Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το νέο μοντέλο Ανθρώπου: ο Έλληνας


Δείτε το βίντεο

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλό βιντεάκι. Το κακό είναι ότι από αρκετές ιστοσελίδες ή blogs στο διαδίκτυο, έχει παρεξηγηθεί από κάποιους. Με αυτό το βίντεο, δεν σημαίνει ότι οι Γάλλοι μας επιτίθονται ''κράζοντας'' την κοινωνική ή και εθνολογική μας κατάσταση. Εδώ (στο συγκεκριμένο βίντεο) αυτό που γίνεται, είναι ότι ξεμπροστιάζεται το παγκόσμιο σχέδιο. Οι Έλληνες ήταν απλά το πείραμα!

    Οι Γάλλοι εδώ, κάνουν μια πλήρως καλοπροαίρετη σάτιρα, προκειμένου να θίξουν ή να φτάσουν έστω, ένα βήμα πιο κοντά στην ρίζα του κακού, πράγμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την προπαγανδιστική χυδαιότητα με την οποία αρέσκονται να αντιμετωπίζουν άλλοι λαοί (με πρώτους τους Γερμανούς) το φαινόμενο της κρίσης, σχετικά με τους Έλληνες.

    Αλληγορικό είναι όλο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ πως όποιος έχει δει το βίντεο, κατανοεί πλήρως την τραγικότητα της ελληνικής μορφής.

    Η αναφορά σε ‘’αμερικάνικα εργαστήρια’’, σε συνδυασμό με τη συζήτηση που γίνεται μεταξύ των ‘’επιστημόνων’’, καθώς μελετάνε το ‘’πειραματόζωο’’
    και τα λόγια που ακούγονται,
    δηλώνουν ξεκάθαρα και το ύφος της σάτιρας.

    Ο Έλληνας είναι το πειραματόζωο, πάνω στο οποίο οι ‘’επιστήμονες’’, βγάζουν τα συμπεράσματα ώστε να εφαρμόσουν τις ίδιες μεθόδους και στους υπόλοιπους λαούς.

    Κακόμοιρη Ελλάδα, έγινες τελικά Αργεντινή

    (η Αργεντινή ήταν από τα πρώτα πειράματα της Πολιτικής του Νεοφιλελευθερισμού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή