Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Το Δάχτυλο της Αφροδίτης

Όλοι ενημερωθήκαμε για το διάσημο, πλέον, εξώφυλλο του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Focus, με το ‘’χαμένο χέρι’’ της Αφροδίτης.


Η διεύθυνση του περιοδικού, και το πλήρες άρθρο, εδώ:
Σε όλα τα χθεσινά δελτία, το εν λόγω πρωτοσέλιδο, υπήρξε μια εκ των πρώτων ειδήσεων.

Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης, αλλά και των ραδιοφώνων, παρουσίασαν την είδηση ως μια κατά μέτωπο επίθεση των ‘’Γερμανών’’ απέναντι στην Ελλάδα. Πολλοί πολιτικοί, από σχεδόν όλα τα κόμματα, βιάστηκαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, σε κανάλια και ραδιόφωνα, για αυτή την επαίσχυντη επίθεση που δέχθηκε η πατρίδα μας.
Ιερά αγανάκτηση βγήκε από το στόμα όλων για αυτή την φωτογραφία η οποία ‘’θίγει την Ιστορία της Ελλάδος, και προσβάλει άδικα τους Έλληνες, χαρακτηρίζοντάς τους ως ‘’απατεώνες’’.

Και τι δεν ακούσαμε εχθές.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στα 70 δις $, που ‘’χρωστάει’’ η Γερμανία στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αρκετοί μίλησαν για το αιματοκύλισμα της Ευρώπης, από τους Ναζί.

Άλλοι μίλησαν για την Κατοχή.

Όλοι, ενωμένοι ως μια γροθιά, έτρεξαν να αναλάβουν χρέη προστάτης των Ιερών και των Όσιων του Έθνους μας, από την άδικη επίθεση των ‘’Γερμανών’’.

Να τα δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά; Λίγο πιο ψύχραιμα;

Πρώτα από όλα ,για ποιο λόγο μιλάμε για ‘’τους Γερμανούς’’;;;
Το εν λόγω περιοδικό, υποθέτω εκφράζει μόνο τους συντελεστές του, άιντε και τους αναγνώστες του.
Άρα, για ποιους ‘’Γερμανούς’’ ομιλούμε; Υποθέτω πως θα έπρεπε, μόνο για αυτούς συγκεκριμένα. Όχι για όλους τους Γερμανούς.
Αυτή η ισοπεδωτική παρουσίαση της άποψης ενός περιοδικού, ενός εκ των δεκάδων που κυκλοφορούν στη Γερμανία, ως ‘’γενική επίθεση της Γερμανίας’’, μάλλον πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο. Πως και όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, όλων των κομμάτων, αλλά και όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, αντιλήφθησαν συγχρόνως και ταυτόχρονα, μια υποκειμενική άποψη, ως αντικειμενική; Περίεργο, έτσι;

Πάμε όμως στο ίδιο το άρθρο.
Τι μας λέει το άρθρο; Πάνω-κάτω, ότι ακριβώς λέει και ο τίτλος του.
‘’Απατεώνες’’ χαρακτηρίζει τους Έλληνες. Τροχοπέδη χαρακτηρίζει την Ελληνική Οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη. Υποστηρίζει πως τόσα χρήματα που έχει λάβει η χώρα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, δεν έγιναν δομές ή βάσεις για μιας υγιή Ανάπτυξη, αλλά φαγώθηκαν, κατασπαταλήθηκαν και χάθηκαν από την Ανευθυνότητα, την Κουτοπονηριά, την Απατεωνιά και την Ηλιθιότητα των Ελλήνων. Και τώρα, φυσικά, ζητάει (το άρθρο) να μην πληρώσουν ξανά οι Ευρωπαίοι, την Ανικανότητα των Ελλήνων.

Αυτό το άρθρο, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην Ελλάδα. Για αυτό το άρθρο, ξεσηκώθηκαν όλοι μας οι πολιτικοί, όλοι μας οι δημοσιογράφοι, όλος ο ελληνικός Τύπος. Για αυτό το άρθρο, θυμηθήκαμε τους Ναζί, τα Καλάβρυτα, την Κατοχή και τα 70 δις $ που ‘’μας οφείλει η Γερμανία από τον Β’ Π.Π.’’

Τι όμως είπε το άρθρο, που δεν το γνωρίζουμε;
Που ακριβώς εστιάζεται η ‘’άδικη επίθεση’’ του περιοδικού;
Ποιοι χαρακτηρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Μας θίγει το ότι μας χαρακτηρίζει απατεώνες, την στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε πως εδώ και τόσες δεκαετίες, παίρνουμε τα χρήματα της Ε.Ε. αλλά δεν βλέπουμε πουθενά δρόμους, πουθενά σχολεία, πουθενά νοσοκομεία, πουθενά πάρκα, πουθενά τίποτα.
Μας θίγει που μας χαρακτηρίζει κλέφτες, την στιγμή που όλοι μας, έχουμε αποποινικοποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κλεψιά, που συνεχίζουμε και ορίζουμε ως ηγεσία μας, ανθρώπους που όλοι μας, όλοι μας, γνωρίζουμε πως κλέβουν το δημόσιο χρήμα.
Μας θίγει που μας χαρακτηρίζουν ηλίθιους, όταν εμείς οι ίδιοι, τα τελευταία 40 χρόνια, ψηφίζουμε τους ίδιους ανθρώπους που βρίζουμε και κατηγορούμε για το χάλι μας.

Ξαναρωτάω λοιπόν. Τι ακριβώς μας έθιξε στο συγκεκριμένο άρθρο;

Οι χαρακτηρισμοί προς τους Έλληνες;;
Μας αξίζουν στο ακέραιο, και μάλιστα θα έλεγα πως έδειξαν και επιείκεια στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησαν. Μας αξίζουν χειρότερα κοσμητικά επίθετα.

Το ύφος του άρθρο;;
Ήταν αυτό που έπρεπε, ώστε να καταλάβουμε επιτέλους, πως μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι. Έχουμε αυτή την απατηλή ψευδαίσθηση πως εμείς είμαστε οι καλύτεροι, πως οι έξω δεν ξέρουν να ζούνε, δεν ξέρουν να διασκεδάζουν, πως εμείς είμαστε οι έξυπνοι ενώ οι άλλοι κορόιδα, ενώ συγχρόνως, αδυνατούμε μονάχοι μας, να υποστηρίξουμε αυτό τον τρόπο ζωής μας. Ζητάμε συνεχώς, ως ευρωπαίοι νταβατζήδες, να πληρώσουν οι άλλοι, την δική μας ανικανότητα να διαχειριστούμε το σπίτι μας. Και λίγα μας είπαν οι αρθρογράφοι του περιοδικού.

Μήπως, τελικά μας έθιξε η ίδια η φωτογραφία;;
Μήπως μας έθιξε το ‘’δάχτυλο’’ της Αφροδίτης;;

Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ.
Από το δάχτυλο της Αφροδίτης, περισσότερο με θίγει το δάχτυλο που κουνούσε πριν λίγους μήνες στη Βουλή, ο πρώην υπουργός κ. Παυλίδης, ο οποίος , το ξαναλέω, από τα έδρανα της Βουλής, αρνήθηκε να διωχθεί ποινικώς για τις μίζες που πήρε, διότι όπως ο ίδιος δημοσίως ανέφερε, ‘’δεν θα πληρώσω εγώ, το φαγοπότι που γίνεται’’!!!
Το θυμάστε;
Θυμάστε τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ στη Βουλή;

Μπροστά σε όλες τις κάμερες, οι πολιτικοί ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, μας είπαν , μέσω του δάχτυλου του Παυλίδη, πως όλοι εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας, είμαστε απλά… κορόιδα.
Πως όλοι μας είμαστε πρόβατα, και πως δεχόμαστε εκουσίως τους ίδιους και τους ίδιους βοσκούς, εδώ και 40 χρόνια, αποδεχόμενοι για λίγο σανό, να μας κουρεύουν, να μας αρμέγουν, και που και που, να μας σφάζουν για το κρέας μας.

Από το δάχτυλο της Αφροδίτης , λοιπόν, κύριοι ‘’ιερά αγανακτισμένοι’’, εμένα με έθιξε περισσότερο εκείνο το δάχτυλο. Το δάχτυλο της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, που με περίσσιο θράσος, μας έφερε έναντι των ευθυνών μας.
Να ευχαριστούμε λοιπόν ‘’τους Γερμανούς’’ κυρίες και κύριοι Υπερήφανοι Έλληνες.
Διότι μας έδειξαν ξεκάθαρα το πόσο ελάχιστες σχέσεις έχουμε πλέον, με αυτό που ονομάζετε Σοβαρή Πολιτική Αντίληψη.
Πόσο σοβαρός λαός θεωρούμαστε, όταν αυτή τη στιγμή, που περνάμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας, έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά, και ως ζητιάνοι, παρακαλάμε τους έξω, να μας λυπηθούνε και να μας βοηθήσουνε;;;

Που ήταν αυτή η περηφάνια μας, που εμφανίστηκε για αυτό το άρθρο, όταν μάθαμε για τη Siemens, το Βατοπέδι, το Χρηματιστήριο, τα Ομόλογα, τους κουμπάρους;
Που ήταν αυτή η Ιερά Αγανάκτηση, όταν πληροφορηθήκαμε για τις ΟffShore των βουλευτών, για τις μίζες, για τη Διαφθορά;;;

Είμαστε αυτοί που είμαστε.
Και για να αλλάξουμε, οφείλουμε να κάνουμε πρωτίστως την αυτοκριτική μας.
Και αν δεν μπορούμε να την κάνουμε από μόνοι μας, χίλιες φορές, να μας οδηγήσουν σε αυτοί οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Κινέζοι, οι Αιθίοπες.
Πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να γίνουμε Σώφρονες. Είναι επιτακτική ανάγκη.

Χίλια ευχαριστώ το Focus για αυτό το άρθρο, που βοήθησε στο ελάχιστο, στο να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Και αν η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία, σκοπίμως προσπάθησε να αποπροσανατολίσει από αυτή την πορεία αυτογνωσίας τους Έλληνες, παρουσιάζοντας το άρθρο ως ‘’γερμανική επίθεση’’, αναφερόμενη σε Δίστομα και Καλάβρυτα, σε Κατοχές και Ναζί, δεν θα πάρουμε.
Η Κατοχή των Ναζί ήταν το ’40.
Η Κατοχή της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, είναι σήμερα, εδώ και 40 χρόνια.
Αυτό μας λέει το άρθρο. Και αυτό οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι μας.

3 σχόλια: