Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Φαύλος Κύκλος η ''παρέμβαση Σανιδά''

Ωραίες (sic) εξελίξεις είχαμε στο θέμα του πορίσματος του κ. Σανιδά για την υπόθεση της Siemens, στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, λέει πως εκ της δικογραφίας δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, οπότε το θέμα δεν απαιτείται να πάει στη Βουλή.

Από την ώρα που δημοσιεύτηκε η δήλωση Σανιδά, ξέσπασε μια διαμάχη ανάμεσα στον Νομικό και στον Δικαστικό κόσμο. Αρκετοί έγκυροι Νομικοί, υποστήριξαν την Άνομη πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να επέμβει δηλαδή πάνω στην ΗΔΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ των δύο προηγούμενων εισαγγελέων, οι οποίοι, μέσω της μελέτης της υπόθεσης, μίλησαν για ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη, και ζήτησαν να πάει η υπόθεση στη Βουλή.
περισσότερα εδώ:
http://www.protothema.gr/content.php?id=29921

Με λίγα λόγια:

Οι δύο Εισαγγελείς έβγαλαν το συμπέρασμα πως η υπόθεση καταλήγει σε πολιτικές ευθύνες. Επειδή Νομικά, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την έρευνα, έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή.
Ο Σανιδάς, έρχεται ουρανοκατέβατος και διατυμπανίζει πως η υπόθεση ΔΕΝ πρέπει να πάει στη Βουλή, διότι ο ίδιος δεν βλέπει καμία πολιτική ευθύνη.
Οι Πολιτικοί μας ηγέτες, αγνοώντας το πόρισμα των δύο εισαγγελέων, και βασιζόμενοι σε έναν Νόμο που υποστηρίζει την Κάλυψη Πολιτικών Ευθυνών, τιμούν την γνώμη του Σανιδά.
Ο Νομικός Κόσμος όμως εξεγείρεται. Αυτή η πράξη είναι ΑΝΟΜΗ.

Εφόσον οι δύο εισαγγελείς, δηλώνουν ξεκάθαρα πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΟΤΙ ‘’ΣΚΟΝΤΑΦΤΟΥΝ’’ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, υπονοώντας στην ουσία πως οι Πολιτικοί τους βάζουν εμπόδια στην συνέχιση της έρευνάς τους, ο Νόμος επιβάλλει η υπόθεση να πάει στη Βουλή, άσχετα αν τελικά αποδειχθεί πως υπάρχει ή όχι πολιτική ευθύνη.

Ο Νόμος προστατεύει την Αλήθεια, και εφόσον αυτή δυσκολεύεται να αποκαλυφθεί, η υπόθεση πρέπει να πάει στη Βουλή.

Και έρχεται τώρα ο Σανιδάς, και λέει πως δεν πρέπει να πάει.

Και ξεσηκώνεται όλος ο Νομικός και ο Αντιπολιτευτικός Κόσμος, να τον φάει ζωντανό.

Εχθές, βγήκε ο Σανιδάς και έκανε την εξής δήλωση:
‘’Για λόγους δεοντολογίας, δεν μπορώ να επιτρέψω να σταλεί η υπόθεση στη Βουλή. Αν θέλουν οι δύο εισαγγελείς, να την στείλουν αυτοί οι ίδιοι’’.

Τι σημαίνει αυτό;;;

Πρώτον, πως αυτά περί δεοντολογίας οδηγούν στην γνωστή ρήση ‘’χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις’’.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=654429

Δεύτερον, πως η αντιπρόταση που έκανε, δηλαδή να την στείλουν την υπόθεση στη Βουλή, οι δύο εισαγγελείς, είναι φαύλος κύκλος.

Και εξηγούμε:
Για να σταλεί από τους δύο εισαγγελείς, η υπόθεση στη Βουλή, με την αιτιολογία πως προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, πρέπει να μπορούν να το αποδείξουν.

Για να μπορέσουν όμως να το αποδείξουν, πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν την έρευνά τους, που ‘’κολλάει’’, λόγω του ότι σκοντάφτει σε πολιτικά πρόσωπα.

Για να μπορέσει η έρευνα να ‘’ξεπεράσει’’ τα εμπόδια που προκύπτουν από τα πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να υπάρξει συνεισφορά βοήθειας από την Πολιτική Εξουσία.

Για να μπορέσει η Πολιτική Εξουσία να επέμβει στην έρευνα, πρέπει να έρθει η υπόθεση στη Βουλή.

Είναι ένας φαύλος κύκλος, φίλοι μου.

Ο Νόμος που επιτρέπει στην Πολιτική Ηγεσία, να παραβλέπει το πόρισμα των εισαγγελέων, αποσκοπεί ακριβώς στην δημιουργία αυτού του φαύλου κύκλου.

Διότι, πως θα μπορέσει μόνος του ένας Νομικός, να συνεχίσει την έρευνά του, όταν ο Πολιτικός που πρέπει να του δώσει πληροφορίες, αρνείται να βοηθήσει στη διευκόλυνση της έρευνας;;;
Ο Νόμος, υποχρεώνει τον εισαγγελέα, όταν διαπιστώσει κώλυμα της έρευνας λόγω πολιτικών παραγόντων, να στέλνει την υπόθεση στη Βουλή.
Τώρα, αυτός ο Νόμος, καταργείται από έναν μεταγενέστερο Νόμο, που ψηφίστηκε βεβαίως από κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στην Πολιτική Ηγεσία να αγνοεί τα πορίσματα των εισαγγελέων.

Για αυτό και ο Σανιδάς, πέταξε το γάντι.
Ως άλλος, σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, αποποιήθηκε τις ευθύνες του, ως πιστού υπηρέτη της Κυβέρνησης (διότι ως πιστός υπηρέτης της Δικαιοσύνης, δεν το συζητάμε) και πέταξε τις ευθύνες στους Πολιτικούς.

‘’Θέλετε να συνεχιστεί η έρευνα;;;; Δεχθείτε την υπόθεση στη Βουλή’’.

Και ακόμη μια φορά η ΝΔ του Καραμανλή, βρίσκεται προ ενός τραγελαφικού επεισοδίου συγκάλυψης πολιτικών ευθυνών.
Και ακόμη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας πως μέσα στην Υπόθεση Siemens, ακούγεται ΕΝΤΟΝΩΣ και το δικό του όνομα, κάνει χλιαρή αντιπολίτευση.

Φαύλος κύκλος φίλοι μου....

Έχει περάσει πλέον ο καιρός της αντίδρασης. Μας έχει προσπεράσει πλέον ο καιρός που ο κόσμος όφειλε να κατέβει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί.
Πλέον έφθασε η εποχή, που ο κόσμος πρέπει να ορμάει μέσα στα πολιτικά γραφεία σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.
Πλέον έφθασε η εποχή, που ο κόσμος πρέπει να μπει μέσα στη Βουλή και να πετάξει με τις κλοτσιές όλους αυτούς που συμπεριφέρονται ,πέραν από αλαζονικά και αυταρχικά όπως τόσα χρόνια, πλέον και ξεδιάντροπα.

5 σχόλια:

  1. Δεν είναι στην αρμοδιότητα των εισαγγελέων να αποδείξουν ότι προκύπτουν πολιτικές ευθύνες. Αρκεί ότι έκριναν πως υπάρχουν ενδείξεις. Την αρμοδιότητα την έχει αποκλειστικά και μόνον η βουλή.
    "Οι δύο αρμόδιοι εισαγγελείς που διερεύνησαν την υπόθεση έπρεπε να διαβιβάσουν οι ίδιοι τη δικογραφία στη Βουλή, καθώς έκριναν ότι η έρευνά τους σκόνταψε πάνω σε πιθανή ευθύνη υπουργών. Δεν είχαν καν αρμοδιότητα να εκτιμήσουν αυθαιρέτως αν παραπλανήθηκαν οι υπουργοί ή όχι.
    Αυτό είναι έργο του δικαστή και όχι του εισαγγελέα.
    "

    Το παραπάνω απόσπασμα από http://grbloopers.blogspot.com/

    Διαβάστε το, θα σας λύσει όλες τις απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα για αυτό το λόγο είναι φαύλος κύκλος.

    Η δήλωση Σανιδά ‘’ας το στείλουν αυτοί στη Βουλή’’, στην ουσία κλείνει την υπόθεση.

    Οι εισαγγελείς, δεν μπορούν να αναδείξουν πολιτικές ευθύνες.

    Και όταν αυτό πλέον τίθεται ως απαραίτητο, (μετά την δήλωση Σανιδά), αυτομάτως ακυρώνεται κάθε νομική προσπάθεια διευκρίνησης της υπόθεσης.

    Ευχαριστώ για το site. Θα το παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας τους προβληματισμούς του Πάσχου Μανδραβέλη http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_40_28/04/2009_312454 θυμήθηκα τον τίτλο του ποστ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με λίγα λόγια, επειδή το παρέλειψα στο προηγούμενο σχόλιό μου, έχετε δίκιο, είναι φαύλος κύκλος!
    (Και όχι, επειδή το επεσήμανε και ο Πάσχος Μανδραβέλης, μετά από εσάς, αλλά γιατί έτσι είναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έχει να κάνει με ανακάλυψη.

    Απλά με αποδοχή της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή