Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή 12 Φεβ 2012- Ο Αγώνας ξεκινάει!!!


Η Επανάσταση αργεί να έρθει, διότι εμείς ο λαός, ακόμη δεν αισθανόμαστε έτοιμοι να την κάνουμε.

Βασικός παράγοντας επιτυχίας μιας Επανάστασης, είναι η ομοψυχία του λαού, η συνεργασία όλων στον κοινό αγώνα, η συμπόρευση και εθνική ενότητα.

Αυτός ο παράγοντας, ακόμη δεν έχει γίνει συνείδηση του Έλληνα.

Ακόμη και σήμερα έχει αμφιβολίες. Ακόμη και τώρα, κομβικό σημείο ανάδειξης της χώρας ως ικανής να διεκδικήσει την Ελευθερία και Ανεξαρτησίας της, η Ελλάδα εξακολουθεί να ‘’ψαρώνει’’ με ψευτοδιλλήματα τύπου ‘’έξοδος από Ε.Ε.’’, ‘’επιστροφή στην δραχμή’’ και πολλά άλλα. Ακόμη και τώρα, οι Έλληνες πιστεύουν πως είναι μόνοι απέναντι σε όλους.

ΚΑΚΩΣ.
Η Ευρώπη είναι δίπλα μας. Οι Ευρωπαϊκές χώρες, η μία μετά την άλλη, αρχίζουν να αντιδρούν στην Γερμανική επέλαση πάνω στην Ελλάδα, με κορυφαία στελέχη άλλων δυνάμεων της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής, να μιλούν με αυστηρό και παρατηρητικό λόγο.

Οι Γερμανοί βέβαια, συνεχίζουν το κομμάτι τους.

Έχοντας από την πλευρά τους ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό θεσμικό νομοθετικό σύστημα, που τους ‘’αιτιολογεί’’ και τους ‘’σιγοντάρει’’ στην επιθετική τους πολιτική, παραβλέπουν όλες τις αντιδραστικές φωνές των άλλων χωρών, και συνεχίζουν να πλήττουν την Ελλάδα.

Συγχρόνως, έχουν τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά της ελληνικής κοινωνίας (πολιτική, ΜΜΕ, πνευματικό κόσμο), δικούς τους ανθρώπους, ώστε να καταστέλλουν κάθε αντίδραση που γεννάτε μέσα στη Ελλάδα.

Το παιχνίδι φαίνεται κερδισμένο.

Αλλά δεν είναι.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως Έλληνες, είναι να αντιδράσουμε. Να επαναστατήσουμε.

Η υπόλοιπη Ευρώπη είναι μαζί μας, αλλά δεν της επιτρέπουν οι νομοθεσίες και οι προδοτικές πράξεις των ελλήνων πολιτικών, να τραβήξουν το αφτί της Γερμανίας, λόγω του πλαστού φαινομένου της ‘’’νομιμότητας’’.

Αν όμως επαναστατήσουν οι Έλληνες, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα σταθούν δίπλα μας.

Είναι εντελώς ξεκάθαρη η φασιστική νοοτροπία και υπεροψία που δείχνει η Γερμανία, ως κύριος δανειστής της καταρρέουσας ελληνικής οικονομίας.
Δεν συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας που έθεσε εξαρχής ως βασικές της αρχές η Ε.Ε.

Οι υπόλοιποι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα χρεοκόπησε διότι διαχειρίστηκε με δόλιο τρόπο τα λεφτά που λάμβανε, αλλά αντιλαμβάνεται επίσης πως από την διαπλοκή της χώρας, η περισσότερο κερδισμένη είναι η Γερμανία. Οι περισσότερες μίζες και διεφθαρμένες πολιτικές αποφάσεις, λειτούργησαν ωφέλιμα για την Γερμανική οικονομία.
Τώρα λοιπόν, που η Ευρώπη έχει πέσει πάνω από το ‘’μαύρο πρόβατο’’ ,την Ελλάδα και προσπαθεί να μας ‘’κάνει ανθρώπους’’ (μάλλον Πολίτες, με την αρχαία έννοια του Όρου), δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αντίδραση της Γερμανίας, που υποκριτικά και εντελώς θεατρινίστικα, παίζει το ρόλο του ‘’αδίστακτου τιμωρού της ελληνικής παραπολιτικής’’.

Αλλά όπως είπαμε, η ισχυρή νομοθετική προστασία, που έχει επιβάλει η Γερμανία, και οι Έλληνες υπάλληλοί της , υπογράφοντας Μνημόνια που ανοίγουν τη πόρτα στην Γερμανική επέλαση, δένει τα ‘’νόμιμα’’ χέρια της υπόλοιπης Ευρώπης.

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι εμείς οι Έλληνες να ‘’λύσουμε’’ τα χέρια της υπόλοιπης Ευρώπης.

Να εκμεταλλευτούμε την δυσαρέσκεια της Ευρώπης για την Γερμανία και τη φασιστικής της στάσης.

Μόνο με έναν τρόπο μπορούμε να λύσουμε τα χέρια της Ευρώπης. Με τον Αγώνα.

Όπως το ’40 πρώτοι εμείς, σε μια Ευρώπη που άρχιζε να νιώθει την καυτή ανάσα των Ναζί, στήσαμε ανάστημα και είπαμε ‘’όχι ρε γαμιόλες, δεν θα παραδοθούμε τόσο εύκολα’’, κάτι που ‘’ξύπνησε’’ τον υπόλοιπο Κόσμο και τον οδήγησε στον ανοιχτό πόλεμο με την ναζιστική μηχανή,  έτσι και τώρα οφείλουμε να πράξουμε το ίδιο.

Καλώς κακώς, η μοίρα μας έβαλε στην ίδια θέση όπως και τότε (βλέπεις, η Ιστορία κάνει κύκλους, και αν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου, αυτά επαναλαμβάνονται).

Οφείλουμε να ξεσηκωθούμε, όπως και τότε. Να αγωνιστούμε για την Ελευθερία μας. 

Θα είναι διαφορετικά βέβαια αυτή την φορά. Ο εχθρός δεν μπήκε με τανκς και στρατό, να σταθούμε απέναντί τους σε ανοιχτή μάχη στα βουνά και στα λαγκάδια.
Μπήκε με κουστούμια και γραβάτες, με πολιτικές κυβερνήσεις και δημόσιους φορείς, κάτι σημαίνει πως ούτε λαγκάδια θα υπάρχουν, ούτε βουνά.

Οι μάχες θα γίνουν στους δρόμους.

Στο δρόμο να πολεμήσουμε τον εχθρό.

Θα παρατάξει όλο τον ‘’νόμιμο’’ στρατό του, μονάδες καταστολής (και όχι αστυνομία), κανάλια, κατευθυνόμενη πληροφόρηση, δημοσιογράφους, ‘’γνωστούς αγνώστους’’ , ότι μηχανισμούς ασφαλείας έχει δημιουργήσει, με την δική μας ανεκτικότητα, όλα αυτά τα χρόνια.

Ο εχθρός των Ελλήνων, είναι πολύ ισχυρός. Θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την θέση του. 

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όπως έκαναν και οι παππούδες μας. Όπως δεν έκαναν οι γονείς μας.

Να μην λιγοψυχήσουμε. Θα νικήσουμε. Έχουμε το δίκαιο και την υπόλοιπη Ευρώπη μαζί μας.

Αυτό πρέπει να είναι η πρώτη μας σκέψη. Θα νικήσουμε.

Ας αφήσουμε πίσω ότι μας κάνει να λιγοψυχούμε. Ας αφήσουμε πίσω όλες τις πλαστές αμφισβητήσεις και τα έντεχνα κατασκευασμένε ψευτό- διλήμματα. 

Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ας μην αφήσουμε τις εσκεμμένα προβαλλόμενες διαφορές μας να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στον κοινό αγώνα μας.

Οι Αριστεροί για παράδειγμα, λένε ‘’εγώ πολεμάω να βγούμε από την Ε.Ε.’’.
Δεν πρέπει όμως να μένουν κολλημένοι σε αυτό. Καλώς θέλουν να βγούνε από την Ε.Ε. διότι αυτή, όπως σήμερα λειτουργεί, μοιάζει περισσότερο ως νομοθετικός θεσμός υπεράσπισης της επεκτατικής πολιτικής των ισχυρών elit της Ευρώπης, παρά μια συνεργασία λαών της Ευρώπης.

Αλλά η Ευρώπη αλλάζει. 

Και αυτή η αλλαγή, αν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί με έναν Ελληνικό λαό που θα αγωνιστή ενάντια στη Γερμανία και στους εγχώριους υπαλλήλους της, μπορεί να μετατρέψει την Ένωση, σε μια ένωση συναδελφικότητας μεταξύ κρατών, όπως άλλωστε και οι ίδιοι οι αριστεροί την ονειρεύονται.

Σήμερα, είναι η κατάλληλη στιγμή. Σήμερα, η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον ελληνικό λαό, επιζητώντας από αυτόν να ‘’δείξει το δρόμο’’.

Μια Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών και όχι των επιχειρηματιών, είναι μια Ένωση που όλοι οι Αριστεροί αξίζει να αγωνιστούν για αυτή.

Από το να αγωνιστούν να φύγουν από την Ένωση, είναι πιο αποδοτικό να αγωνιστούν να αλλάξουν την Ένωση.

Οι Πατριώτες, από την άλλη, οφείλουν να αγωνιστούν στο όνομα των αρχών και αξιών της πατρίδος μας. Η Ελευθερία μας και η Ανεξαρτησία μας είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Δεν μπαίνουν μέσα σε διαπραγματευτικές συζητήσεις οικονομικών αριθμών, χρεών και δανείων.
Είναι Αξίες που όρισαν και συνεχίζουν να ορίζουν τον πολιτισμό μας.

Κανένας πραγματικός Εθνικιστής δεν μπορεί να κάτσει στον καναπέ του, όταν οι Γερμανοί και οι εγχώριοι υπάλληλοί τους, επιβάλλουν Μνημόνια που μετατρέπουν τη χώρα σε Βουλγαρία, Αλβανία ή Ρουμανία. 

Όλα αυτά που προσπαθεί το Μνημόνιο να αλλάξει, είναι κεκτημένα του Ελληνικού λαού, που έχει αγωνιστεί, έχει ματώσει για να τα κερδίσει.
Εν αντιθέσει με τις πρώην σοβιετικές χώρες των Βαλκανίων, χώρες που τίθενται ως παραδείγματα προς μίμηση για την Ελλάδα του Μνημονίου, η χώρα έχει κάνει θυσίες ανθρώπων και ολόκληρων γενιών για να αποφύγει σοβιετικά κατάλοιπα όπως συσσίτια, νομεκλατούρες και λοιπά σοβιετοποιημένα – άκρα καπιταλιστικά χαρακτηριστικά που τώρα προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Κανένας πραγματικός Έλληνας, που έχει γαλουχηθεί με την υπέρτατη Ελληνική Αρχή ‘’Ελευθερία ή θάνατος’’, δεν μπορεί να αποδεχθεί παράδοση αμαχητί.

Κανένας πραγματικός Έλληνας, δεν μπορεί να επιτρέψει την ‘’βαλκανοποίηση’’ (με την έννοια της σοβιετοποίησης) της χώρας, τον ξεπεσμό της σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Όλοι οι Έλληνες, Αριστεροί και Πατριώτες, οφείλουμε τώρα να αγωνιστούμε.

Η Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα της πάνω μας.

Ακόμη μια φορά, οφείλουμε εμείς να αντιδράσουμε πρώτοι στην Γερμανική λαίλαπα. 

Ακόμη μια φορά, οφείλουμε να αντιδράσουμε ως Έλληνες.

Όλοι από αύριο, ας ξεκινήσουμε τον Αγώνα.

Τον Θάνατο δεν τον φοβάμαι. Τις Αλυσίδες φοβάμαι.

24 σχόλια:

  1. Άστο φίλε. Το μνημόνιο-θάνατος της Πατρίδος πέρασε! Ηττηθήκαμε κατά κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε :
    Εμείς όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες ΔΕΝ ηττηθήκαμε από ένα μνημόνιο.
    -
    Απλά πιαστήκαμε αιχμάλωτοι αλλά παραμένουμε ψύχραιμοι και ζωντανοί με την ελπίδα ότι θα έχουμε ''ανάσταση'' αφού δεν είμαστε έτοιμοι για επανάσταση η οποία άλλωστε δεν έχει κανένα νόημα πλέον. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να έρθει "ανάσταση", αλλά δεν το βλέπω. Και δη, με τα νέα μέτα που "πλάκωσαν" με αυτό το μνημόνιο, προφανώς πάμε για σταύρωση διαρκείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ναυαγός

    Τι σημαίνει ''δεν είμαστε έτοιμοι για επανάσταση'';

    Ένας ''έτοιμος για επανάσταση'' λαός, σε τι διαφέρει από τους σημερινούς Έλληνες;

    Και πως κρίνεται η σημασία και το νόημα μιας επανάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. * Όμοιε, ρωτάς "Τι σημαίνει οτι δεν είμαστε έτοιμοι για επανάσταση''και επίσης '' Ένας ''έτοιμος για επανάσταση'' λαός, σε τι διαφέρει από τους σημερινούς Έλληνες;
    * Στον "Φραπέ" διαφέρει.....
    * Επίσης εκτός του "Φραπέ" φταίει ο καναπές , υο "χαλαρά" , το πολύ μπλα μπλα και το "ωχ αδερφέ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα διαφωνήσω.

    Ένα εκατομμύριο κόσμος, που βγήκε στους δρόμους, είναι έτοιμος.

    Δεν χρειάζεται να βγούνε όλοι στο δρόμο, δεν χρειάζεται να περιμένω εγώ να σηκωθεί ο άλλος από τον φραπέ ή τον καναπέ του.

    Δεν μπορώ να περιμένω.

    Ουκ εν το πολλώ το ευ, Ναυαγέ.

    Ποτέ οι Επαναστάσεις δεν ''περίμεναν'' τον γενικό ξεσηκωμό.

    Ο Κολοκοτρώνης, δεν περίμενε να ξεσηκωθεί όλος ο Ελληνισμός.

    Έβγαλε το ''τσεκούρι'' του, και τον ανάγκασε να σηκωθεί από τον καναπέ του.

    Το κρίνεις ''ακραίο'' το παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. omoios.
    - Άλλο ο Κολοκοτρώνης και άλλος ο αλλόφυλος δυνάστης του τότε.
    - Σήμερα εκτός απ' τη χαλαρότητα που υπάρχει στον λαό υπάρχουν και πάρα πολλοί Κολοκοτρωνίσκοι που αλληλοτρώγονται μικροκομματικά μεταξύ τους και η χρεία και ο σκοπός μιας τέτοιας σημερινής επανάστασης μοιραία θα οδηγούσε σε ένα αδελφοκτόνο εμφύλιο.
    - Το θέλεις αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλέον, το κρίνω απαραίτητο.

    Έχουν τόσο ισχυροποιήσει τη θέση τους, οι εγχώριοι και ομοεθνείς μας δυνάστες, έχοντας αναπτύξει έναν ‘’στρατό’’ ψηφοφόρων τους, ώστε χρησιμοποιώντας έναν εκλογικό νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, ώστε θεωρώ πως για να μπορέσουμε να απαλλαγγούμε από δαύτους, θα πρέπει να γίνει με μη δημοκρατικό τρόπο.

    Οι χούντες, δεν πέφτουν με εκλογές.

    Οι χούντες, πέφτουν με αγώνες, βία και πόλεμο.

    Αδέλφια θα πρέπει να χτυπήσουν ‘’αδέλφια’’. Αλλά ποια ‘’αδέλφια’’;
    Εκείνους που οικιοθελώς και σκοπίμως, θα σταθούν υπερασπιστές αυτών που ξεπουλάνε την Ελευθερία και Ανεξαρτησία μας.

    Εφιάλτες υπήρχαν και θα υπάρχουν.

    Δεν θεωρώ ‘’εμφύλιο’’ το ξεκαθάρισμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ εν μέρει...
    Αλλά το θέμα είναι το "μετά"...

    Δηλαδή, όλα καλά ας υποθέσουμε, περνάμε σε εμφυλιοπολεμικές πράξεις, αλλά "μετά"???

    Συνήθως (όχι πάντα), απ' ότι αποδεικνύεται και στην ιστορία, μετά από μια εξέγερση-επανάσταση, πέφτει ένας δυνάστης, αλλά έρχεται ένας άλλος ο οποίος (συνήθως) τα κάνει χειρότερα...

    Όπως στη χούντα, όταν έπεσε ο Παπαδόπουλος, τον "διαδέχτηκε" ένας Ιωαννίδης.

    Όπως στη γαλλική επανάσταση, όπου έπεσε η δυναστεία, αλλά ακολούθησε ένας Ναπολέων.

    Γι αυτό σου λέω, Τί γίνεται στο "μετά"???

    Θα ενωθούμε όλοι για να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο εξέγερσης, ή θα αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας πάλι, και άλλος θα είναι με το μέρος του Θεοδωράκη, άλλος με της Παπαρήγα, άλλος με τον Καμμένο, άλλος με τον Γκλέτσο, άλλος με τον Δημαρά, άλλος με τον Τσακ Νόρις, τον Ράμπο, τον Μπάτμαν κτλ????

    Για να περάσουμε σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, δηλαδή, θα πρέπει σίγουρα να έχουμε οργανώσει (ή έστω να έχουμε σκεφτεί έστω και λίγο) το "μετά"...

    Εν ολίγοις, δεν διαφωνώ απόλυτα με αυτά που λες ομοιε αλλά μου ακούγονται λίγο ακραία. Και σε περίπτωση μάλιστα, που δεν έχει οργανωθεί η "επόμενη μέρα", ίσως και επικίνδυνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Omoios = Δεν επιθυμώ να συνεχίσω εδω τη συζήτηση μαζί σου γιατί διαβλέπω ότι κατέχεσαι από συγκεκριμένη κομματική και όχι πανεθνική βούληση για την καλυτέρευση της ζωής των Ελλήνων και γενικά μου θυμίζεις τις επικίνδυνες μπούρδες του Αλαβάνου που είπε ότι θέλει εδώ θα γίνει της "Πλατείας Ταχριρ του Καϊρου"...
    -
    Η χώρα δεν χρειάζεται τέτοιες σχιζοφρενικές προτάσεις γιατί έχει καεί.. στα "λάχανα" του αδελφοκτόνου εμφυλίου του 1945-1950....
    -Επομένως εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας.....Γεια και χαρά σου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κομματική βούληση;;

    Ναυαγέ, θεωρώ πως με αδικείς.

    Ουδεμία κομματική βούληση δεν υπάρχει στο σκεπτικό μου.

    Όταν ο Θεοδωράκης, μιλάει για Επανάσταση και Εξέγερση, υπάρχει κομματική βούληση στα λόγια του;

    Όχι βέβαια.

    Ξαναδιάβασε τι γράφω, σε παρακαλώ,
    ώστε να κατανοήσεις ποιά ακριβώς είναι η άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και βέβαια, όποιος πιστεύει πως το υπάρχον κατεστημένο, μπορεί να αλλάξει με ''δημοκρατικές'' διαδικασίες,

    σε μια ''δημοκρατία'' κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους,

    τότε, μπορώ και εγώ με τη σειρά μου, να τον χαρακτηρίσω ''επικίνδυνο ουτοπιστή''.

    Η κρίση υπάρχει. Υπάρχει τώρα.

    Τώρα οφείλουμε να αντιδράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άστο καλύτερα Ομοιε,
    -Δεν συμφωνώ ούτε με τις ονειροπόλες προτάσεις του Μ.Θεοδωράκη ούτε με τις αλλοπρόσαλλες και επικίνδυνες προτάσεις του Αλαβάνου..
    -Και οι δυο γνωρίζουν καλά στο πετσί τους το τι σημαίνει εμφύλιος, εκτός κι' αν τώρα ξεκουτιαστηκαν και πάσχουν από αλτσχαϊμερ....
    - 'Ενας εμφύλιος σπαραγμός είναι ότι το χειρότερο για την χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάτσε βρε Ναυαγέ, για να καταλαβαινόμαστε:

    Το ''λαός εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και ότι αυτοί οι δύο εκπροσωπούν)'', το θεωρείς Εμφύλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. - Ρε ΟΜΟΙΕ όταν λες "Ο λαός" στην ουσία εννοείς την κατακερματισμένη από ιδεοληψίες ΑΡΙΣΤΕΡΑ η οποία αφοί δεν μπορεί να πείσει με τους "λογούς και τα έργα" της φαντάζεται ότι θα πείσει με τις "ράβδους και βια";
    -Αυτό μάλλον σαν φασιστο-χουντικό μου ακούγεται...
    - Και ποιος θα πρωτοηγηθει στην επανάσταση την οποία φαντάζεσαι ;
    - Ο Αλέκος, ο Αλέξης , η Αλέκα η η ΔΣ;
    - Εμφύλιος θα ξεσπάσει με πολυμέτωπες συγκρούσεις και θύματα αν αυτά που λες δικαιωθούν .
    - Περιμένεις τώρα να δικαιωθεί λόγω της κρίσης κάτι που δεν δικαιώθηκε επί τα 70+ χρόνια του Υπαρκτού Σοσιαλισμού στις εποχές που ήταν στα πάνω του και στα ντουζένια του;.
    -Βρες και κανε άλλες προτάσεις για την έξοδο απ'την κρίση γιατί αυτά τα περί επανάστασης είναι καθαρές ουτοπίες για να μην πω τίποτα βαρύτερο..
    -Εν πασει περιπτώσει έχεις τις ιδέες σου και εγώ τις δίκες μου και όπως προείπα περιττεύει η παραπέρα συζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το λάθος που υπάρχει στον συλλογισμό σου, είναι πως θεωρείς πως ''ο λαός'' είναι ''η Αριστερά''.

    Σε ενημερώνω λοιπόν, πως ''στον λαό'' ανήκουν και πάρα πολλοί, που ΔΕΝ ανήκουν στην Αριστερά ή σε καμία ''συνιστώσα'' της, απλά επειδή δεν θεωρούν την αριστερή ιδεολογία ως αποτελεσματική.

    Όταν λέω ''ο λαός να επαναστατήσει'', δεν περιορίζω την έννοια στην Αριστερά.

    Αυτός ο περιορισμός είναι λανθασμένος.

    Λαός είμαι και εγώ, λαός είναι και ο αριστερός, λαός είναι και ο κεντρώος, λαός είναι και ο δεξιός.

    Όλοι μας πρέπει να στραφούμε απέναντι στο Σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
    Ο λαός.

    Αλλά, όπως είπες και εσύ, η συζήτηση περιττεύει, όταν υπάρχουν τέτοιες βασικές διαφορές στις έννοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πώς θα ξεκινήσει αγώνας όταν δεν υπάρχει εθνική συνοχή;

    Πώς θα ξεκινήσει αγώνας όταν αφεθήκαμε να μας χωρίσουν σε μια κοινωνία δυο ταχυτήτων; Να χωριστούμε σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και να τρωγόμαστε μεταξύ μας;

    Πώς θα ξεκινήσει αγώνας όταν υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι, οι οποίοι παίρνουν έτοιμα τα ψηφοδέλτια και ψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τι ψήφισαν;

    Πολλά πώς μου δημιούργησε η ανάρτησή σου, Όμοιε, αν και σε αρκετά συμφωνώ μαζί σου.

    Αναδείξαμε την γενιά της μεταπολίτευσης, την γενιά του Πολυτεχνείου κι αν πραγματικά οδηγηθούμε σε μια κοινωνική κι εθνική έκρηξη τέτοιων διαστάσεων, δεν αμφιβάλλω πως πάλι κάτι τέτοιους θα αναδείξουμε..

    Γιατί μια ζωή θα είμαστε χωρισμένοι σε Πάνω Πλατεία και Κάτω Πλατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "...αν πραγματικά οδηγηθούμε σε μια κοινωνική κι εθνική έκρηξη τέτοιων διαστάσεων, δεν αμφιβάλλω πως πάλι κάτι τέτοιους θα αναδείξουμε..."

    Μπα... Μην το λες...
    Χειρότερα από αυτούς δεν γίνεται!
    Εγώ πιστεύω ότι θα γίνουμε Κούβα του '59, με όλες τις θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες που σίγουρα θα ακολουθήσουν.

    Εγώ πάντως διατύπωσα παραπάνω το βασικό μου ερώτημα. Ότι δηλαδή, "καταφέρνουμε και τους ρίχνουμε", μετά τί θα γίνει? Θα ενωθούμε όλοι σε ένα κοινό δημοκρατικό μέτωπο συμπόρευσης ή θα ξεκινήσουν διάφοροι εμφύλιοι και "πελοποννησιακοί" μεταξύ μας.

    Εγώ προσωπικά κρίνοντας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, πιθανότερο μου φαίνεται το δεύτερο...
    Εν μέρει λοιπόν, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το σκεπτικό του ομοίου λίγο ουτοπίστικο και επικίνδυνο, αλλά από την πλήρη αδράνεια και κοινωνική σήψη που βρισκόμαστε τώρα, θα το προτιμούσα...

    ε και μετά, βλέπουμε τι θα γίνει μεταξύ μας...
    Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτοί οι δυνάστες δεν υποφέρονται άλλο. Και σαφώς με τις "εκλογές" δεν πρόκειται να αλλάξει το "δάσος" (πολιτικό σύστημα), αλλά μόνο το "δέντρο" (υπηρέτης του συστήματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Αγριμιώ

    τα πολλά ''πως'', δεν σου δημιουργούνται χωρίς αιτία.
    Είναι τέτοιος ο κορεσμός προτάσεων και εναλλακτικών, που είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αναβλητικότητα και η επιφύλαξη σε κάθε άποψη.
    Από όλους μας.

    Την απάντηση σε κάποια εκ των πολλών ''πως'', ίσως να σου τη δώσει η Ελληνική Ιστορία.

    Ανατρέχοντας σε αυτή, θα διαπιστώσεις πως απαιτήθηκε σε ανάλλογες περιπτώσεις μια ''εθνική συνοχή''.

    Ο ''Αγώνας'' ξεκίνησε από λίγους. Λίγοι ''άναψαν τη φλόγα''.

    Κάποια στιγμή, η δική μας Γενιά, πρέπει να πάψει να θεωρεί ως δικαιολογία την ''αναμονή για πανεθνική συσπείρωση''.

    Τι θα πει αυτό;;

    Τίποα απολύτως.

    Δεν μπορώ άλλο να περιμένω πότε θα ξεστραβωθεί η αναρχογκομενίτσα ή ο αφισσοκολητής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, ώστε να ενωθούν μαζί μου.
    Δεν μπορώ άλλο να περιμένω πότε θα σηκωθεί από τον καναπέ του ο ηττοπαθής ή πότε θα κλείσει την τηλεόραση η ''μαντάμ Σουσού'', ώστε να ενισχύσουν τους διαμαρτηρόμενους.

    Ο Κολοκοκτρώνης είχε πει ''Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους''.

    Αν δεν το είχε πει, αλλά περίμενε πότε όόόόόλος ο πληθυσμός θα πιάσει τα όπλα, πιθανόν να μην υπήρχε Επανάσταση και Απελευθέρωση.

    Πρέπει να πάψουμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην ''αφύπνιση'' των πολλών.
    Πρέπει να ενισχύσουμε την θέληση των λίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Σπύρο, το έχουμε ξανακουβεντιάσει το σενάριο.

    Δεν είναι ιδανικό.
    Δεν είναι καν απαραίτητο.

    Αλλά δυστυχώς, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αυτή τη στιγμή λύση.

    Η Ιστορία κάνει κύκλους.

    Φτάσαμε στην ίδια καμπή.

    Οι μελλοντικές γενιές θα μας κρίνουν, ως προς την αποφασιστικότητά μας και τη ψυχή μας.

    Είδα τις προάλλες την Παπαρήγα να μιλάει για ''αναγκαστική αντιπολίτευση'', άσχετα αν θα βγει πρώτο κόμμα (θεωρητικώς).

    Δεν μπορώ να αφήσω την Ελλάδα στα χέρια ενός κόμματος που ΔΕΝ θέλει να αναλάβει Εξουσία.

    Τους χρειάζομαι για να διώξω τους προδότες, αλλά μετά θα με βρούνε απέναντί τους.

    Αλλιώς την θέλω την Ελλάδα, και θα πολεμήσω για αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχθές ο Καμμένος παρουσίασε το κόμμα του (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Πολύ καλή κίνηση, αν και δεν είμαι ακόμα σίγουρος αν θα τη στηρίξω. Πάντως δεν "με χαλάει" καθόλου, ειδικά αν ανακόψει το ρεύμα προς τα χρυσά αυγά, και "κλέψει" ψήφους από ΝΔ και ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σπύρο , την βλέπω με επιφύλαξη την κίνηση Καμμενου. Σαν να παει να λειτουργήσει ως ´´σκουπιδοντεκετες´´ τηςΝΔ.
    Θεωρώ πως λίγο πριν τις εκλογές, όταν αυτές γίνουν, θα ´´προκυψεί´ επιστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπα... Το ενδεχόμενο επιστροφής δεν παίζει. Και από θέμα εγωισμού (και όχι μόνο πολιτικής διαφωνίας), το βλέπω σχεδόν ακατόρθωτο να προσαρμοστεί το κίνημα του Καμμένου (και ο ίδιος ο Καμμένος) στο σημερινό ΝΔκρατικό καλούπι.

    Εγώ απλά θα παρακολουθώ αυτό το κίνημα, να δω πως θα εξελιχθεί, και ύστερα θα αποφασίσω. Από την Αριστερά και το ΚΚΕ πάντως, σαφώς θα προτιμούσα να ψηφίσω ένα κόμμα-κίνημα τύπου Καμμένου. Οι ιδέες του είναι εθνοκεντρικές, και το καλό είναι πως θα πολεμήσει το Σύστημα εθνικά, και όχι ταξικά (το πρώτο είναι πιο επικίνδυνο κατά την άποψή μου)...

    ΥΓ. Κάτι άσχετο...
    Προχθές που λες ρε φίλε, συζητούσα με έναν γνωστό μου φιλομνημονιακό (ημι-νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων), ο οποίος έχει πέσει θύμα της κλασικής τρομολαγνείας, και μου έλεγε ότι "θα ψηφίσει Σαμαρά για να σωθεί η χώρα". Και το πιο αστείο που ξεστόμισε ήταν πως "τον Σαμαρά θα πρέπει κανονικά να τον ψηφίσει όλος ο λαός, ώστε να βγει με αυτοδυναμία"... (!!!)

    Έλεος ρε φίλε... Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Αν υπάρχουν ακόμα τέτοια άτομα σε αυτή την Ελλάδα, η μόνη σωτηρία μας είναι μια πυρηνική βόμβα. Τίποτα άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περί Καμμένου, θεωρώ πως οποιαδήποτε παραπάνω ανάλυση είναι απλά θεωρία, φίλε Σπύρο.
    Ας αφήσουμε ο χρόνος να δείξει ποιός είναι ο στόχος του και ο σκοπός της ίδρυσης του κόμματός του.
    Μην ξεχνάς και πως για το ΛΑΟΣ, ο καιρός έδειξε που τελικά αποσκοπούσε η ίδρυσή του. Και αυτό, αν θυμάσαι, με πατριωτικά και εθνικά συνθήματα ξεκίνησε και μετά κατέληξε το δεκανίκι του αντεθνικού Συστήματος Εξουσίας.

    Για το Σαμαρά και τον ''εθνοσωτήριο'' ρόλο που θέλει να παίξει, ένα μόνο αξίζει να ρωτήσεις τον φίλο σου:

    Με ένα ΠΑΣΟΚ να πλησιάζει το 8% (!!!), τι είναι εκείνο που σταματάει τον Σαμαράκο, ώστε να αποσυρθεί από την συγκυβέρνηση και να φέρει Εκλογές (που τόσο τις ''επιζητάει'');;;

    Η απάντηση θα δηλώνει και το πόσο ''εθνοσωτήρας'' είναι στην πραγματικότητα.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή