Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Όταν η Άγνοια δηλώνει Ανικανότητα

Εχθές, ο βουλευτής Πλεύρης, παρευρέθηκε σε panel στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Ευαγγελάτο.

Αντιπαράθεση είχε με έναν βουλευτή της ΝΔ, για θέματα επικαιρότητας (κρατήστε το αυτό).

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στις δηλώσεις του Καρατζαφέρη περί της υπαλλήλου-συνδικαλίστριας που έριξαν άγνωστοι βιτριόλι στο αυτοκίνητό της.

Η είδηση εδώ:
http://news.pathfinder.gr/greece/news/596893.html

Η δήλωση του προέδρου για το γεγονός αυτό ήταν αυτή:
http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/politics/47439.html

«Θέλω να εκφράσω κι εγώ τη συμπάθειά μου στην καθαρίστρια, τη συνδικαλίστρια γι’ αυτό που έγινε στο αυτοκίνητό της. Βέβαια, όταν μιλάμε για κρίση στην οικονομία και μία καθαρίστρια έχει ένα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό, δείχνει ότι ίσως δεν υπάρχει τόση κρίση στα φτωχότερα στρώματα! Νομίζω ότι βιτριόλι στο αυτοκίνητο δεν δικαιολογεί να της χαριστεί ένα τριάρι!»

Ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων , ζήτησε τη γνώμη του βουλευτή κ. Πλεύρη, για τη δήλωση του προέδρου του, εφόσον όμως, παράλληλα με το Panel, παρουσίασε φωτογραφία όπου εμφανίζεται το αυτοκίνητο (το αρκετά ακριβό αυτοκίνητο) της συνδικαλίστριας.
Η φωτογραφία του αυτοκινήτου εδώ:
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=15255

το σχετικό βίντεο, εδώ:
http://www.tvxs.gr/v27627


Ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής, λοιπόν, δείχνοντας την φωτογραφία, ρώτησε τον βουλευτή αν θεωρούνε στο ΛΑΟΣ, πως ένα μεταχειρισμένο SEAT IBIZA του 1995, με 101.000 χλμ, θεωρείται ‘’αρκετά ακριβό αυτοκίνητο’’, για μια υπάλληλο καθαριότητας.
Ο κακομοίρης ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, αφού άλλαξε 10 χρώματα, έδωσε την κάτωθι απάντηση:

‘’κ. Ευαγγελάτε, για να σας απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να ξέρω πόσο κοστίζει η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου’’...............

Προσπερνάω το ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, κοστίζει γύρω στα 3.000-4.000 € (πούλησα πρόσφατα το δικό μου)
http://www.car.gr/classifieds/cars/?c=9c&ot=sale&ca=v&ma=232&mo=767&va=&bpr=&tpr=&so=dm&or=d&bre=1990&tre=1998&rg=&bmi=&tmi=&bpo=&tpo=&ben=&ten=&fu=&co=&cr=&hi=&ag=&do=&nu=&tr=

Το προσπερνάω.

Μένω στο εξής:
Εφόσον ρε λεβέντες, ΔΕΝ γνωρίζετε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όπως λέτε, πως στα κομμάτια, το χαρακτηρίζετε ως ‘’αρκετά ακριβό αυτοκίνητο’’;;;;
Πως στα κομμάτια, μπαίνετε σε μια τέτοια πολιτική στάση, όταν αγνοείτε κάτι το εύκολα αναγνωρίσιμο;;;
Πως αποφασίζετε να κρίνετε ένα γεγονός, εμμένοντας σε κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ (διότι καμία σχέση δεν έχει τι αυτοκίνητο κάψανε οι άγνωστοι με βιτριόλι), όταν αγνοείται ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ το θέμα στο οποίο ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να βασίσετε την οπτική σας για το θέμα;;;;;

Πόσο μπερδεμένοι είστε εκεί κάτω ρε παίδες;;;;;

Θα μου πούνε διάφοροι ‘’είσαι έτσι’’, ‘’είσαι αλλιώς’’, ‘’είσαι το ένα’’, ‘’είσαι το άλλο’’...

Αφήστε τι είμαι εγώ, και δείτε λίγο τι είστε εσείς.
Συγκεκριμένα, σχολιάστε το εξής:

Στην ίδια παρουσία του βουλευτή κ. Πλεύρη στον ΑΝΤ1, και όπως ήταν φυσιολογικό, μετά από μια τέτοια απάντηση, η συζήτηση έφτασε και στην κ. Κούνεβα, με την γνωστή της ιστορία, αλλά και με την γνωστή δήλωση του κ. Καρατζαφέρη, όσο αφορά το σπίτι που της δώρισε η Πολιτεία, ως ένδειξη συμπόνιας στο δράμα που βιώνει αυτή η γυναίκα.
Η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη εδώ:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=83941&cid=6

Ρωτώντας λοιπόν ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής τον Βουλευτή κ. Πλεύρη, γιατί θεωρούν ,έμμεσα, ως άδικη την χορήγηση οικίας στην κ. Κούνεβα, ο κ. Πλεύρης απάντησε:
‘’Ξέρετε κ. Ευαγγελάτε, πόσοι Έλληνες χάνουν τις ζωές τους, ή τραυματίζονται κατά την ώρα εργασίας τους;; Γιατί να μην παίρνουν και αυτοί ένα σπίτι;;;’’

Να ενημερώσω λοιπόν εγώ τον κ. Πλεύρη, διότι προφανώς εκεί κάτω στα κεντρικά του ΛΑΟΣ, δεν έχουν χρόνο για να πληροφορούνται τα γεγονότα,
πως η κ. Κούνεβα, δεν έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος.
Δεν έπεσε στις σκάλες που καθάριζε.
Ούτε γλίστρησε στην σκούπα.

Της επιτέθηκαν με βιτριόλι στο πρόσωπο, όταν γυρνούσε σπίτι της, άγνωστοι, οι οποίοι ήθελαν να τρομοκρατήσουν όλους όσους προσπαθούσαν να γνωστοποιήσουν το θέμα της Ανασφάλιστης Εργασίας των εργολαβικών εταιριών καθαριότητας σε Δημόσια Κτήρια.

Επειδή λοιπόν κ. Πλεύρη, άλλο πράγμα να κόβεις το δάχτυλό σου, κατά την ώρα της εργασίας σου, σε ξυλουργείο,
και άλλο πράγμα να σου ρίχνουν βιτριόλι στο πρόσωπο, επειδή προσπαθείς να γνωστοποιήσεις μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ,
καλά θα κάνεις να προσέχεις τι λες και τι σκέφτεσαι.

Απόλυτα απογοητευμένος νιώθω, από την χθεσινή παρουσία ενός εκλεγμένου βουλευτή στο δελτίο του ΑΝΤ1. Κυρίως, νιώθω απογοήτευση για όλους εκείνους, που έδωσαν τη ψήφο τους σε έναν άνθρωπο, που εκθέτει σε τέτοιο βαθμό και τον εαυτό του, αλλά και τους ψηφοφόρους του.

Και πιο πολύ, απογοητεύομαι για το εξής:
Με την εκλογή του Σαμαρά, όλο το Σύστημα, επιζητά διακαώς την μεταφορά ψηφοφόρων από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Θέλει να ενισχύσει τον δεύτερο πόλο του διπολιτκού του συστήματος, και κάνει ότι μπορεί για να το καταφέρει.

Μέσο για αυτή την επίτευξη, είναι να βάζει πλέον, ως αντίπαλα στρατόπεδα στα panel τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ.
Εκεί που έως εχθές, μιλούσαν για ‘’πολυκατοικίες’’, σήμερα, θα μιλάνε για ξεκάθαρες διαφορετικές προσεγγίσεις.

Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το ΛΑΟΣ, θα πρέπει να γνωρίζει ποιον θα στέλνει σε κάθε τέτοια αντιπαράθεση.
Διότι, ο κίνδυνος να φανεί πως η μια πλευρά είναι ανίκανη (ως προς την διαχείριση), ενώ η άλλη είναι η ικανή, είναι μεγάλος.

Και όσο στέλνουμε ανθρώπους ανίκανης πολιτικής αντίληψης, τόσο θα πλησιάζει το ΛΑΟΣ προς το ‘’ανίκανη διαχείριση’’...

3 σχόλια:

  1. κ. Όμοιε, χαίρομαι ιδιαίτερα που διάβασα αυτό το post από εσάς.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα πως όχι μόνο το αυτοκίνητο δεν είναι ακριβό, αλλά πως δεν έχει καμία, μα απολύτως καμία, σημασία το αν είναι ακριβό ή όχι, όπως λέτε κι εσείς.

    Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τί ήθελε να πει ο Καρατζαφέρης. Αν είχε δηλαδή ακριβό αυτοκίνητο, δεν θα είχε το δικαίωμα να είναι συνδικαλίστρια;

    Και από πότε είναι αναγκαίο και αναμενόμενο (και σε αντίθετη περίπτωση "ύποπτο") να έχει μια καθαρίστρια "φθηνό" αυτοκίνητο; (Από τότε που πληρώνονται τρεις κι εξήντα, θα μου πείτε, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

    Βέβαια, αν είχα καιρό για μια ερώτηση μόνο, θα ρωτούσα "τί σχέση έχει η τιμή του αυτοκινήτου", όπως κι εσείς.

    Δεν πιστεύω, βέβαια, πως αν έστελναν κάποιον άλλο στη θέση του Θ.Πλεύρη θα λεγόταν κάτι διαφορετικό, και αυτό λόγω της αρχηγοκεντρικής φύσης του κόμματός σας. Από τη στιγμή που ο πρόεδρός σας είπε τέτοιο πράγμα στη Βουλή, δεν πιστεύω ότι κάποιος από τους βουλευτές του κόμματός σας θα διαχώριζε τη θέση του δημόσια. Σύμφωνα με όσα έχετε δει τόσο καιρό κι εσείς ο ίδιος, θεωρείτε ότι έχω άδικο;

    Συνεπώς, θεωρώ ότι όσα λέτε στο post από τη φράση "Να ενημερώσω λοιπόν εγώ τον κ. Πλεύρη (...)" και μετά, θα έπρεπε να πάνε στον Καρατζαφέρη. Εκείνος έκανε τη δήλωση εξαρχής (και αν όντως τα πιστεύει όσα λέει μιλάμε για μεγάλη ντροπή), αναγκάζοντας τον όποιο βουλευτή του έλαχε να πάει σε τηλεοπτικό δελτίο, να μαζέψει τα δικά του σπασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως θα πρέπει να ενημερωθούν οι βουλευτές
    πως είναι υποχρέωσή τους, να ''μαζέψουν'' τον πρόεδρό τους, διότι εκθέτει και τον εαυτό του, και τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή