Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Dora και Προκλητική Υποταγή


Πληροφορηθήκαμε εχθές, από τα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, για τις δηλώσεις ‘’οργής’’ της Doras Μητσοτάκη, κατά της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια.



Ενώ όλοι οι Έλληνες, μελετούν συλλογισμένοι την ουσία τηςομιλίας του Θεοδωράκη στα Προπύλαια, είτε διαφωνώντας μαζί της, είτε συμφωνώντας με αυτή, η κ. Dora, έσπευσε, ως γνήσια και αυθεντική ‘’επαγγελματίας πολιτικός’’, να διερωτηθεί από πού οργανώθηκε, χορηγήθηκε και εκτελέστηκε όλο το γεγονός της ομιλίας του Θεοδωράκη στα Προπύλαια.

Οι ‘’κακοπροαίρετοι’’, θα σπεύσουν να κατηγορήσουν την επαγγελματία πολιτικό για υποκρισία  και εξυπηρέτηση εντεταλμένης υπηρεσίας υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων. Θα σπεύσουν να κατηγορήσουν την αναίτια και παράλογη επίθεση της κ. Doras ως ακόμη μια τακτική της συγκεκριμένης οικογένειας πολιτικών, να δηλώσουν όσο πιο προκλητικά και επαίσχυντα γίνεται, την υποταγή και την προσήλωση της στο υπάρχον Σύστημα Εξουσίας, το οποίο και κατηγόρησε ανοιχτά ο Θεοδωράκης στην ομιλία του.

Ως πιστός και υπάκουος υπηρέτης του Συστήματος Εξουσίας, η επαγγελματίας πολιτικός, έσπευσε να αποπροσανατολίσει το κοινό, με μια αστοιχείωτη και χωρίς καμία λογική σκοπιμότητα κατηγορία, ώστε να θολώσει τα νερά αλλά και να δείξει την τυφλή της υποταγή προς τα αφεντικά της, που αυτό τον καιρό έχουν στρέψει τα μάτια τους στην Ελλάδα, για να δούνε πόσο ‘’αποτελεσματικά’’ θα ενεργήσουν όσοι έχουν τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά ώστε να τους βοηθήσουν να πετύχουν τους μακροχρόνιους στόχους τους.

Αυτά οι ‘’κακοπροαίρετοι’’.

Οι ‘’καλοπροαίρετοι’’ από την άλλη, δεν θα πάνε τόσο μακριά. Θα προσπαθήσουν, έστω και με κόπο, να αιτιολογήσουν αυτή την επαίσχυντη άποψη της επαγγελματίας πολιτικού κ. Doras, ως αποτέλεσμα της άγνοιας και της παρωχημένης άποψης που ενδέχεται να έχει η συγκεκριμένη, περί συγκεντρώσεων.

Προφανώς, η συγκεκριμένη επαγγελματίας πολιτικός, αγνοεί πως όταν υπάρχει υγιές κοινό να σε ακούσει, αλλά και όταν ο ομιλητής έχει έναν σοβαρό και υγιή, ειλικρινή και ρεαλιστικό λόγο, μια κεντρική ομιλία δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο για να ‘’οργανωθεί’’.

Όταν απλός κόσμος, επιθυμεί να ακούσει την άποψη και το Λόγο ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, τότε αυτός ο άνθρωπος, μπορεί πολύ εύκολα και χωρίς καμία ‘’μεγάλη χρηματοδότηση’’, να πάρει ένα μικρόφωνο (πόσο δύσκολο άραγε είναι;;;;) και να εκφέρει δημοσίως την άποψή του.

Η επαγγελματίας πολιτικός, συνηθισμένη τόσα χρόνια, να ομιλεί σε στημένες και πολύ εντέχνως οργανωμένες και ‘’δασκαλεμένες’’ συγκεντρώσεις, εκφέροντας έναν στημένο και εντέχνως ‘’δασκαλεμένο’’ λόγο, θα πούνε ορισμένοι ‘’καλοπροαίρετοι’’, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ή να αποδεχθεί το πόσο απλό και εύκολο είναι αυτό που έγινε στα Προπύλαια, με τον Θεοδωράκη.

Αυτά θα πούνε οι ‘’καλοπροαίρετοι’’. Και θα χαριτολογήσουν  και κάποιοι λέγοντας:
‘’Ρε μπας και τσατίστηκε που δεν πήρε καμία μίζα από την ‘’χρηματοδότηση’’ της ομιλίας, και για αυτό βγαίνει και αγανακτεί;’’.

Σε κάθε περίπτωση, είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, η κ. Dora Μητσοτάκη ακόμη μια φορά, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, που η ελληνική κοινωνία έσπευσε να την πετάξει έξω από την πολιτική σκηνή τηςχώρας, πολύ πριν αρχίσουν να κυνηγάνε πολιτικούς, δεν μπόρεσε να σταθεί έστω και ξεκάθαρα υποκριτικά, στη θέση που νομίζει πως κατέχει αυτή και η οικογένειά της.
Αντί να σκεφτεί ,  πες πονηρά πες βραχυπρόθεσμα, και να αποφασίσει πως ‘’δεν είναι ο καιρός να ομιλώ εγώ’’, να εκμεταλλευτεί δηλαδή αυτή την τυχαία ευκαιρία που της δόθηκε να παραμένει αυτή την εποχή στο περιθώριο, εφησυχασμένη πως ‘’τώρα στη μπόρα, εγώ σφυρίζω αδιάφορα’’, αυτή επιμένει στην εμμονή που έχει όλο το γενεαλογικό της δέντρο, να βάζει το προσωπικό συμφέρον των αφεντικών της, πάνω από το συμφέρον το δικό της και του Ελληνικού λαού.

Τι μιλάτε και εσείς κ. Dora μας;;;;

Δεν καταλαβαίνετε πως όλη αυτή η αγανάκτηση και η οργή που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και μεταφράζεται σε συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, σε προπηλακισμούς πολιτικών και σε κλίμα ανατροπής, αφορά και εσάς την ίδια;; 
Θεωρείτε πως επειδή ο κόσμος της παράταξής σας, σας πέταξε έξω από το Σύστημα, σημαίνει πως δεν σας συνδέει με αυτό;
Μα, για αυτό το λόγο σας πέταξε εκτός, κ. Μητσοτάκη. Ήσασταν η πρώτη εκ των επαγγελματιών πολιτικών, που έχασε τη θέση της, κ. Dora. Ήσασταν η πρώτη που ‘’έφυγε με τις κλωτσιές’’, από το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Και όσο και να προσπαθείτε να φανείτε στα αφεντικά σας, που παρακολουθούν από την Ουάσικτον και τις Βρυξέλες, και να τους αποδείξετε το πόσο πιστή και προσηλωμένη μένετε στις εντολές τους, θα πρέπει να αποδεχθείτε πως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα αλλάζει κ. Dora.

Και σας αφήνει πίσω της.

Είστε παρελθόν, ένας ξεπερασμένος θεσμός, εσείς και η δική σας γενιά επαγγελματιών πολιτικών.

Ο λαός της Ελλάδος, σας περνάει καθημερινά το μήνυμα αυτό.
Και όσο περνάει ο καιρός, και εξακολουθείτε να κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε, τόσο το μήνυμα αυτό θα γίνεται και πιο‘’παραδειγματικό’’.

2 σχόλια:

  1. Eπειδη αναφερθηκες στην οικογενεια Μητσοτακη, καλο θα ηταν τον Κυριακο να τον εξαιρεσεις!
    Ισως να κανω και λαθος, ομως πιστευω οτι αυτος ειναι απο αλλη παστα φτιαγμενος!
    Οσες φορες τον εχω ακουσει να μιλαει, ποτε δεν μου δημιουργησε αρνητικα συναισθηματα (και θεωρω τον εαυτο μου -ετσι θελω να πιστευω- αριστερο) και μαλιστα μου εδειξε οτι αν μη τι αλλο διαθετει πολιτικο -τουλαχιστο- ηθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάλαβες το νόημα του άρθρου, μιλάει για τους πολιτικούς που βασίζουν την ύπαρξή τους και την ''επαγγελματική'' τους διασφάλιση,
    σε ένα Σύστημα Εξουσίας που μάχεται ενάντια στην Δημοκρατία και την Ισονομία των κοινωνιών.

    Αν θεωρείς πως ο Μητσοτάκης junior, δεν είναι ένας από αυτούς,
    ε, δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.

    Ψήφισέ τον.

    Έως εκεί αξίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή