Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στρος Καν και υπόθεση βιασμού


Η περίπτωση της σύλληψης με την κατηγορία της απόπειραςβιασμού του Στρος Καν, έκανε το γύρο του κόσμου άμεσα.

Εδώ στην Ελλάδα δε, εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί το ΔΝΤ στην ελληνική κοινωνία, η είδηση της σύλληψης του επικεφαλής του ΔΝΤ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Σίγουρα οι πτυχές αυτής της υπόθεσης, όσο αφορά την ηθική και την ψυχολογική κατάσταση, ανθρώπων που αποφασίζουν για τις τύχες ολόκληρων οικονομιών και ολόκληρων λαών, θα πρέπει να συζητηθούν και να αναλυθούν πολύ σοβαρά.

Έχουμε να μάθουμε πολλά, ως έθνος υπό την πίεση του ΔΝΤ, για τους ανθρώπους που αποφασίζουν για το μέλλον μας, και στους οποίους έχουμε αποθέσει τη τύχη μας.

Κάτι όμως που επίσης θα πρέπει να μας προβληματίσει, και να μας διδάξει στο πως λειτουργούν οι σοβαρές κοινωνίες, είναι η αντίδραση των αμερικάνικων αρχών, σε αυτό το θέμα.

Με το που έγινε η καταγγελία από μια απλή, μεροκαματιάρα υπάλληλο ξενοδοχείου, οι αμερικάνικες αρχές, έσπευσαν και αγνοώντας για το ποιόν έχουνε μπροστά τους, ακολούθησαν όλη την νομότυπη διαδικασία.

Η θέα του Στρος Καν με χειροπέδες, και η άμεση προφυλάκισή του , ακόμη και η άρνηση καταβολής του ποσού του ενός (!) εκατομμυρίου για αποφυλάκισή του, έως τη δίκη, δηλώνουν και το πόσο σοβαρά λειτουργεί το αμερικάνικο κράτος, σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Θα μελαγχολήσουμε όλοι μας, αν αναλογιστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί, αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβαινε εδώ στη χώρα μας, στην Ελλάδα.

Αν δηλαδή το συγκεκριμένο κτήνος, προσπαθούσε να βιάσει μια Ελληνίδα καμαριέρα σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το σίγουρο είναι πως πρωταρχικός στόχος των αρχών, θα ήταν να ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ την υπόθεση.

Το ίδιο το ξενοδοχείο, θα έσπευδε να εκβιάσει την υπάλληλο με απόλυση, ώστε να βουλώσουν το στόμα της.

Η αστυνομία, αν αναγκαζόταν να προχωρήσει σε σύλληψη, δεν θα χρησιμοποιούσε χειροπέδες, αλλά θα λειτουργούσε ως ΣΥΝΟΔΕΙΑ του Στρος Καν, προς το τμήμα ή προς τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση θα αρνούταν το γεγονός, έως το σημείο που θα μπορούσε, και μετά θα προσπαθούσε να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη συγκάλυψης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το καθένα σύμφωνα από τη δική του σκοπιμότητα, θα σχολίαζε το γεγονός είτε ως αντιπολιτευτική ευκαιρία προς τη κυβέρνηση, είτε ως αντιπολιτευτική ευκαιρία προς τους εργαζόμενους.

Και βεβαίως, κανένα μα κανένα κανάλι, δεν θα έπαιζε το θέμα, σύμφωνα με τις πραγματικές του διαστάσεις.

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε μια συνδικαλίστρια με βιτριόλι, και το ΛΑΟΣ έσπευσε να σχολιάσει το ‘’ακριβό αυτοκίνητο’’ της συνδικαλίστριας, αφήνοντας υπονοούμε για την οικονομική τη κατάστασης. Το αυτοκίνητο, για την ιστορία, ήταν ένα μεταχειρισμένο SEAT IBIZA, αξίας πάνω –κάτω 2.000€.

Σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω, θεωρώ ευλογία που το συγκεκριμένο κτήνος επέλεξε να βγάλει τα απάνθρωπα ένστικτά του στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα


2 σχόλια:

  1. 1. Στα χρήματα του ΔΝΤ εμπιστευτήκαμε τη λύση, όχι σε αυτόν που το εκπροσωπούσε.
    Δεν περιμέναμε να γίνει αυτό που έγινε με τον Στρος, ώστε να σχηματίσουμε αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ. Είναι ισοπεδωτικό να κατηγορούμε πχ. ολόκληρο το θεσμό της παιδείας μόνο και μόνο επειδή ένας καθηγητής κατηγορείται για παιδεραστία.

    2. Έχεις δίκιο για τους Αμερικάνους. Τους παραδέχομαι! Δεν πάει να είναι ο Νο1 του ΔΝΤ, δεν πάει να είχε ραντεβού με την Μέρκελ, χειροπέδες,αλυσίδες στο αεροπλάνο, και έλα...

    3. Δεν μας συμφέρει να χαιρόμαστε και πάρα πολύ με τη "στραβή" του Στρος διότι
    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=5716

    Και για να σε "μπερδέψω" λίγο περισσότερο, σου λέω ότι ο άλλος υποψήφιος είναι ο τωρινός Αναπληρωτής του, ο John Lipsky, Εβραϊκής καταγωγής.
    Το πρόβλημα για μένα δεν είναι η εβραϊκή καταγωγή (άλλωστε και ο Στρος εβραίος είναι), αλλά πρόβλημα είναι το "Μή ευρωπαίος".
    Πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να έχουμε έναν Αμερικάνο μες στα πόδια μας;

    Ή έναν τούρκο μήπως;;;;
    Ποιόν προτιμάς;;;

    Εγώ αν δεν ήμουν Έλληνας αλλά ήμουν πχ. Πορτογάλος ή Ιρλανδός, δεν θα προβληματιζόμουν καθόλου για τον Τούρκο. Τώρα όμως είμαι αναγκασμένος να το λάβω υπ'όψη μου.
    Φαντάσου γέλιο που έχει να πέσει, αν πάει για επιθεώρηση στο ΥπΕθΑ!

    4α. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΟΥΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΠΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ (ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΤΡΟΜΗΤΗ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ) ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ,ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ, ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑΣ;
    ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ;

    4β. Για τόσο ηλίθιους μας περνάν μερικοί; Καταλάβαμε ότι κάποιοι "κύριοι" έχουν άάάλλα σχέδια για την Γαλλία και την ΕΕ γενικότερα!

    Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ καθαρμάτων είναι! Συλλάβανε ένα κάθαρμα με μια κατηγορία που δεν μπορούν καν να αποδείξουν ότι είναι αλήθεια. Και ρωτώ εγώ τώρα, τον Κίσσινγκερ για τον οποίο υπάρχουν αναρίθμητα εντάλματα συλλήψεως σε όλο τον κόσμο για πολύ πιο σοβαρά εγκλήματα τα οποία είναι και αναμφισβήτητα, γιατί δεν τον έχουν συλλάβει;;;;;;;

    Εν τω μεταξύ, είναι τόσο ηλίθιοι μερικοί άνθρωποι που κατηγορούν για αυτά τα πράγματα κάποιον ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει δια βίου όλες τις κορυφαίες βιζιτούδες ολόκληρης της υφηλίου. Είναι γελοία η κατηγορία με την οποία τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί...
    Αλλά έτσι λειτουργούν αυτές οι μαφίες. Όταν θέλουν να εξαφανίσουν πολιτικά κάποιον, δημιουργούν κάποιο σκάνδαλο στημένο διότι δεν τα βρήκαν σε κάποιες συμφωνίες μεταξύ τους.

    Η υποτιθέμενη απόπειρα βιασμού, για αυτούς είναι από τα μικρά τους αστεία, ενώ για μας τους απλούς πολίτες είναι πράξη εγκληματική. Έπρεπε να βρουν κάτι πιο πειστικό ώστε να απομονώσουν τον Στρος από την πολιτική σκηνή...

    ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και εσκεμμενη η προβοκατορικη αναλυση σου περι λαος να σου υπενθυμισω πως ειναι το μοναδικο κομμα που ειναι υπερ της ενισχυσης της εκτελεστικης εξουσιας και των σωματων ασφαλειας το μονο κομμα που μιλαει για νομιμοτητα στους δρομους στις διαδηλωσεις κτλ

    ολα τα αλλα κομματα συμπεριλαμβανομενης της ΝΔ ειναι "φιλελευθερα"

    Εαν λοιπον σκοπος σου ειναι να επισημανεις ποιον δεν πρεπει να προτιμησουμε θα πρεπει να μας πεις και την αληθινη κατασταλτικη προταση εφαρμογης νομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή