Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Εμπόριο Ελληνισμού και Πορνογραφία

Όση σχέση έχουν οι τηλε-έμποροι με της Ελληνική Σκέψη,
τόση έχει και η Αγάπη και ο Έρωτας με την Πορνογραφία.

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια, από την πρώτη φορά που αρπάχθηκα με έναν ‘’τηλε-ελληνο-έμπορα’’.

Με τον όρο ‘’τηλε-ελληνο-έμπορος’’, ονομάζω όλους όσους βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στις τηλεοπτικές μας οθόνες, να αυτοπαρουσιάζονται ως οι γνώστες της Απόλυτης Αλήθειας, την οποία, ως άλλοι Προμηθείς, μας την ‘’χαρίζουν’’ ελεύθερα, μέσω περισπούδαστων βιβλίων, τα οποία βεβαίως, τα πουλάνε σε υπερβολικά αυξημένες τιμές, (αν συγκρίνεις ποιότητα-κόστος) και τα οποία, όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, κρύβουν μέσα στις σελίδες του τα Απόλυτα Μυστικά, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε.

Τους ξέρουμε. Τους βλέπουμε καθημερινά.












Οι περισσότεροι εξ ημών, αλλάζουν αδιάφορα το κανάλι.
Αρκεί μια μόνο φορά, να καθίσει κάποιος να παρακολουθήσει μια τέτοια εκπομπή,
ώστε να καταλάβει αμέσως για τι πράγμα μιλάμε.
Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει δεύτερη φορά. Αρκεί η μία, ώστε να κατατάξουμε αυτές τις εκπομπές παραπλήσιες με τις μεσημεριάτικες κουτσομπολίστικες εκπομπές των μεγάλων ΜΜΕ (εκεί τουλάχιστον, βλέπουμε και κάνα τρίμετρο γυναικείο πόδι).

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι, φοβάμαι όχι λίγοι, που παρακολουθούν αυτές τις εκπομπές πάνω από μια φορά.
Υπάρχουν ορισμένοι, φοβάμαι όχι λίγοι, που πραγματικά πιστεύουν αυτά που ακούνε από τους ‘’τηλε-ελληνο-εμπόρους’’ και τα θεωρούν ως ορθά και τεκμηριωμένα.

Για αυτούς, γράφω το παρόν άρθρο.
Σε αυτούς θέλω να απευθυνθώ.

Ήμουν 16 ετών, όταν παρευρέθηκα στην παρουσίαση ενός βιβλίου, στο βιβλιοπωλείο ‘’Ιστοριογνωσία’’ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (περιοχή Αγίας Σοφίας).

Την παρουσίαση την είχε διοργανώσει ο ,δημοσιογράφος τότε, κ. Βελόπουλος Κυριάκος (ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, σήμερα), ο οποίος, από την τότε του εκπομπή ‘’η Βουλή’’, διαφήμιζε αρκετά βιβλία των εκδόσεων του συγκεκριμένου Οίκου (Ιστοριογνωσία) αλλά και πολλά άλλα, που έκρινε πως ‘’πρέπει κάθε Έλληνας να διαβάσει’’.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, θα παρουσιαζόταν το καινούριο (τότε) βιβλίο του (εκλιπόντα σήμερα) κ. Κεραμυδά Ανέστη , ‘’Ομάδα Έψιλον’’.
Ήταν το δεύτερο βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα με τον ίδιο τίτλο, που έφερε τον συνοδευτικό τίτλο ‘η τελική αναμέτρηση Δελφών και Σιών’’, ώστε να ξεχωρίζει από το ,κατά 9 έτη, προηγούμενο βιβλίο του , ‘’Ομάδα Έψιλον-Αποκαλύψεις & Προτάσεις’’.

Θυμάμαι, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, στην εκπομπή του κ. Βελόπουλου, στην οποία συμμετείχε τηλεφωνικώς και το κοινό, γινόταν μεγάλη και καθημερινή (η εκπομπή προβαλλόταν ζωντανά καθημερινώς) αναφορά στην συγκεκριμένη παρουσίαση.
Ακούγαμε και ξανακούγαμε για τον μεγάλο συγγραφέα, που μιλάει για Ελλάδα και Ελληνισμό, για μια Ελλάδα και έναν Ελληνισμό που μας κρύβουν ‘’κάποιοι’’ και μας ‘’απαγορεύουν να γνωρίζουμε’’, κάποιοι ‘’άλλοι’’.
Ακούγαμε και ξανακούγαμε για το ‘’νέο, αποκαλυπτικό βιβλίο’’ που ‘’θα ταράξει τα νερά’’ και ‘’θα επαναφέρει τις κρυμμένες Αλήθειες’’.
Ακούγαμε και ξανακούγαμε για το πόσο ‘’απαραίτητο είναι το εν λόγω βιβλίο, στην βιβλιοθήκη κάθε ενός που ΘΕΛΕΙ να ονομάζεται Έλληνας’’.

Και έτσι, αποφάσισα να πάω και εγώ.
Ήταν σαφώς και η έντονη προβολή που με οδήγησε στο να παρευρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου, αλλά κυρίως ήταν η απορία που μου δημιουργούσε ο όλος θόρυβος.
Ήμουν 16, και πριν από ένα ακριβώς χρόνο, είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα το οποίο το βρήκα, επιεικώς, ελεεινά άθλιο.
Οι ‘’αποκαλύψεις’’ και τα ‘’μεγάλα μυστικά’’ που έλεγε, ήταν παραμύθια για μικρά παιδιά, μιας και έπαιζε σε πεδία συνομωσίας και πλεκτάνης με τόσο απροκάλυπτα παιδιάστικο τρόπο, που ξεπερνούσε ακόμη και την αφέλεια ενός χαλαρού παιδικού μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.
Όταν το είχα διαβάσει, είχα αισθανθεί για πρώτη φορά το δυσάρεστο συναίσθημα πως ‘’με είχαν πιάσει κότσο’’, αγοράζοντας ένα τόσο κακό ,ποιοτικώς, προϊόν.

Παρακολουθώντας λοιπόν όλο εκείνο το χρονικό διάστημα, την αμέριστη συμπαράσταση και διαφήμιση της συγκεκριμένης πολιτικής εκπομπής στην παρουσίαση της συνέχειας του βιβλίου που είχα θεωρήσει ως σκουπίδι, μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να παρευρεθώ ώστε να κατανοήσω πλήρως τι ακριβώς δεν μπόρεσα να διακρίνω εγώ, σε σχέση με όλους όσους επικοινωνούσαν με την εκπομπή και ‘’έσκιζαν τα ιμάτιά τους’’ για το πόσο ‘’αποκαλυπτικό’’ και ‘’βαθιά φιλοσοφημένο’’ ήταν το πρώτο βιβλίο και πόσο σίγουροι δήλωναν για τη σπουδαιότητα του επικείμενου δευτέρου.

Με τα πολλά, πήγα και είδα μια από τα ίδια.
Θεωρίες συνομωσίας, ατεκμηρίωτες και εντελώς υποκειμενικές αντιλήψεις, άνευ ουσίας ‘’θεόσταλτες αλήθειες’’, παραποίηση της Ιστορίας, παραποίηση της Λογικής, παραποίηση της Ελληνικής Σκέψης.

Θυμάμαι έντονα τον διάλογο που είχα με τον συγγραφέα, όταν κατά την διάρκεια των ερωτήσεων, πήρα το λόγο.
Η δυσαρέσκεια και ο εκνευρισμός του, απέναντι σε έναν 16χρονο που δεν θεωρούσε απόλυτες αλήθειες, τις θεωρείς του, ήταν έντονος.
Όταν δε, η αδυναμία του να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις, και η διάθεσή του να μειώσει την σημασία των προκρίσεών μου, (λόγω αδυναμίας απόκρισης), επέφερε και σε εμένα (ήμουν 16 ετών) έναν εκνευρισμό, διέκοψα τον διάλογο λέγοντας κατά λέξη:

‘’όση σχέση έχει το βιβλίο σας, με την Αρχαία Ελλάδα, τόση έχει και ένα πορνογραφικό περιοδικό με την Αγάπη και τον Έρωτα’’.

Θυμήθηκα το περιστατικό πρόσφατα, όταν επ’ ευκαιρίας του θανάτου του συγκεκριμένου συγγραφέα – ‘’ερευνητή’’, συμμετείχα σε μια συζήτηση με διάφορα άτομα, που αποδείχθηκαν πως όχι μονάχα δήλωναν πίστη στις ατεκμηρίωτες θεωρίες του αρρωστημένου μυαλού του εκλιπόντος, αλλά ήταν τόσο απόλυτα βέβαιοι ως προς τον ρεαλισμό των λεγομένων του, που θεωρούσαν κάθε αμφισβητία αυτών των απόψεων, ως κακοπροαίρετο και ‘’ύποπτο’’.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, να θεωρούμε (δυστυχώς αρκετοί) αυτούς τους ανθρώπους (τους τηλε-ελληλο-εμπόρους) ως φέροντες την Αλήθεια.

Και κάθε αμφισβητία αυτής της ‘’αυθεντίας’’ ως ‘’εχθρό της Αλήθειας’’.

Ποια ανάγκη οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους σε αυτό το συμπέρασμα;;;

Πρώτα από όλα, πρέπει να αποδεχθούμε ΟΛΟΙ, και όσοι πιστεύουν τις θεωρίες τέτοιων ανθρώπων, και όσοι τις χλευάζουν, πως αυτοί οι άνθρωποι, ομιλούν για Αρχαία Ελλάδα, χωρίς να έχουν μελετήσει ΠΟΤΕ την Αρχαία Ελλάδα.

Ακούγεται περίεργο;
Δεν είναι.

Μπορεί να έχουνε διαβάσει 20 φορές την Πολιτεία του Πλάτωνα, ή τα Φυσικά του Αριστοτέλη, αλλά ΠΟΤΕ δεν τα έχουν μελετήσει, δεν έχουν μελετήσει δηλαδή την Σκέψη και την Ουσία των γραπτών.

Για αυτό και τα συμπεράσματά τους, είναι 180 μοίρες απέναντι από αυτές.

Οι άνθρωποι αυτοί, απλοί παραμυθάδες, διαλαλούν συνεχώς την αστείρευτη γνώση τους, τις ‘’αξιόλογες και ακλόνητες’’ πηγές τους, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αξιολογήσουν ή έστω να κρίνουν τις πληροφορίες.

‘’Το είπε ο τάδε’’, ‘’το έγραψε ο δείνα’’, λένε συνήθως και απαιτούν από τους ακροατές τους, να θεωρήσουν αυτές της πηγές ως ακλόνητες. Σχεδόν ως θεόσταλτες.

Μα, η ίδια η Φύση της Ελληνική Σκέψης είναι να αμφισβητεί, να ρωτάει, να μην λαμβάνει ΤΙΠΟΤΑ ως ακλόνητη Αλήθεια.

Αλλά, αυτοί οι άνθρωποι, δεν το δέχονται αυτό.
Και ακούμε και αποδεχόμαστε (δυστυχώς πολλοί) θεωρίες περί Έψιλον, Όμικρον, ΆλφαΓιώτα, Ελοχίν, Περπερίμ και λοιπά κουραφέξαλα.

Και ακούμε και αποδεχόμαστε (δυστυχώς πολλοί), θεωρίες περί Ελληνικού Υπερ-διαστημικού Πολιτισμού, περί Σειρίου, περί Χθόνιων, Υποχθόνιων, Υπερχθόνιων και Πλαγιοχθόνιων.

Και αυτοί πουλάνε βιβλία. Και κονομάνε. Μην σας φαίνεται αστείο.
Έχω μπει σε ένα σπίτι, που μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, ήταν γεμάτη από αυτά τα βιβλία. Πρέπει να είχε πάνω από 40 τέτοιας ποιότητας βιβλία.

ΘΑ μου πει κάποιος, από το να διαβάζει ΚΛΙΚ και ΜΑΧ, είναι καλύτερα.

Θα διαφωνήσω.

Αυτοί οι άνθρωποι, δεν πουλάνε απλώς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Αυτοί οι άνθρωποι, είναι οι υπαίτιοι που σήμερα, υπάρχει μπέρδεμα στον ορισμό των φυκιών και των μεταξωτών κορδελών.
Το ότι σήμερα, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα φύκια από τις μεταξωτές κορδέλες, οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό, στην ασυδοσία αυτών των ελληνο-εμπόρων.

Διαστρεβλώνουν τόσο πολύ την Ελληνική Ιστορία, την Ελληνική Φιλοσοφία, την Ελληνική Σκέψη και τον Ελληνικό Τρόπο Ζωής, που ,στην ουσία, συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ, σε όλα όσα ‘’καταγγέλλουν’’, σε όλα για όσα οι ίδιοι ‘’προσπαθούν να μας προστατέψουν’’
Η αλλοίωση και η πτώση του Αρχαιοελληνικού Τρόπου Σκέψης, ο θάνατος της Κλασσικής Παιδείας, οφείλεται ΚΑΙ σε αυτούς.

Διότι, δεν το κάνουν απλά για να πουλήσουν.

Αυτό, μπορούσαν να το κάνουν και αν έγραφαν βιβλία που να βασίζονταν είτε στη Μυθολογία μας, είτε στην Ιστορία μας.

Αυτό που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι πολύ απλά το εξής:
Προσπαθούν να αποτραβήξουν, κάθε έναν που αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η ενασχόληση με τον Αρχαίο Ελληνικό τρόπο Σκέψης, πιθανόν θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε καλύτερο Πολίτη-Άνθρωπο, από το δρόμο της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, οδηγώντας τον σε μονοπάτια παραμυθιών τύπου Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ώστε να χαθεί μέσα στα σοκάκια της φαντασίας τους.

Αυτό κάνουν.

Δεν εκμεταλλεύονται μονάχα τους αφελείς.
Εκμεταλλεύονται όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι παραπάνω για την Ελληνική Φιλοσοφία, προτείνοντάς τους, βιβλία επιστημονικής φαντασίας επιπέδου δημοτικού.

Και αυτό δεν είναι απλά κακό.
Είναι και επικίνδυνο.

Οι περισσότεροι εξ αυτών των τηλε-ελληνο-εμπόρων είναι άνθρωποι ελάχιστης Πνευματικής Καλλιέργειας.
Είναι άνθρωποι που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως γνωρίζουν για παράδειγμα τα πάντα για τον Σωκράτη, αδιαφορώντας για το σπουδαιότερο εκ της κληρονομιάς που μας άφησε ο μεγάλος φιλόσοφος. ‘’Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα’’.

Τι καλά που θα ήταν να ζούσε ένας Σωκράτης σήμερα...
Και να πήγαινε να έβρισκε έναν τέτοιο τηλε-ελληνο-έμπορο και να συζητούσε μαζί του.

Και να κάνανε μια κουβέντα ως προς τις απόψεις τους, αλλά κυρίως, ως προς την απίστευτη βεβαιότητα των περισσοτέρων πως οι απόψεις αυτές είναι τεκμηριωμένες και ακλόνητες.

Είμαι σίγουρος, πως στο τέλος θα έλεγε κάτι παρόμοιο:


‘’Όση σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με την Φιλοσοφία, έχει και η πορνογραφία με την Αγάπη και τον Έρωτα’’.

4 σχόλια:

  1. Διαβάζοντας το κείμενο αναρωτιέμαι:

    Ποιά είναι η άποψή σου για τον κ. Λεβέντη;

    ( http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/08/blog-post_19.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως σου δημιουργήθηκε αυτή η απορία
    διαβάζοντας το συγκεκριμένο κείμενο;;;

    Στο κείμενο, σχολιάζω τους τσαρλατάνους που εμπορεύονται τον ελληνισμό, εκεμεταλευόμενοι την επιθυμία κάποιων να μελετήσουν την Ιστορία ή την αδυναμία κάποιων άλλων να βρούν τρόπο διαφυγής από την σημερινή χαόδη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμ. Ίσως γιατί μου φαίνεται «ελάχιστης Πνευματικής Καλλιέργειας» κι αυτός, από ένα βίντεο που είδα με καλεσμένο τον κ. Γεωργιάδη.

    Αυτά που έλεγε δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα (ήταν ουτοπικά), και τα επαναλάμβανε συνεχώς!.. Δίκιο είχε, αλλά αγνοούσε την πραγματικότητα σχεδόν συνέχεια!..

    ..Σαν να «πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ένα πράγμα.. Και επειδή στο link που έδωσα βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι που τον θαυμάζουν, αναρωτιόμουν μήπως έκανα λάθος - μου έδωσες την εντύπωση πως έχεις περισσότερη εμπειρία.

    Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με αυτούς που αναφέρεις εσύ, και δεν γνωρίζω τι λένε, είδα όμως στο youtube αυτά: http://area51gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_6077.html , τα οποία δεν δίνουν απαντήσουν απλά «αφήνουν ανοικτές πόρτες» και προβληματίστηκα. Όντως υπάρχουν τέτοια θέματα που οι επιστήμονες απλά δεν ασχολούνται, ή είναι όλα κατασκευάσματα από το μυαλό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ασχοληθείς με το θέμα,
    θα διαπιστώσεις πως τα ''θέματα'' που ασχολούνται
    επ'ουδενί δεν θα χαρακτηρίζονταν
    ως ''επιστημονικά''.

    Ομάδες Έψιλον, Ελοχίμ, Σείριοι, Αδρομέδες και λοιπά παραμύθια
    γίνονται τροχοπέδια στην αναζήτηση της πραγματικής ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή