Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κατοχή και Ουσιαστική Αντίσταση


Από εχθές, όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, και μαζί τους όλοι οι πολίτες που περιορίζουν την πολιτική τους αντίληψη στην ‘’ενημέρωση’’ που παρέχουν αυτά, πανηγυρίζουν για το ότι ‘’επιτέλους θα έχουμε μια κυβέρνηση ενότητας και συνεργασίας’’.

Αυτό που λίγοι έως ελάχιστοι έχουν κατανοήσει πλήρως, είναι το ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών εισάγουν την Ελλάδα σε ένα πολύ άσχημο μέλλον.

Η ‘’νέα κυβέρνηση’’, η ‘’κυβέρνηση συνεργασίας’’, είναι μια κυβέρνηση που δεν επέλεξε ο λαός, αλλά επέβαλαν ξένες χώρες.  Ξένοι επέβαλαν μια κυβέρνηση στην Ελλάδα.


Αυτό, τα ΜΜΕ το παρουσιάζουν ως ‘’μεγάλη επιτυχία’’. Μιλάνε για ‘’θαύμα’’, για ‘’τρομερή αναβάθμιση της πολιτικής μας ζωής’’.

Σε άλλες εποχές, όχι πολύ μακρινές από σήμερα, μια τέτοια κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα τον γενικό ξεσηκωμό των πολιτών της χώρας.

Διότι πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις μια κυβέρνηση που επιβάλλουν και δημιουργούν ξένες χώρες στην Ελλάδα, πέραν από προβοκατόρικη ή κατοχική;;;

Από πότε στην Δημοκρατία, ξένες χώρες επιβάλλουν κυβερνήσεις;;;

Οι πολίτες της χώρας μου έχουν γίνει εδώ και χρόνια απλά πρόβατα που υπακούνε άβουλα τους ποιμένες τους. Και ενώ έως εχθές, τα πρόβατα κάθονταν άβουλα και επέτρεπαν στους ποιμένες να τους παίρνουν το μαλλί και το γάλα, από σήμερα, όλα τα πρόβατα κάθισαν στη σειρά για το σφαγείο, οικιοθελώς να προσφέρουν το κρέας τους.

Μιλάμε εδώ και χρόνια για τα ΜΜΕ και πως διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Πολλοί πολίτες το γνωρίζουν και το υποστηρίζουν.

Αλλά συνεχίζουν να πέφτουν στις παγίδες που αυτά τους στήνουν. Άβουλα και χωρίς αντίδραση.

Οι ξένοι κατακτητές επέβαλαν μια κυβέρνηση που δεν ψήφισαν οι έλληνες ψηφοφόροι.

Αυτή η κυβέρνηση έχει μόνο μια υποχρέωση, εφόσον οι ξένοι κατακτητές όρισαν ακόμη και το πότε θα γίνουν εκλογές.

Η κυβέρνηση των ξένων χωρών, θα πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους του νέου μνημονίου, όρους που περιορίζουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδος.

Όροι που πριν από μια εβδομάδα, έβγαλαν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους.

Όροι, που οδήγησαν τους πολίτες της χώρας και το σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλά στελέχη της κυβέρνησης να χαρακτηρίσουν τον πρωθυπουργό ως προδότη και ως εντολοδόχο ξένων συμφερόντων.

Σήμερα, πανηγυρίζουν όλοι επειδή αυτοί οι όροι θα υπογραφούν από την ‘’κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας’’.
Η νέα κυβέρνηση των ξένων χωρών, θα υπογράψει αυτούς τους όρους. Και μετά θα γίνουν εκλογές. Οι ξένες χώρες επέβαλαν και αυτό. Ίσως θα έχουν ήδη αποφασίσει και ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Αυτό που δεν μπορούν , που αδυνατούν να κατανοήσουν οι προβατοποιημένοι πολίτες αυτής της χώρας, είναι το πόσο ‘’εθνική’’ θα είναι αυτή η νέα κυβέρνηση.

Πως θα μπορέσει μια κυβέρνηση που ‘’έστησαν’’, που δημιούργησαν και επέβαλαν ξένες χώρες, χώρες που επιζητούν να αρπάξουν τον εθνικό πλούτο της Ελλάδος, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας;

Προφανώς και δεν θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας.
Είναι καταφανέστατο.

Οι προβατοποιημένοι Έλληνες το βλέπουν. Αλλά δεν αντιδρούν. Ως υπάκουα πρόβατα, έχουν μπει στη σειρά μπροστά από το σφαγείο, έτοιμα να προσφέρουν το κρέας τους.

Στο όνομα ψεύτικων διλημμάτων, η Ελλάδα εκχώρησε την Αυτονομία της ως χώρα, στους σχεδιασμούς ξένων χωρών.

Αυτό, σε κάθε γλώσσα του κόσμου, σε όποιο πολιτικό ορθολογισμό και αν χρησιμοποιείς,  λέγεται εσχάτη προδοσία.  

Τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που ‘’ορκιστήκαμε να φυλάμε Θερμοπύλες’’;

Να το αποδεχθούμε ως αναπόφευκτο;
Να το αποδεχθούμε ως τελεσίδικο;
Να το αποδεχθούμε ως μονόδρομο;

Ή να αντιδράσουμε;

Και αν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε, πως θα πρέπει να ορίσουμε την αντίδρασή μας;

Η Ελλάδα από εχθές, έχει μια κατοχική κυβέρνηση, κυβέρνηση που επέβαλαν ξένες δυνάμεις ώστε να καταστείλει οποιαδήποτε αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων στους όρους του νέου μνημονίου, της νέας δηλαδή κατοχικής σύμβασης.

Πως αντιδράς σε μια κατοχή;

Με ‘’συγκεντρώσεις αγανάκτησης’’;
Με ‘’πορείες διαμαρτυρίας’’;
Με ‘’καταγγελτικές επιστολές’’;

Η Ελλάδα έχασε την Αυτονομία της. Υπόκειται σε έλεγχο από ξένες χώρες. Η Ανεξαρτησία και η Ελευθερία της χώρας έχουν εξαλειφθεί από ξένες δυνάμεις.

Με ποιόν τρόπο μπορεί ένα κατακτημένο κράτος, να διώξει τον κατακτητή του, αν όχι με ένοπλη αντίσταση;

Στις επόμενες μέρες, ο λαός θα βγει ξανά στους δρόμους, θα συγκρουστεί με τις μονάδες καταστολής, θα φωνάξει συνθήματα, να οργιστεί, θα αγανακτήσει. Αλλά θα είναι ουσιαστικός ένας τέτοιος τρόπος αντίδρασης;

Είμαι σίγουρος, πως στο τέλος, όλοι θα κατανοήσουμε την μοναδική Αλήθεια που διέπει απελευθερωτικούς αγώνες.

Κατοχή έχουμε. Πρέπει να τους διώξουμε με τη βία.

Όσο νωρίτερα το κατανοήσουμε, τόσο λιγότερα θα είναι τα θύματα.

Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου