Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

‘’Γιατί δεν έκανε πίσω’’;;;

Η σκηνή με τον αστυνομικό-μοτοσικλετιστή, να ορμάει με ταχύτητα πάνω στο πλήθος, και να χτυπάει ένα διαδηλωτή, είναι γνωστή.
Παίχτηκε και ξαναπαίχτηκε, σε όλα τα δελτία ειδήσεων, και όχι μόνο της χώρας μας.

Η σκηνή εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=a4B3YjJ-S_M

Το πως αντιλαμβάνεται καθένας, αυτή την σκηνή , εξαρτάται και από το πως αντιλαμβάνεται την συμμετοχή ή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ή άλλων δυνάμεων καταστολής, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει η άποψη του προέδρου του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρη, για την συγκεκριμένη σκηνή. Παρακολουθήστε την εδώ:
http://www.tvxs.gr/v27794

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη, και κυρίως την τοποθέτηση του κ. Καρατζαφέρη για το συγκεκριμένο θέμα, και εστιάζοντας στην ‘’καθ’ όλα φυσιολογική απορία’’ του προέδρου του ΛΑΟΣ, ‘’γιατί δεν κάνει πίσω ο διαδηλωτής’’, μου ήρθε στο μυαλό μου, μια άλλη, σχεδόν παραπλήσια, βάση συνθηκών, σκηνή, που συνέβη πριν αρκετά χρόνια, σε μια χώρα, χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα μας.

Θυμάστε αυτή την σκηνή;

http://www.youtube.com/watch?v=qV-tk8CrqCQ&feature=related

Ποιος μπορεί να την ξεχάσει;

Θα ήθελα λοιπόν, ο κ. Καρατζαφέρης, να μας απαντήσει τι συμβουλή θα έδινε και σε εκείνον τον νεαρό Κινέζο, όταν το άρμα κατευθυνόταν καταπάνω του.

Θα ήθελα λοιπόν, να γνωρίζω, αν και σε εκείνη την στιγμή, ο κ. Καρατζαφέρης, βουλευτής τότε της ΝΔ, διερωτήθηκε πράγματι, ‘’γιατί o νεαρός διαδηλωτής, δεν έκανε πίσω;’’.

Θα ήθελα, τέλος, αυτή την απορία μου, όπως και την απαξία μου, σε τέτοιου ύφους και ήθους δηλώσεις, να την συμμερίζονται πολλά εκ των στελεχών του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, ώστε να μπορέσει κάποιος να τον ενημερώσει ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ‘’προκαλώ’’ και του ‘’εμπνέω’’.

13 σχόλια:

  1. Πράγματι και αυτή η δήλωση του προέδρου ήταν "ατυχής". Εγώ προσωπικά την θεωρώ ατυχή αλλά την έβαλα σε εισαγωγικά γιατί τον τελευταίο καιρό όλο τέτοιες δηλώσεις κάνει. Πραγματικά, πόσο άλλο θα κατρακυλίσει το ΛΑ.Ο.Σ; Τον τελευταίο καιρό δίνει ρεσιτάλ ανωριμότητας και προχειρότητας που του καταστρέφουν την εικόνα αλλά και πληγώνουν αυτούς που το ψηφίζουν. Τι να πρωτοπώ...πρόταση για εκλογές, δηλώσεις για την Κούνεβα και την άλλη την συνδικαλίστρια και σήμερα αυτό. Για το συγκεκριμένο γεγονός που έγινε εχθές η άποψή μου είναι θα πρέπει να βγει απόφαση από το δικαστήριο για το αν ή πόσο έφταιγε ο αστυνομικός, καθώς η εικόνα δεν είναι πάντα καθοριστικό στοιχείο για την ενοχοποίηση ή μη κάποιου. Μην προτρέχουμε στην κατακραυγή προτού βγει απόφαση για το τι πραγματικά έγινε. Πρέπει να είμαστε λίγο φειδωλοί στις κατηγορίες μας. Δεν αναφέρομαι σε εσένα Όμοιε, γενικά το λέω για την τηλ/ση κλπ. Πάντως εκ πρώτης όψεως του σκηνικού φαίνεται ότι ο αστυνομικός δεν έπραξε σωστά αλλά εντελώς λανθασμένα. Είδομεν...
    Τέλος, επειδή δεν μου αρέσει να είμαι μίζερος θα πρέπει να ομολογήσω ότι οι εκπρόσωποι του ΛΑ.Ο.Σ χτες το βράδυ στην τηλεόραση ήταν πολύ καλοί και θεωρώ ότι κέρδισαν κάπως τις εντυπώσεις. Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πάλι, αναζητώ εμφανίσεις των στελεχών του ΛΑΟΣ, το τελευταίο καιρό, στις οποίες ''κερδίζουν τις εντυπώσεις''.

    Και για να ακριβολογούμε,
    ''κερδίζω εντυπώσεις'', δεν μεταφράζεται σε ''ωραία πυροτεχνήματα'',
    αλλά σε ''ουσιαστικές προτάσεις αντιμετώπισης των δυσμενών καταστάσεων''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά έχεις δίκιο όμοιε. Τις περισσότερες φορές πετάνε "πυροτεχνήματα" παρά αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και συνέπεια κάποια θέματα και το χειρότερο δεν στηρίζουν τις θέσεις τους με δυνατά-πιστικά επιχειρήματα. Χτες, πάντως που παρακολούθησα το βράδυ και net και alter και mega αργότερα άκουσα δύα καλά επιχειρήματα.( Βάζω εκτός τα επιχειρήματα του ασύλου που είναι αντικειμενικά σωστά και εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της κατάργησής του αλλά και των φοιτητικών παρατάξεων. Είμαι υπέρ μόνο ενός φοιτητικού συλλόγου που να απαρτίζεται απ'όλους και να έχει σαν σκοπό να βοηθάει τους φοιτητές αλλά και να μεταφέρει τις ανησυχίες τους στους καθηγητές και τίποτα παραπάνω. Όποιος θέλει να κομματοποιηθεί μακριά από τα Πανεπιστήμια. Γι'αυτό υπάρχει η ΟΝΝΕΔ, η ΚΝΕ κλπ) Τα δύο καλά αυτά επιχειρήματα που είπα προηγουμένως ακούστηκαν απο τον Κουβέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και από τον Βορίδη. Καλύτερο βέβαια ήταν του πρώτου. Μιλούσαν λοιπόν εχθές για την οικονομία και την φοροδιαφυγή. Ο Κουβέλης πρότεινε εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή αντί το ελληνικό δημόσιο να δανείζεται από έξω με υπέρογκα επιτόκια, να δανείζεται από τους έλληνες καταθέτες που αντί να καταθέτουν τα λεφτά τους στις τράπεζες με 1% επιτόκιο να τα δίνουν στο κράτος με 3%. Έτσι θα οφελειθούν και οι δύο. Του βορίδη η πρόταση αφορούσε την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ανέφερε πως επειδή είναι αδύνατον να ελέγξουμε όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα λόγου του αριθμού τους,καθώς αυτοί φοροδιαφεύγουν συνήθως, να τους βάλουμε μία ήπια- ελάχιστη φορολογία, με αντικειμενικά κριτήρια, έτσι ώστε από κει που δεν παίρνουμε από αυτούς χρήματα, κάτι να πάρουμε επιτέλους και στη συνέχεια οι εφοριακοί να κάνουν τους ελένχους τους δειγματοληπτικά έτσι ώστε να πιάνουν όσους φοροδιαφεύγουν. Γενικά μόνο αυτοί οι δύο πρότειναν κάτι σε σχέση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που έλεγαν γενικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το γελοίο της υπόθεσής, είναι πως σε κάθε περίπτωση, η ''κομματική γραμμή'', λειτουργεί ανασταλτικά στο να υποτάξεις το ''κομματικό σου συμφέρον'' έναντι της λογικής σου.

    Συνέβη και στην περίπτωση της ''άτυχης'' δήλωσης του Καρατζαφέρη για το συγκεκριμένο γεγονός,
    συμβαίνει και σε κάθε σοβαρή πρόταση, που έρχεται από την ''άλλη πλευρά''
    (όπως αναφέρεις τον Κουβέλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαίρετε Όμοιε, είσαι τραγικά μόνος ως ελευθεροπρεπώς σκεπτόμενος Έλλην.

    Έχεις εμπλακεί σε μία θάλασσα ηλιθίων και καιροσκόπων.

    Η κοινωνία μας είναι γεμάτη από άφρονες οπαδούς-πρόβατα και πονηρούς ή κουτοπόνηρους "ποιμένες".

    Υπάρχουν ασφαλώς σοβαροί και έντιμοι παντού. Κάπου είδα να αναφέρεις πιο πάνω τον Κουβέλη, έναν άνδρα στον οποίο βγάζω το καπέλο, όπως και τον Βορίδη εκ των "δικών".

    Λυπάμαι να πω, ότι ο κος Καρατζαφέρης μου θυμίζει πλέον πολιτικάντη παλαιάς κοπής στηριγμένο διαρκώς σε εξυπνακίστηκες ατάκες που συγκινούν μόνο καθυστερημένους.

    Τα ίδια θα έγραφα και για το ωραίο σου σχόλιο για την κα Κούνεβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικηφόρε συμψωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ την ίδια άποψη έχω. Μου φαίνεται ότι για εμάς βγείκε το ρητό "στου κουφού την πόρτα όσα θέλεις βρόντα". Εάν ήταν ο Αϊβαλιώτης αυτή θα ήταν η απάντησή του. χαχχαχαχα
    Σε ότι και αν τον ρωτάνε αυτόν τον άνθρωπο όλο με λογοπαίγνια ή με ρητά απαντάει. Βαρέθηκα..ελεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για την μανία του Καρατζαφέρη, να απαντάει σε οτιδήποτε(ακόμη και στο ''τι ώρα είναι'') με ρητά και τα λογοπαίγνια, υπάρχει σχετικό θεματάκι εδώ:

    για την μανία του Καρατζαφέρη, να απαντάει σε οτιδήποτε(ακόμη και στο ''τι ώρα είναι'') με ρητά και τα λογοπαίγνια, υπάρχει σχετικό θεματάκι τον απρίλιο του 2009, με τίτλο ‘’ένας διαφημιστής ρωτάει’’

    http://omoios.blogspot.com/2009/04/image-makers.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα την παλαιότερη αυτή ανάρτησή σου και δεν σου κρύβω ότι έλιωσα στο γέλιο. Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν δεν έχουμε γίνει ακόμα γραφικοί, δυστυχώς θα γίνουμε στην συνείδηση του λαού άμα συνεχιστεί αυτή η προσέγγιση των θεμάτων. Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο όμοιε. Που και που ανέβασε και κανά καλό θεματάκι για το ΛΑ.Ο.Σ, όχι πως αυτά που ανεβάζεις δεν είναι 100% σωστά, απλά για να μην σε περάσουν για προβοκάτορα.Πολύ σωστή η κριτική σου και τεκμηριωμένη, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικη, αλλά που και που χρειάζεται και καμιά καλή ανάρτηση για να μας ανεβαίνει το ηθικό. Τα πραγματα τα παρακολουθώ πολύ συστηματικά και μπορώ να κρίνω αλλά θεωρώ πως αναλώνεσαι μόνο στην κριτική και στα "κακώς κείμενα" του ΛΑ.Ο.Σ. Μην με παρεξηγήσεις. Δικό σου είναι το blog, γράφεις ότι θέλεις. Και ότι γράφεις στο ξαναείπα ειναι 100% σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε μου, πίστεψέ με, όταν βλέπω θετικά, όπως όταν βλέπω αρνητικά, πρώτος το διατυμπανίζω.

    Αν έχεις καιρό, να με δεις να αναφέρομαι σε κάτι το θετικό, είναι ίσως, επειδή έχει καιρό να εντοπίσω κάτι το θετικό.

    Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι εγώ αδυνατώ να τα εντοπίσω, ή ίσως να οφείλεται σε κάτι άλλο.

    Τα περί κακοπροαίρετης κριτικής, τα ακούω βερεσέ.

    Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, οφείλεις να αλλάξεις πρώτα το σπίτι σου.
    Έτσι και εγώ, για να βελτιώσω τον κόσμο, πρώτα το σπίτι μου (το χώρο μου) πρέπει να βελτιώσω.

    Από τη πρώτη στιγμή, η κριτική μου ήταν αυστηρή.
    Και αυτό, διότι έχω υψηλές απαιτήσεις.
    Απαιτήσεις, που ανταποκρίνονται στη γνώση των δυνατοτήτων του κινήματος.

    Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, πρόβλημά του.

    Εγώ θα συνεχίζω να κρίνω τα κακώς κείμενα, όχι σαν κάποιους άλλους, απλώς για να αυτοπροβάλλονται ως κριτές των πάντων, αλλά προσπαθώντας να επιτύχω την βελτίωση της πολιτικής αντίληψης του χώρου.

    Και πίστεψέ με σε κάτι:
    Το να χειροκροτείς άκριτα, λόγια που ικανοποιούν απλώς την επιθυμία σου, να δηλώσεις παρών, είναι το εύκολο.
    Το να μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά, όλα όσα εσύ υπερασπίζεσαι, μακριά από πάθη και προκαταλήψεις, προσπαθώντας πάντα να συνάδεις με τις αρχές και τις αξίες σου, είναι πολύ δύσκολο, και δεν δέχονται (ή μπορούν) να το κάνουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι έχεις δίκιο. Και εγώ έχω να δω κάτι αξιόλογο σε αυτό το κόμμα εδώ και πολύ καιρό. Απο τις ευρωεκλογές νομίζω. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα λάθη αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό ήταν λάθη πανικού και απειρίας. Αν δεν είναι τότε αστα να πάνε. Επίσης θεωρώ πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στο κόμμα αυτό. Όπως στο να παραιτηθεί από πρόεδρος ο κ. Καρατζαφέρης.Θα τον ευγνωμονουμε που κατάφερε να βάλει το ΛΑ.Ο.Σ στη βουλή, αλλά θεωρώ πως δεν μπορεί να προσφερει τίποτα παραπάνω στο κόμμα Επίσης, να παραιτηθούβ όλοι οι παλαιοί εκεί μεσα για να μπει φρέσκο αίμα. Αυτή τη στιγμή κακό του κάνει. Καλύτερα ας αναλάβει κάποιος νεότερος. Εγώ τον Βορίδη θα ήθελα. Για εμένα είναι ο πιο αξιόλογος εκεί μέσα. Πιστεύω στον Βορίδη. Θα δώσει άλλον αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άραγε γνωρίζεις τι δουλειά έκανε ο Βορίδης πριν γίνει Βουλευτής;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξερω να σου απαντήσω. Λογικά θα ασκουσε το επάγγελμα που σπούδασε, δηλαδή την δικηγορία, και θα ασχολούνταν παράλληλα με το κόμμα που είχε ιδρύσει, το ελληνικό μέτωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δικηγόρος ήτανε όντως.

    Τι υποθέσεις αναλάμβανε, ρωτάω αν γνωρίζεις.

    Ψάξ'το και αν μάθεις,
    σύγκρινέ το με τις αρχές που διατυμπανίζει ο πολιτικός του λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή