Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η επανάληψη μήτηρ πάσας μαθήσεως

Η περίπτωση της Λιάνας Κανέλλη, είναι μια περίεργη περίπτωση.

Η Λιάνα η Κανέλλη, είχε πέσει θύμα βίας του Κασιδιάρη. Την χαστούκισε με συνεχόμενα χαστούκια, ακόμη και όταν αυτή έκανε πίσω πέφτοντας.

Δεν μπορείς παρά να καταδικάσεις μια τέτοια περίπτωση, ασχέτως αν είσαι ή όχι υπέρ της Κανέλλη, ή ότι αυτή εκπροσωπεί.

Από τότε, έχει επανέλθει πολλές φορές η αναφορά σε εκείνο το περιστατικό, αλλά με μια διαφορετική μορφή, μια μορφή ‘’ψυχολογικής πίεσης της Κανέλλη από τα κατάλοιπα εκείνου του περιστατικό’’.

Παλαιότερα, την έκαναν φάρσα σε μια εκπομπή, αυτή έβαλε τα κλάματα.  Ακολούθησε χαμός. Επικριτές, , πρόστιμα, δημόσιες συγγνώμες, γενική κατακραυγή.

Πριν λίγες ημέρες, ένας υπουργός, της επανέφερε στη μνήμη της εκείνο το περιστατικό, με τρόπο άκομψο, εκείνη πάλι έβαλε τα κλάματα, πήγε στον πρόεδρο και έκανε παράπονα, βγήκαν τα κανάλια, ξανά μανά χαμός, δημόσιες συγγνώμες και γενικές κατακραυγές.

Κάτι όμως δεν ταιριάζει…

Η κ. Κανέλλη έπεσε θύμα βίας, όπως πχ έπεσε θύμα βίας και εκείνος ο κακομοίρης ο Χατζηδάκης, τότε που του άνοιξαν το κεφάλι μέρα-μεσημέριστη μέση του δρόμου.
‘Η πχ όπως ο παπάρας ο Γεωργιάδης, όταν αναγκάστηκε να φυγαδευτεί στη Σάμο για να γλιτώσει το λιντσάρισμαhttps://www.youtube.com/watch?v=bPehTVRdgMg.

Ή ξανά η ίδια παλαιότερα, όταν την είχαν σταματήσει προς το δρόμο της στη Βουλή, αγανακτισμένοι πολίτες, που είχαν κυκλώσει την Βουλή για να απαγορεύσουν τους βουλευτές να πάνε στη Βουλή.

Τότε, για όποιον θυμάται, οι αγανακτισμένοι πολίτες, είχαν συγκεντρωθεί όλοι περιμετρικά της Βουλής, για να εμποδίσουν-απαγορεύσουν-αποτρέψουν τους πολιτικούς να μπούνε στη Βουλή, ως ελάχιστος τρόπος για να τους δείξουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο, πως δεν τους αντέχουν άλλο.

Για όποιον θυμάται εκείνη την περίοδο, ο κρατικός Μηχανισμός είχε λειτουργήσει άμεσα και μεθοδικά, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις των πολιτών ή καλύτερα, επιτρέποντας (μέσω ορισμού ‘’ουδέτερων ζωνών’’) την πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή.

Ήταν ευκαιρία τότε, για ένα κόμμα που επιδιώκει εμμέσως ή αμέσως την καταστολή του Συστήματος Εξουσίας, να εκμεταλλευτεί την περίσταση και να προσπαθεί εμμέσως να συμμετέχει ή έστω να μην εμποδίζει την απαγόρευση προσέλευσης των βουλευτών.
Να χρησιμοποιήσει τα μπλόκα, για να πλήξει στο Σύστημα.

Θα μπορούσε για παράδειγμα, το κόμμα εκείνο, να ζητήσει από τους βουλευτές του, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την δυσκολία-παρεμπόδιση της πρόσβασης στη Βουλή, να αιτούνται συνεχώς και αδιαλείπτως αναβολές επί αναβολών των τότε συνεδριάσεων, λόγω της ‘’άθελης απουσίας τους’’.

Να έπεφταν ‘’τυχαίως’’ και ‘’ξαφνικά’’ σε μπλόκα που τους εμπόδιζαν να πάνε στη Βουλή. Και να ζητούσαν συνεχώς, αναβολή της ημερήσιας συνεδρίας.

Κάπως έτσι, θα λειτουργούσε ένα κόμμα που πραγματικά θέλει να σταματήσει το υπάρχων Σύστημα Εξουσίας, στεκούμενο πραγματικά δίπλα στο λαό.

Τότε λοιπόν, η κ. Κανέλλη έπεσε πάνω σε ένα από εκείνα τα μπλόκα που έκαναν οι πολίτες στους δρόμους που οδηγούσαν προς τη Βουλή.

Για όσους δεν θυμούνται, το video εδώ.

Η κ. Κανέλλη, δεν αποδέχθηκε σιωπηρά την απαγόρευσής της από τους διαδηλωτές να περάσει, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι απλοί πολίτες, ή όπως ζητάει το ίδιο το ΚΚΕ σε δικές τις διαδηλώσεις να κάνουν οι απλοί πολίτες, στο όνομα των κοινών στόχων και των κοινών αγώνων.

Όχι.
Η κ. Κανέλλη επέμενε να περάσει, ζητούσε να περάσει, διεκδικούσε να περάσει, για να πάει σε μια Βουλή που θα λειτουργούσε κανονικά και έννομα, για να ψηφίσει ότι όλοι γνωρίζουμε πως ψήφισε.

Εκείνη την στιγμή, η κ. Κανέλλη έγινε θύμα άσκησης βίας.
Βίας σωματικής, βίας ψυχολογικής, βίας λεκτικής, βίας γαλακτοκομικής.

Η κ. Κανέλλη, φάνηκε να το ξεπέρασε εκείνο το περιστατικό.
Συνεχίζει και κυκλοφορεί μέσα στους πολίτες, συνεχίζει και πλησιάζει ξανά πορείες και διαδηλώσεις, συνεχίζει και προσεγγίζει αγανακτισμένους πολίτες.

Όλα τα παραπάνω τα ξεπέρασε.

Μόνο τον Κασιδιάρη δεν ξεπέρασε, φαίνεται.

Σε κάθε αναφορά, μεταφορά ή έστω ενδόμυχη  προσπάθεια αναπαράστασης του χαστουκιού από τον Κασιδιάρη, η κ. Κανέλλη φαίνεται πως ‘’σπάει’’. Ξεχνάει το πόσο δυναμική και αυτόνομη είναι, και την πιάνουν τα ζουμιά.

Το είχε κάνει με ποτάμια δάκρια τότε με την φάρσα μιας χαζοεκπομπής στο ΣΚΑΙ.

Το έκανε και πρόσφατα με τον πρώην υπουργό, μέσα στη Βουλή.

Τελικά, πρέπει να ήταν μεγάλο το σοκ της κ. Κανέλλης.

Διότι, σκεφτείτε πως θα μας φαινόταν όλους εμάς, αν η κ. Κανέλλη άρχιζε τα κλάματα αν έπεφτε ξανά σε μια πορεία και έπρεπε να μην προσπαθήσει να την σπάσει.

Ή αν ο Χατζηδάκης, βρισκόταν χωρίς να το καταλάβει σε εκείνο το σημείο που του άνοιξαν το κεφάλι και άρχιζε να ουρλιάζει από φόβο.

Δεν θα απαιτούσε μια συνεχόμενη επανάληψη των τότε περιστατικών, από τα ΜΜΕ, αν σε κάθε αναφορά πχ του κλεισίματος των δρόμων, η κ. Κανέλλη έβαζε τα κλάματα;
Δεν θα απαιτούσε μια επανάληψη του τι είχε ψηφίσει τότε ο Χατζηδάκης, που του άνοιξαν το κεφάλι;

Σαφώς και θα το απαιτούσε. Και θα βλέπαμε και θα ξαναβλέπαμε στα ΜΜΕ, όπως βλέπουμε και ξαναβλέπουμε το χαστούκι του Κασιδιάρη, τι είχε ψηφίσει τότε ο Χατζηδάκης και του άνοιξαν το κεφάλι, ή τι είχε ψηφίσει η τότε Βουλή, όταν η κ. Κανέλλη επέλεγε να παραβρεθεί για την ‘’νομιμότητα’’ της τότε συνεδρίας;;

Και ίσως βλέπαμε ξανά το video που της φωνάζουν αγανακτισμένα οι πολίτες:
‘’Κανέλλη, φέρε το κόμμα στα μπλόκα’’.


Την Καληνύχτα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου