Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ανάλυση Εκλογικού Αποτελέσματος 17 Ιουνίου 2012

Οι Εκλογές πέρασαν, ο ελληνικός λαός, ακόμη μια φορά, προκάλεσε τη χλεύη και τα ειρωνικά σχόλια ολόκληρου του υπόλοιπου πλανήτη, οι υπάλληλοι της Siemens, των Τραπεζικών Ομίλων και της Goldman Sacks έλαβαν ξανά την εξουσία, και είναι η ώρα για μια πιο αναλυτική ματιά στα αποτελέσματα, πλέον χωρίς τις εντάσεις των τελευταίων ημερών.
Τελικά Αποτελέσματα Εκλογών 17ης Ιουνίου -Σύγκριση με αποτελέσματα 6ης Μαΐου

Ο Σαμαράς και η ΝΔ μπορούν να πανηγυρίζουν και να χαίρονται για την τύχη τους να δρούνε σε μια χώρα που αποτελείται από παντελώς ηλίθιους κατοίκους. Η τρομοκρατία που επέλεξαν ως πρωταρχικό προεκλογικό σύνθημα, τους δικαίωσε.

Η υποκρισία τους, πως δήθεν τάχα ‘’κατανόησαν το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο’’, ξεσκεπάστηκε ελάχιστα λεπτά μετά τα τελικά αποτελέσματα.

Χαίρονται στη ΝΔ που μπόρεσαν και έφεραν εις πέρας το δύσκολο έργο που τους ανέθεσαν τα αφεντικά τους, καταφέρνοντας να κρατήσουν εδραιωμένες τις υπαλληλικές τους θέσεις. Ίσως όμως, αν κοιτάξουν δίπλα τους, να δούνε και την κατάντια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρισκόταν στην ίδια θέση πριν λίγα χρόνια, όταν το 2009, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια ψευτό-διλήμματα και τις ίδιες φανφάρες, έλαβε την εξουσία, για να οδηγηθεί, τρία χρόνια μετά στη διάλυση της συνοχής του, τον εξοστρακισμό τους από την κοινωνία, στην κατάντια της ζητιανιάς για μια ‘’θέση στη κυβέρνηση’’. Ας τα δούνε αυτά οι της ΝΔ, για να κατανοήσουν πόσο εύκολα μια ‘’νίκη’’ γίνεται Πύρρεια, και πόσο εύκολα πέφτεις από τον Ουρανό στα Τάρταρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορούσε ποτέ να διεκδικήσει. 
Σε μια θέση ‘’ένας εναντίον όλων’’, μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις ορδές των εξωγενών συμφερόντων και να σημειώσει μια συσπείρωση πρωτόγνωρη για ένα αριστερό κόμμα. Δεν έλαβε τη πρώτη θέση, πολύ απλά (και ξεκάθαρα) επειδή ακόμη και λίγες ώρες πριν τις εκλογές, τα ίδια τα στελέχη του δεν είχαν συμφωνήσει για μια κοινή πολιτική. Άλλα έλεγε η μια συνιστώσα, άλλα έλεγα η άλλη, άλλα η τρίτη άλλα η τέταρτη (έχει και πολλές το ρημαδιασμάνο).
Η εμμονή του σε εντελώς αντεθνικές θέσεις στα Εθνικά Θέματα, του στοίχισε σε ψηφοφόρους που σκέφτονται Πατριωτικά, διότι δεν μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο (άραγε προσπάθησε;) να τους προσεγγίσει. Άδικα ο κακομοίρης ο Τσίπρας έβγαινε και έλεγε ‘’αποδεχόμαστε πως μας ψήφισαν άνθρωποι που δεν ενστερνίζονται τις ιδέες μας, και θα κοιτάξουμε να τις διαμορφώσουμε έτσι που να μην τους προκαλέσουμε’’. Την  ίδια ώρα, οι ακραίες Συνιστώσες τους, μιλούσαν για Νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, για συμφωνία με τα Σκόπια, για παραχώρηση του Αιγαίου κτλ.
Προφανώς το ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κατανοήσει το ότι η Ελληνική Κοινωνία, συνεχίζει να έχει εθνικούς προβληματισμούς, τους οποίους, όταν οι ‘’απέναντι’’ τους υπέρ-φουσκώνουν, αποφασίζει με γνώμονα το συμφέρον της στιγμής.
Ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, θα πρέπει να μπορεί να κατανοήσει ποιες θέσεις του είναι ακραίες και προκλητικές και ποιες μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

Το ΠΑΣΟΚ πέθανε. Ο Βενιζέλος κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του, λαμβάνοντας περίπου 80.000 ψήφους λιγότερους από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η αυθάδεια του αρχηγού και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την εκνευριστική τους αλαζονεία, τους πέταξαν στο κάλαθο των σκουπιδιών. Σίγουρα η επόμενη μέρα, θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, της Goldman Sacks, των Ιμίων, του Τζοβόλα, του Τζοχατζόπουλου, του Λαλιώτη, του Πάγκαλου, του George Παπανδρέου, του Σιμήτη.
Ήδη πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη, δεν μπήκαν καν στη Βουλή (βλέπε Διαμαντοπούλου), έπεται και συνέχεια…

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πέτυχαν το στόχο τους. Εδραιώθηκαν ως ‘’εναλλακτική επιλογή’’ μαζεύοντας ψήφους πολιτών που δεν γνώριζαν ποιον έπρεπε να επιλέξουν. Ο Καμμένος και το κόμμα του, χωρίς προτάσεις, χωρίς όραμα υλοποιήσιμο με πράξεις, χωρίς πλάνα και πολιτικό κύρος (στέλεχος ο Μανώλης;;;;;), έδωσαν την εφησυχαστική ψήφο στους πολίτες εκείνους που δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά δεν ήθελαν να ψηφίσουν και αριστερά. Τώρα, ως η τέταρτη δύναμη στη Βουλή, οι ευθύνες αυξάνονται μιας και θα πρέπει να πείσουν, αν την επόμενη φορά θα διεκδικήσουν ξανά ψήφο ‘’άρνησης σε ΝΔ’’ ή ψήφο εμπιστοσύνης στους ίδιους.

Η Χρυσή Αυγή είναι οι ‘’πρακτικοί νικητές’’ των εκλογών. Ένα μόρφωμα χωρίς πολιτικό λόγο, χωρίς απολύτως καμία πολιτικό-κοινωνική συνοχή, βασιζόμενο απλά στον φανατισμό και στην απόγνωση του κόσμου, μπόρεσε και αναδείχθηκε Πέμπτη δύναμη στη Βουλή. Οι 18 έδρες που κέρδισε, φαντάζουν πιθανόν λίγες, αλλά είναι πάρα πολλές, σε σχέση με την ωφέλεια που ακόμη και οι ίδιοι προσδοκούνε.
Η ποινικοποίηση της φωνής τους, είναι σίγουρα θέμα χρόνου να εξαλειφθεί.

Όταν το ΛΑΟΣ είχε πρωτομπεί στη Βουλή, αρκετά στελέχη του, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Θανασάκης ο Πλεύρης, είχαν ακριβώς την ίδια, με την Χρυσή Αυγή, ποινικοποιημένη παρουσία στα ΜΜΕ.  Για τους περισσότερους ήταν οι ‘’φασίστες’’, οι ‘’ρατσιστές’’, οι ‘’σωβινιστές’’, οι ‘’νεοναζί’’.
Με το ΛΑΟΣ, κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αποποινικοποιηθεί η παρουσία τους στους δημόσιους διαλόγους, σε σημείο που θα έρθει η αποδοχή τους στα πολιτικά panel των εκπομπών της τηλεόρασης.
Σιγά-σιγά, η αποδοχή της παρουσίας, οδήγησε στην εδραίωση του λόγου τους, στην συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, στην ΝΔ, και σήμερα, στην επανεκλογή τους.
Ποιος πχ ΝΔκράτης, θυμάται πως ο Βορίδης πριν 6 χρόνια θεωρούταν και από την ΝΔ ως ‘’φασίστας’’;; Κανένας.

Βέβαια, σε αυτό βοήθησε και πολύ και η αλλαγή στάση του ιδίου του Βορίδη, που μόλις είδε το ‘’μέλι’’, αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί του. Σε αυτό βοήθησε και η ευφυΐα του Καρατζαφέρη, που μόνος, απέναντι σε όλους στην αρχή, προσπάθησε και πέτυχε να επιβάλει την παρουσία των στελεχών του στον δημόσιο πολιτικό διάλογο (για αυτό και άλλωστε αισθάνεται τόσο προδομένος από αυτούς που τον πούλησαν).

Η Χρυσή Αυγή, έχοντας το ΛΑΟΣ ως δείγμα, μπορεί να καταφέρει ακριβώς το ίδιο.
Οι απόψεις του Κασιδιάρη, δεν διαφέρουν και πολλοί από τις απόψεις του Βορίδη πριν λίγα χρόνια, όταν είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής με το ΛΑΟΣ, τουλάχιστον στα μάτια και στα αυτιά των πολιτικών-κομματικών τους αντιπάλων.
Οι απόψεις του Μιχαλολιάκου, δεν διαφέρουν και πολύ από τις απόψεις του Πλεύρη ή του Καρατζαφέρη.

Σίγουρα, περιμένω από αυτούς να ακολουθήσουν ακριβώς την ίδια γραμμή που ακολούθησε στα πρώτα του ‘’πολιτικά νόμιμα’’ βήματα το ΛΑΟΣ. Θα προσπαθήσουν να γίνουν αποδεχτοί από τους κομματικούς τους αντιπάλους, χαλαρώνοντας τόνους στις διαφωνίες τους, ώστε να μπορέσουν να τεθούν αντιμέτωποί τους στους δημοσίους διαλόγους.
Το Σύστημα των ΜΜΕ στην αρχή δεν θα τους δεχθεί. Μην ξεχνάμε και πως στα πρώτα χρόνια του ΛΑΟΣ, υπήρχε μια άτυπη φίμωση των απόψεων των Βουλευτών του ΛΑΟΣ, από τα ΜΜΕ, κυρίως επειδή δεν τους καλούσαν ποτέ στις εκπομπές τους.
Σιγά-σιγά όμως, και με πολύ προσπάθεια χαλιναγώγησης του λόγου τους, αλλά και καρατζαφερικής μαεστρίας, μπόρεσαν και θεωρήθηκαν ίσης πολιτικής αξίας με τους βουλευτές-πολιτικούς των άλλων ‘’αποδεκτών από τα ΜΜΕ και το λαό’’ κομμάτων.

Κάτι παρόμοιο θα κάνει και η Χρυσή Αυγή.
Εύχομαι να μην το πετύχει.

Ο Κουβέλης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Η στάση του μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου έδειχνε έναν Αριστερό που δεν κάνει πίσω στις ‘’κόκκινες γραμμές του’’.
Σήμερα, μετά τις εκλογές της 17η Ιούνη, δείχνει έτοιμος να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Το πρόβλημα όμως είναι, πως ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ δείχνουν αποφασισμένες να αλλάξουν στάση από εκείνη που είχαν εκφράσει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά των εκλογών της 6ης Μάη.

Οπότε, κ. Κουβέλη, προς τι η εμμονή σας να μην συμμετέχετε στο κυβερνητικό θίασο στις 6 του Μάη;; Τι άλλαξε σήμερα και δείχνετε πιο μετριοπαθείς; Μήπως οι πιέσεις των Ευρωπαίων;; Αυτές υπήρχαν και τότε. Μήπως η αλλαγή στάση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Μα αυτή δεν άλλαξε καθόλου. Μήπως οι πιέσεις των ψηφοφόρων της ΔΗΜ.ΑΡ τους οδήγησαν σε πρόθεση συνεργασίας; Μα, αυτές αν υπήρξαν, υπήρξαν και μετά τις 6ης Μάη.

Τίποτα δεν άλλαξε. Απλώς ο Κουβέλης ευελπιστούσε σε μεγαλύτερο ποσοστό στις 17 του Ιούνη. Θεώρησε πως όλη η προώθηση των ΜΜΕ, όλη η τρομολαγνεία και η προπαγάνδα, θα οδηγούσαν πολλές ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΗΜ.ΑΡ.
Θεώρησε πως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα έπαιζε έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο-θα γινόταν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Η ΔΗΜ.ΑΡ, όπως βλέπουμε και στον παραπάνω πίνακα, έχασε ψήφους και έδρες από τις εκλογές της 6ης Μάη.

Και τώρα, σπεύδει ο Κουβέλης να δείξει ένα πιο ‘’ώριμο’’ πρόσωπο, γονυπετής να ζητιανεύσει μια πρόταση συνεργασίας, διότι βλέποντας πως πλέον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν καίγονται για την δική του βοήθεια, φοβάται μήπως ξεπεραστεί όχι μόνο από το λαό (αυτό έγινε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις), αλλά και από το ίδιο το Σύστημα Εξουσίας που τον προώθησε τόσο καιρό.

Το ΚΚΕ ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος των εκλογών. Ένα κόμμα αριστερής προοπτικής, που θεώρησε την οικονομική κρίση επιβεβαίωση των απόψεων και θέσεών του, δεν μπόρεσε να αυξήσει την εκλογική του δυναμική στις εκλογές της 6ης Μάη. Τότε, με το 8,5% (περίπου 1% αυξητικό από τις εκλογές του 2009), έσπευσε να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα ‘’ικανοποιητικό και θετικό’’.

Ένα κόμμα που θεωρεί πως ‘’επιβεβαιώθηκε’’ με την κρίση του Συστήματος, χαρακτήρισε θετικό την αύξηση μόλις 1% της δυναμικής του.

Τότε, κάποιοι κομμουνιστές έσπευσαν να δικαιολογήσουν την ηττοπαθή δήλωση του Κόμματος. ‘’Δεν ονειροβατούμε’’, είπαν. ‘’Γνωρίζουμε πως ο κόσμος δύσκολα μπορεί να αλλάξει οπτική. Συνεχίζουμε’’, είπαν.

Σήμερα όμως, με μια θεαματική πτώση της τάξεως του 4% (!!!) το ΚΚΕ θα όφειλε στον εαυτό του, αλλά και στους ψηφοφόρους του, να κάνει μια πιο σκληρή αλλά και δίκαιη κριτική.

Όταν μέσα σε έναν μήνα (διάστημα μεταξύ 6ης Μαΐου και 17 Ιουνίου), χάνεις 260.000 ψήφους, από ένα εκλογικό σώμα που ‘’δεν είναι μαζί σου λόγω αντίδρασης, αλλά λόγω πίστης στις ιδέες σου’’, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τις ιδέες σου.

Όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί, σε μια περίοδο έντονης κρίσης, όχι απλά να αυξήσει το ποσοστό του, αλλά να χάσει κιόλας ψηφοφόρους, τότε η κριτική δεν μπορεί να περιορίζεται απλά στο ‘’ο λαός φταίει για ότι θα του συμβεί’’.

Και ποιος φταίει ρε ΚΚΕ, που εσύ δεν μπορείς να πείσεις ή να εμπνεύσεις το λαό;;
Ποιος φταίει που δεν μπορείς να κρατήσεις μέσα σε έναν μήνα, 260.000 ψηφοφόρους σου;;;
Ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η ΝΔ;
Η Ε.Ε.;
Τα ψευτοδιλλήμματα;;;

Ή εσύ το ίδιο;;;

Η απάντηση, θα δοθεί μετά τη σύσταση 10μελούς Επιτροπής Ανάλυσης και Μελέτης του Εκλογικού Αποτελέσματος της 17ης Ιούνη-θα ανακοινωθεί και στον Ριζοσπάστη.
Εδώ τα συμπεράσματα του ΚΚΕ (πουθενά έστω και δείγμα αυτοκριτικής!!!)

Η ανάγκη για αλλαγή ΗΓΕΣΙΑΣ στο ΚΚΕ, είναι όχι απλώς απαραίτητη, αλλά επιτακτική, διότι έτσι όπως δείχνει, στις επόμενες εκλογές θα παλεύει για την είσοδό του στη Βουλή.

Τέλος, αφήνω τον Ελληνικό Λαό.

Άραγε, τι θα λένε οι επόμενες γενεάς για εμάς;;;

Τα δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους, κοιτώντας πίσω στην δική μας εποχή, θα είναι μια σειρά από Διαπλοκές, Διαφθορές, Σκάνδαλα, Μίζες, Siemens, Χριστοφοράκους, Μαντέλιδες, Τζοχατζόπουλους, Σιμήτηδες, Ίμια, Χρηματιστήρια, νοθείες, Μνημόνια, ΔΝΤ, Τρόικα, μειώσεις μισθών, χρεοκοπία Ασφαλιστικών Ταμείων, ανεργία , αυτοκτονίες και μεταναστεύσεις σε άλλες χώρες.
μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό λόγω εργασίας
Ανεργία στα Ύψη

Με αυτά τα δεδομένα, θα ξεκινήσουν οι επόμενες γενεές να κρίνουν την εποχή μας, στο πολιτικό της επίπεδο.

Και τι στοιχεία θα έχουν να μελετήσουν;

Πως σε μια εποχή, που η ανεργία στους νέους χτυπάει κόκκινο (50%), που χιλιάδες νέοι και νέες της χώρα, φεύγουν μετανάστες σε άλλες χώρες για εργασία, που τα Ασφαλιστικά Ταμεία πλέον δεν μπορούν να διαθέσουν φάρμακα, που ενώ οι μισθοί των Πολιτικών Στελεχών παραμένουν υψηλοί, μειώνονται οι μισθοί των χαμηλοσυνταξιούχων, που η Ελλάδα αποκτάει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων κάτω από το όριο της φτώχειας, που οι μαθητές στα σχολεία δεν έχουν βιβλία:

1)      Το ποσοστό Αποχής άγγιξε το 40%!!!
2)    Το 43% (από το 60% που ψήφισε) εμπιστεύτηκε τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που έφεραν την απόλυτη διάλυση του Κρατικού Μηχανισμού, καπηλεύτηκαν Δημόσιο Χρήμα, άδειασαν τα κρατικά ταμεία, μείωσαν τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, μείωσαν τους μισθούς των Ιδιωτικών Υπαλλήλων την ώρα που κρατούσαν στα ίδια επίπεδα τους δικούς τους μισθούς

Άραγε, τι συμπεράσματα θα βγάλουν για την εποχή μας, οι επόμενες γενεές;;

Πως θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις έναν λαό, που στις πιο κρίσιμες εκλογές της τελευταίας 40ετίας, επιλέγει κατά 40% να απέχει, και κατά 43% των ψηφισάντων να στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας που τους έφεραν σε σημεία εξαθλίωσης;;

Πως;;;

Η αλήθεια είναι πώς να χαρακτηρίσεις τους Έλληνες ανόητους ή ηλίθιους, είναι κάτι πολύ εύκολο και πιθανόν δεν δίνει την ιδιάζουσα σημασία στο θέμα.

Η αλήθεια είναι πως το 43% των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έρχεται από τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Πολίτες που βολεύτηκαν γλύφοντας κατουρημένες ποδιές, που πούλησαν τη ψήφο τους και την ελευθερία των παιδιών τους για μια θέση που θα τους εξασφάλιζε έναν υψηλό μισθό που γνωρίζουν εκ των προτέρων πως δεν τον δικαιούνται (βάση της παραγωγικότητας της θέσης τους), αποφάσισαν να στηρίξουν τα αφεντικά τους για έναν απλούστερο λόγο:

Εξασφάλισαν πως όλη τη χασούρα, οι κυβερνώντες δεν θα την καλύψουν κόβοντας τους δικούς μισθούς του Δημοσίου (όπως έντεχνα μας πληροφορούνε τα ΜΜΕ), αλλά κόβοντας τους μισθούς του Ιδιωτικού Τομέα, τομέα που δεν συμμετέχει στη κρίση).
Σύγκριση Μισθών Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα
Ακόμη μια φορά, τα μισθωμένα σκυλιά των κομμάτων Εξουσίας, επέλεξαν για να βολέψουν το τομάρι τους, να ρίξουν τα σκατά στους …μαλάκες τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους.

Και τα κατάφεραν.

Και θα συνεχίζουν να τα καταφέρνουν, έως κάποια στιγμή, να ξεσηκωθεί ο κόσμος, και να κόψει τα κεφάλια, των παιδιών, των εγγονιών και των δισέγγονων κάθε Δημοσίου Υπαλλήλου. Κάθε Δημοσίου Υπαλλήλου.

Από την άλλη, όλοι όσοι Απείχαν από τις εκλογές, δεν μπορούν να δηλώνουν ‘’αμέτοχοι’’ ή ‘’αδιάφοροι’’.

Οι εκλογές αυτές ήταν πολύ σημαντικές.

Η επιλογή της ‘’Αποχής’’ σε αυτές τις εκλογές, ήταν επιλογή ‘’συμφωνίας με το Μνημόνιο’’, και άρα συμπόρευσης με όλους όσους το εκπροσωπούν.

Όσοι επέλεξαν να απέχουν, στην κυριολεξία επέλεξαν να στηρίξουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Για αυτό και μόνο το λόγο, όποιος υποστηρίζει πως δεν ψήφισε στις εκλογές της 17η Ιούνη, αξίζει μόνο το μίσος μας. Τίποτα παραπάνω.

16 σχόλια:

  1. επειδη μιλησες για ηλιθιο και βλαμμενο λαο

    http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120513/low/assets_LARGE_t_420_54063089.JPG

    εδω επειδη σου αρεσουν τα γραφηματα θα δεις το νοητικο επιπεδο των ψηφοφορων του συρριζα

    ολη η αντιπαραγωγικη ταξη της χωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο γράφημα που παραθέτεις, φαίνεται καθαρά πως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ψήφισαν κυρίως Αγρότες και Συνταξιούχοι (δηλαδή άνθρωποι που φοβήθηκαν μήπως χάσουν τις συντάξεις τους-δεν σκέφτηκαν τις μειώσεις οπότε καλά να πάθουν),
    ενώ ενδεικτικό είναι πως οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, ψήφισαν στην πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτούς εννοείς ''αντιπαραγωγική τάξη'';;;;;;;;;
    Τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους;;;;

    Napo, σε ποιο τομέα εργάζεσαι;;;
    Εργάζεσαι;;;

    Για το δε ''μορφωτικό επίπεδο'', πιστεύω πως δεν έδωσες την κατάλληλη σημασία στα στατιστικά που παραθέτεις.

    Απόφοιτοι Δημοτικοί =ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
    Ανώτερη-Ανώτατη Εκπαίδευση = ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δημόσιοι, άνεργοι και φοιτητές.

    δηλαδή κρατικοδίαιτοι, μη παραγωγικοί και πλανεμένοι.
    α+ για το άρθρο.

    άνεργοι = μη παραγωγικοί και δυνιτικά δημόσιοι (εξαργύρωση σοσιαλιστικής ψήφου)



    O ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑΣΩΣΕΙ ΤΙς ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ???


    ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ???


    ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ??

    ΕΧΕΙς ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑτικΟΤΗΤΑ?


    http://wiredandready.net/2012/06/18/syriza-4/

    νομιζω αυτο θα σε καλυψει

    η ομολογια για ασχετοσυνη δεν ειναι κακο

    Τα στοιχεία του 2010 δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει 15% αναπηρικές συντάξεις στην επικράτεια. Ο Μ.Ο της Ε.Ε. είναι 8% άρα στην Ελλάδα κάτι λάθος γίνεται εκτός εάν οι Έλληνες έχουν προβληματικό DNA, διπλάσιο ποσοστό αναπηρίας? Υπάρχει σχέση μεταξύ της βελτίωσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ανά νομούς και των υψηλών ποσοστών αναπηρικών συντάξεων? Δείτε τον πίνακα.








    αναμενω απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ακόμη αναμένω απάντηση, αν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους τους θεωρείς ''μη παραγωγική τάξη''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φυσικα και οχι

    αλλα ακομα γελαω με το πως υπεκφευγεις την πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην αγχώνεστε ρε αδέρφια. Θα τους κερδίσουμε αύριο στη μπάλα. Και όλοι αυτοί οι ελληναράδες που στην κάλπη έριξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να δείτε πως αύριο θα τους βγει όλη η ελληναράδικη εθνικιστολάγνα υπερπατριωτική τους ψυχοσύνθεση...

    Τι κι αν ο ελληναράς γουστάρει ες αεί να είναι ραγιάς (το γεγονός ότι 400 χρόνια οι Οθωμανοί μας έκατσαν στο σβέρκο, το θεωρείτε τυχαίο??), τι κι αν προτιμάει τη βόλεψή του από την Ελευθερία του... ευτυχώς που υπάρχει και το ποδόσφαιρο να ξεσπάσουμε λίγο ρε αδερφέ. Να δείτε αύριο πως όλοι αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και όχι μόνο αυτοί), θα ξεχύνεται σαν χείμαρος από μέσα τους όλη η Κολοκοτρωνο-Καραϊσκακο-Ανδρουτσική βαρβατο-ελληναραδο-αντρίλα!!!

    Άλλο ποδόσφαιρο, άλλο κάλπη...
    Στο ποδόσφαιρο είμαστε "επαναστάτες κατά του νεοφιλελευθερισμού". Στην κάλπη, απλά γουστάρουμε το γερμανικό νεοφιλελεύθερο καυλί...

    διχασμένη προσωπικότης αυτοί οι έλληνες ρε παιδί μου...

    Τέλος πάντων... αντε και καλή επιτυχία αύριο στους ποδοσφαιρόφιλους ελληναράδες...

    Η Ελλάδα πήρε το euro 2004. Χρεοκόπησε!
    Η Ισπανία πήρε το euro 2008. Οδεύει προς παρόμοια χρεοκοπία!

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΦΕΤΟΣ!
    Σήκωσέ το το καταραμένο-χρεωμένο,
    δεν μπορώ μ' άδεια τσέπη πια να μένω.

    Όσο για το άρθρο σου όμοιε, συμφωνώ απόλυτα, και δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν θέλω να συγχιστώ.

    Το 43% των ψηφισάντων ψήφισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το 40% Απείχε....

    Η αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η μαλακία κυλάει στο αίμα κάποιων, που είναι αίμα σου!

    Άντε καληνύχτα μωρή νυσταγμένη Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με το γράφημα του napo,
    η πλειοψηφία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΔΕΝ ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Άρα, η πλέον παραγωγική τάξη της χώρας, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, που εργάζονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ από όλους τους αντίστοιχους Ευρωπαίους, που αμοίβονται ΛΙΓΟΤΕΡΟ από όλους τους αντίστοιχους Ευρωπαίους, που έχουν τις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ κοινωνικές παροχές (Υγεία, Ασφάλεια, Παιδεία), ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Αυτό, λέει σε κάποιους κάτι ή απλά βλέπουν ΜΟΝΟ ότι τους συμφέρει;;;

    Αυτοί είστε ρε λαμόγια. Στρουθοκάμηλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπύρος,

    την Ελλάδα την καληνύχτισα την Κυριακή το βράδυ.

    Είτε κερδίσουμε τον Sweinstaiger, είτε όχι.

    Όταν το 40% απείχε και το υπόλοιπο 40% από το 60% που συμμετείχε ψήφισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,

    δεν περιμένω από τον Καραgolum, να με σώσει.

    Πούτσα να φάμε, να γουστάρουν κάτι τύποι σαν τον προσκυνημένο που τρολάρει παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οχι απλως ειναι λιγοτεροι και μετρανε λιγοτερο στο μεσο ορο

    κοιτα το δευτερο γραφημα και τις συνταξεις

    αλλα αυτο εισασταν παντα οι αριστεροι
    οτι φαντασιωνεται ο εγκεφαλος σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίτα πόσο λάθος είσαι.

    Στο δικό σου το γράφημα, τα στοιχεία που παραθέτεις λένε το εξής:

    16,3% των Δημοσίων Υπαλλήλων ψήφισαν ΝΔ, ενώ το 22,4% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.
    Διαφορά 6,1%.

    Στον Ιδιωτικό Τομέα, 10,8% ψήφισαν ΝΔ, ενώ 19,3% ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    Διαφορά 8,5%.

    Εσύ υποστηρίζεις πως οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, είναι πιο λίγοι από τους Δημοσίους;;;;

    Πόσο πιο λίγοι;;;

    Καλύπτεται ή όχι η διαφορά τους με την διαφορά των ποσοστών;;;;

    Στους δημοσίους δε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, δηλαδή τα δύο κόμματα που δημιούργησαν το κατεστημένο του Δημοσίου, πήραν μαζί 29,7%, έναντι 22,4 του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τελικά, υποθέτω πως δεν κοίταξες καθόλου το γράφημα που παρέθεσες.

    Το έβαλες απλά για να μπορείς να τρολάρεις (να λες όσα θέλεις να πεις, χωρίς να ακούς τι σου απαντάνε οι άλλοι).

    Σε παρακαλώ, μην το κάνεις αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σου πα και πριν τα γραφηματα δεν ειναι ποσοτικα weighted

    δες το δευτερο με τις συνταξεις


    τελικα υποθετω πως δεν το κοιταξες καθολου

    σταματα να το κανεις αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και το πάρτυ ξεκίνησε... Πρόσω ολοταχώς για αποκρατικοποιήσεις!
    Η νεοφιλελεύθερη καταστροφή μπαίνει σε εφαρμογή...

    Άντε να δούμε που θα καταλήξουμε από δω και πέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς το παρων τα τελευταια 5 χρονια μονο λογια ακουω και υποσχεσεις και φυσικα την κλαψουρα των καθε λογης πεπλανημενων πατριωτων περι νεοφιλελευθερισμου

    3 χρονια μνημονιο και ακομα να πουληθει 1 πραγμα

    θα δουμε

    μεχρι τοτε παρακολουθουμε την αποδομηση της θολοκουλτουριαρικης προπαγανδας της ακροαριστερης CATASTROIKA εδω


    http://www.youtube.com/watch?v=adx-Oie-kNU&list=UUjntacF0LrddOHXde69_jkw&index=1&feature=plcp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ ως προς το "μόνο λόγια και υποσχέσεις". Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στο ξεπούλημα, ανίκανοι είναι. Μωρέ αυτοί πουλάνε, αλλά ποιος αγοράζει είναι το θέμα...

    "3 χρονια μνημονιο και ακομα να πουληθει 1 πραγμα"

    Μα αγαπητέ μου, τώρα θα πεταχτεί κανένας φανατικός υπερ-νεοφιλελεύθερος, κανένα Μανοειδές ή Τζημεροειδές, και θα σου πει το γνωστό ότι: "το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε όπως θα έπρεπε"...

    "..μεχρι τοτε παρακολουθουμε την αποδομηση της θολοκουλτουριαρικης προπαγανδας της ακροαριστερης CATASTROIKA εδω.."

    Συγχαρητήρια...
    Σας εύχομαι και απομυθοποίηση του Zeitgeist (και συγκεκριμένα του αποσπάσματος περί οικονομίας και Τραπεζών)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Συγχαρητήρια...
    Σας εύχομαι και απομυθοποίηση του Zeitgeist (και συγκεκριμένα του αποσπάσματος περί οικονομίας και Τραπεζών)..."

    http://conspiracies.skepticproject.com/articles/zeitgeist-addendum/part-one/page/3/

    enjoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή