Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οι γενναίοι, δεν φοβούνται τα ...email- ερώτηση προς Άδωνη Γεωργιάδη


Την επόμενη της υπερψήφισης του Νέου Μνημονίου, στις 13 Φεβ 2012, στην εκπομπή του Mega, εμφανίστηκε ο Γεωργιάδης Άδωνης, να υπερασπιστεί την στάση του υπέρ των νέων μέτρων. 

Βέβαια, το Mega ως Πασοκοκάναλο, είχε ως κύριο ζητούμενο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που δεν ψήφισαν υπέρ, δείχνοντας ανυπακοή στις εντολές των κομμάτων, και ουδόλως δεν νοιάζονταν για την προσπάθεια του Άδωνη Γεωργιάδη, να δικαιολογηθεί στους τηλεθεατές για τον λόγο που ψήφισε ''ναι'' στην χθεσινή ψηφοφορία.
Πασοκοκάναλο το Mega, και εννοείται πως θεώρησε δεδομένο την υπερψήφιση του Μνημονίου. Δεν είχε καμία να διάθεση να καλέσει ανθρώπους που ψήφισαν ΟΧΙ στην χθεσινή ψηφοφορία.

Για αυτό το λόγο και προσπάθησαν να επαναφέρουν τη συζήτηση στο δικό τους ζητούμενο.  Στους ''απαράδεκτους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν εκτός κομματικής γραμμής''. Διέκοψαν τον Γεωργιάδη, τη στιγμή που προσπάθησε να δικαιολογηθεί με κροκοδείλια δάκρυα για την υπερψήφιση, χλευάζοντάς τον : «εδώ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβαν την αναγκαιότητα των Νέων Μέτρων, εσύ θέλεις να το καταλάβει η κάθε γιαγιά;».

Παραβλέπω πως η ειρωνική τους χροιά στην πρόταση, δηλώνει πρώτον το πόσο πολύ, οι ίδιοι προδιαγράφουν το πολιτικό μέλλον όσων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΟΧΙ, δεύτερον το πόσο σέβονται την κάθε γιαγιά, που είναι και η πλειοψηφία των τηλεθεατών τους. Συνεχίζω με Άδωνη.

Όταν τον ρώτησαν αυτό ο Δημοσιογράφοι του Mega, ο Άδωνης, ‘’παίρνοντας’’ την πάσα, προσπάθησε να δικαιολογήσει και όλους τους βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ, κυρίως δηλαδή βουλευτές που στάθηκαν ενάντια στην κομματική τους εντολή, κάτι που βεβαίως ήταν και μια προσπάθεια αιτιολόγησης και της δική του στάση, μιας και ο ίδιος έπραξε ενάντια σε ότι το κόμμα του, ζήτησε από τους βουλευτές του.

Και τι βρήκε να μας πει ο κ. Γεωργιάδης;

Πως νομίζετε πως αιτιολόγησε όσους ψήφισαν ΟΧΙ;;;

Πως εκείνοι, έπεσαν θύματα απειλών (ξεκινάει συγκεκριμένα στο 1:49 του β' μέρους).

Εκεί, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει πως πάρα πολλοί βουλευτές ,όπως ο ίδιος, πιθανών να δέχθηκαν τις ίδιες με αυτόν, «περίπου 150με 200 mail την ημέρα με απειλές ‘’θα σε σφάξουμε, θα σε κάψουμε αν ψηφίσεις ΝΑΙ».

Μάλιστα.

Ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε απειλές να ψηφίσει ΟΧΙ, αλλά αυτός, ο γενναίος, ο ισχυρός, δεν φοβήθηκε, δεν ‘’μάσησε’’ και ψήφισε ΝΑΙ.
Πιθανολογεί πως το ίδιο συνέβη και με άλλους ‘’συναδέλφους βουλευτές’’ που ψήφισαν επίσης ΝΑΙ (δεν είναι ο μόνος γενναίος, είχαμε 199 το βράδυ της 12ης Φεβ 2012).

Και αφήνει να υπονοηθεί πως όσοι ψήφισαν ΟΧΙ, παρακούοντας της εντολή των κομμάτων τους, προφανώς θα έπεσαν ‘’θύματα εκβιασμού ή φόβου’’….

κ. Γεωργιάδη, θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ, ως τηλεθεατής που σας παρακολούθησε σε αυτή σας τη δήλωση, να μου απαντήσετε σε μια ερώτηση, μια ερώτηση που περιέργως, δεν σας έκαναν οι δημοσιογράφοι του Mega όταν σας άκουγαν.

Σε μια Ελλάδα, που η ασυλία των πολιτικών μας, που η παραγραφή σκανδάλων, και τα κλεισίματα της Βουλής, δίνουν το δικαίωμα να υπάρχουν βουλευτές που να μιλάνε για το Νόμιμον και Ηθικόν, πολιτικούς να παραδέχονται χωρίς τύψεις πως έλαβαν μίζες από Γερμανικές εταιρίες, υπουργούς να διασκεδάζουν με το μέγεθος της διαφθοράς τους,

σε μια Ελλάδα που ένας Εκλογικός Νόμος, φτιαγμένος και ραμμένος στα μέτρα όχι των Άριστων, αλλά εκείνων που φοβούνται την καταψήφισή τους από τους προηγούμενους ψηφοφόρους τους,

σε μια Ελλάδα, που όταν όλοι οι πολίτες μαζεύονται στο Σύνταγμα, το Σύστημα μπορεί να κατεβάσει τόσους ισχυρούς μηχανισμούς ασφαλείας, από ματατζήδες και χημικά, έως τους ‘’γνωστούς αγνώστους’’ και τις πυρκαγιές, καταφέρνοντας να τσαλακώσει το ηθικό των διαμαρτυρομένων πολιτών,

σε μια Ελλάδα που ένας βουλευτής, ιδίως όσοι συνεχίζουν και στηρίζουν τους κλέφτες και τους εγκληματίες των παρελθουσών κυβερνήσεων, για να κυκλοφορήσει απαιτεί τη συνοδεία ολόκληρων μονάδων ματ, όταν δε, χρειάζεται να βρεθούν όλοι μαζί στη Βουλή, κυκλώνουν το χώρο με δεκάδες χιλιάδες μονάδων καταστολής, οχήματα και κιγκλιδώματα,

υπάρχει η υπόνοια από εσάς, πως ‘’πιθανόν κάποιος βουλευτής’’ θα έπεφτε ‘’θύμα εκβιασμού’’, από ‘’απειλητικά emails’’;;;;;;;;

κ. Γεωργιάδη, είναι δυνατόν να το πιστεύετε αυτό;

Πως λόγω ‘’απειλητικών email’’, δεχθήκατε πίεση για να ψηφίσετε ΟΧΙ;;;;;

Δηλαδή, πάλι καλά που το έκαναν σε εσάς, που δεν είστε και κάνας φλώρος και δεν ψαρώσατε και ψηφίσατε τελικά το ΝΑΙ το ηρωικό,

και δεν το έκαναν σε κάνα άλλον, κανένα φοβιτσιάρη, να φοβηθεί και να ψηφίσει ΟΧΙ….

Το πιστεύετε το παραπάνω; 
Αν ναι, εγώ σας πιστεύω.
Εγώ κύριε Γεωργιάδη, σας πιστεύω.

Ναι. Σε μια Ελλάδα όπου ο Βουλγαράκης (Ηθικόν και Νόμιμο)***, ο Πάγκαλος (Ίμια), ο Σημίτης (Χρηματιστήριο), ο Ρουσόπουλος , ο Μητσοτάκης, η Dora, ο Τσουκάτος (Siemens), μπορούν να κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, ελεύθεροι, χωρίς να φοβούνται κανέναν και τίποτα,

ένας πολιτικός και δη βουλευτής, ενδέχεται να φοβηθεί και μέσω ενός ‘’email’’. Ανώνυμο, ή επώνυμο.


Σας πιστεύω κ. Γεωργιάδη.

Και μάλιστα, έχω την εξής απορία:

Αν ένας βουλευτής σήμερα, μπορεί να δεχθεί εκβιασμό μέσω ενός email, για να ψηφίσει ΟΧΙ, μήπως, λέω μήπως, μπορεί και να δεχθεί εκβιασμό, μέσω ενός άλλου email, να ψηφίσει και ΝΑΙ;;;;;;;

Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πως λέμε εκείνων που θα φοβηθεί μια απειλή, και τελικά ψηφίσει ΝΑΙ;;;;;



*** θυμάστε το ''Ηθικόν και Νόμιμο'' του Βουλγαράκη;;;; Ε, κάντε σήμερα μια γρήγορη αναζήτηση στο Google, να δείτε πως ''γράφεται'' ή ξεγράφεται η Ιστορία αυτή την περίοδο.

4 σχόλια:

  1. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα γράφεις στο άρθρο σου ... αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με το παραμύθι της αριστεράς που αποδίδει ως Πόντιος Πιλάτος τους ''γνωστούς αγνώστους''στην εκάστοτε Κυβέρνηση (μια Πα Σοκ, μια ΝΔ).
    Ας σταματήσει πια αυτή η μπαρούφα...
    -
    Ναυαγός//http://lnicc.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναυυαγέ, μπορείς να αποδεχθείς πως ''όταν δεν συλλαμβάνεις κάποιον, επειδή σε συμφέρει η εγκληματική του δραστηριότητα'', σου αναλλογεί έστω και μια μικρή, ελάχιστη κατηγορία συνενοχής;

    Αν ναι, τότε θα κατανοήσεις πως αυτή η μικρή διαφωνία, δεν αξίζει καν να αναφέρεται. Βλέπεις, και εγώ μπορεί κάπως έτσι να το εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' ότι γνωρίζουμε τα ΜΑΤ μόνο με τους Χρυσαυγήτες τακιμιάζουν. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι Χρυσαυγητες δεν έχει ακουστεί να ληστεύουν, να σπάνε και να καίνε κτήρια και μαγαζιά... Επομένως ΔΕΝ αναλογεί έστω και μια μικρή, ελάχιστη κατηγορία συνενοχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόσεχε Ναυαγέ, διότι αυτό το ''γνωρίζουμε πως τα ΜΑΤ συνεργάζονται ΜΟΝΟ με Χρυσαυγίτες'', ακούγεται επίσης πολύ ''Πόντιος Πιλάτος''.

    Προσωπικά, γνώρισα άτομο που τρέχει σε πορείες αναρχικών, αλλά είναι τσουτσέκι της αστυνομίας. Κοπέλα μάλιστα.

    Μην είμαστε απόλυτοι.

    Όπως σου είπα , ας το θεωρήσεις ως ''κατηγορία εσκεμένης ασυλίας''.

    Το νόημα είναι πως πάντα, οι ''γνωστοί άγνωστοι'' λειτουργούν υπέρ των κυβερνήσεων και κατά των μαζικών διαδηλώσεων.

    Σε αυτό, θεωρώ πως συμφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή