Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Υπόκοφος ο Μυρωδάτος - ΠολυΝομοσχέδιο Ανάπτυξης & Εμπόριο Πρέζας

Υπάρχει ένα είδος πορδής, που ονομάζεται ‘’Υπόκωφος ο Μυρωδάτος’’.
Είναι η πορδή αυτή, που αφήνει ένα άηχο ‘’πφφφφφ’’, και χαρακτηρίζεται από 3 κανόνες:
1ο δεν την ακούει κανένας
2ο την μυρίζουν όλοι
3ο κανένας δεν γνωρίζει ποιος την αμόλησε.

Σήμερα συζητιέται στην Βουλή των Ελλήνων, το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη. Πολυδιαφημισμένο, πολύ-προβεβλημένο, υπήρξε η σημαία της ΝΔ του Μητσοτάκη προεκλογικά, αποτέλεσε την αιχμή των εργασιών της κυβέρνησης Μητσοτάκης αυτή την πρώτη περίοδο.
Σήμερα συζητιέται, αύριο-μεθαύριο θα ψηφιστεί.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το Πολύ-Νομοσχέδιο της Ανάπτυξης, όπως αυτό δημοσιεύθηκε αρχικώς, και πάνω στο οποίο έγινε η αρχική διαβούλευση προ της ψηφίσεώς του στη Βουλή, εδώ.

Ως συνήθως βεβαίως, την ημέρα της ψηφοφορίας του Πολυνομοσχεδίου , προέκυψαν κάποιες ‘’επιπρόσθετες ρυθμίσεις’’, ‘’νέες παράγραφοι’’ και ‘’περιπτώσεις τροποποιήσεων’’ κάποιων Νόμων.

 Υπάρχει λοιπόν, ένας ‘’Υπόκωφος’’ αλλά ‘’Μυρωδάτος’’ νόμος, που μπήκε μετά την αρχική δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου.

Τι ακριβώς λέει αυτή η ‘’τροποποίηση’’;
Πως ο κάτοχος-ιδιοκτήτης τηλεοπτικών καναλιών ελευθέρων ή συνδρομητικών, εκδοτικών οίκων και εταιριών διανομή τύπου, απαλλάσσεται από την υποχρέωση κατάθεσης του Πόθεν Έσχες.

Θα μπορεί πχ ο Χ-Ψ μεγαλομαφιόζος, που έχει ένα καράβι λεφτά από την διακίνηση ναρκωτικών ή όπλων, από trafficking γυναικών ή από εμπόριο παιδιών, να ανοίγει μια εταιρία πχ στην Μάλτα, και αυτή η εταιρία να έρχεται στην Ελλάδα και να αγοράζει ένα τηλεοπτικό σταθμό.

Θα μπορεί πχ ένας πρεζέμπορας στον Πειραιά, που είναι κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, ο οποίος όλως τυχαίως είναι και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού ελεύθερου καναλιού, και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού συνδρομητικού καναλιού, και ιδιοκτήτης εκδοτικών οίκων και ιδιοκτήτης της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εταιρίας διανομής τύπου στην Ελλάδα, να μην καταθέτει το Πόθεν Έσχες του, που να αφορούν τις ''επιχειρήσεις'' του.

Μάλιστα.
Κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιπόν.

Υπόκωφος ο νόμος, αλλά Μυρωδάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου