Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Περί ''χαρισματικών ηγετών'' και κομμάτων ''πυροτεχνήματα''

Λέει ο σοφός λαός: το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί.

Η παραπάνω φράση, βρίσκει πεδίο πολύ συχνά και στα πολιτικά κόμματα, όπου για παράδειγμα ένα κόμμα, εκμεταλλευόμενο κάποιες συγκυρίες απέκτησε ξαφνικά ένα υψηλό ποσοστό, αλλά τελικά όταν μπήκε στην Βουλή ή όταν ανέλαβε κάποια εξουσία (έστω αντιπολιτευτική) απέδειξε την αδυναμία του, με αποτέλεσμα σε λίγο χρονικό διάστημα να ξαναπέσει στα ποσοστά που είχε αρχικώς.

Πολλά τέτοια παραδείγματα βρίσκουμε στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής σκηνής τα τελευταία χρόνια. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑ.Ο.Σ, οι Οικολόγοι, η Πολιτική Άνοιξη, το Ποτάμι, η Ένωση Κέντρου, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. είναι κάποια παραδείγματα που επιβεβαιώνουν πως το δύσκολο στην πολιτική δεν είναι να εκμεταλλευτείς κάποιες συγκυρίες για να ανεβάσεις τα ποσοστά σου στις εκλογές (εθνικές, δημοτικές ή ευρωπαϊκές) αλλά να διατηρήσεις τα ποσοστά αυτά μέσω του έργου και των δράσεών σου, όταν ο λαός σου δώσει αυτή την ευκαιρία.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Περί ''ομοφοβικής'' επίθεσης στην Πλατεία Αριστοτέλους

Πως λειτουργούν τα ΜΜΕ:

Ένας τρανς, Εβραίος στην καταγωγή, έμπορος ναρκωτικών, δέχεται επίθεση από κάποια άτομα.

Εφόσον ο στόχος της ημέρας, είναι η στήριξη της τρανς ατζέντας, τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν πως ‘’τρανς άτομο δέχθηκε επίθεση από ομοφοβικούς’’.

Εφόσον ο στόχος της ημέρας, είναι η στήριξη του Ισραήλ, στις δολοφονίες της Γάζας, τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν πως ‘’Εβραίος δέχθηκε επίθεση από αντισημίτες’’.

Εφόσον ο στόχος της ημέρας, είναι η στήριξη της εμπορίας ναρκωτικών, τα ΜΜΕ θα ενημερώσουν ‘’αναρχικοί επιτέθηκαν σε επώνυμο επιχειρηματία’’.

Στην πρόσφατη επίθεση ενός ζευγαριού τρανς ατόμων, στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, έσπευσαν όλα τα ΜΜΕ, όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι πολιτικοί και κομματικοί φορείς, να καταδικάσουν την επίθεση ως ομοφοβική, ως μια επίθεση στην διαφορετικότητα, ως μια επίθεση στο δικαίωμα του άλλου να αυτοπροσδιορίζεται.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Περί ''sugar daddies'', Κουτσούμπα και Αριστοτελική διαίρεση ''Γενικού'' και ''Επί μέρους''

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας, είναι ο διαχωρισμός του Γενικού από το Επί μέρους. 
 
Το είδα πραγματικά να συμβαίνει στο επίκαιρο θέμα της φράσης ‘’sugar daddies’’ που χρησιμοποίησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Βουλή. 
 
Για την ιστορία, ο Κουτσούμπας ανέφερε πως η ιδιωτική εκπαίδευση ελλοχεύει τον κίνδυνο να οδηγήσει πολλές κοπέλες να αναζητήσουν ‘’sugar daddies’’ για να τους πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
 

Σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον Κουτσούμπα και το ΚΚΕ για σεξιστικό λόγο και σχεδόν όλα τα μεγάλα στελέχη του ΚΚΕ έσπευσαν σε σχεδόν όλα τα ΜΜΕ να δικαιολογήσουν την συγκεκριμένη φράση.