Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου και αντίλογος

Σχετικά με το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου με μια δήλωση, οι περισσότερες απόψεις κυμαίνονται από την αμάθεια ή χειρότερα την ημιμάθεια πάνω στο θέμα, έως τον φανατισμό και την μονόφθαλμη οπτική.
Ελάχιστοι όσοι σπεύδουν να δηλώσουν υπέρ ή κατά, γνωρίζουν τι πραγματικά αφορά αυτό το νομοσχέδιο.

Ακόμη λιγότεροι, είναι εκείνοι που έψαξαν να βρουν τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:


Η επιλογή αλλαγής φύλου, ισχύει εδώ και χρόνια, με σύμφωνη γνώμη ιατρών επιστημόνων, και βεβαίωση αλλαγής φύλου μέσω χειρουργικής επέμβασης.

Αυτό που το νομοσχέδιο έρχεται να αλλάξει είναι πως η επιλογή αλλαγής φύλου πλέον δύναται να γίνει μόνο στα χαρτιά, χωρίς να συνοδεύεται από ιατρικές γνωματεύσεις ή από χειρουργική επέμβαση. 
Οι περισσότεροι, είτε εσκεμμένα στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, είτε λόγω ημιμάθειας, επικεντρώνονται στο αν αυτή η δήλωση θα γίνεται στα 15 ή στα 16 έτη ενός ανθρώπου, και όχι στο ουσιώδες στο αν αυτή (η επιλογή αλλαγής φύλου) θα πρέπει ή όχι να συνοδεύεται από ιατρικές γνωματεύσεις και όχι απλά με μια δήλωση του ενδιαφερόμενου.

Και δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα για το παραπάνω, αν από πίσω, κεκαλυμμένα δεν κρυβόταν η επιδίωξη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να υιοθετήσουν παιδιά.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Πως από την επόμενη ημέρα ισχύς αυτού του νομοσχεδίου, το κάθε ομοφυλόφιλο ζευγάρι, θα σπεύσει να δηλώσει ‘’ετερόφυλο’’ ζευγάρι, με μια απλή δήλωση του ενός εκ των δύο για αλλαγή φύλου, και πλέον ως ετερόφυλο ζευγάρι, θα έχει δικαίωμα να αιτηθεί υιοθεσία παιδιού.

Με μια απλή δήλωση, το ζευγάρι αυτό των ομοφυλοφίλων, θα αποκτήσει αυτόματα ίδια δικαιώματα πάνω στην υιοθεσία, με τα ετερόφυλα ζευγάρια, κάτι που δεν ισχύει σήμερα, και κατά την άποψή μου, σωστά δεν ισχύει.

Αυτός ο μικρός κεκαλυμμένος σκόπιμα αστερίσκος πάνω στο νομοσχέδιο – η αλλαγή φύλου μόνο με μια απλή δήλωση, χωρίς να συνοδεύεται από ιατρικές γνωματεύσεις ή από χειρουργικές επεμβάσεις – είναι ο λόγος που αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να επανεξεταστεί και να αλλάξει.

Να είναι δηλαδή ξεκάθαρο πως η αλλαγή φύλου που δεν συνοδεύεται από ιατρικούς λόγους, αλλά είναι προϊόν μιας απλής δήλωσης, ουδεμία σχέση θα έχει με την υιοθεσία παιδιών ή με την επιμέλεια ή την μέριμνα παιδιών.

Και για τα παραπάνω, υγιείς δυνάμεις της χώρας, μοχθούν και μάχονται μέσα σε έναν κυκεώνα ημιμάθειας, προπαγάνδας και μισαλλοδοξίας.

Πριν λοιπόν βιαστείτε να εκφράσετε άποψη, παρακαλώ να ενημερωθείτε ακριβώς για ποιους λόγους κάποιοι τάσσονται κατά του νομοσχεδίου και για ποιους λόγους κάποιοι τάσσονται φανατικά υπέρ του.

1 σχόλιο:

  1. τα παιδια ειναι ασχετο ζητημα και καλυπτεται απο αλλα νομοσχεδια και περιοριζμους

    η αλλαγη φυλου αλλαζει απο ζητημα κοινωνικης αποδοχης του τι σημαινει φυλο σε ατομικο ζητημα δηλαδη τη διασπαση του θεμελειωδη κανονα της κοινωνιας να θεωρει θεμελειωδη χαρακτηριστικα της οπως το ατομο ή την οικογενεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή