Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Ένας διαφημιστής ρωτάει...

Έχω μερικές απορίες όσο αφορά τους image makers του προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρη.

Έχω διαπιστώσει ορισμένες πάγιες τακτικές, τις οποίες, αν και άνθρωπος του χώρου της διαφήμισης, δεν μπορώ να τις αιτιολογήσω, να τις κατανοήσω, να τις μεταφράσω.

Λόγω χάρη, για ποιο λόγο, δεν πρέπει να βλέπουμε τον κ. πρόεδρο να πίνει νερό;;;

Θα το έχετε παρατηρήσει πάρα πολλοί, πως κάθε φορά που ο πρόεδρος ομιλεί, είτε στην δική του εκπομπή είτε σε άλλη, όταν πιάνει το ποτήρι με νερό για να δροσιστεί, η οθόνη αλλάζει και μας δείχνει διάφορες άλλες εικόνες. Αυτό μάλιστα συμβαίνει συνεχώς. Κάθε φορά που πίνει νερό, η οθόνη αλλάζει.
Γιατί;;;

Το τραγικό είναι πως πλέον αυτό συμβαίνει ακόμη και στο κανάλι της Βουλής. Ενώ η κάμερα, δείχνει συνεχώς τους βουλευτές να ομιλούν από το έδρανο, όταν ανεβαίνει ο Καρατζαφέρης, όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή. Με το που πιάσει ο έρμος ο πρόεδρος το ποτήρι με νερό, αμέσως τρέχουν όλοι να αλλάξουν την εικόνα, και είτε γυρνάει η κάμερα στα έδρανα, είτε γυρίζει προς τα θεωρεία.Γιατί βρε περισπούδαστοι image makers του προέδρου συμβαίνει αυτό;;;

Τι ακριβώς δεν πρέπει να δούμε;;

Πόσο αρνητικό είναι για το προφίλ κάποιου υποψηφίου, να…διψάει;;;

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως έχω δει και τον κ. Καραμανλή, και τον κ. George, να πίνουν νερό, χωρίς να έχουν τύψεις για την δημόσια λήψη τους, από τις κάμερες, και κάπως με χάλασε…αλλά πάλι, το να δω και τον κ. Καρατζαφέρη να πίνει νεράκι του θεού, τι ακριβώς μηνύματα θα μου μεταφέρει;;;;

Παρακαλώ προς απάντηση.

Συνεχίζω.

Έχω παρατηρήσει μια εμμονή, συνεχόμενη και αυξανόμενη εμμονή με τις παροιμίες.
Λες βρε παιδί μου, και είμαστε σε διαγωνισμό. Ότι θέμα και να συζητάμε, ότι θέμα και να είναι στην επικαιρότητα, αν τολμήσεις και ρωτήσεις τον κ. Καρατζαφέρη για τη γνώμη του, θα σου απαντήσει με παροιμία.
‘’θα παραιτηθεί ο Παυλίδης’’, ρωτάς. ‘’Τον αράπη και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς’’, απαντάει ο πρόεδρος.
‘’θα έχουμε εκλογές;;’’, ρωτάς. ‘’Το γοργόν και χάριν έχει, και όποιος βιάζεται σκοντάφτει’’, απαντάει ο πρόεδρος.
‘’θα μπει κανείς φυλακή για το Βατοπέδι;;’’, ρωτάς. ‘’Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα’’, απαντάει ο πρόεδρος.

Κάθε του δήλωση, μα κάθε του δήλωση, έχει μέσα της και μια παροιμία. Πολύ παροιμία. Υπερβολικά πολύ παροιμία ο λόγος του προέδρου.

Οκ, εντάξει και οι παροιμίες, χρειάζονται, δεν λέω. Είναι ένας έξυπνος και συνετός τρόπος, να πεις κάτι έμμεσα και πλαγίως, με την βεβαιότητα όμως πως θα γίνει απόλυτα αντιληπτό από όλους.

Αλλά, η υπερβολική χρήση στον λόγο, επιφέρει κορεσμό.
Διότι, όπως λέει και η παροιμία ''το πολύ το κυρ'ελέεισον, το βαριέται και ο παπάς'', πρόεδρε...

Από έναν πολιτικό που θέλει να φέρει άμεσο Λόγο στην εξουσία (πρόσφατα μάθαμε πως είναι και συγκυβέρνηση), απαιτείς να ομιλεί ξεκάθαρα και ‘’τσεκουράτα’’.
Καλές και οι παροιμίες, αλλά με μέτρο, για να μην χαθεί το…μέτρο.

Ένας Λόγος που βασίζεται σε συνεχόμενα τρυκάκια εντυπωσιασμού τύπου παροιμιών, μεταφορών κτλ, και έχει έλλειψη από σταράτες και ωμές κουβέντες, μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί ως κενός και ανούσιος…

Μου θυμίζει ώρες-ώρες, την αρχαία Πυθία και το Μαντείο το Δελφών, που κάθε φορά που ρωτούσες κάτι, έπαιρνες μια απάντηση που σχεδόν ποτέ δεν σου ξεκαθάριζε άμεσα την θέση της. Και βέβαια, τότε ήταν πολύ απλό να καταφέρεις να θεωρείσαι Μέγιστος, κάνοντας κάτι τέτοιο.
Σήμερα όμως, οι ανάγκες τις εποχής, αλλά και ο συνεχώς αφυπνισμένος κόσμος, απαιτεί κάτι παραπάνω από ‘’δελφικές προφητείες διφορούμενης εξήγησης’’…

Περιμένω και σε αυτό απάντηση
(ελπίζω όχι μέσω κάποιας παροιμίας)

Συνεχίζω.

Τον μπελά μου μέσα.
Την αφίσα με το γάντι του μποξ, ακόμη προσπαθώ να την χωνέψω. Εκείνο το λάγνο βλέμμα, με το χαμόγελο του πονηρού ανθρώπου που κάτι ξέρει, αλλά δεν μας το λέει, σε συνδυασμό με το γάντι της πυγμαχίας και το απίθανο σλόγκαν ''γροθιά στο κατεστημένο'', με έκανε να χάσω πολλές ώρες ύπνου….
Τότε, είχα αποστείλει μια ολόκληρη επιστολή και προς τον κ. Καρατζαφέρη, και προς τον Δήμαρχο της Πόλης μου, την Θεσσαλονίκη, αλλά και προς την Greenpeace, ζητώντας να κατέβουν όλες οι αφίσες και τα πανό με την συγκεκριμένη εικόνα, αναφερόμενος στην μόλυνση της αισθητικής μας.

Η είσοδος του κόμματος στη Βουλή, έδωσε την ηχηρή απάντηση σε όλους τους κακοπροαίρετους επικριτές.
‘’Ορίστε κύριοι, το Τμήμα Διαφήμισης, Γ Α Μ Η Σ Ε!!!!’’.

Πληροφορίες λοιπόν, και μπαίνω στο θέμα, φέρουν το ίδιο Τμήμα διαφήμισης, που Γ Α Μ Η Σ Ε με την αφίσα με το γάντι του μποξ, να ετοιμάζει για αυτές τις εκλογές νέα αφίσα που σαφώς και θα βαδίζει στα πρωτοποριακά μονοπάτια του marketing που άνοιξε η αρχική αφίσα, αλλά θα εισάγει στο χώρο της διαφημίσεις νέες καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες.

Το concept βασίζεται στο περιστατικό με το περιστέρι και την γνωστή σε όλους μας ενακάθισή του πάνω στην κεφαλή του κ. Καρατζαφέρη. Βίνδεο εδώ:

Το Τμήμα Image Maker και Διαφήμισης του κόμματος, αποφάσισε να εκμεταλευτεί το γεγονός που είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, και με τον σωστό και κυρίως εύστοχο τρόπο που μόνο αυτοί μπορούν να προσδώσουν σε μια διαφήμιση, να καταφέρουν να περάσουν τα μηνύματα εκείνα που θα βόηθήσουν το κόμμα στο έργο του.

Σας παρουσιάζω ένα προσχέδιο της αφίσας, μιας και οι σοφοί Κινέζοι έλεγαν πως μία εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις:

(θυμίζω πως η Εκλογή του κ. Καρατζαφέρη από τα Περιστέρια, έλαβε χώρα στον Βόσπορο-πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι δικά μας θα’ναι)

Ε, λοιπόν, επειδή και η διαστροφή έχει τα όριά της, και επειδή το τελευταίο που περιμένει ο ελληνικός λαός (ή τουλάχιστον το τελευταίο που ΠΡΕΠΕΙ να περιμένει) είναι ένας θεόσταλτος μεσσίας,
εγώ ενημερώνω πως θέτω εαυτό μου στη διάθεση του Τμήματος Διαφήμισης του ΛΑΟΣ, ώστε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου δωρεάν.

Ως ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και ως απόδειξη πως έχω ΄’πιάσει’’ για τα καλά το Ύφος και την Οπτική των πολυτάλαντων image makers του κοινοβουλευτικού μας κόμματος, παρουσιάζω τις προτάσεις μου:



Μότο: Η αρχή έγινε στο Βόσπορο, με ένα. Τώρα, απαιτούμε και αξίζουμε περισσότερα.







Μότο: Μην το φιλοσοφείς τόσο…Τα περιστέρια επέλεξαν εύκολα.







Μότο: Χέρι-Χέρι, με το Περιστέρι!!!






Μότο: Οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ, ξεχωρίζουν!!!!

6 σχόλια:

  1. Ρε συ, είσαι σίγουρος ότι είσαι ΛΑΟτιανός?
    Πολύ καλό το συγκεκριμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι τυφλά υποταγμένος σε κανέναν κομματικό φορέα.
    Πιστεύω να σε καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη φαρέτρα σας έχετε ένα ισχυρό όπλο, το χιούμορ. Να το εκμεταλλεύεστε.

    ΥΓ. Θα αναρωτηθώ κι εγώ: Πώς είναι δυνατό να ταυτίζεστε με το κόμμα του Καρατζαφέρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ταύτιση είναι υποταγή.
    Συνοδηπόρος είμαι, που όταν κρίνω σταματάω ή στρίβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να μας έχει κάνει τα νεύρα σφεντόνα, αλλά ρε φίλε, συχνά επιβεβαιώνεις αυτήν την παράξενη αίσθηση που εμείς οι μπλουπεράδες έχουμε για εσένα. Αξίζεις για κάτι καλύτερο από λαοτιανός. Ακόμα και σαν λαοτιανός έχεις ένα επίπεδο, αλλά σίγουρα αξίζεις κάτι καλύτερο. Είναι άδικο, το χιούμορ σου φανερώνει ευφυΐα, το λάος βρήκες γαμώτο;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κακώς με σχετίζετε με το ΛΑΟΣ.

    Δεν το εκπροσωπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή