Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Πρώτες σκέψεις για το ποσοστό του ΛΑΟΣ στις Βουλ. Εκλογές 2009

Το σημαντικό είναι πως το κόμμα ‘’κατοχύρωσε’’ τη βάση του.
Το γεγονός της μικρής μεν, σημαντικής δε, αύξησης, δηλώνει πως όσο αφορά την παλαιά του εκλογική βάση, πέτυχε το 100% την επανεκτίμησης.

Από εκεί και πέρα, σαφώς και αν το κόμμα επιθυμεί πραγματικά να αναλάβει πιο σημαντικό ρόλο στη πολιτική ζωή του τόπου, επιβάλλεται να αλλάξει τρόπο προσέγγισης στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, που δεν μπόρεσε να αγγίξει τόσο καιρό.

Ήμουν , και είμαι, ξεκάθαρος εδώ και πολύ καιρό.Αν πραγματικά αυτό το κόμμα, θέλει να θεωρείται ως εκπρόσωπος μιας διαφορετικής αντίληψης της Πολιτικής, οφείλει να δρα και να πράττει ως τέτοιο.
Και πρώτους από όλους ο αρχηγός του.

Προσωπικά πιστεύω, πως τώρα, που ο Χώρος και το Κόμμα, συνειδητοποίησαν την σταθερότητα της εκλογικής τους βάσης, μπορούν και πρέπει, επιβάλλεται να κάνουν το βήμα μπροστά.
Να ξεχάσουμε τακτικές και πολιτικές που έως εχθές, θεωρούνται από κάποιους (ή ‘’κάποιους’’) ως απαραίτητες για την αύξηση της δυναμικής μας, σε σημείο που να αιτιολογούμε και δικαιολογούμε τα πάντα, στο όνομα των μερικών ψήφων παραπάνω (μακιαωβελισμός μπορεί να ονομαστεί), σε σημείο που πολλές φορές οι πράξεις μας να έρχονται σε αντίθεση με τις Αρχές και τις Αξίες μας, στο όνομα μιας επιπλέον ‘’παρουσίας σε ένα κανάλι’’, ή ‘’λίγης προβολής παραπάνω’’,
και να αρχίσουμε να γινόμαστε πιο φερέγγυοι στις διατυπώσεις μας, πιο αξιόπιστοι ως προς τα χαρακτηριστικά μας.

Είναι καιρός, να ευχαριστήσουμε όσους αγωνίστηκαν ώστε αυτό το νέο κόμμα, να αποκτήσει την απαραίτητη δημοσιότητα που απαιτείται ώστε να ακούγεται ισόνομα η άποψή του, η πολιτική του πρόταση, ανάμεσα στους πολίτες, και να τους ευχαριστήσουμε για τις τυχών ‘’θυσίες’’ που έπρεπε να υποστούν σε αυτόν τον αγώνα.
Πλέον όμως, το κόμμα συνειδητοποιεί τη Βάση του, τη Δυναμική του.
Πρέπει να πιστέψουμε στα πόδια μας.
Δεν έχουμε πλέον ανάγκη τακτικές και πολιτικές αντιλήψεις τύπου Ψινάκη, Σαρρή, press.gr, περιστέρια κτλ.
Δεν έχουμε πλέον ανάγκη τακτικές τύπου ‘’βοηθάω, ώστε να φανώ καλός’’.
Δεν έχουμε πλέον ανάγκη τακτικές τύπου ‘’είμαι ένας φτωχός και τίμιος καουμπόυ’’.

Ας ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έδωσαν την ευκαιρία να πιστέψουμε στη Δυναμική μας, αλλά πλέον δεν το7υς χρειαζόμαστε. Όχι γιατί αποκτήσαμε υπεροπτική αντίληψη. Απλά, πλέον γνωρίζουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας.
Δεν χρειαζόμαστε άλλο τους απογοητευμένους ΝεοΔημοκράτες, να μας καθοδηγούν.
Αυτούς, τους θέλουμε ΜΟΝΟ για να μας ψηφίζουν, όχι για να μας ηγούνται.
Έχουμε στελέχη που αξιώνουν το Χώρο, και μπορούν να ηγηθούν αυτής της ,σταθερής πλέον, Δυναμικής.

Ας δείξουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, την έξοδο στην παλαιά ηγεσία.
Ας αποφασίσουμε ΜΟΝΟΙ μας, και όχι επειδή μας το δείχνουν οι καταστάσεις, πως οι Αρχές και οι Αξίες του χώρου, αξίζουν πιο συνεπείς και πιο αξιόπιστη εκπροσώπηση.

Μπράβω σε όλους τους εκλεγμένους Βουλευτές-Πολιτικούς.
Λυπάμαι, που το κόμμα μου, πρόσφερε Βουλευτές ΜΗ πολιτικούς, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Ξεκάθαρα μια πράξη που έρχεται σε πλήρη και ολική αντίθεση με το μοντέλο Πολιτικής που θεωρώ πως ως κόμμα εκπροσωπώ.

Αυτά τα καρκινώματα, τώρα που συνειδητοποιούμε τις δυνάμεις μας, ας τα αποβάλλουμε.
Τώρα, που όλοι μας κοιτάζουν και μας θεωρούν ως επιτυχημένους.
Τώρα, πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου