Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η Μοντέρνα Οικογένεια (MEGA) εκγυμνάζει...σουηδικώς

Στην Σουηδία, υπήρχε έως πριν λίγο καιρό, νόμιμο πολιτικό κόμμα παιδεραστών*.
Αυτό, σε επέκτασή του, σημαίνει μεν πως , για όσους αισθάνονται αρνητικά για την παιδεραστία, η πολιτική στη Σουηδία αντιλαμβάνεται ακραία στη φύση της Δημοκρατίας, σημαίνει όμως και πως, η κοινωνία της Σουηδίας, είναι ανεκτική σε αυτό που εμείς θεωρούμε ακραίο.

Στην Ελλάδα, πρόσφατα ξεκίνησε μια σειρά στην τηλεόραση του MEGA. Στη σειρά αυτή, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, ένα ζευγάρι αντρών, το οποίο έχει υιοθετημένο ένα παιδί.
Στην Ελλάδα, ο Νόμος απαγορεύει, προς το παρών, σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδί. Γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων, για το αν πρέπει ή όχι να αλλάξει ο Νόμος, αλλά προς το παρών, σήμερα που μιλάμε εν έτος 2014, ο Νόμος το απαγορεύει.

Αυτό, σε μεγάλη επέκταση, μπορεί και να σημαίνει πως η Ελληνική Κοινωνία, δεν αισθάνεται ανεκτική για το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιού, από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τουλάχιστον την πλειοψηφία της.

Η Τηλεόραση λοιπόν, μέσω της σειράς , δείχνει σαν κάτι φυσιολογικό, μια ενέργεια που Κοινωνικά (ως προς την πλειοψηφία) αλλά και Νομοτελειακά, μια παράνομη πράξη.

Προσοχή, δεν κρίνουμε την πράξη ως παρά-φύση, ούτε ως παράλογη.
Την κρίνουμε ως παράνομη.
Δηλαδή, όπως για παράδειγμα στην Ολλανδία επιτρέπεται η χρήση κάνναβης σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ στην Ελλάδα θεωρείται παράνομο ναρκωτικό, μια σειρά δείχνει τη χρήση κάνναβης ως κάτι το μη παράνομο.

Κάτω από αυτό πρίσμα, υπάρχουν πολλές ερμηνείες.
Στη σειρά, το ζευγάρι έχει υιοθετήσει το παιδί στην Αγγλία, όπου εκεί ‘’υπάρχουν άλλες απόψεις για το θέμα’’, και ως νόμιμοι κηδεμόνες του παιδιού, μετακομίζουν στην Ελλάδα.

Κάποιοι θα πούνε πως δεν υπάρχει παρανομία, επειδή στη χώρα που έγινε η υιοθεσία, επιτρέπεται (;) η υιοθεσία παιδιού από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Άρα, η σειρά δεν δείχνει κάτι το παράνομο, μιας και η πράξη έγινε νόμιμα-ασχέτως αν δεν έγινε στην χώρα που διαδραματίζεται η σειρά.

Κάποιοι θα πούνε πως για να αλλάξει η κοινωνική συνείδηση της χώρας, πρέπει να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.

Κάποιοι πάλι θα πούνε, πως στη τέχνη, πολλές φορές πρέπει να περνάνε προοδευτικές , για την κάθε εποχή και κοινωνία, ιδέες, ώστε να βελτιώνεται ή να εξελίσσεται η κοινωνική αντίληψη (πολιτισμός!)

Και κάποιοι τελικά θα πούνε «ρε σεις, δεν μας παρατάτε!!! Ένα υιοθετημένο από ομοφυλόφιλο ζευγάρι παιδί, είναι χίλιες φορές καλύτερα από το καλύτερο ίδρυμα ορφανών’’. Και πιθανών να έχουν δίκαιο-έχουμε απαράδεκτο κράτος.


Στη Σουηδία, λίγα χρόνια πριν, ήταν νόμιμο το κόμμα της παιδεραστίας.
Μια σειρά του MEGA, δείχνει έναν τύπο, που έχει έναν κολλητό στη Σουηδία. Ο κολλητός, πολιτικοποιείται έντονα στο κόμμα παιδεραστών. Σχεδόν σε κάθε του εμφάνιση, αναφέρεται στις αρχές του κόμματος και της ιδεολογίας του και βεβαίως κρίνει την ελληνική κοινωνία ως πουριτανική σε αυτό το θέμα.

Πως θα σας φαινότανε ένα τέτοιο σενάριο;

Προσοχή τι θα απαντήσετε.
Ενδεχόμενες απαντήσεις σας, μπορεί να έχουν τις κάτωθι ανταπαντήσεις:

Κάποιοι θα πούνε πως δεν υπάρχει παρανομία, επειδή στη χώρα που ο πρωταγωνιστής ασκεί την παιδεραστία του, αυτή επιτρέπεται νομίμως. Άρα, η σειρά δεν δείχνει κάτι το παράνομο, μιας και η πράξη χαρακτηρίζεται από νομιμότητα-ασχέτως αν δεν έγινε στην χώρα που διαδραματίζεται η σειρά.

Κάποιοι θα πούνε πως για να αλλάξει η κοινωνική συνείδηση της χώρας, πρέπει να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.

Κάποιοι πάλι θα πούνε, πως στη τέχνη, πολλές φορές πρέπει να περνάνε προοδευτικές , για την κάθε εποχή και κοινωνία ιδέες, ώστε να βελτιώνεται ή να εξελίσσεται η κοινωνική αντίληψη (πολιτισμός!)

Προσέξτε τι θα απαντήσετε. Μπορεί η απάντησή σας, να αποδεικνύει και την πιθανή σας απάντηση σε παρόμοιο δίλημμα ως προς το θέμα της υιοθεσίας.

*για όσους θέλουν να αλλάξουν τη λέξη παιδεραστία από τη λέξη παιδοφιλία, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, όπως έχω και εγώ το δικαίωμα , για την περίπτωση της Σουηδίας, να ταυτίζω αυτές τις δύο λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου