Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ο θάνατος της Αριστεράς

Εχθές ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μίλησε σε μια εκδήλωση Ξένων Τραπεζικών Ομίλων. Συγκεκριμένα, η ομιλία έγινε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνούς Οικονομίας.

Διαβάζουμε στο σύνδεσμο:

The Institute of International Finance, Inc. (IIF) is the world's only global association of financial institutions. It was created by 38 banks of leading industrialised countries in 1983 in response to the international debt crisis of the early 1980s.
Ολόκληρη η Ομιλία του Πρωθυπουργού, παρατίθεται στην προσωπική του σελίδα.

Και αν σε κάποιους, η συγκεκριμένη ομιλία ήταν απλώς μια ακόμη ομιλία από τις τόσες, που απλά γεμίζουν το πολιτικό ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, για κάποιους άλλους, ήταν κάτι πολύ περισσότερο.

Άσχετα το πώς παρουσίασαν τα ΜΜΕ την συγκεκριμένη είδηση, η χθεσινή ομιλία δηλώνει πολλά πράγματα.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της χώρας μας, σε μια στιγμή που η χώρα είναι υπό την επίβλεψη του ΔΝΤ, ο Πρωθυπουργός πήγε και μίλησε σε μια συγκέντρωση ξένων Τραπεζικών Ομίλων.

Το Mega, αναφέρθηκε στην Ομιλία, εστιάζοντας στο πόσο ξεκάθαρος ήταν ο Πρωθυπουργός, για την προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της κυβέρνησης για να διαφύγει η χώρα από την κρίση, όσο και στο χαρακτηρισμό ως ‘’ανόητες’’ σε όσε φήμες θέλουν την Ελλάδα να επιστρέφει στην δραχμή ή να χρεοκοπεί.

Θετικές εντυπώσεις, υπογράμμισε το ρεπορτάζ, άφησε η ομιλία του George.
Και πώς να μην ήταν.

Πρώτα από όλα, ο Πρωθυπουργός, μίλησε στα Αγγλικά. Οπότε, σαφώς έδειξε και πιο σοβαρός και πιο αποφασιστικός, μιας και απόφυγε τα λάθη και τις άγνωστες λέξεις.

Από την άλλη, η ομιλία του, έγινε σε συγκέντρωση Τραπεζικών Ομίλων, εν μέσω ΔΝΤ, που σημαίνει εν μέσω ξεπουλήματος της χώρας σε Τραπεζικούς και Οικονομικούς Ομίλους του εξωτερικού, και υποστηρίχθηκε από τον Πρωθυπουργό, πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ‘’οτιδήποτε, για να αποφύγει την χρεωκοπία’’.

‘’Πουλάμε τα πάντα, και συμφέρουμε’’, μου φάνηκε να υποστήριζε ο Πρωθυπουργός στους πιθανούς αγοραστές του πλούτου της χώρας.

Όλες οι πληροφορίες για τη δράση του ΔΝΤ είναι ξεκάθαρες. Το ΔΝΤ εισβάλει σε κάθε χώρα, και ολοκληρώνει το πλήρες ξεπούλημά της. Οι Οικονομοτραπεζικοί Όμιλοι, σαν κοράκια και γύπες, αναμένουν το ελεύθερο από τις αποφάσεις του ΔΝΤ, για να ορμήσουν σε κάθε χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομικά θέση, κατακλέβοντας τον εθνικό της πλούτο. Συνέβη στην Αργεντινή, συνέβη στην Λετονία, στην Ρουμανία, συνέβη σε κάθε χώρα που έπεσε θύμα των οικονομικών γυπών του Παγκόσμιου Οικονομικού μας Μοντέλου.

Οπότε, η χθεσινή Ομιλία, ήταν σαν έναυσμα μιας ανήθικης δημοπρασίας. Ο Πρωθυπουργός, ως καλός διαφημιστής, ανέβηκε στο βήμα, και έσπευσε να διαβεβαιώσει τους μελλοντικούς αγοραστές μας, πως η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει ‘’τα πάντα’’ για να μην χρεοκοπήσει, δίνοντας την εξασφάλιση που επιζητούν οι τράπεζες, για τις επενδύσεις τους στην αγορά των εθνικών πόρων της Ελλάδος.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, η χθεσινή ομιλία του George, να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον έστω μέσα στην ατέρμονη και άκαρπη ψηφοθηρική αντιπαράθεση που καταναλώνονται όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα τελευταία χρόνια, με έκπληξη διαπιστώθηκε η πλήρης απουσία σχολίων και ανακοινώσεων.

Και αν για τα κόμματα της δεξιάς, ΝΔ και ΛΑΟΣ, λίγο-πολύ περιμέναμε πως δεν θα σχολίαζαν καθόλου το έναυσμα της εθνικής μας δημοπρασίας από τον Πρωθυπουργό, μιας και έχουν αποδείξει, η μην πρώτη μέσω των κυβερνήσεών της, το δε δεύτερο, μέσω της στήριξης που δίνει στο ΠΑΣΟΚ, την πεποίθησή τους, πως το ΔΝΤ και το εθνικό μας ξεπούλημα, είναι η μοναδική λύση, ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι δηλώσεις των κομμάτων της ‘’Αριστεράς’’.

Διότι, τις δηλώσεις τις κρίνεις κυρίως εκ των περιεχόμενου τους.

Το ΚΚΕ, πρώτο έσπευσε να προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

Τα θερμά χειροκροτήματα και τα εύσημα που εισέπραξε ο πρωθυπουργός από τους διεθνείς μεγαλοκερδοσκόπους και τους φορείς τους είναι απολύτως δικαιολογημένα. Αυτοί γνωρίζουν το συμφέρον τους και το ποια πολιτική τους εξυπηρετεί. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και άμεσα να πάρουν τα μέτρα τους, για να μην τους καταδικάσουν στη μόνιμη φτώχεια.
ΑΘΗΝΑ 12/6/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Διαβάζοντας κάποιος την συγκεκριμένη ομιλία δεν μπορεί παρά να βγάλει μόνο ένα συμπέρασμα. Ακόμη μία φορά, το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας την γνωστή του ξύλινη γλώσσας, αυτή που έρχεται όχι για να ελευθερώσει τη σκέψη, αλλά για να την μπερδέψει και να την μπουρδουκλώσει, αποφεύγει να μιλήσει ξεκάθαρα και απλά, ώστε να γίνει κατανοητό στον κάθε πολίτη, και επιλέγει να κάνει μια καμουφλαρισμένη δήλωση, απλά και μόνο για να γραφτεί στο ιστορικό του, η συγκεκριμένη δήλωση.

Ποιος δεν θυμάται την περίπτωση ‘’πώλησης Γερμανού’’ και τις τσιρίδες του ΚΚΕ πως ‘’εμείς είχαμε κάνει δηλώσεις για το θέμα’’!!!

Τι δηλώσεις όμως; Μήπως σαν την χθεσινή; Που δεν αποσκοπεί στην απλή παρουσίαση της αλήθειας, αλλά σε μια καμουφλαρισμένη θέση, μη κατανοητή και μη ξεκάθαρη;

Πόσο ικανοποιημένο μπορεί να είναι ένα κόμμα, όταν σε μια τέτοια συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορεί να πείσει, με τον τρόπο που επιλέγει να μιλάει, να πείσει τους πολίτες;

Το δε ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του προέδρου του , συνέχισε στο δικό του δρόμου, της ουτοπικής φαντασίωσης των καταπράσινων λιβαδιών με τις πολύχρωμες πεταλουδίτσες να πετούν ανάμεσά μας.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Τσίπρας, για την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, στην συγκέντρωση των τραπεζικών ομίλων ήταν εξίσου τραγικές.
‘’Οι κερδοσκόποι κερδίζουν από την κρίση’’, μας ενημέρωσε ο κ. Τσίπρας.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Διότι, την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας, σπεύδει να διαβεβαιώσει τους αυριανούς αγοραστές του πλούτου της χώρας μας, για την ασφάλεια των αγορών τους, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται , αυτή η κυβέρνηση να προβεί σε ενέργεια που θα θίγει τα συμφέροντά τους, το ελάχιστο που περιμένει ο αριστερός κόσμος από εσάς, είναι να βγείτε και να μιλήσετε ξεκάθαρα και απλά.

Κανένα εκ των κομμάτων της Αριστεράς, δεν σχολίασε όπως άξιζε την χθεσινή παρουσία και ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας, στη συγκέντρωση των Διεθνών Τραπεζιτών.

Κανένα.

Και επειδή, πολλοί είναι αυτοί, που εδώ και χρόνια, και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, στην Αριστερά, καλά θα κάνουν να ξεκινήσουν μια αυστηρή κριτική στις θέσεις της, αλλά κυρίως στις δηλώσεις της, πάνω σε σημαντικά θέματα επικαιρότητας.

Ο Αληθής Λόγος, συνεπάγεται των Αληθινών Προθέσεων.

Και όταν ο λόγος, από αληθής, μετατρέπεται σε αποπροσανατολιστικός, τότε δηλώνει και την σκοπιμότητα των προθέσεών μας.

Η απουσία της Αριστεράς, από τα τεκταινόμενα της χώρας, δηλώνει ξεκάθαρα και την διάθεσή της, να περιορίσει την παρουσία της στο ρόλο του κομπάρσου.

Διότι, όταν η χώρα βρίσκεται σε θέση μάχης, με το Καπιταλιστικό Σύστημα, η απουσία της δηλώνει και την πεποίθηση πως η Αριστερά, ποτέ δεν πίστεψε πως θα μπορούσε να ασκήσει εξουσία.

Ο θάνατος της Αριστεράς είναι γεγονός. Συμβαίνει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου