια’’, φθάνοντας στο άκρο της θρασύτητας που χαρακτηρίζει το Σύστημα Εξουσίας που εκπροσωπεί, και όταν χρησιμοποίησε εκβιαστικό λόγο προς τον Τσίπρα, λέγοντάς του πως «θα έρθει και η σειρά του να αναγκαστεί να υπογράψει για την επόμενη δόση», κυρίως δε, όταν κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως αυτό είχε δώσει τη αρχική Λίστα στον Βαξεβάνη που την είχε πρωτοδημοσιεύσει. To video εδώ:
το επίμαχο σημείο στ 10:33''

Είδαμε την τελευταία στιγμή, ελάχιστα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, να ζητάει το λόγο ο Καμμένος ο Ανεξάρτητος, και να ενημερώνει πως μόλις έφθασε νέα δικογραφία από την Εισαγγελία, ζητώντας παράλληλα να διακοπεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, έως ότου διαβαστούν και μελετηθούν τα νέα αυτά στοιχεία.

Είδαμε την Παπαρήγα να διερωτάτε αν ελοχεύει ο κίνδυνος το κόμμα της να ‘’κακοχαρακτηριστεί’’ αν ψηφίσει υπέρ της ενδεχόμενης παραπομπής κάποιοι, ο οποίος ‘’αθωώνεται’’ μέσω των νέων στοιχείων, για να λάβει την μεν αφοπλιστική απάντηση του Μεϊμαράκη «ας ψηφίσουμε, και αν προκύψουν νέα στοιχεία, το βλέπουμε ξανά» (άιντε να τελειώνουμε), την δε καθησυχαστική, τουλάχιστον ως προς την αγωνία της κυρίας Παπαρήγα για το κόμμα της, διευκρίνιση του κ. Βορίδη, ο οποίος επανήλθε στην σωστή τήρηση των κανονισμών πως ‘’κάθε νέο στοιχείο, σαφώς και προσμετράται ως ελαφρυντικό μιας λανθασμένης ψήφου’’.

Παρακολουθήσαμε εξ αρχής, την έκρηξη του Λαφαζάνη, όταν διαπίστωσε τη νοθεία στα ψηφοδέλτια και πως αυτός, και μόνο αυτός μέσα στους 300, μπόρεσε και εντόπισε την πλεκτάνη που είχε στήσει το Σύστημα Εξουσίας, για να την σκαπουλάρει ελαφρώς και χωρίς κόπο, από όλη την διαδικασία.

Είδαμε τον κ. Σταμούλη, να κατανοεί το σφάλμα του να σπεύσει να κατσαδιάσει το ΚΚΕ για την ‘’άσκοπη καθυστέρηση της ψηφοφορίας λόγω των νέων στοιχείων’’, όταν γνωστοποιήθηκε η φασιστική απόφαση της ΝΔ μέσω του ‘’θεσμοφύλακα’’ Βορίδη πως δεν θα συμψηφιστούν οι ψήφοι των νοθευμένων ψηφοδελτίων, και να ζητάει εν τέλει επίσημα την αλλαγή των ψηφοδελτίων.

Και βεβαίως, είδαμε και τον Μεϊμαράκη, ως Πρόεδρο της Βουλής, αγανακτισμένο για την αναγκαστική διακοπή που προβλεπόταν, να κατηγορεί δημόσια και πάνω από το έδρανο της Προεδρίας του την Εισαγγελία για την προσκόμιση των νέων αυτών στοιχείων, διότι όπως ο ίδιος διερωτήθει δημόσια από το Βήμα του Προεδρεύων «δηλαδή τι θα γινόταν, αν μας τα έστελναν αύριο;».

Κατά την διάρκεια της διακοπής, η οποία ανακοινώθηκε ως 20λεπτη, αλλά ξεπέρασε τη μία ώρα, και ενόσω πεισματικώς αρνούμασταν να αλλάξουμε κανάλι, διερωτήθηκα τι άλλο πρέπει να γίνει τελικώς, για να ξεσηκωθεί ο κόσμος όχι πλέον με πανό και συνθήματα, αλλά με πέτρες, ξύλα ακόμη και όπλα.

Όταν το Σύστημα Εξουσίας, έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα αποτροπιασμού, όταν η θρασύτητά του έχει ξεπεράσει και το τελευταίο στάδιο της υπομονής, όταν φθάνει ακόμη και να νοθεύσει μέσω των ψηφοδελτίων μια εκλογική διαδικασία μέσα στην ίδια του Βουλή, που τα κουκιά είναι μοιρασμένα και όλοι πάνω κάτω γνωρίζουν εκ των προτέρων την ετυμηγορία μιας ψηφοφορίας που διακατέχεται από έντονη κομματική προσήλωση και πειθαρχία, τότε μόνο ένα συμπέρασμα βγαίνει.
Αυτό το Σύστημα δεν μπορεί να πέσει μέσω θεσμών και νομοτελειακών αρχών.

Όταν βγαίνει ο ‘’καθ’ όλα νομιμόφρων’’  Βορίδης και υποστηρίζει πως δεν θα προσμετρηθεί η κάθε ψήφος διαφορετικής κατηγορίας έκαστου πολιτικού, στο σύνολο των ψήφων της παραπομπής του, αλλά ως ξεχωριστή πρόταση, κάτι που το επιβεβαίωσε και ο Μαρκογιαννάκης μετά την λήξη της διακοπής, τότε μόνο ως πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας, μέσα στο ίδιο τον Οίκο της Δημοκρατίας θα μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τη στάση των κομμάτων εξουσίας την χθεσινή ολομέλεια.

Όταν δε, η ίδια η αντιπολίτευση, η Αρχή που πρέπει να προστατεύει το Πολίτευμα από τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης, δεν βγαίνει να μιλήσει ευθέως περί πραξικοπήματος, περί κατάλυσης των Δημοκρατικών Θεσμών, αλλά μένει μόνο στις καταγγελίες των ‘’πρακτικών’’ δίνοντας ομοφώνως την έγκριση προς τέλεση μιας ψηφοφορίας με νοθευμένα και μαγειρεμένα ψηφοδέλτια, αποδεικνύεται περίτρανα πως δεν μπορούμε πλέον να ευελπιστούμε σε πτώση του Συστήματος εκ των έσω.

Είδαμε το ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Σταμούλη, το ΚΚΕ μέσω του Χαλβαντζή και τους Ανεξάρτητους μέσω του Καμμένου, να καταγγέλουν την νόθευση των ψηφοδελτίων, μένοντας μόνο στην καταγραφή της καταγγελίας τους στα Πρακτικά της Βουλής, αποσιωπώντας πλήρως στην απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να εγκρίνει την διαδικασία της ψηφοφορίας με τον μαγειρεμένο τρόπο που η ΝΔ, για να καλύψει τους Παπανδρέου, Βενιζέλο και Παπαδήμου επέλεξε.

Πως μπορείς να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο, όταν βλέπεις το Σύστημα Εξουσίας να μαγκώνεται τόσο δυνατά στην καρέκλα του; Πως μπορείς να ελπίζεις καλοπροαίρετα πως υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξεις το Σύστημα μέσω των μηχανισμών που το ίδιο ελέγχει σε βαθμό να αλλοιώνει τις διαδικασίες, όπως στην περίπτωση των μαγειρεμένων ψηφοδελτίων;

Πως μπορείς να πιστεύεις πως υπάρχει η δυνατότητα, να βρεθεί κάποιος που να μπορέσει να μείνει αλώβητος από ένα Σύστημα που μπορεί όποτε θέλει, να νοθεύει ψηφοδέλτια, δίνοντας το ‘’δικαίωμα της ένστασης’’ στους καταγγέλλοντες, μετά βεβαίως της διαδικασίας (αυτό το είπε ποιος άλλος-ο κ. Βορίδης);

Το συμπέρασμα που έβγαλα βλέποντας τη χθεσινή διαδικασία της Ολομέλειας, είναι πως το Σύστημα αυτό, δεν μπορεί να πέσει ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από τους θεσμούς, ούτε από τους Νόμους, ούτε από άλλες αρχές.

Το Σύστημα αυτό, πέφτει μόνο με γενικό ξεσηκωμό και συγκρούσεις βίας ανοιχτά μαζί του.

Το θράσος τους, η αλαζονεία τους, η αίσθηση της παντοδυναμίας τους, έχει μόνο μια αδυναμία. Την λαϊκή βία.

Αυτό φοβούνται. Και για αυτό έχουν προετοιμάσει και συνεχίζουν να εξελίσσουν τις δυνάμεις καταστολείς των λαϊκών εξεγέρσεων, νόμιμες και κεκαλυμμένες.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, πως αν την χθεσινή Ολομέλεια, έβλεπαν 10 εκατομμύρια Έλληνες, εχθές, γύρω στις 12 το βράδυ που ξεκίνησε η γελοιότητα μια ψηφοφορίας με νοθευμένα ψηφοδέλτια, θα έπρεπε να είχαν γεμίσει οι πλατείες και οι δρόμοι όλων των πόλεων.

Οργισμένοι Έλληνες θα έβγαιναν στους δρόμους για να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο Σύνταγμά τους, να το προστατέψουν.

Δυστυχώς όμως, δεν έβλεπαν πολλοί Έλληνες τη χθεσινή Ολομέλεια.
Προφανώς, επέλεξαν να κάνουν κάτι άλλο.
Πέφτοντας στην παγίδα του Συστήματος, επέλεξαν να αδιαφορήσουν για ακόμη μια φορά, σε ακόμη ένα σκάνδαλο, σε ακόμη μια εξόφθαλμη συγκάλυψη, εθελουσίως επιλέγοντας να ορίζουν την πολιτική τους συμμετοχή μόνο κάθε τέσσερα χρόνια.

Και ώρες –ώρες, αναρωτιέμαι αν τελικά οι εχθροί μου είναι αυτοί της Βουλής, ή η αδράνεια και η αδιαφορία των συμπολιτών μου, οι οποίοι δίνουν το δικαίωμα σε αυτούς της Βουλής να καταλύουν την Δημοκρατία μας.

66 σχόλια:

  1. o βοριδης που επικαλειται αριο παγο κανει λαθος (αρα ο αριος παγος ειναι λαθος και ο ομοιος σωστος)

    οι συρριζαιοι κατηγορουν για νοθεια αλλα μετα τα γυριζουν γιατι εχουν λερωμενη τη φωλια τους οχι σαν τον καθαρο ομοιο

    κτλ κτλ

    οτι ναναι

    στη κοσμαρα του ο καθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτός που είναι απόλυτα ωφελημένος από την παραπομπή αυτών των υποκειμένων δεν είναι παρά ο Σαμαράς και πιθανόν αυτός το οργάνωσε αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ για να αποκομίσει στις επόμενες εκλογές τα οφέλη του ή βεβαίως ο Βενιζέλος είναι τόσο χαζός που βάζοντας τα με τον Σύριζα ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες και την συσσώρευση αυτού του κόμματος. Φαρσοκωμωδία, καραγκιοζιλίκια και άφθονο κουκλοθέατρο για ψηφοθηρικούς λόγους. Στην υγεια σας κομματόσκυλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελικα αποφασισε

    κερδιζει ο συρριζα ή ο σαμαρας?

    δεν μπορεις να τα εχεις ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος
    Δυστυχώς σε κάθε περίπτωση, δεν κερδίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλο ειναι να μην βρωμιζουμε το συνταγμα της χωρας καθε φορα που μας κοβουν κεκτημενα ή καθε φορα που συμβαινει κατι που μας βρωμαει

    συστηνω λιγη μελετη και καμια συζητηση με συνταγματολογο πρωτα (π.χ. το θειο μου τον μιχαλη τον σταθοπουλο - αριστερο παρακαλω)
    πριν αρχισει κανεις συνωμωσιολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @omoios

    Σε ποια χώρα ζεις;;; Μήπως στις χώρες του Βορρά;; Στον Καναδά ή στην Αυστραλία; Ζεις σε αυτή την έρημη χωρούλα που λέγεται Ελλάδα και οι πολιτικοί και οι πολίτες της βάζοντάς με και εμένα μέσα είμαστε από το ένα άκρο στο άλλο. Πολιτικοί και πολίτες αλληλοεκβιαζόμενοι οι μεν για τους ψήφους η δε για την καλοπέραση. Αυτοί είμαστε άντε και στα δικά μας! Και που είσαι αν νομίζεις ό,τι ο Σύριζα ή η ΧΑ είναι πραγματικά αντισυστημικά κόμματα θα σου υπενθυμίσω ό,τι για να αναλάβεις την εξουσία μιας χώρας πρέπει πρώτα να πάρεις το χρίσμα. Τώρα ο Σύριζα μεθαύριο η ΧΑ και πάλι λέγοντας κανονικό προτεκτοράτο αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι. Το μόνο πραγματικά που είναι πραγματικός κίνδυνος γι' αυτούς είναι μια ισχυρή οικονομία. Ως τότε αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να οργανωθεί από ανθρωπάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ανώνυμος 25.01.2013

    Μια ισχυρή οικονομία, δεν μπορεί να έχει βάσεις σε ένα σάπιο σύστημα πολιτικής εξουσίας.

    Σε αυτό διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @omoios

    Μια ισχυρή οικονομία δεν μπορεί να έχει ένα σάπιο σύστημα διακυβέρνησης αλλά δεν μπορεί αυτό το σάπιο σύστημα διακυβέρνησης να μετακινείται από κόμμα σε κόμμα. Διαφωνείς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νάπε, ο Βορίδης είναι αριστούχος Νομικής, και 2ος καλύτερος ρήτορας (μετά τον Μπένι) -κατά την άποψή μου- μέσα στη Βουλή εδώ και χρόνια...

    Μπορεί πολύ άνετα να σου πουλήσει ψυγιοκαταψύκτη αν είσαι Εσκιμώος ή άμμο αν είσαι Σαχαριανός. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το οτι διαφωνεις μαζι του δεν σημαινει πως εχει αδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος

    Όχι βέβαια. Η σαπίλα μεταφέρεται εξίσου εύκολα.

    Το θέμα δεν είναι αν αποδεχόμαστε την μεταφορά της σαπίλας, αλλά αν αποδεχόμαστε την σαπίλα αυτή καθ’ αυτή.

    Σε ξαναρωτάω λοιπόν: Η ισχυρή οικονομία, μπορεί να επέλθει μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα όπου, όπως λες, οι ίδιοι και οι ίδιοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα, απλά αλλάζοντας κόμμα, ιδεολογία ή πουκάμισα???

    Και αν όχι, πως μπορούμε να την διασφαλίσουμε αν όχι αλλάζοντας αυτό το τροχοπέδι, το σάπιο πολιτικό σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @omoios

    Αγαπητέ @omoios, αποφεύγεις να απαντήσεις στο βασικό μου ερώτημα. Η σαπίλα είναι σαπίλα ή την αφήνεις και δημιουργείται ή την ενισχύεις επικίνδυνα και δυστυχώς εδώ και 30 περίπου χρόνια καλλιεργείται ανελλιπώς. Κανείς δεν αποδέχεται την σαπίλα αλλά ούτε πρέπει να λέμε απλά για "σαπίλα" για δημιουργία εντυπώσεων. Την σαπίλα την καταπολεμάς με σοβαρές πολιτικές και όχι με τσιτάτα και κραυγές. Ο εκβιασμός όμως της σαπίλας προς τους πολιτικούς μας είναι σκληρός και αμείλικτος και πάντα βρίσκει πολιτικό καταφύγιο. Η σαπίλα δεν είναι μόνο πολιτικοί, είναι και πολίτες που βασίζονται στον εκάστοτε πολιτικό που τον διόρισε, τον βοήθησε. Αν πρέπει να καταπολεμήσεις και αν θέλεις πραγματικά να καταπολεμήσεις τη σαπίλα, τότε καταπολεμάς τη βάση τους και αργότερα καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα. Όταν αναφέρομαι στην "σαπίλα", εννοώ κυρίως την βάση τους, τους φανατικούς ψηφοφόρους τους, τους χειραγωγημένους ή τους αφελείς που χωρίς πολύ πολύ σκέψη πράττουν αυτά που πράττουν. Μια ισχυρή οικονομία προϋποθέτει τη διαγραφή του σάπιου συστήματος ένθεν και ένθεν, το πως αυτό θα πραγματοποιηθεί είτε με νόμους, είτε με οικονομικά μέτρα αυτό επαφίεται στην κυβερνητική πολιτική. Τώρα από τα λόγια σου διαπιστώνω δυστυχώς ένα μικρό εκνευρισμό - φανατισμό για το οποίο θεωρείς υπεύθυνο το δίπτυχο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΑΕ. Τότε αν θεωρείς ό,τι μόνο το ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΑΕ φταίει, πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου, να κοιτάξεις γύρω σου και να αναρωτηθείς "αν αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα μετακινείται αριστερότερα ή δεξιότερα". Δεν μπορεί οι σάπιοι που είναι αριστερότερα ή δεξιότερα να τους άφησαν εντελώς τυχαία μέσα στο κόμματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αν θελεις καταργηση του σαπιου συστηματος αφαιρεις την οικονομια απο τα χερια των πολιτικων και των ψηφοφορων

    απο τη στιγμη [που εχω εξουσια στην τσεπη σου ο μονος τροπος να ανατρεψεις αυτη την εξουσια ειναι η καταργηση της δημοκρατιας σε ολα τα οικονομικα θεματα

    περισσοτερος σοσιαλισμος και κοινωνικο κρατος αυξανει το προβλημα δεν το μειωνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Napo

    Δηλαδή στην Κίνα που γίνονται ολοένα και λιγότερο Κρατικοδίαιτοι έχουν λιγότερη διαφθορά απ' ό,τι στις Δυτικές χώρες;; Ρίξε μια ματιά στο δείκτη διαφθοράς και σύγκρινέ το με την κατάργηση της Δημοκρατίας.

    http://www.transparency.org/cpi2012/results

    Αντιθέτως όπως θα διαπιστώσεις η λιγότερο σε διαφθορά χώρες είναι οι Δημοκρατικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. o καπιταλισμος ειναι απαραιτητη συνθηκη για ελευθερια

    προφανως δεν ειναι αρκετο

    μπορεις να εχεις καπιταλισμο χωρις ελευθερια (κινα)

    ελευθερια χωρις καπιταλισμο ειναι αδυνατον


    δωστους λιγο χρονο ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Napo

    Μιας και σε βλέπω ό,τι είσαι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της λογικής, καπιταλισμό χωρίς ελευθερίες τύπου Κίνας που ονειρεύεσαι (τύπου ΧΑ) σε τι καλό θα μας βγάλει με τις Κεϋνσιανές λογικές και τις κρατικοδίαιτες πολιτικές;; Διαλέγεις η κρατισμό (καπιταλισμό χωρίς ελευθερίες ή και καθόλου καπιταλισμό) ή ελαφρά φιλελεύθερες πολιτικές (κοινωνικά και οικονομικά). Διαλέγεις και παίρνεις δεν μπορείς να τα έχεις όλα στο πιάτο, μάλλον αμφιταλαντεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πως δεν μπορεις

    ονομαζεται "δεξια"

    εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμε

    Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφωνία σου.
    Η βάση των απόψεών μου, είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεις:

    Πως το πολιτικό σύστημα έχει δημιουργήσει έναν ''μισθοφορικό στρατό'' ψηφοφόρων που το στηρίζει και το προστατεύει.

    Την παραπάνω Αρχή, μπορείς να την δεις σε κάθε post σε αυτό το blog.

    Όταν δε, μιλάω για ''μηχανισμούς ασφαλείας'', εννοώ και αυτό το ''στρατό''.

    Όταν δε, σημειώνω πως η κατάρρευση του Συστήματος, θα επέλθει όχι μέσω ''εκλογικών διαδικασιών'', αλλά μέσω ανοιχτής σύγκρουσης, πάλι σε αυτή την Αρχή απευθύνομαι:

    1. Ο ''μισθοφορικός στρατός'' θα συνεχίζει να τους υπηρετεί μέσω της ψήφου
    2. Η ανοιχτή σύγκρουση θα γίνει εναντίον αυτού του ''στρατού''.

    Οποιαδήποτε άλλη λύση, δεν υφίσταται.

    Τώρα, γιατί διαφωνούμε, δεν καταλαβαίνω.

    Τέλος, όσο αφορά την πάγια πεποίθεση ορισμένων πως ''καπιταλισμός=δημοκρατία'',

    να ενημερώσω πως η Ορθή Αρχή είναι
    Ελεύθερη Αγορά=Δημοκρατία,

    και πως καπιταλισμός δεν σημαίνει Ελεύθερη Αγορά.

    Το Καπιταλιστικό Σύστημα θέλει να νομίζουμε πως είναι υπέρ της Ελεύθερης Αγοράς.

    Η πράξη και η πρακτική του εφαρμογή δεν δείχνει όμως αυτό.

    Και αν ως αντίθετο του καπιταλισμού, θεωρούμε μόνο τον κομμουνισμό, τότε έχουμε ακόμη μια φορά πέσει στην παγίδα του Μονόδρομου.

    Η Ελεύθερη Αγορά ορίζεται από Αρχές και Νόμους και καθορίζεται μόνο από την Νομοτέλεια.

    Ο Καπιταλισμός, δεν ορίζεται από Αρχές και Νόμους, αλλά βασίζεται στο μαγείρεμα των Νόμων κατά το δοκούν.

    Όποιος δεν μπορεί να συλλάβει το παραπάνω, απλώς αγνοεί βασικές Αρχές της Οικονομίας και καταλήγει απλώς στο να στηρίζει (ακόμη και άθελά του) το υπάρχον Πολιτικό και Οικονομικό Κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Napo

    Φυσικά και έχω να προτείνω και αυτό είναι η κατάργηση των πιστά κομματόσκυλων που ευνοούν την σάπια κατάσταση είτε αυτοί είναι έμμεσοι, είτε άμεσοι υποστηρικτές του εκάστοτε κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @omoios

    Η διαφωνία μας είναι πασιφανής, διότι ναι μεν δεν υποστηρίζεις αυτές τις πολιτικές αλλά υποστηρίζεις με πάθος ένα κόμμα το οποίο έχει επιτρέψει στις τάξεις του αυτή την μεταφορά της σαπίλας. Δεν μπορεί να είσαι κατά της σαπίλας και να είσαι υπέρ του κόμματος της σαπίλας ή το ένα ή το άλλο.

    Ελεύθερη αγορά χωρίς μια καπιταλιστική - καταναλωτική λογική δεν γίνεται να έχει ευημερία ο λαός. Ο καπιταλισμός είναι η κινητήρια δύναμη για να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα στην αρχή όπως πάντα γίνεται λίγο άναρχα (μέχρι να αποκτήσεις πελατεία) και μετά σταθεροποιείται και εξυγιαίνεται. Στην Ελλάδα φυσικά έχουμε κολλήσει στο άναρχα, ό,τι αρπάξει και ό,τι πιει ο κώλος του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια μικρη ενημερωση προς λανθασμενες παγιες πεποιθησεις ορισμενων

    ελευθερη αγορα =/= δημοκρατια

    δημοκρατια σημαινει ακριβως καταργηση της ελευθεριας της αγορας και υπακοη στην πλειοψηφια

    κοινωνικο κρατος σημαινει ακριβως αυτο
    επιβολη της πλειοψηφιας (πολιτικο συστημα) στην τσεπη σου και θεσμοθετημενη "αλληλεγγυη"


    επισης καπιταλισμος δεν σημαινει καταναγκη ελευθερια καθως και στο σοσιαλισμο υπαρχει κεφαλαιο και χειρισμος του με βαση τα κερδη για το λαο (κινα-σοβιετια)

    ο καπιταλισμος πραγματι δεν οριζεται με νομους αλλα στην καταργηση τους για να μπορεις να εχεις ελευθερια (δηλαδη χωρις νομους δηλαδη περιορισμους)


    οποιος δεν μπορει να συλλαβει τα παραπανω απλως αγνοει βασικες αρχες της Οικονομιας και καταληγει απλως στο να στηριζει (ακομα και αθελα του) την γνωστη αφελη προπαγανδα της αριστερας που αγνοει τις παραπανω εννειες για ερμηνευει τον καπιταλισμο μεσα απο τα μυωπικα γυαλια του "μανιφεστου" "κεφαλαιου" κτλ δηλαδη ερμηνευοντας τον χριστιανισμο μεσω του ταλμουδ


    @ανωνυμος

    πως ακριβως θα καταργησεις το κομματοσκυλικο λαο?
    θα βαλεις κριτιρια για ψηφο?
    περιμενεις απο την δημοκρατια να αυτοκαταστρεψει τον εαυτο της?
    μονο με αλλο συστημα γινεται αυτο

    πραγματι στις χωρες που ειχαν σοσιαλισμο οι διαφωνουντες δεν ψηφιζαν


    η διαφωνια σου με τον ομοιο εγκειται στο γεγονος πως συνεχιζεις μια ανουσια συζητηση απεναντι σε εναν τοιχο ο οποιος νομιζει πως θα αλλαξει το παλαιοκομματικο συστημα που μας εφερε μεχρις εδω (π.χ. κατσελη/τσοχατζο/φωτοπουλος/ρουσφετια/κοπροι/συνδικατα) ψηφιζοντας το

    περιμενες λογικη απαντηση επαυτου?


    θα συμφωνησω με την τελευταια σου παραγραφο αξιζει να την διαβασει κανεις και δευτερη φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Napo

    Περί κατάργησης κομματόσκυλων:

    Πάνω κάτω το διαφορετικό σύστημα διακυβέρνησης θα αποτελείται από τίμιους ανθρώπους. Όσο για το πως και με ποιον τρόπο σίγουρα όχι με απολυταρχικό, ένας να διατάζει και οι υπόλοιποι να εκτελούν. Βεβαίως αυτό (το απολυταρχικό) εμπεριέχει άτομα τα οποία η διανοητική τους ικανότητα είναι λιγότερη του εκάστοτε πρωθυπουργού, άρα και εσφαλμένο κατ' εμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δε μας εχεις εξηγησει πως θα καταφερεις να πεισεις τον σαπιο κοπρο που θελει κρατος (κοινωνικο και πολιτικο) να αλλαξει γνωμη και να ψηφισει για να καταργησει τα προνομια του


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Napo

    Πρώτον με την κατάργηση των βουλευτικών γραφείων. Το κράτος δεν πρέπει να πληρώνει μία τον βουλευτή για γραφείο, είτε έχει, είτε δεν έχει χρήματα αλλά ούτε και να του επιτρέπει όταν ο ίδιος έχει χρήματα. Απαγόρευση του κάθε συνδικαλιστή να βάζει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Τρίτον αξιολόγηση του κάθε βολεμένου ΔΥ και διαφοροποίηση του τρόπου εκλογής στις κάλπες. Ας ξεκινήσουμε από αυτά τα απλά και ας φτάσουμε στα πιο δυναμικά που είναι η διαφοροποίηση του πολιτικού σκηνικού, μιας και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είναι και ένα από τα πιο πετυχημένα. Αυτά που προτείνω δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά μπορούν να βρεθούν χιλιάδες λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το κοστος του προυπολογισμου ειναι 2-3 εκατ και χρωσταμε 350000 εκατ

    Τα γραφεια ειναι απαραιτητα αν θες να μιλησεις με τον εκπροσωπο σου


    Το προβλημα δεν ειναι συνδικαλιστες που γινονται βουλευτες αλλα αυτοι που κανουν καταληψεις
    Επισης αυτο που λες ειναι αντισυνταγματικο


    Αν δε σου αρεσει το δημ κοιν συστημα ειμαστε ολο αυτια να μας πεις καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Napo

    Γιατί να μιλήσω με τον εκπρόσωπό μου για να με βολέψει ή για να παρασυρθώ - δελεαστώ από την οχλαγωγία "έλα ρε μην είσαι χαζός πήγαινε να βολευτείς". Σε μια ευνομούμενη πολιτεία αυτές οι καταστάσεις δεν υπάρχουν πόσο μάλλον προ της κρίσης που υπήρχαν και μισθοί και θέσεις εργασίας. Δεν πρέπει να αφήνεις κενά στο τέλος γίνεσαι σουρωτήρι που τρέχεις και δεν φτάνεις κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει σήμερα. Το δημοκρατικό πολίτευμα θέλει "άγριες" μεταρρυθμίσεις ίσως και αλλαγή, επιτέλους ας ξεφύγουμε από αυτό το σύστημα που είναι 2500 χρονών (εντελώς παλαιομοδίτικο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μιας και άναψε η συζήτηση έκανα διάφορα σχόλια στην ανακοίνωση "Η επιβίωση της Αριστεράς, στο τέλος του θεωρητικού Καπιταλισμού" δυστυχώς λυπάμαι που το λέω αλλά κάπως έτσι θα εξελιχθεί μελλοντικά εφόσον δεν βρεθεί τρόπος να ξεφύγουμε, όχι από τον καπιταλισμό αλλά από την μη ύπαρξη του καπιταλισμού (δυνατότητα περαιτέρω καταναλωτισμού).

    Το σχόλιό μου είναι το εξής:

    "Σωστός αν και δεν διάβασα το άρθρο και δεν χρειάζεται, θα σχολιάσω μόνο τον τίτλο. Έχεις ένα νησί το χτίζεις μέχρι πάνω σπίτια, ουρανοξύστες κλπ. Αυτό το νησί είναι ένα κρατίδιο. Εκτός από τα σπίτια υπάρχει ένα μικρό τμήμα που υπάρχουν δάσος και χωράφια για να επιβιώνει με τα αγροτικά προϊόντα καθώς είναι δύσκολο να κάνουν εισαγωγές προϊόντων από ξένα κράτη γιατί είναι ασύμφορο. Έως πότε οι άνθρωποι θα παράγουν και θα καταναλώνουν τόσα ώστε να δημιουργηθεί κερδοφορία; Απάντηση μέχρι το σημείο κορεσμού, από εκεί και πέρα ξεκινά η κατρακύλα, η απότομη κάθοδος. Εκτός βεβαίως αν εφαρμόσεις το ράβε-ξήλωνε. Λύση για όλα αυτά είναι ο υγιής καπιταλισμός δηλαδή ο χαλαρός. Αν και μέχρι τότε δεν θα υπάρχει αριστερά ή δεξιά μόνο ένας χαζός πιστεύει σε αυτά που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το ευρύ ανάγνωστικό του κοινό."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το σοι εκπροσωπος σου ειναι αν δεν ξερει θεσεις για να σε εκπροσωπησει
    Πως θα γινει πολιτικη ζημωσις


    Σου ειπα ποια μεταρρυθμιση χρειαζεται

    Καταργηση οικονομικου ελεγχου απο το κρατος

    Ετσι σταματα και η διαφθορα


    Αυτο σημαινει καπιταλισμος

    Κεντρωες πολιτικες και κευνσιανισμος μας εφεραν εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Napo

    Σου είπα μόνο τίμια θα εκλέγονται και με ίσους όρους. Εκπρόσωπος μου είναι, αλλά θα τον καταλάβω από τις ομιλίες του τι σόι άνθρωπος είναι, δεν χρειάζεται να τρέχω στα γραφεία του, ούτε το θέλω, ούτε το έχω κάνει ποτέ. Εάν καταργηθεί ο έλεγχος από το κράτος που θα πάει; Στους επιχειρηματίες;; Και αν ναι αυτό γίνεται μόνο υπό προϋποθέσεις πχ με πραγματική οικολογική-οικονομική συνείδηση. Δεν μπορεί πχ ένας επιχειρηματίας να δημιουργήσει την επιχείρησή του και να πετά στο ποτάμι πυρηνικά απόβλητα τότε ποιος θα παρέμβει όταν αυτός θα ελέγχει την οικονομία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στην ομιλια εχει και αλλους

    Οταν θες να εθεσεις αποψεις πρεπει να εισαστε μονοι και με ηρεμια

    Μην κουραζεις τα αυτονοητα


    Αν καποιος ενοχληθει απο τα αποβλητα θα κανει αγωγη

    Τη δουλια εχει το κρατος?

    Τι σχεση εχει αυτο με τους συνδικαλιστες?

    Γιατι ασχολουμαστε με αυτονοητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Napo

    Οκ κάνεις τα αυτονόητα πας στο δικαστήριο και ο επιχειρηματίας εξαγοράζει τους δικαστές. τι έχεις να πεις μετά γι' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η λυση?

    Τα δινεις στο κρατος και εξαγοραζουν το κρατος νομιμα μεσω σαπιου πολ συστηματος

    Δεν βγαζεις νοημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Napo

    Δεν απαντάς επί της ουσίας λες να επιλέξω ανάμεσα σε διεφθαρμένους επιχειρηματίες και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Φυσικά ούτε το ένα επιλέγω ούτε το άλλο. Πάντως αν το σκεφτείς αυτό που λες δεν είναι λάθος, αλλά χρειάζεται μια εξασφάλιση κατά της εξαγοράς. Αν το λύσεις και αυτό, τότε συμφωνώ μαζί σου, αν όχι απλά διαφωνώ! Αν και βέβαια μπορείς να βρεις την λύση σε όλα τα ζητήματα αρκεί να το θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν διαφωνεις θα πρεπει να μας πεις εναλλακτικη

    Λαικα δικαστηρια?

    Affirmative action?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Napo

    Ε όχι και λαϊκά δικαστήρια έλεος! Από εσένα περιμένω να μου πεις τον τρόπο, εγώ δεν διαφωνώ με την άποψη της καταργήσεως της οικονομικής πολιτικής από το κράτος, απλώς είμαι κατά της εξαγοράς των δικαστών από τους επιχειρηματίες όταν κάποιος παρανομεί. Μπορείς να βρεις την λύση ναι ή ου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειπες δε σου αρεσει η διαφθορα του σαπιου συστηματος

    Σου προτεινα λυση καταργηση του σαπιου παρεμβατισμου

    Μου λες πως θα λυνουμε τις διαφορες μας

    Σου λεω δικαστηρια

    Δε σου αρεσει

    Αλλη λυση στο γαλαξια μας περαν του να ξαναγυρισουμε παλι στο σαπιο δεν υπαρχει

    Το εξαντλησαμε παμε παρακατω η παγκοσμια οικονομια εχει λυσει τα προβληματα του κρατικου παρεμβατισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Napo

    Οκ δεκτή η γνώμη σου. Θα πληρώνουν φόρο οι επιχειρηματίες ή θα αποδίδονται βάσει της μισθοδοσίας στους υπαλλήλους τους;; Θα παίρνει το κράτος φόρους από τους πολίτες ή όλα θα είναι αποκρατικοποιημένα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν ειναι γνωμη ειναι συμπερασμα απο την απουσια αλλων λυσεων


    Ο επιχειρηματιας δεν ειναι ιδιωτης?

    Γιατι να φορολογηται 2 φορες?

    Ολα θα ειναι αποκρατικοποιημενα

    Φοροι θα συλλεγονται για τις βασικες αναγκες του κρατους μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η υγεια και η παιδεια προφανως δεν ανηκουν σε αυτη τη κατηγορια αφου η ελευθερη αγορα τις κανει καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Napo

    Συμφωνώ μαζί σου συνολικά 3% φόρο χωρίς επιστροφή φόρου στους επιχειρηματίες. Κάνεις λάθος δεν φορολογείται 2 φορές αλλά τουλάχιστον 5 φορές. Νομίζω επί του συνολικού 3% είναι μια χαρά.


    α)Για τις βασικές ανάγκες του κράτους από που θα συλλέγονται φόροι;

    β)Και ο στρατός αποκρατικοποιημένος;; Αν όχι από που θα πληρώνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Napo

    Η υγεία και η παιδεία πρέπει να αποκρατικοποιηθούν. Δεν χρειάζεται πλέον να παρεμβαίνει το κράτος σε θέματα που ακολουθούν την φυσική ροή των πραγμάτων. Πχ ένα πανεπιστήμιο πρέπει να ακολουθεί τις επιταγές της τεχνολογίας άρα κάθε φορά θα ανανεώνεται από μόνο τους δεν χρειάζεται παρέμβαση, αφού η αγορά θα ρυθμίσει την αναγκαία γνώση. Ίσως σε κάποια θεωρητικά τμήματα να μην χρειάζονται αποκρατικοποιήσεις όπως επίσης και στα δημοτικά σχολεία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γενικα συμφωνω μαζι σου

    Το 3% ειναι λιγο ενα 15% ειναι λογικο οπως πχ ελβετια

    Ο στρατος ειναι απο τις 3 βασικες απαραιτητες δουλιες του κρατους

    Ευτυχως το μεγαλυτερο μερος του ειναι εξοπλισμοι απο ιδιωτες αλλα ο πυρηνας δεν υπαρχει τροπος να ιδιωτικοποιηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Napo

    Μια χαρά είναι το 3% αν σκεφτείς από το 23% των προϊόντων που βγάζει το κράτος δεν χρειάζεσαι περαιτέρω φόρους. Όσο για τους πολίτες μπορούν να παίρνουν υψηλούς μισθούς με καθόλου κρατική ασφάλιση (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ) αλλά ιδιωτική σε κλίμακες. Αλλά τι να περιμένεις από τον απατεώνα τον Σαμαρά που άλλα τάζει και άλλα εφαρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παλι αρχιζεις τις βλακειες

    Τη μια μου λες 3 την αλλη 23

    Αποφασισε τι θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Napo

    Το 23% δεν θα επηρεάζει την επιχείρηση αλλά τον καταναλωτή αλλά και πάλι αν πάρεις μια ενδιάμεση οδό δηλαδή 3 + 23% = 26/2 = 13% φόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Napo

    To 3% είναι για δελεασμό ώστε να μπορούν να εξάγουν, το 23% αφορά την εγχώρια αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τι εννοεις οταν λες φορος "επιχειρησης"

    Μπορει ενα κτιριο ή ενα δωματιο να πληρωσει φορο?

    Οι φοροι απο την επιχειρηση ερχονται απο τις τσεπες σου οταν πληρωνεις ακριβοτερα προιοντα ή απο τους εργατες που παιρνουν λογοτερα λεφτα

    Ενας φορος για ιδιωτες και τιποτα αλλο μην τα μπλεκεις


    Η λυση που προτεινεις ειναι βλακωδης αφου ολοι θα κανουν εξαγωγες σε μια αντιπροσωπεια τους στη βουλγαρια και θα τα ξαναφερνουν μεσα με αποτελεσμα να πληρωνεις κερατιατικα αχρηστα μεταφορικα

    Γιατι τα μπλεκεις

    Ενας φορος 15 σε φυσικα προσωπα και καταργηση ολων των αλλων φορων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Napo

    Όταν λέω φόρο εννοώ ένα φόρο, ούτε χαράτσι δεν θα συμπεριλαμβάνει ούτε διάφορα άλλα, δηλαδή σε φυσικά πρόσωπα. Και γιατί να τα ξαναφέρουν μέσα εφόσον μπορούν να τα περάσουν κατευθείαν στην Ελληνική αγορά με λιγότερα έξοδα; Μιας και μιλάμε για εισαγωγές είσαι υπέρ των εισαγωγών χωρίς φορολόγηση τουλάχιστον στα δευτερογενή προϊόντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτο που λες δεν ονομαζεται φορος αλλα δασμος και κανονικα σε μια ελευθερη αγορα δεν χρειαζεται αφου αυτορυθμιζεται

    Μια κρατικα ελεγχομενη προφανως και χρειαζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @Napo

    Και πως αυτορρυθμίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @Napo

    Στον τομέα των εισαγωγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. κοιτα να δεις

    η θεωρεια λεει πως μη εφαρμογη δασμων θα εχει ως αποτελεσμα αυξηση εισαγωγων και μειωση εγχωριας παραγωγης

    αρα θα μειωθει τρομαχτικα η εγχωρια παραγωγη αφου ο κοσμος θα αγοραζει απο το εξωτερικο π.χ πατατες τουρκια/αιγυπτου


    αυτο συνεπαγεται αυξηση των αποθεματικων π.χ. σε δραχμες των τουρκων ή δολλαριων στους κινεζους


    επειδη ομως τους ειναι αχρηστα θα κοιταξουν να τα αλλαξουν με λιρες ή γουαν αντιστοιχα

    ετσι λογω προσφορας μεγαλης και ζητησης
    αντιστοιχα θα μειωθει πολυ η αξια της δραχμης ή δολλαριου και θα ανεβει της λιρας/γουαν

    ετσι ο μεσος ξενος θα μπορει να αποκτησει πιο πολλες δραχμες/δολλαρια

    αρα θα μπορει και να ξοδευει περισσοτερα

    ετσι π.χ. ενας τουριστας στην ελλαδα θα μπορει να ξοδευει πολυ περισσοτερα και αντιστοιχα η κινα θα μπορει να εισαγει αμερικανικα προιοντα περισσοτερο

    ετσι αντιστοιχα θα τονωθουν οι εξαγωγιμες βιομηχανιες των αντιστοιχων χωρων π.χ. στην ελλαδα ο τουρισμος


    τωρα πρακτικα αυτο χρειαζεται καποια χρονια για να γινει αυτη η αυτορυθμιση και μεχρι τοτε μπορει να υπαρχει μια υποτυπωδης πολιτικη επιδοτησεων ή δασμων αλλα μακροπροθεσμα πρεπει να εξαφανιστει

    για να στο κανω λιανα

    ο θειος μου στο χωριο μου ειχε χωραφια με κριθαρι και τα παρατησε και εχει ενοικιαζομενα δωματια
    δε χρειαστηκε να διαβασει μιλτον φριεντμαν για να αλλαξει μοντελο

    ενας γνωστος μου στο καμπο σταματησε τις πορτοκαλιες και βαζει ηλιακα πανελς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @Napo

    Με μια διαφορά δεν έχουμε δραχμή και ούτε θα πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ουτε δολλαριο εχουμε αλλα καλο ειναι να σταματησεις να νομιζεις πως το δαχτυλο ειναι το φεγγαρι και να καταλαβεις πως δουλευει η παγκοσμια οικονομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @Napo

    Δεν απάντησες για τον τίτλο "Η επιβίωση της Αριστεράς, στο τέλος του θεωρητικού Καπιταλισμού". Και σε ρωτώ υπάρχει τέλος για μια κορεσμένη καταναλωτική κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @Napo

    Είμαι όλος αυτιά να ακούσω τι είδους πολίτευμα υποστηρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. που το βλεπεις τον κορεσμο??

    το πολιτευμα που εχουμε δεν βρισκω να εχει ιδιαιτερες ελλειψεις
    constitutional republic εχουν ολες οι σοβαρες δυστικες χωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @Napo

    Όταν θα έχουμε κορεσμό, τότε τι γίνεται; Θα έχουμε κορεσμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μερικες χιλιαδες χρονια καπιταλισμου και ανταλλαγων/προοδου/αναπτυξης και ακομα να δουμε κορεσμο

    και εαν συμβει καποιος πολεμος θα μας σωσει παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @Napo

    Δεν με κατάλαβες, μάλλον δεν έχεις διαπιστώσει το βασικό πρόβλημα των πόλεων που πλέον γίνονται υπερπόλεις πχ Στην Ιαπωνία αυτή την στιγμή το νησί μπορεί τα επόμενα 100 χρόνια να χτιστεί ολωσδιόλου τι θα γίνει; Πως θα συνεχιστούν οι κατασκευές όταν ολόκληρο το νησί θα έχει χτιστεί και επιπλέον δεν θα υπάρχει χώρος;; Από που θα τρέφονται οι άνθρωποι όταν δεν θα υπάρχει χώρος για παραγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παντοτε στην ανατολη υπηρχαν προβληματα υπερπλυθησμου

    στην ελλαδα το εχουμε λυσει με την την δομηση προαστειων και περιφερειας αττικης οποτε τι σκας?

    επισης μεχρι προσφατα ειχαμε μαθει και πεταγαμε το φαγητο μας οποτε δεν βλεπω τετοιο κινδυνο που λες

    επισης τι σχεση εχουν αυτα με το μνημονιο και το σαπιο πολιτικο συστημα δεν καταλαβαινω

    γενικα και εσυ και ο βλακας ο ομοιος δεν καταλαβαινετε πως το σαπιο συστημα ειμαστε εμεις οχι αυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. @Ανώνυμος 02 Φεβ 2013

    Επειδή θεωρείς πως ''όλα τα κόμματα είναι ίδια'',
    κάτι που συμφέρει ορισμένους που θέλουν να πιστεύουν σε μονοδρόμους επιλογών

    σε παρακαλώ διάβασε το εξής άρθρο:

    http://omoios.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προς όλους όσους μπερδεύουν την Οικονομία με την κομματική τους προπαγάνδα,

    παρακαλώ:

    http://omoios.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @omoios

    Σου απαντώ στο "http://omoios.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html"

    ΑπάντησηΔιαγραφή