Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Υπόθεση Μπαλτάκου και Σύστημα Εξουσίας

Στην γνωστή Υπόθεση Μπαλτάκου, που απασχολεί την πολιτική σκηνή τις τελευταίες ημέρες και θα την απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη, παρατηρούμε τις εξής αντιδράσεις:


1. Η ΝΔ σπεύδει να χαρακτηρίσει τον Μπαλτάκο ως άτομο εκτός γραμμής κόμματος, διαγράφοντας εν ρυπή οφθαλμού το γεγονός πως υπήρξε έως πριν την δημοσίευση του video, ο Γ.Γ. της κυβέρνησης. Πολλοί εκ των στελεχών της ΝΔ, έσπευσαν την επόμενη ημέρα να υποτιμούν το ρόλο του Μπαλτάκου ως βασικού Συμβούλου του πρωθυπουργού, ως δεξί του χέρι, ως άνθρωπο που δρούσε υπό τις οδηγίες του Σαμαρά. Ακόμη και ο κακομοίρης ο Άδωνης, που προσπαθεί να κρατήσει μια διαφορετική στάση, δεν παύει να υποστηρίζει πως ο Μπαλτάκος ενέργησε εκουσίως.

2. Ο ίδιος ο Μπαλτάκος, σπεύδει να δηλώσει σε ραδιοφωνικήτου συνέντευξη, πως ενέργησε εν αγνοία του Πρωθυπουργού, και ότι έκανε και είπε, το έκανε και το είπε επειδή ''ήθελε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρυσαυγιτών για να εκμαιεύσει πληροφορίες από αυτούς''.


3. Το ΠΑΣΟΚ, ως συγκυβέρνηση, σπεύδει να βγάλει την ουρά τουαπ' έξω από όλη τη φασαρία, δηλώνοντας πως το θέμα ''Μπαλτάκου'' είναι θέμα της ΝΔ και όχι της κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν και οι ίδιοι.


4. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σπεύδουν να κατηγορήσουν ανοιχτά την κυβέρνηση, τα δύο κόμματα εξουσίας και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σαμαρά για τα όσα ο Μπαλτάκος έχει δηλώσει, όσο αφορά τις επεμβάσεις πολιτικών στη δικαιοσύνη. Συγχρόνως, συνδυάζουν την συνομιλία του Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες ως απόδειξη της σχέσης της κυβέρνησης με το κόμμα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑνΕλ )


5. Η Χρυσή αυγή, από την πλευρά της, σπεύδει να διατυμπανίσει την αθωότητά της μέσω των δηλώσεων Μπαλτάκου, θεωρώντας πως πλέον είναι ξεκάθαρη η διαβεβαίωση για πολιτική και όχι ποινική της δίωξη από την Δικαιοσύνη.



Και κανένας, μα κανένας δεν κάθεται να σκεφτεί το εξής:


1. Γιατί το video βγήκε τώρα στον αέρα; Γιατί όχι τότε που τραβήχτηκε; Γιατί η χρυσή αυγή, εφόσον είχε στα χέρια της όλο αυτό το διάστημα τη συγκεκριμένη ομολογία, δεν έβγαζε το video νωρίτερα στον αέρα, και επέλεξε αυτή τη στιγμή, μια εβδομάδα αφότου ψηφίστηκε το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;

2. Πως βγήκε το Video στο Διαδίκτυο από Ρώσικο Δικτυακό Κανάλι; Πως έφτασε στους Ρώσους; Ο Κασιδιάρης το έδωσε; Ή το είχαν εξ' αρχής οι Ρώσοι, χωρίς να το γνωρίζει ο Κασιδιάρης;

3. Αν όπως υποστηρίζουν οι χρυσαυγίτες, υπάρχουν και άλλα video, γιατί δεν δημοσιεύονται; Τι περιμένουν;



Ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν ποτέ.

Διότι, όλοι τους παίζουν στο ίδιο έργο, ο καθένας με το ρόλο τους.


Μιλάμε ή όχι για μια οπτικοακουστική μαρτυρία που αποδεικνύει την επέμβαση της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη, μια ''δικαιοσύνη'' η οποία εδώ και χρόνια καλύπτει και ''αθωώνει'' όσους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, κλείνει υποθέσεις όπως η Λίστα Λαγκάρντ, απομονώνει περιπτώσεις τύπου Τζοχατζόπουλου, αδιαφορεί για περιπτώσεις τύπου Παπακωνσταντίνου ή Βουλγαράκη, κάνει τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις τύπου ''πλουτισμού της οικογένειας Papandreou, από τζογάρισμα για την χρεωκοπία της Ελλάδος'' και άλλα πολλά;


Που είναι η αντιπολίτευση να ξεσηκώσει το κόσμο στους δρόμους;
Τι παραπάνω θα χρειαζόταν μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ αντιπολίτευση για να ξεσηκώσει τον λαό έξω από τη Βουλή, όπως έκανε για δεκάδες άλλες περιπτώσεις μείζονος ή ελάσσονος σημασίας;


Υπάρχει ή όχι κίνδυνος η κυβέρνηση, να υποκύψει σε εκβιασμούς της χρυσής αυγής από επιπλέον video ή συνομιλίες που πιθανώς να υπάρχουν; (η χρυσή αυγή υποστηρίζει πως υπάρχουν)


Η αντιπολίτευση κωφεύει.

Η άχαρη παρουσίαση της στα τηλεοπτικά κανάλια, τάχα δήθεν πως κατακρίνουν την κυβέρνηση, είναι ένας ακόμη άκαρπος τρόπος να επιβεβαιώνουν όλα όσα σκέφτεται ο κάθε μέσος Έλληνας-πως είναι και αυτοί, μια από τα ίδια, πιόνια του ίδιου Σάπιου Συστήματος.


Η χρυσή αυγή, θεωρεί πως το video από μόνο του, διατυμπανίζει την αθωότητά της. Ας βγει πρώτα να μας εξηγήσει πως βρέθηκε το video σε ρώσικα χέρια και γιατί επέλεξαν τη συγκεκριμένη στιγμή της δημοσίευσής της, και όχι πριν ψηφιστεί το Νέο Μνημόνιο, ας βγει να μας πει γιατί δεν βγάζουν ''τα υπόλοιπα video και συνομιλίες'' που λένε πως έχουν, γιατί περιμένουν ''την κατάλληλη στιγμή'' και τέλος με τι κριτήρια κρίνουν μια στιγμή ως ''κατάλληλη'' την ώρα που χιλιάδες Έλληνες εξαθλιώνονται καθημερινά, και μετά ας θριαμβολογήσει.



Η άποψή μου, παραμένει ως έχει, εδώ και χρόνια.


Αυτό το Σύστημα Εξουσίας, έχει δημιουργήσει τόσο ισχυρούς Μηχανισμούς Ασφαλείας της διατήρησής του, που είναι ακατόρθωτο να πέσει με νόμιμες διαδικασίες, όταν αυτές οι ''νόμιμες'' διαδικασίες, βασίζονται σε Νόμους που κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους οι ίδιοι οι εκπρόσωποι και υπερασπιστές του Συστήματος.


Αυτό το Σύστημα Εξουσίας, πέφτει μόνο με Αίμα, Βία και Ανοιχτή Σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου