Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Περί ''ομοφοβικής'' επίθεσης στην Πλατεία Αριστοτέλους

Πως λειτουργούν τα ΜΜΕ:

Ένας τρανς, Εβραίος στην καταγωγή, έμπορος ναρκωτικών, δέχεται επίθεση από κάποια άτομα.

Εφόσον ο στόχος της ημέρας, είναι η στήριξη της τρανς ατζέντας, τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν πως ‘’τρανς άτομο δέχθηκε επίθεση από ομοφοβικούς’’.

Εφόσον ο στόχος της ημέρας, είναι η στήριξη του Ισραήλ, στις δολοφονίες της Γάζας, τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν πως ‘’Εβραίος δέχθηκε επίθεση από αντισημίτες’’.

Εφόσον ο στόχος της ημέρας, είναι η στήριξη της εμπορίας ναρκωτικών, τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν ‘’αναρχικοί επιτέθηκαν σε επώνυμο επιχειρηματία’’.

Στην πρόσφατη επίθεση ενός ζευγαριού τρανς ατόμων, στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, έσπευσαν όλα τα ΜΜΕ, όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι πολιτικοί και κομματικοί φορείς, να καταδικάσουν την επίθεση ως ομοφοβική, ως μια επίθεση στην διαφορετικότητα, ως μια επίθεση στο δικαίωμα του άλλου να αυτοπροσδιορίζεται.

Και βγήκαν πολλοί να στηρίξουν την άποψή τους, αναφερόμενοι σε μια κοινωνία (την ελληνική) που διακατέχεται από ρατσισμό, ομοφοβία και ξενοφοβία, μια κοινωνία που τα παιδιά της επηρεάζονται από ‘’παπαδαριά’’, ‘’εθνικιστικά κόμματα’’ και ‘’παρωχημένες αντιλήψεις’’.

Την επίθεση ,όπως είδαμε στα video, στο ζευγάρι, την έκαναν πιτσιρικάδες.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η σημερινή νεολαία, είναι άδεια από Αξίες, Αρχές και κυρίως Ιδεολογία.  

Άραγε, αυτοί οι συγκεκριμένοι πιτσιρικάδες, έτσι όπως φαίνονται ξεκάθαρα στα video, είναι άτομα που επηρεάζονται από τους παπάδες; Φαίνεται δηλαδή να είναι άτομα που πηγαίνουν τις Κυριακές στην εκκλησία και ακούνε προσεχτικά τους λόγους των παπάδων από τον άμβωνα; Δείχνουν να είναι άτομα που ‘’ακολουθούν ρητά τις οδηγίες των παπάδων’’;;

Ή μήπως αυτοί οι πιτσιρικάδες δείχνουν να είναι πολιτικοποιημένα άτομα; Να είναι ενεργά μέλη πολιτικών κομμάτων; Φαίνονται να γνωρίζουν από πολιτική; Φαίνεται να έχουν κάποια πολιτική ιδεολογία;

Κανένας εκ των όσων έσπευσαν να κατηγορήσουν την επίθεση ως ομοφοβική, δεν μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει την Αλήθεια, πίσω από αυτή την επίθεση.

Είναι όλα αυτά τα παιδιά ομοφοβικά; 

Παιδιά μιας γενεάς που πλέον δεν υπάρχουν ταμπού, μιας γενεάς που στον ευρύτερο κοινωνικό τους κύκλο, υπάρχουν άτομα που δηλώνουν πλέον ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, που ντύνονται χωρίς φραγμούς και περιορισμούς, που μιλάνε χωρίς να αισθάνονται μειονεκτικά για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, είναι δυνατόν να θεωρούνται ομοφοβικά;

Μια μικρή έρευνα, όχι επιπέδου Σερλοκ Χολμς, ούτε Ηρακλή Πουαρό, ξεκαθαρίζει την υπόθεση.

Η επίθεση υπήρξε αρχικά μια λεκτική επίθεση, με ύβρεις και χλεύη απέναντι στο ένα εκ των δύο ατόμων, και όταν αυτό αντέδρασε, πετώντας ένα αντικείμενο (άλλοι λένε ένα παγωτό, άλλοι μιλάνε για μπουκάλι με νερό) απέναντι στους υβριστές του και τους έκανε μια χειρονομία, μετά έτρεξαν πολλά άτομα κατά πάνω του για να το χτυπήσουν.

Η επίθεση(αρχικά λεκτική, εν συνεχεία σωματική), των πιτσιρικάδων, δεν έγινε απέναντι σε δύο τρανς άτομα. Δεν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της αρχικής επιθυμίας για χλεύη, το ότι το ζευγάρι ήταν τρανς.

Η επίθεση έγινε απέναντι στο συγκεκριμένο ένα εκ των δύο ατόμων, γνωστό χρήστη των socialmedia, ο οποίος διαφημίζει σε ειδικές, ελεύθερες πλατφόρμες, την παροχή σεξουαλικών πράξεων ακραίου επιπέδου, έναντι αμοιβής. Ο νεαρός αυτός, έχει ανεβάσει φωτογραφίες του, έχει ανεβάσει το τηλέφωνό του, το emailτου, σε ελεύθερες πλατφόρμες, όπου διαφημίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει, παρουσιάζοντας πολύ αναλυτικά την ποικιλία των σεξουαλικών υπηρεσιών που εμπορεύεται.


Ο συγκεκριμένος, δεν περιορίζει αυτές τις παρουσιάσεις μόνο σε αυτές τις ειδικές, ελεύθερες

βεβαίως, πλατφόρμες, αλλά τις προωθεί , προφανώς για μεγαλύτερη διασπορά, και σε κοινωνικές πλατφόρμες και social media, στα οποία οι περισσότεροι πιτσιρικάδες έχουν καθημερινή ενασχόληση.

Η επίθεση λοιπόν, δεν έγινε έτσι γενικά και αόριστα, απέναντι σε δύο τυχαία τρανς άτομα.

Ο συγκεκριμένος τύπος, αναγνωρίστηκε από τους πιτσιρικάδες, ξεκίνησε η χλεύη για όσα ανεβάζει στο διαδίκτυο, η χλεύη για τα όσα υπόσχεται ελεύθερα στο διαδίκτυο να προσφέρει έναντι αμοιβής, το ένα έφερε το άλλο, και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.


Το κίνητρο όμως, δεν ήταν το ότι ήταν τρανς άτομο. Το αρχικό κίνητρο ήταν επειδή ήταν αυτός που ήταν, ένας τύπος που διαφημίζει τον εαυτό του σε ελεύθερες πλατφόρμες και τις σεξουαλικές του υπηρεσίες έναντι αμοιβής.

Θα μπορούσε λοιπόν, ακόμη και να μην ήταν τρανς άτομο, να δεχόταν την ίδια ακριβώς επίθεση. Διότι το κίνητρο της (αρχικής) χλεύης ήταν προς το ''επαγγελματικό προφίλ'' του ατόμου, ασχέτως αν το άτομο αυτό είναι άνδρας, γυναίκα ή τρανς. Ένας οποιοσδήποτε που ανεβάζει ελεύθερα στο διαδίκτυο, τον εαυτό του ως εμπορικό αντικείμενο διεστραμμένων σεξουαλικών πράξεων, θα μπορούσε να δεχθεί την ίδια επίθεση.

Άρα, δεν επιτέθηκαν οι πιτσιρικάδες στο κάποιο τυχαίο τρανς άτομο που έτυχε να περνάει από μπροστά τους. Επιτέθηκαν στον συγκεκριμένο, που γνωρίζουν από τα social media τι άτομο είναι και τι εμπορεύεται και απλά τον αναγνώρισαν.

Αν αναγνωρίζονταν πχ ο δημοσιογράφος Πορτοσάλτε, και δεχόταν την ίδια λεκτική επίθεση, θα σπεύδαμε να χαρακτηρίσουμε την επίθεση ως επίθεση έναντι των δημοσιογράφων; Ή συγκεκριμένα ως επίθεση έναντι του Πορτοσάλτε;

Όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την επίθεση των νεαρών στο ζευγάρι. Είναι σαφώς καταδικαστέα.

Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί πως η επίθεση αυτή, δεν είχε ομοφοβικά κίνητρα.

Θα μπορούσε η επίθεση να γινόταν σε έναν έμπορο ναρκωτικών, που τυγχάνει να είναι τρανς. Δεν θα έπρεπε η επίθεση σε αυτή την περίπτωση να θεωρείται ως επίθεση σε τρανς άτομο, διότι το κύριο χαρακτηριστικό που δημιούργησε το κίνητρο της επίθεσης, δεν είναι ο σεξουαλικός προσδιορισμός του ατόμου, αλλά η επιλογή του να είναι έμπορος ναρκωτικών.

Και καταλήγουμε:

Εφόσον η επίθεση δεν έγινε επειδή το άτομο αυτό είναι τρανς, αλλά επειδή το άτομο αυτό είναι γνωστό στους κύκλους των πιτσιρικάδων για τις ακραίες αναρτήσεις του στις οποίες διαφημίζει πως εκπορνεύεται με αντάλλαγμα χρήματα, δικαιολογεί την προσέγγιση των ΜΜΕ περί ‘’επίθεσης ομοφοβίας’’;

Και τελικά, ποιος είναι ο πραγματικός ρατσιστής; Εκείνος που χλευάζει κάποιον, ασχέτως τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, λόγω της γενικότερης στάσης του απέναντι σε θέματα όπως ο αυτοσεβασμός και ο Έρωτας, ή εκείνος που σπεύδει πρώτος από όλους να αναγάγει σε κύριο χαρακτηριστικό μας προσωπικότητας την σεξουαλική του επιλογή, αδιαφορώντας για κυριότερα χαρακτηριστικά, όπως πχ οι επαγγελματικές του επιλογές, οι απόψεις τους και οι πράξεις του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου