Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Είναι οι Αγρότες μας Παράφρονες Εθνικιστές;;;;

Εχθές, βγήκε ο Υπουργός και δημοσίευσε το κυβερνητικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος της Αγροτικής μας Οικονομίας, η οποία αργοπεθαίνει, και μαζί της παρασέρνει στο θάνατο όλη την Οικονομία της Χώρας.

Ο Υπουργός, ανακοίνωσε διάφορα μέτρα- χορηγίες της κυβέρνησης προς τους αγρότες εκείνους, που φέτος βίωσαν με το χειρότερο τρόπο, όπως και πέρσι και πρόπερσι, τι ακριβώς σημαίνει ‘’ελεύθερη αγορά’’ και ‘’παγκοσμιοποιημένη οικονομία’’.

Και οι αγρότες, ακούγοντας την ανακοίνωση, χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα.Από τη μία είναι εκείνοι οι αγρότες, που είτε για προσωπικούς μικροκομματικούς λόγους, είτε λόγω απλά βραχυπρόθεσμων βλέψεων, έμειναν, ή έστω έδειξαν, ικανοποιημένοι με τα ΨΙΧΟΥΛΑ που εχθές μοίρασε απλόχερα η κυβέρνηση.

Διότι, όταν η κυβέρνηση λέει πως θα αποζημιώσει με 0,02€ το κιλό ρύζι, όταν σε ένα supermarket γνωστής αλυσίδας, το κιλό ρύζι κοστίζει γύρω στο 1,00€ και όταν η επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική για τη φετινή αγροτική χρονιά (δηλαδή άνοιξη-καλοκαίρι 2008) έλεγε πως:
‘’Η τιμή παρέμβασης ανά τόνο ρυζιού paddy (ρύζι με το φλοιό του μετά το ράβδισμα) ανέρχεται σε 150 ευρώ ανά τόνο ( http://europa.eu/scadplus/leg/el/lvb/l11079.htm )’’

Το δεύτερο στρατόπεδο που δημιούργησε η ανακοίνωση της κυβέρνησης, αποτελείται από αγρότες που έχουν ξεφύγει από ελεημοσύνης και τυχοδιωκτισμούς.

Είναι οι αγρότες, που ξημεροβραδιάζονται μέσα στα χωράφια, και όχι πίσω από γραφεία και μπροστά στα τζάκια.
Είναι οι αγρότες που δουλεύουν με το αίμα τους και τον ιδρώτα όλης τους της οικογένειας, για να βγάλουν μια παραγωγή, ικανή να τους παρέχει μία αξιόλογη ποιότητα ζωής, χωρίς αυτή να περιλαμβάνει γαλλικά και πιάνο, βίλες και ταξίδια στην Αράχοβα, μερσεντές και φιλέτα αλά κρεμ.

Αυτοί οι αγρότες, δεν έκλεισαν τους δρόμους, ζητώντας ελεημοσύνη.
Δεν έκλεισαν τους δρόμους, ζητώντας μια αποζημίωση για το φέτος.
Δεν έκλεισαν βεβαίως ούτε για το 0,02€ το κιλό ρύζι.

Αυτοί οι αγρότες, έκλεισαν τους δρόμους, ζητώντας να αλλάξει ΟΛΗ η κυβερνητική Πολιτική απέναντι στην Αγροτική Οικονομία, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, υπουργών και κομματικών στόχων.

Βγήκαν ενωμένοι, να διεκδικήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, το δικαίωμα στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ!!!!!

Αυτό απαίτησαν μετά την ανακοίνωση των ψευτο-αποζημιώσεων.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ απέναντι στους Αγρότες και στις πιέσεις που αυτοί δέχονται από την Παγκοσμιοποιημένη Ευρωπαϊκή Αγορά.

Τι ζήτησαν δηλαδή;;;
Με πολύ απλά λόγια:

Να αναλάβει η Κυβέρνηση της Χώρας, όποια και να είναι αυτή, το ρόλο που οι Έλληνες Πολίτες ζητούν από αυτή.
Να προασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων Πολιτών.
Σε κάθε χώρο.

Στο θέμα της αγροτιάς, να αποφασίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η κυβέρνηση, να αντικρούσει τις εντολές και τις διαταγές της Παγκόσμιας Ευρωπαϊκής Αγοράς και να σηκώσει το ανάστημά της.
Η Ελληνική Οικονομία βασίζεται στην Αγροτική Οικονομία.
Τα Αγροτικά μας Προϊόντα είναι περιζήτητα λόγω της ποιοτικής τους διαφοράς από τα υπόλοιπα του πλανήτη.
Σε συνδυασμό και με το ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε βιομηχανία και πλέον ούτε βιοτεχνία, η Αγροτική Οικονομία ήταν και είναι ο πρώτος λίθος, η βάση της Κοινωνίας μας.

Δεν μπορεί λοιπόν κανείς, καμία κυβέρνηση να γυρίσει την πλάτη της στους αγρότες.
Δεν μπορεί, στο όνομα καμίας Ε.Ε. ή καμίας Παγκόσμιας Αγοράς, να γίνει λάφυρο στα χέρια των μεγαλοκαρχαρίων του Παγκόσμιου Εμπορίου, λεία στα χέρια των τραστ και των καρτέλ.

Ζήτησαν το αυτονόητο.
Να αποκτήσει η Ελλάδα ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ απέναντι στην Παγκόσμια Αγορά της Ισοπέδωσης και των Μεγάλων Καρτέλ.

Πόσες φορές οι Αγρότες εχθές μίλησαν για ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;
Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχουν μιλήσει για ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

Ποια ανάγκη τους οδήγησε να χρησιμοποιήσουν τον όρο ‘’Έθνος’’;;;

Ποια ελπίδα τους δίνει ο όρος ‘’Εθνικός’’;;;;

Είναι μήπως κάποια αρχέγονα βαρβαρικά ένστικτα, απόκρυφες ρατσιστικές και σωβινιστικές τάσεις, εκείνες που οδηγούν τους απελπισμένους αγρότες, να χρησιμοποιούν τόσο έντονα και εν αγωνία το όρο ‘’ΕΘΝΙΚΟΣ’’;;;;

Ή μήπως είναι κάτι άλλο;;;

Μήπως είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας, μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα της Ισοπεδωτικής Παγκοσμιοποίησης;;;;
Μήπως το Έθνος είναι το προπύργιο στην επέλαση της Παγκόσμιας Αγοράς;;;;;
Μήπως αυτό που στην ουσία λένε οι αγρότες, είναι πως σε μια Παγκόσμια Κρίση, οφείλει ο καθένας να αφήσει κατά μέρος τους διεθνισμούς και τις ισοπεδωτικές ιδέες της παγκόσμιας κοινότητας και να κοιτάξει να κρατήσει σε ισορροπία και εν αντίδραση τα της γειτονιάς του;;;;

Μήπως αυτό που ονομάζουμε ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ είναι μονάχα μια άλλη έκφραση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, πάντα μιλώντας με Οικονομικούς (αλλά όχι μόνο) όρους;;;;;

Είναι άραγε οι Αγρότες μας Εθνικιστές;;;;
Είναι Εθνικοπαράφρονες;;;;
Είναι εγκλωβισμένοι σε περιορισμούς άλλων δεκαετιών και αδυνατούν να διαπιστώσουν την ευημερία και την νέα προοπτική που ανοίγει η παγκόσμια αγορά και η διεθνοποιημένη οικονομία;;;;

Μπορεί άραγε κάποιος να χαρακτηρίσει άφοβα τους Αγρότες μας, ως παράφρονες εθνικιστές;;;;;;

ΟΧΙ.
Διότι πολύ απλά, οι Αγρότες μας είναι απλά ρεαλιστές.

Ζητούν το αυτονόητο.

Και αν υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσει κάποιο κόμμα, να εκμεταλλευτεί μια συγκυρία για να ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ τον όρο ‘’έθνος’’ και ‘’εθνικός’’, είναι τώρα.

Είθε, όλοι αυτοί που έχουν αναγάγει εαυτούς τους, ως τους μοναδικούς Άξιους εκπροσώπους της Υπεράσπισης αυτών των Όρων, να συνειδητοποιήσουν ΣΥΝΤΟΜΑ την ευκαιρία που τους δίνει η σημερινή κατάσταση, και να αποφασίσουν να δράσουν έτσι όπως μόνον ένας πραγματικός Εθνικιστής (με την Έννοια της Εθνικής Στρατηγικής) μπορεί να δράσει.

4 σχόλια:

  1. Η συμπεριφορά των αγροτών-κατά την άποψή μου ασφαλώς- είναι προϊόν της βαθύτατης άγνοιας που έχουν για το τι συμβαίνει στον τομέα τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάτι για το οποίο έχουν τεράστια, ανυπολόγιστα τεράστια ευθύνη όλες οι Κυβερνήσεις και όλες οι Πολιτικές δυνάμεις που με εμμονή λαϊκίζουν ασύστολα. Και όταν η Ελλάδα έπαιρνε ειδικές επιδοτήσεις προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά η μεταστροφή ομάδων αγροτών από τις καλλιέργειες Α στις καλλιέργειες Β γιατί αυτό επέβαλλε η εναρμόνιση της Αγοράς οι Αγρότες είχαν μεσάνυχτα και οι Κυβερνήσεις έδιναν τα χρήματα χωρίς όρους και προδιαγραφές χρήσης των κεφαλαίων.

    Δεν είναι οι Αγρότες ούτε παράφρονες ούτε εθνικιστές. Άλλωστε στους δρόμους, είναι αγρότες ποικίλων κομματικών και ιδεολογιών αποχρώσεων ενωμένοι από δύο άξονες: Αιτήματα & Άγνοια.

    Θεωρώ ωστόσο αισχρή και απαράδεκτη την πρακτική το κλείσιμο των δρόμων και, ακόμα πιο αισχρή αλλά και χυδαία, την πρακτική του ρίψης προϊόντων στην άσφαλτο. Το είχαμε δει αυτό το άθλιο θέαμα και με τους παραγωγούς γάλακτος. Σε μία εποχή κρίσης, σε έναν κόσμο που εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν το θέαμα αυτό είναι πρόκληση στον κοινό νου. Ας τα μοιράσουν δωρεάν. Ακόμα και ως επικοινωνιακό τρυκ, θα έπιανε τόπο.

    Η λογική είναι απλή και είναι η ίδια με αυτή που είχαν εφαρμόσει οι Βρετανοί οδηγοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα τρένα και λεωφορεία, για να μην χάσει ο κόσμος τα δρομολόγια του που τον πάνε στη δουλειά.

    Τι έκαναν; Απλά επί 13 μέρες δεν έκοβαν εισιτήρια κόσμος κυκλοφορούσε δωρεάν. Και βέβαια, αυτή η έξυπνη και φιλοκοινωνική στρατηγική, και δεν δημιούργησε αντιθέσεις στις κοινωνικές ομάδες και υποχρέωσε την Βρετανική Κυβέρνηση να υποχωρήσει.

    Η συμπεριφορά των Αγροτών δεν είναι ούτε αντεθνική ούτε τίποτα.

    Είναι απλά ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ όπως, δυστυχώς όλες οι συμπεριφορές των Ελλήνων όταν κάνουν απεργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οφείλεις να αποδεχθείς όμως, πως σε ένα σύστημα εξουσίας που δεν σου αφήνει περιθώρια υγιούς προβληματισμού και υγιής αντίδρασης,

    αναγκάζεσαι να κατφύγεις σε τέτοια ''αντικοινωνικά'' όπως λές, μέτρα.

    Από την άλλη, αν η συμπεριφορά των Αγροτών είναι Αντικοινωνική,
    η συμπεριφορά του σύγχρονου συστήματος εξουσίας, απέναντι στους Αγρότες αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Κλάδους, πως χαρακτηρίζεται;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμοιε, ξεκινάς φίλε τεράστια συζήτηση.

    Θα συμφω΄νήσω έτσιόπως το θέτεις στην τελευταία παράγραφο αλλά, θα προσθέσω πως κατά τη δική μου άποψη απλά στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε "Κράτος" έτσι όπως το ορίζουμε στις Δυτικές Δημοκρατίες, αλλά ένα αρπαχτικό μόρφωμα που σχηματίστηκε με την ίδρυση του "Κράτους" όταν οι τύχες του τόπου αντί να πάνε στα χέρια των διαφωτιστών Ελληνων έμειναν στα χέρια των αρματωλών των κλεφτών και των κοτζαμπάσηδων. Το "κράτος" μας από τη γέννηση του είναι ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων "κολλητών" "οικογενειών" "φίλων" και "πελατών".

    Αυτό δεν έγινε τώρα, ούτε επί ΠΑΣΟΚ. Αυτά, είναι τα θεμέλια μας. Με πλήρη απουσία Θεσμών.

    Προσωπικά και με τεράστια θλίψη, δυστυχώς δεν βλέπω φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτός ο δικτυακός χώρος έχει στόχο
    να αναδείξει ακριβώς αυτού του είδους τους προβληματισμούς.

    Θεωρώ καλοδεχούμενη κάθε σου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή