Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Τηλε-γάμος και Αντίδραση!!!

Οι παλαιοί, θυμόμαστε πολύ έντονα τον ‘’ντόρο’’ που είχε γίνει στον πολυσυζητημένο και πολυδιαφημιζόμενο και πολυαναμενόμενο και πολυπροβαλλόμενο γάμο μεταξύ Ανδρέα Μικρούτσικου και Φωτεινής Γεωργαντά, πριν καμιά δεκαριά χρόνια.

Ο γαμπρός, εκείνη την περίοδο, ήταν παρουσιαστής πρωινάδικου, μεσημεριανού και κυριακάτικου στο Mega, ενώ η νυφούλα υπήρξε συνεργάτιδά του, στις άνω εκπομπές.

Το θέμα του γάμου τους, συγκλόνισε την show business της Ψαροκώσταινας, και επί μήνες ήταν το πρώτο θέμα σε εκπομπές απείρου ποιοτικού επιπέδου, όπως μεσημεριανά, πρωινά, μεταμεσονύχτια.

Στην ουσία, όλη η χώρα, μετρούσε αντίστροφα έως την ημερομηνία της τέλεσης του μυστήριου (γιατί άραγε ''μυστήριο'', όταν το γνωρίζουν ΟΛΟΙ;;;).Δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές, αγωνιούσαν να μάθουν τι νυφικό θα φοράει η νύφη, από που πάρθηκαν οι μπουμπουνιέρες, ποιος θα είναι ο κουμπάρος, που θα γίνει το γλέντι και πολλά άλλα εξόχως σημαντικά θέματα της καθημερινότητας της χώρας.

Και την ημέρα του γάμου, ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής, φρόντισε να καλύψει κάθε ανάγκη και κάθε επιθυμία του κοινού του.
Αποφάσισε να μεταδώσει το γάμο του ζωντανά. Live, που λέμε στη γλώσσα της τηλεόρασης.

Εκείνη τη μέρα, από το πρωί, εξωτερικά συνεργεία του σταθμού που εργαζόταν ο γαμπρός και η νύφη, είχαν διασκορπιστεί σε όλη την Αθήνα, ώστε να προσφέρουν ζωντανή ανταπόκριση για κάθε κίνηση, για κάθε ενέργεια, κάθε νέο στην προετοιμασία του μυστηρίου.

Κάθε λεπτό, συνδεόμασταν live με διάφορους ρεπόρτερς που μας ενημέρωναν για τις τελευταίες εξελίξεις.
‘’Τώρα, ανεβαίνει η κομμώτρια στο σπίτι της νύφης’’, ‘’μόλις αυτή τη στιγμή, κυρίες και κύριοι, ο γαμπρός βάζει τη γραβάτα του’’ και πολλές ακόμη τέτοιες αποκλειστικότητες.

Η τηλεθέαση άγγιξε τα ύψη.
Όλη η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, γίνανε μάρτυρες στην τέλεση των γάμων των δύο νεόνυμφων.
Είδαμε τον Μικρούτσικο χαρούμενο, την νυφούλα ευτυχισμένη, τον παπά περιχαρή και όλοι μαζί νιώσαμε να μοιραζόμαστε την ευτυχία του ζευγαριού.

Η ζωντανή αναμετάδοση δεν σταμάτησε στην εκκλησία. Συνεχίστηκε με το γλέντι, όπου όλοι βρεθήκαμε καλεσμένοι στην εορτή του ζευγαριού, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία virtual διασκέδασης.

Η αναμετάδοση, διακόπηκε για ολίγα μόλις δευτερόλεπτα, για να μεταδώσουν μια έκτακτη είδηση όσο αφορά τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, αλλά αμέσως ξαναεπέστρεψε στο γλέντι, ώστε να γευτούμε όσο γίνεται περισσότερο αυτό το πανελλήνιο και πανκύπριο γεγονός.

Την επόμενη μέρα, όλα τα ποιοτικά κανάλια, μέσω των ποιοτικών τους εκπομπών, κάνανε ένα repeat του γάμου.
Είδαμε ξανά τον γαμπρό, σε slow motion αυτή τη φορά, να μπαίνει στο αυτοκίνητο,
να περιμένει στην εκκλησία, να έρχεται η νύφη, να φιλιούνται, να χαμογελάνε.
Είδαμε παραλειπόμενα του γάμου, με ευχές και χαμόγελα όλων των διάσημων και σημαντικών προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν στο μυστήριο εν σώματι και όχι δια καλωδίωσης, καθώς και τις ‘’κομμένες’’ σκηνές.
Είδαμε πως πέρασε την πρώτη νύχτα του γάμου το ζευγάρι, και αναλύθηκε το φαινόμενο της απόδοσης του γαμπρού, ‘’αν και ήταν εξαντλημένος από το γάμο’’.

Για τους επόμενους μήνες, το θέμα συνέχιζε να είναι top στις προτιμήσεις των ποιοτικών εκπομπών, αλλά, όπως είναι λογικό, μέρα με τη μέρα, έχανε την πρωτοκαθεδρία από άλλες, πιο φρέσκες ειδήσεις.
Μαθαίναμε για τις διακοπές του ζευγαριού, για το σκυλάκι τους, για το νέου τους σπίτι, για τα ψυχολογικά προβλήματα του υιού Μικρούτσικου (από άλλο γάμο, που δεν πρέπει να έγινε μιας και δεν προβλήθηκε), που αντιμετώπιζε όταν έμπαινε στο μπάνιο και έβλεπε την κατά 5 έτη μεγαλύτερη ‘’μητέρα’’ του, να λούζεται, μάθαμε επίσης για τα δώρα που έλαβε το ζευγάρι από τους καλεσμένους, ,ενημερωθήκαμε για τις τουαλέτες των καλεσμένων, για τα κουστούμια και τις γραβάτες, τα παπούτσια, τις λιμουζίνες, μάθαμε τα πάντα.

Το τελευταίο που μάθαμε, ήταν πως το ζευγάρι χώρισε.

Το θυμάστε λοιπόν;;;
Οι παλαιότεροι εδώ μέσα, σίγουρα θα το θυμάστε.

Μήπως θυμάστε, πόσο πολύ είχε καυτηριαστεί όλη αυτή η γελοιότητα από τους ανθρώπους του πνεύματος;;
Μήπως θυμάστε πόσο είχε σατιριστεί αυτή η αηδία από κάποιους, ίσως και από εμάς τους ίδιους;;;

Προσωπικά, είχα αηδιάσει τόσο πολύ από το όλο σκηνικό, που θυμάμαι είχα αρχίσει έναν τεράστιο καυγά με την γιαγιά μου, η οποία ήθελε να δει όλη την αναμετάδοση διότι ‘’την ενδιέφερε πολύ’’, όπως νόμιζε.

Και τι δεν ‘’έσουρα’’ στην γιαγιά μου και σε κάθε έναν που έλεγε πως παρακολούθησε τον Live τηλεμαραθώνιο του γάμου.

Θεώρησα πως κάθε άνθρωπος που θέτει εαυτό του, ως ‘’απεγκλωβισμένο’’ από πλάνες και τακτικές παραμυθιάσματος, όφειλε και οφείλει να ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο.
Οφείλει, να βγαίνει και να κράζει.
Όχι τόσο για να αποδείξει πως το εκάστοτε πρωταγωνιστικό ζευγάρι τέτοιων θεαμάτων είναι οι ίδιοι θύματα της ακόρεστης δίψας τους για δημοσιότητα, αλλά κυρίως, επειδή θεωρώ χρέος μου να αγωνίζομαι για να απεγκλωβιστούν περισσότεροι άνθρωποι από τις πλάνες της τηλεόρασης.

Ο στόχος της τηλεόρασης, παρουσιάζοντας τέτοιου είδους θεάματα, δεν είναι η ψυχαγωγία. Είναι το κάψιμο του εγκεφάλου των τηλεθεατών. Είναι η αλλοίωση της κρίσης τους. Όχι για κάποιον αφηρημένο λόγο. Αλλά διότι, ένας καμένος εγκέφαλος, μια ελεεινή κρίση, δίνει δικαίωμα στο σύστημα εξουσιών, στο οποίο ανήκει και η τηλεόραση, να ευελπιστούν στην διαιώνιση της κυριαρχίας τους.

Άραγε, συμφωνείτε, όσοι διαβάζετε το παρών, με τα δικά μου συμπεράσματα;;;
Συμφωνείτε για το πόσο κακό κάνει η μη-ποιοτική τηλεόραση;;
Συμφωνείτε το πόσο ελεεινό είναι να ρίχνεις τόσο πολύ την αξιοπρέπειά σου, για μερικά λεπτά δημοσιότητας παραπάνω;;;

Αν συμφωνείτε, τι προτείνετε να κάνουμε, ως νέοι άνθρωποι, που επιθυμούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο, με τον επικείμενο πολυδιαφημιζόμενο, πολυπροβαλλόμενο και πολυσυζητημένο γάμο Άδωνη-Μανωλίδου;;;;

Οφείλουμε ή όχι να αντιδράσουμε οργανωμένα;;;
Μπορεί η απλή αιτιολογία του ‘’εγώ αδιαφορώ για τέτοιες γελοιότητες’’, να θεωρηθεί πως εκπληρώνουμε το χρέος μας, απέναντι στην κοινωνία;;
Μπορεί το ότι ‘’εγώ δεν θα κάτσω να δω τα του γάμου του Άδωνη’’, να θεωρηθεί ως ικανοποιητικός τρόπος διαμαρτυρίας κατά τέτοιων φαινομένων;;;

Και αν ναι, που ΣΚΑΤΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ των περισσοτέρων στις τελευταίες εκλογές, να απέχουν από την διαδικασία;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου