Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Εθνικόν το Αληθές, κ. Καρατζαφέρη

Κατανοώ πλήρως, γιατί η κ. Dora Μπακογιάννη, στάθηκε κατά της σύστασης Εξεταστικής που θα αναζητήσει τον ή τους υπαίτιους του Οικονομικού Φιάσκου της χώρας μας. Το κατανοώ πλήρως, μιας και το όνομά της, όπως και τα ονόματα πολλών συγγενών της, με πρωτοστάτη τον πατέρα της, θα εμφανιστούν πάρα πολλές φορές στην αναφορά της Εξεταστικής Επιτροπής.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=25919174


Κατανοώ πλήρως και γιατί το ΠΑΣΟΚ, επιμένει να ασχοληθεί η Εξεταστική Επιτροπή μόνο για τα χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ.

Αν και βασίστηκε προεκλογικά πάνω στην πεποίθεση πως το χθεσινό ΠΑΣΟΚ, ουδεμία σχέση έχει με το σημερινό, με εφαλτήριο αυτής της ‘’αλλαγής’’, την απομάκρυνση από το ΠΑΣΟΚ του George Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη, όλοι μας βλέπουμε και γνωρίζουμε πως το ‘’παλαιό’’ ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να ελέγχει και να διαμορφώνει τα πράγματα.Ως νέα κυβέρνηση, η οποία πρέπει να λάβει πολλά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, δεν θέλει ,απέναντί της, να σταθούν πέραν των άλλων, και αποκαλύψεις σκανδάλων και φαινομένων διαφθοράς, που να βαρύνει το έργο της.
Είναι απόλυτα κατανοητό, γιατί λοιπόν, θέλει να περιορίσει τις αποκαλύψεις, μόνο προς την ΝΔ.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=316834&dt=24/02/2010

Κατανοώ επίσης, και γιατί η ΝΔ, επιμένει να εξετάσει η Επιτροπή και τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ως κόμμα που μόλις βίωσε την μεγαλύτερη εκλογική του ήττα, με το σύνολο των πολιτών της χώρας, να το κατηγορούν για την μεγαλύτερη και πιο πρόστυχη περίοδο σκανδάλων, μιζών, διαφθοράς και διαπλοκής, προσπαθεί με τα βίας, να σταθεί στα πόδια του.
Θα ήταν πολύ δύσκολο να συνέλθει, από ένα απανωτό χαστούκι, από αποκαλύψεις με στοιχεία και ονόματα, όλων των σκανδάλων που γνωρίζουμε όλοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει.
Τι κάνει λοιπόν; Επιλέγει ‘’να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα’’. Μαζί με εμένα, λέει η ΝΔ, θα πέσει και το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, ισομοιράζοντας τη ζημιά, ενδέχεται να καταφέρει ακόμη μια φορά να ξεγελάσει τα πρόβατα –οπαδούς της, και να συνεχίζει να λαμβάνει την εμπιστοσύνη τους.
Είναι απόλυτα κατανοητός λοιπόν, ο λόγος επιμονής της ΝΔ να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από τις παλιές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1108161&rss=yes

Αυτό όμως που αδυνατώ να κατανοήσω, είναι γιατί ο πρόεδρος ενός κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο κ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δήλωσε εχθές σε συνέντευξη τύπου, πως η σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής, θα είναι επιζήμια για τον τόπο.
Αυτό, πράγματι, δεν μπορώ να το κατανοήσω.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=317072&dt=26/02/2010

Ο Διονύσιος Σολωμός (ευχαριστώ για την διόρθωση, ChrisMrSly), είχε πει κάποτε ‘’Εθνικόν, ότι το Αληθές’’ και δεν νομίζω να εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνουμε, ούτε κάτι το οποίο, θα ισχύει κατά συνθήκες και καταστάσεις, και το οποίο, μπορεί να αλλάζει ανά ανάγκη.

Τι ακριβώς λοιπόν συνέβη και ο κ. Καρατζαφέρης, θεωρεί επιζήμιο για τη χώρα, τη σύσταση μιας Εξεταστικής η οποία θα αναζητήσει τον υπαίτιο, ή τους υπαιτίους του Οικονομικού Φιάσκου της χώρας μας;;

Όπως είναι γνωστό τοις πάσης, τα δύο ‘’μεγάλα’’ κόμματα της χώρας, ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, καπηλεύονται την εξουσία εδώ και 50 χρόνια.
Οι Τρεις Οικογένειες που ηγούνται αυτά τα κόμματα, εναλλάσσονται στην εξουσία, κάθε δύο εκλογικές περιόδους.

Αυτή η συχνή και τακτική εναλλαγή, βοηθάει, αφενός στο να υπάρχει αρκετός χρόνος στο να συσκοτίσουν και να κουκουλώσουν γεγονότα διαφθοράς ή διαπλοκής, αφετέρου στο να ελέγχουν πλήρως την αυξανόμενη αγανάκτηση του κόσμου, με την απομάκρυνση του ‘’παλιού διεφθαρμένου’’ και την άνοδο του ‘’νέου αδιάφθορου’’.

Τα τελευταία χρόνια, όλοι μας, έχουμε γίνει μάρτυρες απίθανων φαινομένων διαφθοράς της εξουσίας, τα οποία είτε κουκουλώθηκαν εντέχνως, είτε ξεχάστηκαν εσκεμμένως, είτε προκλητικώς διεγράφησαν.
Το θράσος τους έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πρόκλησης, που δεν έχουν καν την ευθιξία, να πούνε ψέματα στον κόσμο, να προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν.

Το πρόσφατο κλείσιμο της Βουλής, ώστε να διαγραφούν όλα τα σκάνδαλα της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι το απόλυτο must, σε αυτή την ξεδιάντροπη αντίληψη περί Εξουσίας.

Παρ’ όλα αυτά, βεβαίως, αυτοί, συνεχίζουν και εκλέγονται. Συνεχίζουν και λαμβάνουν πάνω από το 50% των ψήφων του εκλογικού σώματος,
έχοντας όμως προνοήσει να φτιάξουν ένα Εκλογικό Σύστημα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, το οποίο, ως άλλη Χάρυβδη, μπορεί να απορροφήσει όλες τις αντιδράσεις των πολιτών, όλη την αγανάκτηση των ψηφοφόρων, και να την ‘’ξεράσει’’ πάλι, ως ψήφους εμπιστοσύνης προς αυτούς.

Όλα τα ‘’μικρά’’ κόμματα της αντιπολίτευσης, διαμαρτύρονται και ασκούν έντονη κριτική, για αυτή την ασυδοσία αλλά και την ‘’σιωπηλή’’ συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, για αλληλοϋποστήριξη σε καταστάσεις διαφθοράς, διαπλοκής και φαινομένων αποκάλυψης κάποιων εκ των εγκληματικών τους πράξεων.

Το ΛΑΟΣ, δε, ως κόμμα που προασπίζεται τα Εθνικά Θέματα, και αυτό-προσδιορίζεται ως κόμμα που κοιτάζει πρωτίστως το Εθνικό Συμφέρον, και μετά το κομματικό, είναι ο κυριότερος κατακριτής αυτού του φαινομένου συγκάλυψης.

Και επί ΝΔ, κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση, για την συσκότιση των φαινομένων διαφθοράς των πρώην κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και ζητούσε επιτακτικά σύσταση Εξεταστικής για τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου.
Και τώρα, επί ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για τη συσκότιση των φαινομένων διαφθοράς της πρώην κυβέρνησης της ΝΔ, και ζητούσε επιτακτικά σύσταση Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens.

Περιέργως λοιπόν, και ενώ αυτή τη φορά, την Εξεταστική Επιτροπή, την απαιτεί, όχι κάποιος κομματικός φορέας της χώρας, όπου εύκολα, αλλά και κουτοπόνηρα, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κατηγορήσει για μικροκομματικά οφέλη, αλλά η ίδια η Ε.Ε. , ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ, δήλωσαν πως ‘’δεν είναι για το συμφέρον του κράτους, η σύσταση επιτροπής’’.
Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, απαιτούν πλέον, να συσταθεί μια Εξεταστική Επιτροπή, όχι από Έλληνες, αλλά από Ευρωπαίους, οι οποίοι να αναζητήσουν τους υπαίτιους του μεγάλου φαγοποτιού της Ελλάδος, και το ΛΑΟΣ, κρίνει πως αυτό, δεν θα λειτουργήσει υπέρ του κράτους μας.

Πως μια τέτοια επιτροπή, θα επέφερε αρνητικά και όχι θετικά αποτελέσματα.

Κατανοώ πλήρως τι ακριβώς θέλει να πει ο ‘’ποιητής’’.
Πως, σε μια τόόόόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, μια τέτοια έρευνα, θα είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα δύο ‘’μεγάλα’’ κόμματα, να ανταλλάσσουν κατηγορίες, για το ποιος φταίει.
Και υποθέτω, σκέπτεται το ΛΑΟΣ, πως κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο, διότι θα χαλούσε το ‘’καλό κλίμα’’ συνεργασίας της πολιτικής εξουσίας.

Μάλλον, μας δουλεύει ο κ. Καρατζαφέρης.
Ποιο ‘’καλό κλίμα’’ κύριε Πρόεδρε;
Που το είδατε το ‘’καλό κλίμα’’;;
Στην αύξηση του κόστους ζωής;
Στην μείωση των μισθών;
Στην κατάργηση του 14ου μισθού;
Στις αλλαγές του εργασιακού δικαίου, εις βάρος του εργαζομένου;

Ποιο ‘’καλό κλίμα’’ φοβάστε μην χαλάσει κ. Καρατζαφέρη;
Το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των Κλεφτών και των Απατεώνων, που αποφάσισαν, μετά από 40 χρόνια πλιάτσικου και ληστειών, να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την Ευρωπαϊκή Αγανάκτηση;;
Αυτό εννοείς καλό κλίμα;
Το ότι, τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, αναγκάστηκαν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, να καθίσουν μαζί με τα λαμόγια της ΝΔ, μπας και θα μπορέσουν να κουκουλώσουν ακόμη μια φορά τις κλεψιές τους, από κοινού, μιας και τώρα, που έχουν να κάνουν με Ευρωπαίους, δεν θα μπορέσουν τόσο εύκολα να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, όπως κάνουν με εμάς, τα πρόβατα τους Έλληνες;;;

Αυτό εννοείς καλό κλίμα;;

Είναι ντροπή και αίσχος, για ένα κόμμα που αυτό-προσδιορίζεται ως Πατριωτικό, να στέκει αντίθετο με την διαλεύκανση ενός τέτοιου θέματος, όπως είναι το ‘’άρμεγμα’’ των ταμείων της Ελλάδος, τόσα χρόνια από τους ίδιους και τους ίδιους.
Και είναι επίσης, πολύ ύποπτο, το ότι ένα κόμμα που αυτό-προσδιορίζεται ως Πατριωτικό, ενδιαφέρεται όχι για το Εθνικό (το Αληθές) συμφέρον, αλλά για το συμφέρον των δύο μεγάλων λαμογιών της πατρίδος μου.

Διότι, ο μόνος που κερδίζει από την μη σύσταση μιας Εξεταστικής, είναι ο κλέφτης και το ληστής των ταμείων.
Δεν κερδίζει ο μέσος πολίτης, ο οποίος αναγκάζεται σήμερα, να σφίξει περισσότερο το ζωνάρι, για να ξεπληρώσει τα χρέη των ληστών των προηγούμενων κυβερνήσεων,

Κερδίζουν ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι οποίοι λαμβάνουν μια παράταση ζωής, πριν η Αλήθεια ξεχυθεί και τους πνίξει. Μια παράταση ζωής, η οποία θα τους επιτρέψει, ακόμη και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να περάσουν τα μέτρα εκείνα, που θα τους ξαναδώσουν το φιλί της ζωής, και ίσως, θα καταφέρουν ακόμη μια φορά να κοιμήσουν τα πρόβατα τους οπαδούς τους.

Κύριε Καρατζαφέρη, στελέχη του ΛΑΟΣ, η πατρίδα μας, περνάει μια από τις χειρότερες κρίσεις θεσμών και αξιών.
Αν σε αυτή τη στιγμή, δεν μπορείτε να σταθείτε άξιοι και φερέγγυοι των υποσχέσεών σας, για κάτι το Νέο και Διαφορετικό στην Πολιτική Ζωή του τόπου, θα χάσετε την στήριξη του κόσμου.
Αν σε αυτή τη στιγμή, εσείς πρώτοι από όλους, αρνηθείτε την Αλήθεια, που είναι το υπέρτατο Εθνικό Αγαθό, τότε αυτομάτως αποβάλλετε εκουσίως τον χαρακτηρισμό ως Πατριωτικό κόμμα.

Γίνεστε ένα με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που σκέφτονται μικροπολιτικά, που αναζητούν ελεεινούς τρόπους επιβίωσης, που προσπαθούν με κάθε θρασύδειλο τρόπο να συγκαλύψουν τις κλεψιές τους.

Και μόνο αν αποφασίσετε πως είστε ένα και το αυτό με τους υπόλοιπους, θα κατανοήσω πλήρως αυτή σας τη στάση.

Διότι, αυτός που δεν θέλει να αποκαλυφθεί μία ληστεία, ένα έγκλημα, είναι ΜΟΝΟ ο ληστής, και ο συνένοχός του.

Το μπαλάκι σε εσάς λοιπόν.
Σκεφτείτε και αποφασίστε με σωφροσύνη.
Διακινδυνεύεται όχι το πλαστό και ανθελληνικό ‘’καλό κλίμα’’,
αλλά η Αλήθεια, που όπως είπε και ο Κοραής, είναι το Εθνικόν!!

4 σχόλια:

  1. Nice. Μόνο που τη φράση "Το εθνικόν είναι το αληθές" την είπε ο Σολωμός, όχι ο Κοραής. Κατά τα άλλα, είπαμε, ωραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gracias.
    Λάθος πηγή.

    Η διόρθωση έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο φίλε Όμοιε!!!
    Πολύ ωραίο κείμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ φίλε ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗ.

    Απλά είναι τα πράγματα.
    Αν τα βλέπεις πέραν από μικροπολιτικές ή μικροκομματικές παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή