Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

11/09(2001) - 09/11(2016) όλα ήρθαν Trump-α!!!

Ατελείωτα γέλια χάρισε & συνεχίζει να χαρίζει η νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α.

Γέλια που πηγάζουν από τις αντιδράσεις τόσο των υπέρμετρα αισιόδοξων πως ο Trump θα χτυπήσει το Σύστημα και θα αλλάξει ρότα η πορεία του κόσμου, όσο και των υπέρμετρα απογοητευμένων που με δάκρυα στα μάτια πιστεύουν ως η νίκη Trump είναι ήττα της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας και ηθικής. 

 
Για να ξεκαθαρίζουμε κάτι από την αρχή:

Το ότι κέρδισε ο Trump και όχι η Clinton, δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το πώς βλέπουν οι Η.Π.Α. τον υπόλοιπο κόσμο και την υποτακτικότητα που επιδιώκουν να δείχνουν τα υπόλοιπα κράτη απέναντί τους.

Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις Η.Π.Α. αποδεικνύουν μία βασική Αρχή:

Το Σύστημα Εξουσίας έχει αναπτύξει τόσο ισχυρούς μηχανισμούς ασφαλείας, που μπορεί πλέον (ξεκάθαρα) να προσαρμόζεται ευέλικτα σε οτιδήποτε βαίνει προς διαφοροποίηση από τα αρχικά του πλάνα.

Εδώ και χρόνια, οι ενδείξεις στην παγκόσμια πολιτική, δείχνουν πως ο απλός λαός αρχίζει να οργίζεται από τις εμμονές και τις αυθαιρεσίες των εκπροσώπων του Συστήματος Εξουσίας.

Ο απλός λαός αρχίζει και αποκτάει αυτογνωσία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, δείχνοντας πως ,αργά μεν αλλά σταθερά, κάποια στιγμή θα δεχθεί να θυσιάσει τα πάντα σε έναν αγώνα κατά του Συστήματος Εξουσίας που φαντάζει άφθαρτο και δεδομένο.

Το απέδειξαν οι ελληνικές εκλογές και το Δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το Δημοψήφισμα στην Βρετανία (Brexit), οι πρόσφατες εκλογές στην Γαλλία με την Λεπέν, οι πρόσφτες εκλογές στην Γερμανία και θα το βλέπουμε πιο έντονα το επόμενο διάστημα.

Ο λαός δείχνει πρόθυμος να θυσιάσει όλα όσα το Σύστημα Εξουσίας μπορεί να του ‘’διασφαλίσει’’ ή να του παρέχει, παρά να αποδεχθεί εις το όνομα της ‘’ασφάλειας’’ και της ‘’ομαλότητας’’ να συνεχίζει να στηρίζει ένα χρεοκοπημένο και αποτυχημένο για τον ίδιο και την οικογένειά του Σύστημα Εξουσίας.

Πως αντιδρά λοιπόν το αδηφάγο Σύστημα Εξουσίας;

Με ‘’σοκ & βία’’ όπως στην Ελλάδα; Με ‘’οικονομικές τιμωρίες’’ όπως στην Βρετανία;
Πιθανών, αλλά όπως έχει αποδειχθεί, αυτά τα μέτρα προφανώς και δεν καταστέλλουν την οργή του λαού, ίσα-ίσα που την ενισχύουν και την δικαιώνουν.

Στις Η.Π.Α., το κράτος-πείραμα εδώ και χρόνια του Συστήματος Εξουσίας, προτάθηκε μια νέα εναλλακτική. Αυτή της ‘’άλλης-όχι τόσο άλλης- πρότασης’’.

Ας σκεφτούμε ποιος είναι αυτός που θέλησε ο λαός να ‘’χτυπήσει’’ το Σύστημα Εξουσίας, το Κατεστημένο και την Διαπλοκή.

Ένας εκατομμυριούχος κληρονόμος που απασχολούσε την αμερικάνικη (και όχι μόνο) κοινωνία με τις εκκεντρικότητές του, τις ιδιοτροπίες του και τις επαγγελματικές του θέσεις και πράξεις. Ένα γνήσιο τέκνο του Συστήματος Εξουσίας, προτάθηκε ως το αντίπαλο δέος. Ένα ‘’προϊόν’’ αυτού ακριβώς του Συστήματος, το οποίο το γέννησε, το ανάθρεψε και το γιγάντωσε.

Δεν θεωρώ τον Trump ως διεφθαρμένο ή διαπλεκόμενο, τουλάχιστον όχι περισσότερο (και σαφώς όχι λιγότερο) από ότι είναι κάθε επιχειρηματίας και δη εκατομμυριούχος στις Η.Π.Α.

Τον θεωρώ όμως ως δεδομένο για την συνέχιση της ύπαρξης του ίδιου Συστήματος Εξουσίας που τον κάλεσαν να πολεμήσει, ακριβώς και μόνο επειδή ο ίδιος ως προσωπικότητα έμαθε να δρα και να λειτουργεί μέσα σε αυτό το Σύστημα.

Ο Trump οφείλει την ύπαρξή του, σε αυτό το ίδιο το Σύστημα Εξουσίας που δηλώνει πως θα πολεμήσει.

Ο Trump δεν μπορεί να ορίσει τον εαυτό του έξω από το Glamour Star System το οποίο κατηγορεί. Ούτε εκτός από το Media-κό Σύστημα το οποίο δήλωσε πως τον πολεμάει.

Κάποιος είχε υποστηρίξει κάποτε πως ‘’η επανάσταση θα έρθει από ανθρώπους του διεφθαρμένου συστήματος, οι οποίοι σιχάθηκαν την αισχρότητά του’’.

Ο Trump δεν φαίνεται να σιχαίνεται το Σύστημα Εξουσίας. Δείχνει να του αρέσει. Δηλώνει πως το επευφημεί. Μέσα σε αυτό το Σύστημα, ο Trump κατάφερε να αποκτήσει την αμύθητη περιουσία του, να πρωταγωνιστήσει στο Star System των Η.Π.Α., να κυριαρχήσει στην ‘’κοινωνία της elit’’.

Ποιος άραγε είναι αυτός που πιστεύει πως θα δεχθεί ο Trump να χτυπήσει αυτό το Σύστημα;

Το Σύστημα Εξουσίας μπόρεσε ακόμη μια φορά να δείξει την άφθαρτη φύση του, ακόμη και μέσω των οργισμένων πολιτών που θέλησαν να το καταστείλουν.

Ακριβώς για τα παραπάνω, όλοι όσοι αισθάνονται ‘’αισιόδοξοι’’ για μια νέα πορεία των Η.Π.Α. με τον Trump, όλοι όσοι πιστεύουν πως ένας άνθρωπος όπως ο Trump μπορεί και θέλει να χτυπήσει το Σύστημα Εξουσίας, απατώνται οικτρά.
Δεν μπόρεσαν ούτε μπορούν να αντιληφθούν το πόσο ισχυρό είναι αυτό το Σύστημα Εξουσίας.

Από την άλλη, γέλιο προκαλούν όλοι όσοι σπεύδουν να εκφράσουν απογοήτευση, λύπη, τρόμο ή θυμό για ‘’τον φασίστα που έγινε πλανητάρχης’’.

Αλήθεια, όλοι  αυτοί θυμούνται τους προηγούμενους ‘’πλανητάρχες’’ που ανέδειξαν οι Η.Π.Α.;
Θυμούνται τον Bush και τον Bush Junior; Τον Clinton; Ακόμη και τον ίδιο τον Obama, τον γελαστό πρώτο ‘’μαύρο’’ πρόεδρο των Η.Π.Α., τον θεωρούν λιγότερο φασίστα από τον Trump;

Ας δούμε όμως και τον δεύτερο διεκδικητή της προεδρίας, την Clinton.

Η Clinton έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο, με στημένα στοιχεία, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη (πόλεμος στο Ιράκ). ΟTrump ακόμη δεν έχει ξεκινήσει κάποιον πόλεμο.

Η Clinton, ως Πρώτη Κυρία, επικρότησε τους βομβαρδισμούς των αμάχων της Σερβίας, κυνηγώντας τον ‘’εγκληματία πολέμου’’ Μιλόγεβιτς, ο οποίος πρόσφατα αθωώθηκε από αυτή την κατηγορία. Ο Trump προς το παρών δεν έχει βομβαρδίσει κανέναν.

Από τους δύο υποψηφίους λοιπόν, η Clinton είχε ήδη αποδείξει στο παρελθόν πως είναι πιο military πολιτικός, πως είναι έτοιμη για πολεμικές συρράξεις. Ο Trump δεν έχει στο ενεργητικό του (προς το παρών) μια τέτοια βεβαιότητα.

Ως προς το χαρακτηρισμό ‘’φασίστας’’ λοιπόν, θεωρώ πως ενδεχομένως ο Trump να έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, αλλά σίγουρα η Clinton είχε αποδείξει νωρίτερα πως τα έχει.
Πανικόβλητοι φωνάζουν οι ‘’προοδευτικοί’’ Αμερικάνοι αλλά και οι υπόλοιπη ‘’προοδευτική’’ ανθρωπότητα για την νίκη Trump, υποστηρίζοντας πως η Ελευθερία & η Δημοκρατία δέχθηκαν χτύπημα.

Αλήθεια, για ποια Δημοκρατία μιλάνε όλοι αυτοί; Για ποια Δημοκρατία αγωνιούν;
Την Δημοκρατία της Clinton, η οποία ήλεγχε τους δικαστές, τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς; Την Δημοκρατία της Clinton η οποία ελέγχονταν από τους Τραπεζίτες, τις Πολυεθνικές και τα Καρτέλ; Για αυτή την Δημοκρατία κλαίνε και οδύρονται οι ‘’αγανακτισμένοι’’ Αμερικάνοι; Την Δημοκρατία των Εμπόρων Όπλων και Ναρκωτικών;

Οι Η.Π.Α. ήταν μια φασιστική και μιλιταριστική χώρα, πολύ πριν τον Trump. Η πολιτική της τόσο μέσα στις Η.Π.Α. όσο κυρίως έξω από τα σύνορά της, ήταν βασισμένη σε φασιστικές, μιλιταριστικές και ιμπεριαλιστικές αντιλήψεις.

Η Αμερική δεν πρόκειται να αλλάξει με τον Trump. Θα είναι η ίδια Αμερική του Obama, η ίδια του Bush, η ίδια του επιβήτορα Clinton, η ίδια του πατέρα Bush κ.τ.λ.

Οι ΗΠΑ είναι και θα παραμείνουν το ίδιο ιμπεριαλιστικές, μιλιταριστικές και επιθετικές απέναντι στα υπόλοιπα κράτη.

Άρα μόνο υποκριτικό μπορεί να είναι το μοιρολόι που ακούμε εδώ και μέρες από όλους τους ‘’προοδευτικούς’’ που μοιράζουν τρόμο και φόβο για τον ‘’κακό Trump’’. Μοιάζουν να είναι τυφλοί, που μόλις πριν λίγες ημέρες βρήκαν το φως τους, για να αναγνωρίσουν τον ‘’δαίμονα’’, ενώ τόσα χρόνια κυριαρχούσε η…Ειρήνη…

Μόνο ένα θετικό, για όλους εμάς κρύβει η εκλογή Trump. Και θα προσπαθήσω να το κάνω όσο γίνεται πιο κατανοητό, χρησιμοποιώντας απλά λόγια:

Τον λύκο που έρχεται ως λύκος, τον αντιμετωπίζεις ως λύκο.
Τον λύκο, που έρχεται ντυμένος πρόβατο, πολλές φορές του ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου και τον βάζεις μέσα.

Ο Trump λοιπόν, ότι κάνει, θα τα κάνει ως λύκος.
Η Clinton, θα έκανε τα ίδια, αλλά ''ντυμένη πρόβατο''. Όπως το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι των Η.Π.Α. Όπως το κάνει εδώ και χρόνια το Σύστημα Εξουσίας σε όλα τα κράτη της Γης.

Εν τέλει, θα κάνει τα ίδια που θα έκανε και η Clinton.

Η διαφορά δεν έχει να κάνει με τις πράξεις τους. Αλλά με το πώς εμείς, ο λαός, θα κατανοήσουμε τις πράξεις τους.

Στην περίπτωση Trump, θα τα κατανοήσουμε ως έχουν (λύκος)
Στην περίπτωση Clinton, θα τα κατανοούσαμε διαφορετικά (λύκος ντυμένος ως πρόβατο).

Και αυτό είναι το μόνο θετικό της νίκης Trump. Για αυτό και μόνο, οφείλουμε να πανηγυρίσουμε.

Επιτέλους, μετά από χρόνια, οι περισσότεροι εξ ημών, θα δούνε τα πράγματα ως έχουν.

ΥΣ1 το πραγματικό γέλιο θα είναι την ημέρα που ο Trump θα διαφωνήσει με τον τρελό από την Κορέα, έχοντας ο καθένας δίπλα του την "βαλίτσα" με τους κωδικούς των πυρηνικών πυραύλων


ΥΣ2 αν υπάρχουν εξωγήινοι και θέλουν να κατακτήσουν την Γη, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος.

1 σχόλιο:

  1. ΥΣ1 το πραγματικό γέλιο θα είναι την ημέρα που ο Trump θα διαφωνήσει με τον τρελό από την Κορέα, έχοντας ο καθένας δίπλα του την "βαλίτσα" με τους κωδικούς των πυρηνικών πυραύλων


    this didnt age well

    ΑπάντησηΔιαγραφή