Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η Δημοκρατία έχει παρέλθει.

Χθεσινή δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χατζηδάκη, απέδειξε περίτρανα ,για ακόμη μία φορά, πως ακριβώς αντιλαμβάνεται το σύγχρονο σύστημα εξουσίας τους όρους ‘’Δημοκρατία’’ και ‘’Διάλογο’’.

Λίγες μέρες πριν, ο εκπρόσωπος του σύγχρονου συστήματος εξουσίας, η σημερινή δηλαδή κυβέρνηση, είχε καλέσει τους Αγρότες σε διάλογο, διαφημίζοντας δε αυτή της την κίνηση ως ένδειξη δημοκρατικότητας και συναισθηματισμού.

‘’Επί ΠΑΣΟΚ, σας έλεγαν, πρώτα να διαλύσετε τα μπλόκα και μετά να συζητήσετε. Εμείς (οι σημερινοί) σας καλούμε σε διάλογο, χωρίς να σας ζητάμε πρώτα να ανοίξετε τους δρόμους’’, βροντοφώναζαν σε όλα τα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της σημερινής κυβέρνησης, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι.

Και πήγαν οι Αγρότες σε διάλογο. Και η κυβέρνηση πρότεινε κάποιες λύσεις στα προβλήματα που έθεσαν οι Αγρότες.

Τι ακριβώς σημαίνει Διάλογος;;;Μήπως σημαίνει Κατήχηση;;;
Μήπως σημαίνει Υποχρεωτικός Συμβιβασμός;;;;
Μήπως σημαίνει Αναγκαστική Αποδοχή;;;;

Οι Αγρότες λοιπόν, έλαβαν τις απαντήσεις από την κυβέρνηση. Τις μελέτησαν και αποφάσισαν πως αυτές (οι λύσεις) δεν απαντούν στους κύριους προβληματισμούς τους.
Και ζήτησαν εκ νέου διάλογο. Αποφάσισαν να συνεχίσουν τον Αγώνα τους, έως να εισακουσθούν και να απαντηθούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγρότες μας, σήμερα.

Και ποια ήταν η απάντηση του Υπουργού;;;;
Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία:


ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ

Παρέπεμψε τους αγρότες σε άλλο υπουργείο

Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ

Δεν φεύγουμε, είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από 18 μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Δεν παίρνετε ούτε ένα ευρώ αν δεν διαλυθούν τα μπλόκα, απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτ. Χατζηγάκης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι έρχεται η ώρα των εισαγγελέων.

Η χθεσινή μέρα υπήρξε καθοριστική, καθώς και από τις δύο πλευρές καταγράφηκε μια σκλήρυνση που προδιαγράφει τις εξελίξεις.Ο εκπρόσωπος των αγροτών δήλωσε χθες το βράδυ, μετά την ενημέρωση που είχε από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι το υπουργείο κατάφερε ό,τι δεν καταφέραμε εμείς. Να δυναμώσουμε τα μπλόκα.Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηγάκης παρουσίασε τη σκληρή πλευρά της κυβέρνησης. Είπε ο υπουργός:* Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση είναι 500 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν αλλάζει. Βρίσκονται στο συρτάρι και περιμένουν τους αγρότες να τα πάρουν. Οσο είναι στα μπλόκα δεν θα γίνουν πληρωμές.* Σε ερώτηση αν θα συνεχιστούν τα μπλόκα, είπε: Οι κινητοποιήσεις με τους αποκλεισμούς των δρόμων είναι πλέον αρμοδιότητας άλλου υπουργείου.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=15014924,22832524,37014284,45043852,50832908,47289452

Και ερωτούμε εμείς οι απλοί πολίτες, που την Δημοκρατία δεν την βιώνουμε πλέον, απλά την έχουμε μελετήσει μέσα από την Ιστορία μας, και έχουμε σχηματίσει μια άποψη για αυτή, όπως αυτή ορίσθηκε από τους Προγόνους μας:

Τι σόι Δημοκρατικός Διάλογος είναι αυτός, ο οποίος επιβάλλει δια της βίας την αποδοχή της μιας άποψης;;;;
Ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά που προσδίδουν στον διάλογο το χαρακτηρισμό ‘’Δημοκρατικός’’;;;;

Πολύ απλά, πόσο Δημοκρατικό είναι να δηλώνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προς τους Αγρότες, πως ‘’κύριοι, αυτό είναι. Αν σας αρέσει καλώς. Αν όχι, θα αναλάβει την επίλυση άλλο Υπουργείο’’;;;;;

Όλοι ξέρουμε για ποιο Υπουργείο ομιλεί.
Όλοι γνωρίζουμε και τι μέτρα να αναλάβει το ‘’άλλο’’ Υπουργείο.

Απλά, θα πρέπει να πούμε πως σε αυτή την περίπτωση, απέναντί του, δεν θα βρίσκονται κουκουλοφόροι θρασύδειλοι και καλομαθημένοι. Ούτε μαθητές 15 και 16 ετών.
Απέναντί τους, θα βρίσκονται άνθρωποι που έχουν μάθει να ματώνουν πάνω από τα χωράφια για το ψωμί τους, το ψωμί που η σύγχρονη εξουσία τους το έχει θυσιάσει στο βωμό των Καρτέλ και της Παγκόσμιας Αγοράς.

Κάθε ένας που σέβεται τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός ‘’Δημοκρατικού Διαλόγου’’, οφείλει να ξεκαθαρίσει μέσα του, με ποιο μέρος θα πάει.

Διότι ομιλούμε για Εξέγερση.

Και η Εξέγερση πλέον, δεν είναι το πρόβλημα.
Η Εξέγερση πλέον, είναι η Λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου