Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Προς τους ''μπερδεμένους'' ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Είδα σήμερα το video με τον Παππά να μαθαίνει σε παιδιά ναζιστικούς χαιρετισμούς.


Τα παιδιά ήταν ντυμένα με τη ναζιστική σβάστιγκα, και κρατούσαν ναζιστικές σημαίες (τα περί αρχαιοελληνικού χαιρετισμού μπάι-μπάι).

Με σόκαρε. Πόσο διαφορετική είναι η θέαση μιας τέτοιας εικόνας, από την εικόνα μια παιδεραστίας;

Μπήκα στο site της Χρυσής Αυγής να δω κάποια απάντηση. Δεν βρήκα τίποτα. Ουδεμία επίσημη απάντηση.

Θα περίμενα να δω τα εξής:
α) να βγείτε και να πείτε πως το video δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά είναι κάτι άλλο που μας το κρύβουν οι εξωγήινοι που είναι ανθέλληνες. Θα αποδεικνύατε την υποκρισία σας.
β) να βγείτε και να μας πείτε πως η δημοσίευση του video, τίθεται νομικά ενάντια στην απαγόρευση δημοσιεύσεων video όπως στην περίπτωση του Μπαλτάκου - θα αποδεικνύατε την βλακείας σας, αλλά κυρίως το πόσο ταυτίζεστε με όλους αυτούς που χρησιμοποιούν την κομμένη-ραμμένη νομοθεσία για να γλιτώσουν την ξεφτίλα τους
γ) να βγείτε να πείτε πως ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός - ουπς, είναι video, έχει ήχο και εικόνα....
δ) να βγείτε και να αποκηρύξετε τον Παππά και όλους τους ναζιστές που παρεισφρήσανε μέσα στις τάξεις σας, μολύνοντας το κίνημά σας με τις ναζιστικές , ξένες προς τις εθνικιστικές ιδέες τους – αυτό βεβαίως θα αποδείκνυε την αδυναμία σας να επιλέξετε νέα στελέχη.

Το video του Παππά, δείχνει ξεκάθαρα ποιοι ήσασταν, ποιοι είσαστε και ποιοι θα είστε.

Είστε μια μόλυνση της κοινωνίας μας, η οποία δυστυχώς θα υπάρχει πάντα, ως υποβόσκον ιός , αναζητώντας πάντα ένα ζωτικό όργανο της κοινωνίας για να πολλαπλασιαστείτε και να αναπτυχθείτε.

Στην πρόσφατη περίοδο των τελευταίων εκλογών με το ‘’φαινόμενο χρυσή αυγή’’, πολλοί έσπευσαν και εξέφρασαν την απορία τους για το ‘’ποιος οφείλεται για την άνοδο της χρυσής αυγής’’.
Άλλοι είπαν η Κρίση και τα Μνημόνια.
Άλλοι είπαν η ασυδοσία της αριστεράς.
Άλλοι είπαν η έλλειψη ηγετών ή εναλλακτικών από τα άλλα κόμματα.
Κάποιοι είπαν η οργή των πολιτών.

Για την άνοδό σας, κατά εμέ, φταίνε οι Εθνικιστές. Αυτοί οι οποίοι πουλήθηκαν και εκείνοι οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Η ύπαρξη ενός ισχυρού πυρήνα Εθνικιστών, στην κοινωνίας μας είναι δεδομένη.
Οι Εθνικιστές είμαστε πολλοί. Μπορεί όχι οι περισσότεροι (πως θα μπορούσε άλλωστε με τέτοια Παιδεία), αλλά σίγουρα πολλοί.
Όταν όλα τα εθνικιστικά κινήματα, πριν χρόνια, ενώθηκαν σε έναν ενιαίο φορέα, η κοινωνία κατανόησε το πόσο μεγάλη είναι αυτή η μερίδα του κόσμου, που νιώθει και αγωνιά για τις εθνικιστικές ιδέες.

Όταν όλες οι ανεξάρτητες και διασπασμένες κινηματικές εθνικιστικές κινήσεις , ένωσαν τις δυνάμεις τους, οι αντίπαλοι των εθνικιστικών πολιτικών, έδειξαν την ανησυχία τους,

Σε εκείνη την ύστατη στιγμή, οι Εθνικιστές αποδείχθηκαν μικρότεροι των περιστάσεων.
Έπεσαν στην παγίδα των βεβιασμένων και βιαστικών κινήσεων, με αποτέλεσμα είτε να πέσουν θύματα εξαγοράς στελεχών τους, από τους αντιπάλους τους (γνωστά τα ονόματα), είτε απαξίωσης όσων δυνάμεων κρύβονταν στο περιθώριο των πρωτοκλασάτων ονομάτων, φοβούμενοι να αναλάβουν τη δράση που τους αναλογούσε.

Θυμάμαι, μικρός όταν προσπάθησα να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου, πως τα κομματόσκυλα έσπευσαν να με λοιδορήσουν και να με επιτεθούν με οργή και μίσος.
Μυρίστηκαν τα σκυλιά πως για το extra ξεροκόμματο, απαιτείται να κουνήσεις την ουρά σου στο αφεντικό τους, και έσπευσαν να υπερασπιστούν την αλυσίδα τους.
(Ο γνωστός ‘’Ρένος’’, έσπευσε να ζητήσει ''τη κεφαλή μου'', επειδή οι ιδέες μου δεν εξυπηρετούσαν το κίνημα, ένα κίνημα που ο ίδιος γύρισε τη πλάτη του, πηγαίνοντας με το κόμμα της Dora Μπακογιάννη, που προφανώς του έταξε περισσότερα).

Θυμάμαι, όταν προσπάθησα να μιλήσω για τις ανησυχίες μου με τα πιο ‘’εγκεφαλικά’’ στελέχη, ακόμη και με τον ‘’πολλά υποσχόμενο’’ πρόεδρο της νεολαίας, άκουγα πάντα την ίδια απάντηση ‘’ξέρει ο πρόεδρος, μην τον αμφισβητείς’’.

Όταν τα πρωτοκλασάτα στελέχη άρχισαν να εξαγοράζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε η διαίσθηση της λειψανδρείας άξιων στελεχών, προσπάθησα ακόμη μια φορά να χτυπήσω το καμπανάκι. Πήγα βρήκα τον πρόεδρο, τον νέο και τον επίτιμο.

‘’Τώρα, είναι η στιγμή να κάνουμε το βήμα μπροστά-τώρα που ο κόσμος μας είναι κοντά μας. Να δείξουμε πως εμείς οι από πίσω, δεν είμαστε σαν τα λαμόγια που ήταν πριν από εμάς. Να βγούμε και να τους κράξουμε. Να δείξουμε πως μέσα στο κίνημα, υπάρχουν υγιείς φωνές, έτοιμες να αναλάβουν τα ινία’’.

Ο πολλά υποσχόμενος, έκανε πίσω. Κιότεψε. Είδε να χάνει το μισθό του  - που λάμβανε ως Πρόεδρος αλλά και ως έμμισθος της Βουλής- και έψαχνε να βρει με ποιανού το μέρος πρέπει να πάει. Τους σκεφτόταν όλους – όλους, εκτός του εαυτού του.
Ο άλλος ο παλαιός, είχε δείξει από παλαιά τι ακριβώς στόχευε. Η κρίση στο κίνημα ήταν απλά η επιβεβαίωση της αντίδρασής του. Ένα ‘’πέραν του δέοντος και της ουσίας’’ εγκεφαλικός ηγέτης, ο οποίος μπορούσε να ‘’γράψει ποιήματα’’ ή να ‘’απαγγείλει ύμνους’’ για τον Αγώνα, αλλά όταν έπρεπε να αρπάξει το σπαθί για να αγωνιστεί και ο ίδιος, ξεχνούσε τα ουτοπικά και ονειρικά ιδεώδη και ξαναγυρνούσε στην πραγματικότητα.

Προσωπικά, τα είχα ζήσει εκ των έσω (όσο μπορούσα βεβαίως).
Έτσι, η δειλία κάποιων και η εξαγορά κάποιων άλλων, με έκανε να σιχαθώ τόσο την κατάσταση που αποφάσισα να μην ασχοληθώ περισσότερο.

Οι περισσότεροι όμως δεν τα γνώριζαν εκ των έσω. Δεν είχαν τα βιώματα και τις εμπειρίες για να κατανοήσουν πόσο εισήλθε η διαφθορά μέσα στο Κίνημα.
Έτσι, ήταν πολύ εύκολα να πέσουν στη παγίδα των καμουφλαρισμένων ‘’επιγόνων’’.

Πολλοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, είναι γνήσιοι Εθνικιστές. Και χρειάστηκαν κάπου να ακουμπήσουν.
Η Χρυσή Αυγή, έδωσε τον ώμο της για να κλάψουν οι ευαίσθητοι, για την πτώση του κινήματός τους. Και μέσα στην ευαισθησία τους, μπόρεσαν να τους αγκαλιάσουν. Να τους προσεγγίσουν. Και σε πολλούς από αυτούς, να τους ποδηγετήσουν.

Σήμερα, αυτό το video ξεσκεπάζει την πλάνη τους.

Πόσο ‘’λαϊκός εθνικισμός’’ μπορεί να εκμαιεύεται  από τον ναζισμό;
Πόσο εθνικιστές θεωρούνται αυτοί που χαιρετούν υπερήφανα λέγοντας ‘’hail hitler’’;

Αναμένω την απάντηση της Χρυσής Αυγής.

Για να γελάσω.
Να δω τι μπορούν να πούνε για το έκτρωμα που είδαμε στους δέκτες μας.

Αλλά περισσότερο από όλα, περιμένω την αντίδραση των νεότερων στελεχών, κάτι κοπέλες και νεαρούς που έβλεπα να μιλάνε με θέρμη για ‘’τις άδικες κατηγορίες’’ και το ‘’στήσιμο των καναλιών’’.

Περιμένω να δω αν θα καταδικάσουν τους προηγούμενους, αρνούμενοι να τους συμπαρασύρει ο χείμαρρος των ναζιστικών τους εκφάνσεων.  Και να απομονωθούν μονάχοι τους, επιβάλλοντας στον εαυτούς τους την τιμωρία που τους αναλογεί για την εσφαλμένη τους κρίση να μην δούνε αυτό που όλοι οι υπόλοιποι έβλεπαν από την πρώτη στιγμή.
Διότι, πως μπορείς να θέλεις να ασκείς τα δικαιώματα του Πολίτη, να συμμετέχεις ενεργά στα Κοινά της γειτονιάς σου, του δήμου σου, της πόλης σου και της χώρας σου, όταν δεν μπορείς να δεις μέσα στο σπίτι σου, τι φίδια μεγαλώνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου