Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΛΑΟΣ-Γεωργιάδης, κοινά λάθη, κοινή κατάληξη

Ακούγοντας τις δηλώσεις του Καρατζαφέρη, μετά τα αποτελέσματα που τον φέρνουν, αυτόν και το κόμμα του εκτός Βουλής, και συνδυάζοντας την επιστροφή του στους ‘’εθνικούς προβληματισμούς’’ που τόσο έντονα είχε ξεχάσει όταν μπήκε στη Βουλή, με την παροιμία ‘’στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα’’ (συνήθιζε ο πρόεδρος να ομιλεί με παροιμίες-εχθές, δεν είχε καμία), ο νους μου πήγε στον Άδωνη Γεωργιάδη.

Όλο αυτό τον καιρό, παρατηρούσαμε έναν ξέφρενο Άδωνη Γεωργιάδη, να προσπαθεί με αντιαισθητική μανία να υπερασπίζεται ένα Μνημόνιο που δεν ήθελε ο λαός, χαρακτηρίζοντας τον λαό ηλίθιο, ανόητο, αμαθή, καλομαθημένο, εγωιστή και βλάκα.

Όλο αυτό τον καιρό, ο κ. Γεωργιάδης δεν έδινε καμία σημασία σε όσους του φώναζαν πως έχει λάθος. Πως δεν μπορεί να επιμένει με τόση μανία, πως αυτός, μόνος απέναντι σε όλους τους άλλους, έχει δίκαιο, και όλοι εμείς που τον κράζαμε, είχαμε άδικο.
Όλο αυτό τον καιρό, ο κ. Γεωργιάδης, έσπευδε να αυτοπροβάλλεται ως ο ‘’καλύτερος’’, ως ο ‘’πιο καταρτισμένος’’ υπερασπιστής του Μνημονίου, έχοντας την ψευδαίσθηση πως όσοι είναι απέναντί του, είναι απλά μη γνώστες της ‘’πραγματικής’’ κατάστασης, και πως αυτός ο ‘’Μνημονιακός σταυροφόρος’’ έχει χρέος να μας βάλει όλους στη θέση μας.

Εχθές, τα αποτελέσματα των Εκλογών, έδειξαν πως ο περισσότερος λαός, δεν μάσησε ούτε από Μνημόνια, ούτε από εκβιασμούς περί εξόδου από το ευρώ, ούτε από την καταστροφολογία.

Ο Ελληνικός λαός, έδειξε να πιστεύει πως το ρίσκο για μια κυβέρνηση – ‘’ακυβέρνησης’’, είναι πολύ καλύτερο από ακόμη μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μιας κυβέρνησης προώθησης του Μνημονίου με τους όρους που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται και έχουν αποδείξει με τη στάση τους.

Το μήνυμα αυτό, έχει πολλές ερμηνείες, στο κομματικό επίπεδο, αλλά μόνο μια ερμηνεία στο καθαρά πολιτικό επίπεδο.

Ο Ελληνικός λαός, άσχετα με το ποια κόμματα θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης, άσχετα με το τι υποχωρήσεις θα αναγκαστούν να κάνουν για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας, θα απαιτήσει η νέα κυβέρνηση, να αναζητήσει και να βρει έναν άλλον, έναν διαφορετικό τρόπο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Αυτό, κ. Γεωργιάδη, θα πρέπει να γίνει ένα πολύ μεγάλο μάθημα για εσάς.

Η μανία σας να παρουσιάζετε μονόπλευρα την έξοδο της χώρας από την κρίση, η εμμονή σας για την προώθηση της πολιτικής της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως μοναδική πρακτική λύση, σας άφησε εκτεθειμένο.

Ο λαός, επέλεξε μια άλλη λύση. Μπορεί να μην την γνωρίζει. Για αυτό και έδωσε τη δυνατότητα σε τόσους κομματικούς σχηματισμούς, να τα βάλλουν κάτω, να παλουκώσουν τον κώλο τους, και να βρούνε μια άλλη, μια διαφορετική λύση.

Εσείς, κ. Γεωργιάδη, όμως, που εδώ και τόσο καιρό, σκίζετε τα ιμάτιά σας, πως ‘’δεν υπάρχει άλλη λύση’’, να είστε σίγουρος, πως δεν θα καλεστείτε σε αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Ακόμη και αν η αξιοπρέπειά σας, δεν σταθεί στο ύψος της, και δεν αποχωρήσετε ως πολιτικός που η κοινωνία στο σύνολό της, καταδίκασε την μονόπλευρη πολιτική σας, αλλά ζητήσετε (με τους γνωστούς σας τρόπους) να συμμετέχετε στην συλλογική προσπάθεια, να είστε σίγουρος πως ο λαός προνόησε ώστε να μην σας δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Ήταν τόσο αντιαισθητική η εμμονή σας κ. Γεωργιάδη, που μόνο με εκείνη του γραφικού Πάγκαλου, μπορεί να συγκριθεί.
Εκείνος έσπευσε να λάβει τα μηνύματα και να μην τολμήσει να κατέβει υποψήφιος.
Εσείς όμως, έως την τελευταία στιγμή, συνεχίζατε να κατηγορείτε όλους εμάς που σας φωνάζαμε πως έχετε λάθος, ως ηλίθιους, ως αμαθείς και ως αναρμόδιους.

Φάτε το τώρα, κ. Γεωργιάδη.

Με τις υγείες σας.

Όπως κατάλαβες, κ. Γεωργιάδη, ο Ελληνικός λαός, μέσω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ διαδικασίας, δήλωσε περίτρανα, πως ''μονόπλευρες λύσεις'' και ''μονοδρόμους'', ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ. Και μαζί με αυτά, δεν δέχεται και όσους τα προωθούνε.

Για τον κ. Καρατζαφέρη δε, η υποκριτική του αναφορά περί ‘’εθνικών προβληματισμών’’, είναι δυστυχώς για αυτόν ‘’σάπιο φρούτο’’.

Το έπαιξες αυτό το παιχνίδι, κ. Καρατζαφέρη και κάποιοι σε εμπιστεύτηκαν. Ένας εξ αυτών, και εγώ. Σε έστειλα στη Βουλή, κ. Καρατζαφέρη, εσένα, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Βελόπουλο, ακριβώς επειδή είχες τότε αναφερθεί ξανά σε ‘’εθνικούς προβληματισμούς’’.

Όταν όμως μπήκες στη Βουλή, εσύ και το κόμμα σου, απομακρυνθήκατε τόσο πολύ από τις Εθνικές Αρχές, όσο κατηγορούσατε το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την απόστασή τους από αυτά.

Και για αυτό, κ. Καρατζαφέρη, σας το ξαναλέω μέσω μίας παροιμίας, όπως τόσο μας συνήθιζες και εσύ, στις εποχές της δόξας σας:

‘’μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις, και η κακιά του ώρα’’.

4 σχόλια:

  1. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο λαός έστειλε ένα πανίσχυρο λαϊκό μήνυμα σε εγχώριους και εξωτερικούς δυνάστες. Από δω και πέρα, θα δείξει...

    Ήδη ακούγονται ορισμένες φήμες για "επαναληπτικές εκλογές" στις 17 Ιουνίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ξαναγίνουν εκλογές, σημαίνει πως το μήνυμα μπορεί να στάλθηκε από τον λαό, αλλά δεν εισακούστηκε.

    Ο λαός εχθές έδειξε πως θέλει συνεργασία και όχι αυτοδυναμίες.

    Και αυτό το μήνυμα στάλθηκε προς όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν γράφεις κάτι για τον Σύριζα και τις Απόψεις τους μιας και εσύ υποστήριζες ΚΚΕ σε διάφορα φόρουμ?? Περίεργο ο Πατριώτης omoios με το ΚΚΕ απαράδεκτο τελείως απαράδεκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν τέλει, έδωσα τη ψήφο μου στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Τον λόγο, μπορείς να τον διαπιστώσεις στο επόμενο άρθρο ''Κρίση και Μαθήματα Ιστορίας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή