Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Διάσπαση της Αριστεράς ως δείγμα δειλίας.


Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει πως όταν βρεθούν δύο αριστεροί μεταξύ τους, θα κάνουν επιτροπή, αλλά αν βρεθούν τρείς μεταξύ τους , θα κάνουν διάσπαση.

Το ανέκδοτο αυτό, καυτηριάζει πολύ εύστοχα το πόσο πολλές διαφωνίες υπάρχουν μέσα στο χώρο της αριστεράς.

Οι ‘’βιαστικοί’’ θα σπεύσουν να υποστηρίξουν πως ‘’αυτό αποδεικνύει την ανεκτικότητα , την συγκαταβατικότητα και την ευελιξία στην εξέλιξη και ανάπτυξη των ιδεών, στον άνευ ορίων και στεγανών χώρο της αριστεράς.

Ίσως και να είχαν δίκαιο, αν δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι μας μάρτυρες ,πως στην ποικίλη διαφοροποίηση απόψεων στο χώρο της αριστεράς, δεν υπάρχει ούτε ανεκτική ούτε συγκαταβατική, ούτε ευέλικτη ανάπτυξη ιδεών.

Όταν δύο αριστεροί διαφωνών, διαφωνούν σε ακραίο σημείο.  Καμία ανεκτικότητα, καμία συγκατάβαση.

Ενώ πχ θα μπορούσε να διαφωνούν σε πολλά μεταξύ τους, αλλά να μην αφήνουν τις διαφωνίες τους να λειτουργήσουν ‘’διασπαστικά’’ μεταξύ τους, δύο αριστεροί , όταν διαφωνούν, αφήνουν στην άκρη, όλα όσα τους ενώνουν,  κατατάσσοντάς τους θεωρητικώς στον ίδιο χώρο, και ανακηρύσσουν ως πρωτεύουσας σημασίας,  το ένα και μοναδικό σημείο που μπορεί να διαφωνούν.

Συνήθως δε, ένας αριστερός, θέτει σε τέτοιο βαθμό σπουδαιότητας το ‘’1’’ που μπορεί να διαφωνεί με έναν άλλο αριστερό, από τα ‘’1000’’ μου μπορεί να συμφωνεί μαζί  του, που τον οδηγεί σε σημείο να προτιμάει την διάσπαση, ως μοναδική και ωφελιμότερη λύση.

Και βεβαίως αν αντί για ‘’1’’, διαφωνούν σε ‘’10’’ ή σε ‘’20’’, τότε δεν μιλάμε απλά για διάσπαση, αλλά για ‘’κήρυξη πολέμου’’.

Το φαινόμενο ‘’διάσπαση’’, στο χώρο της αριστεράς σπάει όλα τα ρεκόρ γελοιότητας!!!

Η αριστερά διασπάται και συνεχίζει να διασπάται εδώ και χρόνια.

Το ένα κόμμα έγινε δύο, τα δύο τρία, τέσσερα, πέντε, δέκα και ούτω καθεξής.

Αυτό, ως ένα σημείο, θα ήταν υγιές.
Στο βαθμό της αριστεράς όμως, καταντάει αρρώστια.

Αυτό που συμβαίνει με την αριστερά στην Ελλάδα του 2012, είναι απλά γελοίο.

Τόσο γελοίο, που πλέον μόνο μια ερώτηση αρμόζει προς όλους όσους τυχαία βρέθηκαν ή επέλεξαν να βρεθούν στην ηγεσία των αριστερών πολιτικών φορέων  της χώρας, αυτή την δύσκολη για τη χώρα στιγμή.

Αν σήμερα, εν μέσω πλήρης πολιτικό-κοινωνικής κατάρρευσης και αμφισβήτησης , της ‘’δεξιάς’’, καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής αντίληψης, η αριστερά δεν μπορεί να περιορίσει τις όποιες μεγάλες ή μικρές διαφορές που έχουν τα επί μέρους μέλη που την αποτελούν, και ενωμένη και αποφασισμένη, να σταθεί απέναντι στον ‘’μισητό από όλους’’ κοινό εχθρό, ώστε να τον συντρίψει και να τον εξαφανίσει, πότε θα τον μπορέσει να το κάνει;

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η πτώση αξιών και θεσμών της ‘’απέναντι’’ άποψης, έχει φέρει όλο τον κόσμο, έξω από την ‘’πόρτα’’ της αριστεράς,  από άκρη σε άκρη της Ελλάδος, από άκρη σε άκρη της Ευρώπης, από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

Η κοινωνία , χτυπάει εν αγωνία την πόρτα της αριστεράς, ζητώντας απαιτητικά την έμπρακτη πλέον παρουσία της, με ενεργό πλέον ρόλο,  στην διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Και το ζητάει συνειδητοποιημένα, όχι εν σύγχυση

Μέσα όμως από την πόρτα, η αριστερά συνεχίζει να μαλώνει και να φωνάζει τόσο δυνατά με ‘’τον εαυτό της’’, που δεν ακούει την κοινωνία από έξω να ζητάει την βοήθειά της.

Με έκπληξη βλέπουμε σήμερα, τον Τσίπρα και την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο και τον Κουβέλη, το ‘’αριστερό ΠΑΣΟΚ’’ και τους άλλους αριστεριστές της πολιτικής μας ζωής, να προτιμούν να πηγαίνουν ο καθένας μόνος του απέναντι στο ‘’πληγωμένο’’ θηρίο που αργοπεθαίνει, λες και ο στόχος δεν είναι να σκοτώσουν το θηρίο, αλλά να βρούνε ποιος είναι εκείνος που κατάφερε να σκοτώσει το θηρίο.

Τώρα που το ‘’τέρας’’ είναι τόσο ευάλωτο που εύκολα μπορεί να ‘’σκοτωθεί’’, οι αριστεροί συνεχίζουν να μην τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Ο εγωισμός τους, τους τυφλώνει.

Σε σημείο που τους κάνει κακό.

Αυτό που ξεχνάνε όλοι τους οι αριστεροί ‘’ανεξάρτητοι μαχητές’’, είναι πως ένα πληγωμένο θηρίο, είναι πιο επικίνδυνο από ένα άλλο.

Και όσο συνεχίζουν να προτιμάνε τον ρόλο του ‘’long ranger’’ στη προσπάθεια ρήξης του υπάρχοντος κατεστημένου, και να αρνούνται το ενδεχόμενο, όλοι μαζί οι εχθροί του Συστήματος, να ενωθούν τώρα που αυτό το καθεστώς κλονίζεται, και να του ρίξουν μια να το εξαφανίσουν, τόσο θα χάνουν όλο και περισσότερο την δύναμή τους, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον κόσμο, τον λαό, τους πολίτες.

Όσο οι πολίτες βλέπουν σε αυτή την υπάρχουσα κατάσταση, την αριστερά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την στιγμή, να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, και, ενωμένη και αποφασισμένη,  να αλλάξει τα πράγματα, τόσο θα αντιλαμβάνεται πως κάτι τρέχει μαζί της, κάτι τρέχει με την αριστερά.

Διότι, μια τέτοια αμέλεια, αναβλητικότητα και ολιγωρία, σε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία, μόνο δύο πράγματα μπορούν να σημαίνουν.

Ή η αριστερά είναι ακόμη τόσο ανώριμη, σε σημείο που δεν έχει την ωριμότητα να θέσει ως προτεραιότητα τις κεντρικές ιδέες που την χαρακτηρίζουν, εν αντιθέσει με τις επιμέρους ιδέες που ακόμη τις ψάχνει και τις αναζητά και άρα δεν είναι ούτε ώριμη και έτοιμη να ηγηθεί και να συμμετέχει στη διαμόρφωση της επόμενης κοινωνίας,

ή η αριστερά, σκοπίμως δεν εκμεταλλεύεται τις σημερινές συνθήκες, επειδή ο κόσμος, οι λαοί, δεν είναι ακόμη ώριμοι.

Την πιθανότητα η αριστερά να γνωρίζει εξ αρχής πως όσα λέει είναι αδύνατα δεν την συζητάω καθόλου. Προς το παρών.

Αν ισχύουν οι δύο παραπάνω πιθανότητες, τότε , σε κάθε περίπτωση, η αριστερά θα πρέπει να αποδεχθεί την σημερινή της, έστω προσωρινής, κατάσταση, και να αποδεχθεί τον μικρό της ρόλο.

Είτε ο κόσμος είναι ακόμη ανώριμος, είτε οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, είτε η ίδια η αριστερά δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμη, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η αριστερά, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν μπορεί να ηγηθεί της μάχης κατά του Συστήματος.

Οφείλει στον εαυτό της και στα όσα διατυμπανίζει, να αποδεχθεί την αν -ετοιμότητά της.

Αν το αποδεχθεί, τότε θα κάνει το μοναδικό καλό που μπορεί να κάνει κάποιος ‘’δευτεραγωνιστής’’ , κάποιος ‘’βοηθητικός’’ σε μια μάχη.

Θα βοηθήσει εκείνον που είναι έτοιμος, να αναλάβει την επόμενη μέρα, έστω και αν ‘’νομίζει’’ πως μπορεί να αναλάβει, να κερδίσουν μαζί τον πόλεμο με το υπάρχον Σύστημα.

Και , όπως ένας καλός βοηθητικός, που αποδέχεται πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να ηγηθεί μιας μάχης, δίδει οικιοθελώς την θέση της πρώτης γραμμής σε εκείνον που δέχεται να αναλάβει τις ευθύνες της μάχης, διότι απώτερος σκοπός και των δύο, παραμένει η νίκη ενάντια στον κοινό εχθρό, έτσι και η αριστερά, θα πρέπει να βάλει πίσω τον εγωισμό της και να δώσει την ‘’καυτή πατάτα’’ που η ίδια δεν θέλει να πάρει στα χέρια της, στα χέρια εκείνου ή εκείνων που παίρνουν την ευθύνη να την κουβαλήσουν.

Διότι, όπως συμβαίνει με τον βοηθητικό και τον ηγέτη, απώτερος σκοπός παραμένει να χτυπηθεί αυτό το Σύστημα.

Τώρα, που είναι ευάλωτο. Τώρα, που ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεπεράσει όλους τους ‘’μηχανισμούς ασφαλείας και προστασίας’’ που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια αυτό το αισχρό Σύστημα Αξιών που βλέπουμε μπροστά μας να πέφτει.

Αν, σε μια τόσο σημαντική ευκαιρία, η αριστερά επιλέγει να συνεχίσει τον μικρό της ρόλο, εγκλωβισμένη στις ατελείωτες διαφωνίες με τον εαυτό της για θεωρίες και φιλοσοφίες, είναι δικαίωμά της.

Αυτό όμως που δεν είναι δικαίωμά της, αλλά υποχρέωσή της, είναι σε αυτή την μάχη να μην ρίξει ασπίδα. Να δώσει το παρών.

Έστω και ως ‘’βοηθητικός’’.

Αυτή η μάχη, είναι η μεγαλύτερη της γενεάς μας.

Είναι η μάχη που θα αναδείξει τον νικητή, σε έναν πόλεμο που κρατάει από το τέλος του Β’ΠΠ.

Και σε αυτή τη μάχη, χρειάζονται όλοι.

Είτε σαν πρώτη γραμμή, είτε σαν βοηθητικοί.

Ριψάσπιδες δεν πρέπει να υπάρξουν.

Διότι, με το ''μέτωπο του εχθρού έτοιμο να πέσει'', εκείνος που θα επιλέξει να μην πολεμήσει, δεν θα θεωρηθεί απλά δειλός.

Σε μια τόσο σπουδαία μάχη, όποιος δεν σταθεί απέναντι στο Σύστημα, που ως ‘’πληγωμένο θηρίο’’ έχει γίνει περισσότερο επικίνδυνο, δεν θα θεωρηθεί ούτε ‘’ουδέτερος’’ ούτε ‘’αμέτοχος’’.

Όποιος δεν χτυπήσει σήμερα το Σύστημα, από όποια θέση και αν μπορεί, θα θεωρηθεί απλά σύμμαχός του.

Όποιος επιλέγει αυτή τη στιγμή να μείνει αμέτοχος, για τους χ ή ψ λόγους, στην μάχη με το Σύστημα, στην ουσία βοηθάει την παράταση της παντοδυναμίας του.

Και αυτό, θα πρέπει εκεί πέρα στην αριστερά, να το σκεφτούν πολύ σοβαρά.

90 σχόλια:

  1. παρακαλώ τον napo, να μην γράφει εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το κείμενό σου. Άρα τα ερώτημα είναι τρία:

    1. Μπορούμε εν τέλει να εμπιστευτούμε έναν τέτοιο χώρο (την αριστερά δηλαδή) και να στηρίξουμε στις επόμενες εκλογές το δυνατότερό της κόμμα (ΚΚΕ)??

    2. Μπορούμε να συμπορευτούμε με την Αριστερά, δανείζοντάς της τον ρόλο του "ηγέτη" (όπως υποστηρίζεις στο προηγούμενό σου ποστ)? Πως θα το κάνουμε αυτό, όταν η ίδια δεν αποδέχεται ούτε τον ρόλο του απλού συμμάχου?

    3. Το νέο σου ποστ, μήπως καταβάθος αναιρεί το προηγούμενο???

    Οι αριστεροί φίλε ήτανε πάντα ρίψασπεις. Σκυλιά που γαβγίζανε χωρίς να δαγκώνουν. Και όλα αυτά, πολύ απλά διότι δεν υπάρχει Ενότητα μεταξύ τους. Εφόσον οι αριστεροί δεν μπορούν να τα βρουν ούτε μεταξύ τους, πώς είναι δυνατόν να τα βρουν με τον υπόλοιπο μη-αριστερό λαό???

    Και όσο το αναλύουμε περισσότερο το θέμα της "επίθεσης κατά του Συστήματος", τόσο περισσότερα ερωτήματα θα γεννιούνται, που καλούμαστε όλοι αργά ή γρήγορα να απαντήσουμε, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το post αυτό, φίλε Σπύρο, συμπληρώνει το προηγούμενο, δεν το αναιρεί.

    Απευθύνεται σε όλες τις συνιστώσες της Αριστεράς, που συνεχίζουν να βάζουν τις μικροδιαφορές τους, πάνω από το κοινωνικό (για αυτούς), εθνικό (για εμάς) συμφέρον.

    Οφείλουν να ενωθούν.

    Για να σχηματίσουμε όλοι εμείς που θέλουμε να ρίξουμε το υπάρχον Σύστημα, ένα εννιαίο, αδιάσπαστο μέτωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείται πως οφείλουν να ενωθούν. Εσύ καλά τα λες. Θα το καταφέρουν όμως? Βασικά, θέλουν να ενωθούν? Αν δεν ενωθούν πρωτίστως μεταξύ τους, πως θα καταφέρουν να ενωθούν και με τον υπόλοιπο μη-αριστερό λαό???

    Τέλος πάντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό το νόημα έχει και το post.

    Αν δεν κάνουν πίσω τους μικρο-εγωισμούς τους, τότε θα είναι υπαίτιοι στο να χαθεί ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία.

    Και τότε, δεν θα δικαιούνται καμία δικαιολογία.

    Μη συμμετοχή στη μάχη, σημαίνει απλά προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρακαλώ τον napo, να μην γράφει εδώ μέσα. Το έχει κερδίσει με το σπαθί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νταξ'... τέλος πάντων. Ας ενωθούμε μεταξύ τους (δυστυχώς το βλέπω χλωμό), και μετά ας ενωθούν και με εμάς τους υπόλοιπους. Αργότερα, αν νικήσουμε, θα αρχίσουμε ξανά βεβαίως να τρωγόμαστε σαν κοκόρια...

    Τι είναι ο napos?
    κανα troll?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η Ιστορία επαναλαμβάνεται, όταν δεν διδάσκεται σωστά.

    ΥΓ: ο napo απλά δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. από ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ » Τετ. Ιαν. 25, 2012 7:26 am

    Αλήθεια άκουγα χθες τον κ. Καμμενο για την συνεργασία του και με το ΚΚΕ και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακη βασι, για το Μεταναστευτικό δεν θα έχη θεσεις το νέο κόμμα;....ή είναι ησσονος σημασίας θέμα για τον κ. Καμμενο και τους ψηφοφόρους του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τώρα αν είσαι ο ίδιος ο γεωργιάδης, αμφιβάλλω, αλλά εφόσον χρησιμοποιείς το όνομά του, θα είσαι σίγουρα κάποιος εκ των θαυμαστών του.

    Σου απαντάω λοιπόν:
    Τα περί Καμμένου τα θεωρώ γελοιότητες.
    Δεν πιστεύω πως κάποιος που έμαθε να λειτουργεί και να καρπώνεται οφέλη μέσω ενός συστήματος, μπορεί κάποια στιγμή να πάθει κρίση ''ειλικρίνειας'' και να σταθεί απέναντί του.

    Επειδή όμως χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη αναφορά για να θίξεις το ενδεχόμενο συν-στρατίας μη κομμουνιστών με κομμουνιστές για την μάχη κατά των υποστηριχτών του μνημονίου, και το τι θα πρέπει ''να καταπιεί'' ένας μη κομμουνιστής για αυτή την συμμαχία, θα σου απαντήσω το εξής:

    Σήμερα που μιλάμε, κρίνεται το μέλλον της φυλής μου σε αυτό τον τόπο.

    Αν δικός σου πρωταρχικός στόχος σήμερα, είναι ''να φύγουν οι αλλοδαποί από την Ελλάδα'',

    δικός μου πρωταρχικός στόχος είναι ''να σταματήσουν να φεύγουν οι Έλληνες από την Ελλάδα''.

    Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διώξω όσους επιδιώκουν να μετατρέπουν τους Έλληνες σε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    Από εκεί και πέρα, ''άδωνη'', να γνωρίζεις πως κάθε κουβέντα μεταξύ μας, θα ξεκινάει με αυτή τη τόσο σημαντική και ειδοποιός διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ απάντησα.
    Εσύ προφανώς δεν κατάλαβες τι απάντησα.

    Συνηθισμένο στους πλανεμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θεωρεις οτι το οικονομικο μας προβλημα ειναι σοβαροτερο απο το λαθρομεταναστευτικο?

    τον δημογραφικο μας δεικτη τον γνωριζεις?

    και το παιζεις και εθνικιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έχεις καταλάβει πως οι Έλληνες φεύγουν από την Ελλάδα;;
    Έχεις καταλάβει πως η Ελλάδα αδειάζει από νέους και νέες;;

    Είσαι τόσο τυφλωμένος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχεις καταλαβει πως η ελλαδα ειναι υπο κατοχη
    Εχεις καταλαβει πως σαν εθνικιστης ειναι αδιανοητο να μιλας μονο για τα λεφτα
    Γιατι εισαι τοσο τυφλωμενος που καθε φορα που δυσκολευεσαι αλλαζεις θεμα συζητησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ napo;;;;

    ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ;;;;;

    ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;;;;

    ΠΟΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καμια θεση για λαθρομεταναστευτικο εχεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναί έχω.

    Όσοι θεωρούν την πολιτική που διώχνει τους νέους Έλληνες και της νέες Ελληνίδες από την Ελλάδα, ως άσχετη με την πολιτική που φέρνει μετανάστες για να τους αντικαταστήσουν, θα πρέπει να εκτελείται είτε για εσχάτη προδοσία, είτε για εσχάτη βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οσους και να κρεμασεις στην πλατεια συνταγματος λεφτα δε θα παρεις απο την ευρωπη ουτε θα διωξεις κανεναν λαθρομεταναστη

    περιμενω μετρα εθνικιστικα και μαλιστα μετρα που θα εγκρινει και η αριστερα την οποια υποστηριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άμα κρεμάσω εκείνους που πρέπει, και όσους τους υποστηρίζουν και τους δίνουν το δικαίωμα να κάνουν πράξη όσα σχεδιάζουν,

    τότε ούτε λεφτά θα χρειάζομαι από την Ευρώπη, ούτε θα με ενδιαφέρει τι λέει η αριστερά.

    Αλλά το παραπάνω, θέλει μυαλό για να το καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. oxi λεφτα 8α χρειαζεσαι και παλι γιατι εχεις πρωτογενες ελλειμα και 1.5 εκατ κοπριτες

    αλλα αν κρεμασεις τον παγκαλο και τους λοιπους απλως δε θα εχεις αντιλογο

    να υποθεσω πως ειμασταν τρελοι και μπηκαμε στο μνημονιο και πριν απο αυτο ειμασταν μια χαρα με πλεονασμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εσύ υπέθεσε ότι θέλεις.

    Το γεγονός πως το έλλειμμα δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους, που δημιούργησαν έναν στρατό από χιλιάδες κοπρίτες να τους στηρίζει,

    με τους οποίους εσύ τώρα ''προσπαθείς'' να σώσεις την ελλάδα.....

    την ώρα που αυτή βουλιάζει, εσύ προσπαθείς να την σώσεις με τους ανθρώπους που την βούλιαξαν.

    Ποιός από τους δύο μας, θεωρείς πως είναι πιο ρεαλιστής;

    Εκείνος που γνωρίζει πως οι άνθρωποι που βούλιαξαν την ελλάδα, δεν μπορούν να την σώσουν;

    Ή εκείνος που ακόμη πιστεύει πως το υπάρχων σύστημα ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θεωρω πως ρεαλιστης ειναι αυτος που προτεινει τι να κανουμε και οχι ασκει κριτικη του τι δεν πρεπει να κανουμε

    μπορει οι πασοκοι να κατεστρεψαν την ελλαδα αλλα δεν νομιζω πως η παπαρηγα και ο τσιπρας μπορουν να τη σωσουν

    επισης εξοσων γνωριζω ο καρατζαφερης δεν κυβερνησε


    ακομα ομως περιμενω να μου πεις πως θα κλεισουν το ελλειμα οι πατριωτες παρθενογεννημενοι που υποστηριζεις?

    ή δεν θα το κλεισουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Συστήματος που επενδύει στη ‘’κρίση’’, είναι που κατάφερε κάθε άλλη πρόταση, κάθε άλλη άποψη να την θεωρεί ο κόσμος ‘’απλή κριτική’’.

    Το έλλειμμα υφίσταται επειδή τα χρήματα που θέλει η Ε.Ε. να εξοικονομήσει η Ελληνική Οικονομία, οι Έλληνες πολιτικοί αποφασίζουν να τα κόψουν από τους συνταξιούχος και τους υπαλλήλους, και όχι από τα υπέρογκα ποσά της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής, του οργανωμένου εγκλήματος.

    Αν η Ελληνική Κυβέρνηση, δήμευε τις περιουσίες των απανταχού εγκληματιών κατά του ελληνικού δημοσίου, δεν θα χρειαζόταν κόψιμο μισθών και κοινωνικών παροχών όπως η Υγεία και η Παιδεία.

    Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να έχει ως σκοπό την προστασία των πολιτών και όχι μιας elit πολιτών, όπως οι γνωστοί Τσουκάτοι, Βουλγαράκιδες, Ψωμιάδιδες, και τόσοι άλλοι.

    Σπεύδει το Σύστημα που υπερασπίζεσαι και θεωρείς την ‘’μόνη εναλλακτική’’, να υπερασπίσει, να φυγαδεύσει και να δικαιολογήσει όσους αποκαλύπτεται η βρωμιά τους.

    Και για να δικαιολογήσει τα κλεμμένα από αυτούς λεφτά, σου λέει εσένα πλανεμένε ‘’σφίξε και άλλο το ζωνάρι, η Ελλάδα κινδυνεύει’’.

    Και το πιστεύεις, πλανεμένε.

    Χωρίς να μπορείς να σκεφτείς πως η Ελλάδα κινδυνεύει από αυτούς τους ίδιους. Τους ‘’σωτήρες’’ σου…

    Και τι είπες; ‘’Το ΛΑΟΣ δεν κυβέρνησε’’;;;

    Τι κοτσάνα ήταν αυτή;;

    Τι νομίζεις πως είναι το ‘’κυβερνάω’’;;

    Κάτι περισσότερο από ‘’επιλέγω την πολιτική και κοινωνική διαχείριση της χώρας’’;;

    Το ΛΑΟΣ ψήφισε και στηρίζει με πείσμα και εμμονή το Μνημόνιο.

    Τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει ως ‘’κυβέρνηση’’;;

    Ασκεί κυβερνητική πολιτική το ΛΑΟΣ, επιλέγοντας να στηρίζει τους Εγκληματίες και τους Δολοπλόκους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
    Ψηφίζει και στηρίζει την πολιτική εκείνη που καταδικάζει τους νέους και νέες της χώρας, να φεύγουν εκτός Ελλάδος.

    Μην προσπαθείς να αποποιηθείς ευθύνες. Σε βαραίνουν όπως βαραίνουν και το ΛΑΟΣ.

    Στις συνειδήσεις των πραγματικών Εθνικιστών, είναι ένα και το αυτό με το ΠΑΣΟΚ που όλοι μισήσαμε και θεωρήσαμε Δούρειο Ίππο των ανθελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αγαπητε ομοιε αλλα καθολου ομοιε επειδη φαινεσαι καλο παιδακι αν και πλανεμενο σκεφτομαι να σε βοηθησω να ξελαμπικαρεις λιγο στο μυαλουδακι σου τις λαικιστικες αφελεις ανοησιες που γραφεις

    παμε λοιπον

    "Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Συστήματος που επενδύει στη ‘’κρίση’’, "

    πρωτον βλεπω το κριση σε εισαγωγικα
    θεωρεις πως δεν εχουμε κριση?
    θεωρεις πως ειναι φτιαχτη?
    θεωρεις πως πριν το μνημονιο ολα ηταν μια χαρα?
    δευτερον λες πως το συστημα επενδυει στην κριση
    δεν πρεπει να επενδυσουμε στην κριση?
    πρεπει να αφησουμε την κριση να περασει ετσι να δανειστουμε 493820δις να τα δωσουμε σε κοπροσκυλα και να μην διορθωσουμε τιποιτα??
    δεν ειναι νομιζεις η κριση μια ευκαιρια να επενδυσουμε στη χωραμας να την φτιαξουμε?
    δηλαδη το οτι λογω του μνημονιου βρισκουμε αφορμη να κλεισουμε τα ελλειματα να κοψουμε τις λαμογιες στα φαρμακα να περικοψουμε επιδοματα κοπροσκυλων να εφαρμοσουμε λιγη λιτοτητα και να μην ζουμε πανω απο τις δυναμεις μας δεν ειναι μια καλη επενδυση για τις επομενες γενιες?



    "κατάφερε κάθε άλλη πρόταση, κάθε άλλη άποψη να την θεωρεί ο κόσμος ‘’απλή κριτική’’." "όπως οι γνωστοί Τσουκάτοι, Βουλγαράκιδες, Ψωμιάδιδες, και τόσοι άλλοι"

    χρειαζομαστε προτασεις που να φερουν λεφτα και οχι λαικισμους τυπου να φτιαξουμε μια αρενα και να ριξουμε μεσα τον παν καλο και τον τσουκατο.

    τα ονοματα που αναφερεις ουτε εχει αποδειχτει πως εχουν κλεψει ουτε εχει τελεσιδικησει τιποτα και φυσικα και εαν τους επιανες λεφτα δε θα επαιρνες γιατι τα εχουν εκτος ελλαδας

    καθως γνωριζεις υπαρχουν δοξα τω θεω ελβετιες λιχνεσταιν κτλ

    επισης "Αν η Ελληνική Κυβέρνηση, δήμευε τις περιουσίες των απανταχού εγκληματιών κατά του ελληνικού δημοσίου"
    και πληρωνε τα ελλειματα της του χρονου τι θα καναμε οταν δεν υπηρχαν πια εγκληματιες?

    ποιος θα καλυπτε τα ελλειματα?

    μηπως λοιπον πρεπει καποια στιγμη να αρχιζεις να σκεφτεσαι σοβαρα οτι η χωρα πρεπει να αρχιζει να παραγει κατι περα απο ελλειματα?
    μηπως πρεπει να αρχισεις καποια στιγμη να σκεφτεσαι πως πρεπει καποτε εμεις να αρχισουμε να πληρωνουμε τις αναγκες μας και οχι αλλοι (πλουσιοι/λαμογια/γερμανοι/δανειακα)

    "Το έλλειμμα υφίσταται επειδή τα χρήματα που θέλει η Ε.Ε. να εξοικονομήσει η Ελληνική Οικονομία,"

    πρωτο φαουλ

    δηλαδη η ΕΕ θελει να φτιαξει την οικονομια της χωρας σου και εσυ διαφωνεις
    και το παιζεις και εθνικιστης
    συγχαρητηρια


    "να τα κόψουν από τους συνταξιούχος και τους υπαλλήλους, και όχι από τα υπέρογκα ποσά της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής, του οργανωμένου εγκλήματος."

    και πιστευεις πραγματικα πως αν ηταν τοσο ευκολο δε θα το ειχαν κανει και προτιμουν να χανουν ψηφους προς την αριστερα κοβοντας μισθους?
    τις εκπομπες του παπαχελα για το δημοσιο και την τρομαχτικη σοβιετικη γραφειοκρατια που εχουμε προφανως δεν εχεις δει για να καταλαβεις πως αυτο που ζητας δεν γινεται καταρχας γιατι το κρατος δεν μπορει να βγαλει ακρη καταρχας ποιος κλεβει ποσο μαλλον δε να του τα παρει


    Επισης δεν εχεις καταλαβει πως στην ελλαδα εχουμε υπερβολικα πολλους φορους και αγρια φορολογικη πολιτικη σε βαθμο που κανενας δεν μπορει να πληρωσει και οχι λιγη οπως νομιζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "όσους αποκαλύπτεται η βρωμιά τους."
    οπως?


    "Και για να δικαιολογήσει τα κλεμμένα από αυτούς λεφτά, σου λέει εσένα πλανεμένε ‘’σφίξε και άλλο το ζωνάρι, η Ελλάδα κινδυνεύει’’.

    Και το πιστεύεις, πλανεμένε.

    Χωρίς να μπορείς να σκεφτείς πως η Ελλάδα κινδυνεύει από αυτούς τους ίδιους. Τους ‘’σωτήρες’’ σου… "


    σε ποιηματακια λαικιστικου αφελους τυπου βαριεμαι να απανταω αν εχεις κατι συγκεκριμενο μου λες

    "
    Και τι είπες; ‘’Το ΛΑΟΣ δεν κυβέρνησε’’;;;
    Τι νομίζεις πως είναι το ‘’κυβερνάω’’;;
    Κάτι περισσότερο από ‘’επιλέγω την πολιτική και κοινωνική διαχείριση της χώρας’’;;
    "


    Δηλαδη τα 3εκατ ελληνων που ψηφισαν πασοκ δεν επελεξαν ουσιαστικα ποιος θα αναλαβει την κοινωνικη διαχειριση της χωρας?
    Δηλαδη τα 8εκατ που ψηφισαν βουλευτες που εγκριναν τον παπαδημο δεν νομιμοποιησαν την πολιτικη του?

    Γιατι τοτε αμφιβαλλεις για την νομιμοποιηση της κυβερνησης και των πολιτικων που εφαρμοζει?


    "Το ΛΑΟΣ ψήφισε και στηρίζει με πείσμα και εμμονή το Μνημόνιο"

    οχι
    ψηφισε να παρουμε τα λεφτα
    ουδεποτε υποστηριξε τα αρθρα που ελεγαν για τα φορολογικα μετρα και κοψιμο μισθων
    ηταν υπερ αλλου μνημονιου το οποιο ουδεποτε εφαρμοστηκε


    "Μην προσπαθείς να αποποιηθείς ευθύνες. Σε βαραίνουν όπως βαραίνουν και το ΛΑΟΣ."

    μην προσπαθεις να ριξεις ευθυνες στους αλλους
    Ο λαικισμος σου και τα λογικα αλματα σου ειναι αυτα που ριχνουν το πολιτικο κοστος στους δειλους πολιτικους μας με αποτελεσμα να μην κανουν αυτο που πρεπει για την πατριδα

    Εσυ και η αριστερα φταιτε για την κατασταση που ειμαστε τωρα και οι ευθυνες βαραινουν εσας


    "Στις συνειδήσεις των πραγματικών Εθνικιστών, είναι ένα και το αυτό με το ΠΑΣΟΚ που όλοι μισήσαμε και θεωρήσαμε Δούρειο Ίππο των ανθελλήνων"

    Στην συνειδηση ενος πραγματικου εθνικιστη υπερτατος νομος ειναι η σωτηρια της πατριδας και οχι ο λαικισμος και η πτωχευση
    Αυτα ειναι στοιχεια που πανε παρεα με την αριστερα που ολοι μισησαμε και θεωρησαμε δουρειο ιππο των ανθελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στα 2/3 των κειμένων που αράδιασε ο ανώνυμος παραπάνω, αναφέρεται η λέξη "λαϊκισμός"...

    Κάθε διαφορετική (αντιμνημονιακή) άποψη, την παραγκωνίζουν, αποκαλόντας την ως "λαϊκισμό".

    Δεν εκπλήσσομαι βέβαια. Είναι κάτι το σύνηθες για τους (νεο)φιλελέ...

    Λοιπόν, ας αραδιάσω κι εγώ την "κομμάτα" μου...

    Πιστεύω πως οι εκλογές δε φέρνουν την ανατροπή. Την προετοιμάζουν όμως, και δίνουν και τη δύναμη στις δυνάμεις και τους φορείς που την επικαλούνται, ούτως ώστε να προχωρήσουν.
    Αν πχ. ένας φορέας που στοχεύει στην ανατροπή, πάρει 15-20% (για αρχή) τότε αποκτα τη δυναμική μέσα στην ελληνική κοινωνία για να οδηγήσει το λαό στην ανατροπή...

    Εξάλλου, σε πολλές χώρες, όπως πχ. Αργεντινή, Βολιβία, Εκουαδόρ κλπ, η ανατροπή επετεύχθη μέσω εκλογών.
    Ψηφίστηκε αριστερή κυβέρνηση, η οποία έχοντας τη λαική νομιμοποίηση έφερε τα πάνω-κάτω.

    Η αριστερά εκείνων των κρατών, δεν πιστεύει πως ο ρόλος της αναλώνεται μέσα σε κούφιες αντιπολιτεύσεις του τύπου "διαφωνώ διαφωνόντας ακόμα και με τον διασπασμένο εαυτό μου".
    Εκεί πιστεύουν στην ανατροπή και είναι διατεθειμένοι να την πράξουν είτε μέσω εκλογών είτε με άλλους τρόπους πιο... μιλιταριστικούς, αν χρειαστεί!

    Οπότε, αφού εξέγερση δεν προβλέπεται στο προσεχές διάστημα, θα πρότεινα κι εγώ σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες να βάλουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να βγάλουμε στον αφρό του πολιτικού προσκηνίου την αριστερά, ούτως ώστε να διεκδικήσει το συντομότερο δυνατό τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Ναι είχα (και έχω) κι εγώ τους ενδοιασμούς μου σχετικά με τις προτάσεις του ομοίου, περί αριστεράς, αλλά απ' ότι βλέπω, δεν υπάρχει άλλη λύση δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. φιλε σπυρο δεν ειμαι νεοφιλελες αλλα δεξιος

    επισης θεωρω αντεθνικο ενας πατριωτης να καταντα να υποστηριζει πως δεν υπαρχει αλλη λυση απο την αριστερα για να σωθει το εθνος

    ΧΑ ή ακομα και ΕΔΕΣ ή κανας λογιας θα το καταλαβαινα αλλα να ερχεται ενας εθνικιστης και να μου υποστηριζει τον τσιπρα για εθνικη διεξοδο ... η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα


    θα επρεπε να ντρεποσασταν και οι 2 σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ποιός απ τους δυο μας πρότεινε συγκεκριμένα Τσίπ(ου)ρα για "εθνική διέξοδο"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @1ος Ανώνυμος

    Καλό το σεντόνι, αλλά άσκοπο εντελώς.

    Και αυτό, επειδή χωρίς να διαβάζεις ότι γράφω, σπεύδεις να ‘’απαντήσεις’’ λέγοντας απλά όσα ήθελες έτσι και αλλιώς να πεις, άσχετα αν δεν σχετίζονται με το θέμα.

    Πάμε πάλι.
    Η λέξη ‘’κρίση’’ μπαίνει σε εισαγωγικά επειδή δεν είναι αυτή που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και οι πολιτικό-πατέρες μας.

    Μας παρουσιάζουν μια κρίση ‘’ταμειακή’’, μια ‘’λογιστική’’ κρίση, που έχει να κάνει μα αριθμούς, διαχείριση κεφαλαίων, μετοχές και ισολογισμούς.

    Αν αυτή θεωρείς πως είναι η κρίση, τότε το φάουλ το κάνεις εσύ.

    Αν δεις πως λειτουργεί αυτό το σύστημα, θα καταλάβεις πως η κρίση είναι θεσμική, πολιτική και κομματική.

    Όλα όσα βλέπεις πως πρέπει να αλλάξουν, από τις υψηλές συντάξεις των προνομιούχων δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, και από τις δημόσιες παροχές στα πεδία της Υγείας και της Παιδείας, ως το συμμάζεμα των εξόδων του κράτους,

    δεν βελτιώνονται με ‘’λογιστικές διορθώσεις’’ και ‘’ανάλυση των εξόδων’’, αλλά μόνο

    με ξεσκέπασμα και ξεκαθάρισμα όλων εκείνων των άρρωστων συμπτωμάτων που τα δημιουργούν- την πολιτική δηλαδή αντίληψη που τα δημιουργεί και όσους κερδίζουν από αυτή.

    Για αυτό και μπαίνει η λέξη κρίση σε εισαγωγικά.

    Συνεχίζουμε;

    Ζητάς αποδείξεις για τα ονόματα που ανέφερα, λέγοντας κατά λέξη ‘’δεν έχει αποδειχθεί τίποτα’’….

    Μιλάμε για τον Τσουκάτο, που βγήκε και παραδέχθηκε πως πήρε στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χρήματα από την Siemens και εσύ υποστηρίζεις πως ‘’δεν έχει αποδειχθεί τίποτα’’….
    Δεν μπορώ να κατανοήσω τι είδος ανθρώπου, εξαρτημένου σε τέτοιο βαθμό από το σύστημα, θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει κάτι τέτοιο….

    Ας συνεχίσουμε όμως.
    Λες ‘’η Ελλάδα παράγει μόνο ελλείμματα’’, και δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις πως αυτά τα ελλείμματα προέρχονται όχι από μαθηματικά λανθασμένες πράξεις, αλλά από μια πολιτική που βασίζεται σε αυτά τα μαθηματικά λάθη, για να περάσουν μέτρα που θα στα επιβάλλουν ως αναγκαία, αλλά θα καθιερωθούν ως μόνιμα.

    Η Ελλάδα παράγει ελλείμματα, επειδή η πολιτική εξουσία το θέλει. Δεν είναι ‘’κακοί στη δουλειά τους’’. Το επιδιώκουν και καταφέρνουν να το κάνουν πράξη.

    Η Ελλάδα παράγει πλούτο. Απλά αυτός ο πλούτος δεν πηγαίνει στους Έλληνες, αλλά σε μια elit που χρησιμοποιεί τη χώρα για να μιλάει η ίδια ‘’επίσημα’’, προς όφελός της.

    Για να παράγει πλούτο η χώρα, πλούτο που θα πηγαίνει στους Έλληνες, θα πρέπει να χτυπήσουμε αυτή την elit, και όσους βεβαίως την υπερασπίζονται, τους μισθοφόρους της.

    Συνεχίζουμε.

    Διερωτάσε ‘’ αν είναι τόσο εύκολο, γιατί δεν το κάνουν’’, επειδή βλέπεις...τις εκπομπές του Παπαχελά.

    Τον Παπαχελά που έως πρότινος, τον έλεγες ‘’Alexis’’, αν θυμάσαι…
    Πόσο εύκολα ξεχνάνε ορισμένοι ‘’εθνικιστές’’;

    Ναι, είναι τόσο εύκολο. Αυτό είναι το νόημα.
    Δεν το κάνουν, όχι επειδή είναι δύσκολο. Απλά δεν θέλουν να το κάνουν.
    Όσο γρηγορότερα θα το καταλάβεις, τόσο πιο γρήγορα θα κατανοήσεις την πλάνη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 2ε Ανώνυμε,
    Όταν το καράβι βουλιάζει, όσο και τσιρίζεις εσύ πως ‘’είσαι ο καπετάνιος, επειδή έχεις τα γαλόνια’’,
    όταν οι υπόλοιποι ναύτες σε θεωρούν ανίκανο, αναλαμβάνουν το τιμόνι.
    Και εσύ, είτε κατανοείς την ανικανότητά σου ή έστω την έλλειψη εμπιστοσύνης που γεννάς στους υπόλοιπους, και κάθεσαι σε μια γωνιά, είτε σε ταΐζουμε στους καρχαρίες.

    Όταν έγινε η ‘’συγκυβέρνηση’’, είπαν για εκλογές το Φεβρουάριο.
    Ο Φεβρουάριος έγινε Μάρτιος, ο Μάρτιος Απρίλιος και έχει και συνέχεια.

    Αυτό, είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ ή απλά παραμερισμός της Δημοκρατίας;

    Στα περί ΛΑΟΣ σου λέω απλώς το εξής:
    Ο ΛΑΟΣ δεν ψήφισε μόνο ‘’να πάρουμε τα λεφτά’’, όπως λες.
    Ψήφισε και συναίνεσε, τα λεφτά που θα πάρουμε να τα διαχειριστούν για την ‘’σωτηρία μας’’, οι ίδιοι μηχανισμοί που οδήγησαν τη χώρα να δυσκολεύεται να ‘’πάρει τα λεφτά’’.

    Άρα, είναι ίδιο και απαράλλαχτο με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Η εμμονή τους να μας ‘’σώσουν’’ οι ίδιοι που μας κατέστρεψαν, δεν είναι προϊόν βλακείας (έτσι νόμιζα αρχικώς), αλλά ξεκάθαρη συναίνεση στο έγκλημα που συντελείται.

    ΥΣ έχω ζητήσει από συγκεκριμένα άτομα, να μην γράφουν εδώ μέσα. Πόσο δύσκολο είναι να δείξουν σεβασμό σε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Σπύρο,

    αναγκαίο κακό την θεωρώ και εγώ την επιλογή αριστερά.
    Αναγκαίο.
    Αυτή τη στιγμή, είναι η μοναδική λύση.
    Και για αυτό φταίνε πρωτίστως οι ''εθνικέμποροι''.

    @Ανώνυμε,
    εγώ προσωπικά ντρέπομαι για όσους δηλώνουν ''εθνικιστές'' να θεωρούν πως

    αυτή τη στιγμή, που η δική μας γενειά πατριωτών οφείλει να γράψει την δική της σελίδα στην μακρόχρονη μάχη της χώρας μας για την Ελευθερία,

    οι σημεροί ''εθνικιστές'' να σκύβουν υποταγμένα το κεφάλι , στο όνομα οποιασδήποτε ''κομουνιστοφοβίας'' τους.

    Η προβοκατόρικα προβαλόμενη αύξηση της αριστεράς, έχει ως σκοπό να τυφλώσει από το φόβο όλους τους εθνικιστές, να τους θολώσει τα μάτια, για να μην διακρίνουν τον πραγματικό τους εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Καλό το σεντόνι, αλλά άσκοπο εντελώς"

    θα το δουμε αυτο ευθυς αμεσως


    "Και αυτό, επειδή χωρίς να διαβάζεις ότι γράφω, σπεύδεις να ‘’απαντήσεις’’ λέγοντας απλά όσα ήθελες έτσι και αλλιώς να πεις, άσχετα αν δεν σχετίζονται με το θέμα."

    κατσε να δουμε τωρα ποιος ειναι εντος και ποιος εκτος θεματος

    "Αν δεις πως λειτουργεί αυτό το σύστημα, θα καταλάβεις πως η κρίση είναι θεσμική, πολιτική και κομματική."

    αρα υπαρχει κριση αρα δεν ειναι ψευτικη αρα δεν εχουν νοημα τα εισαγωγικα αρα εσυ εκτος θεματος που βαζεις εισαγωγικα και εγω εχω δικιο αφου μονος σου ομολογεις πως υπαρχει κριση


    "με ξεσκέπασμα και ξεκαθάρισμα όλων εκείνων των άρρωστων συμπτωμάτων που τα δημιουργούν- την πολιτική δηλαδή αντίληψη που τα δημιουργεί και όσους κερδίζουν από αυτή."

    ο πολιτικη αντιληψη αυτη ονομαζεται "κοινωνικο κρατος" "κρατικος παρεμβατισμος" "σοσιαλισμος"
    η αντιληψη αυτη πραγματι καταρεει και οδηγουμαστε σε ενα φιλελευθερο συστημα αποσοβιετοποιημενο απο αυτα τα προβλημα
    οταν καποιος αναλαμβανει τα μεσα παραγωγης καποιου αλλου λογικο ειναι να μην τα αξιοποιει σωστα οπως τα αξιοποιει ο ιδιωτης δηλαδη σε αυτον που ανηκουν
    αυτο προσπαθει να γινει με το μνημονιο
    φυσικα η ανικανη σοσιαλιστικη κυβερνηση του πασοκ απετυχε σε αυτο και ετσι ουτε αποκρατικοποιησεις εκανε ουτε απολυσεις
    ας δουμε τι θα κανει ο παπαδημος

    χαιρομαι που το αντιλαμβανεσαι παντως
    παμε παρακατω


    "Δεν μπορώ να κατανοήσω τι είδος ανθρώπου, εξαρτημένου σε τέτοιο βαθμό από το σύστημα, θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει κάτι τέτοιο…."

    ειναι ο ανθρωπος ο οποιος δε βασιζεται στο λαικισμο και στη δημαγωγια αλλα σε θεσμους π.χ. αστικη δικαιοσυνη
    φυσικα στην ελλαδα ουδεποτε εγινε και θα γινει τιποτα γιατι το σοβιετικο καθεστως μας πρωτα πρωτα θα διασφαλισει την νομεκλατουρα του
    γιαυτο και πρωτα φτιαχνουμε το συστημα μας και οταν ερθει ο καιρος θα διορθωσουμε και τα κακως κειμενα

    τελος τα 300δις να σε ενημερωσω δεν τα πηρε ο τσουκατος
    ο τσουκατος ο τζοχατζο κτλ πηραν μερικα εκατ αρα σου λειπουν αλλα 299δις 998εκατ να μας βρεις που πηγαν

    επισης να σε ενημερωσω πως η θεωρεια σου περι νεφελιμ πολιτικων που μαζεψαν τα λεφτα δεν αποδιδει γιατι και εαν δεχτουμε πως τα 300δις πηγαν σε τσεπες πολιτικων οι πολιτικοι μας θα ηταν μεσα στους 100 πλουσιοτερους του κοσμου
    και αρα θα το ειχαμε μαθει

    προφανως καπου αλλου ειναι το προβλημα μας και αρα λυσεις του τυπου να πιασουμε 2-3 τσοχατζο δεν αποδιδει οικονομικα
    πρεπει να σκεφτεις κατι αλλο πιο προσοδοφορο
    μερικα hint ακολουθουν
    ελλειματα οσε = 1 δις το χρονο
    ολυμπιακη = 0.5 δις το χρονο
    1.5 εκατ δημοσιοι κοπριτες 10δις το χρονο


    "Η Ελλάδα παράγει ελλείμματα, επειδή η πολιτική εξουσία το θέλει. Δεν είναι ‘’κακοί στη δουλειά τους’’. Το επιδιώκουν και καταφέρνουν να το κάνουν πράξη."

    επιχειρηματολογια Κουκουε

    το κακο αστικο καπιταλιστικο κρατος κρατικοποιησε τις ιδιωτικες εταιριες για να τις καταστρεψει ωστε να τις πουλησει μετα στον ιδιωτικο τομεα για ενα κομματι ψωμι

    σε ελευθερη μεταφραση

    η οκτωβριανη επανασταση ηταν ενα δολιο σχεδιο του καπιταλισμου για να μπορεσει ο γιελτσιν να πουλησει τη σοβιετικη ενωση 70 χρονια μετα για ενα κομματι ψωμι

    ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ
    ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΩς ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΑ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


    ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΩς Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?????????????????????????????????????????????????????


    ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Η Ελλάδα παράγει ελλείμματα, επειδή η πολιτική εξουσία το θέλει. Δεν είναι ‘’κακοί στη δουλειά τους’’. Το επιδιώκουν και καταφέρνουν να το κάνουν πράξη."

    φυσικα και η πολιτικη εξουσια το θελει
    γιατι οταν το κοπροσκυλο ζηταει ρουσφετι και διορισμο δεν τον ενδιαφερει αν το κρατος δανειζεται για πλουτο που δεν χρειαζεται
    ο πολιτικος υπακουει στον ψηφοφορο του αλλιως θα ερθει ενας αλλος πολιτικος


    "Η Ελλάδα παράγει πλούτο. Απλά αυτός ο πλούτος δεν πηγαίνει στους Έλληνες, αλλά σε μια elit που χρησιμοποιεί τη χώρα για να μιλάει η ίδια ‘’επίσημα’’, προς όφελός της."

    οπως?
    Ενα παραδειγμα?
    π.χ.???


    φανταζομαι εχεις υποψη σου πως ολες οι βιομηχανιες εκλεισαν
    90% του γαλακτος εισαγεται
    95% του πετρελαιου
    90% του κρεατος

    ερωτιξις
    εαν πτωχευσουμε με την ανυπακοη σου στο μνημονιο τι θα τρωμε?


    "Τον Παπαχελά που έως πρότινος, τον έλεγες ‘’Alexis’’, αν θυμάσαι…
    Πόσο εύκολα ξεχνάνε ορισμένοι ‘’εθνικιστές’’;"

    απαντησες?
    ή παμε παρακατω παλι?

    περιμενω αναλυτικη απαντηση γιατι ο alexis εχει αδικο στις εκπομπες του περι σοβιετικης γραφειοκρατειας που δε δουλευει


    "Όταν το καράβι βουλιάζει, όσο και τσιρίζεις εσύ πως ‘’είσαι ο καπετάνιος, επειδή έχεις τα γαλόνια’’,
    όταν οι υπόλοιποι ναύτες σε θεωρούν ανίκανο, αναλαμβάνουν το τιμόνι.
    Και εσύ, είτε κατανοείς την ανικανότητά σου ή έστω την έλλειψη εμπιστοσύνης που γεννάς στους υπόλοιπους, και κάθεσαι σε μια γωνιά, είτε σε ταΐζουμε στους καρχαρίες."

    εγω δεν ειμαι καπετανιος ουτε κυβερνησα ποτε
    ο ΛΑΟΣ ποτε δεν κυβερνησε αρα δε φερνει και ευθυνη
    στους καρχαριες θα ριξεις την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την αριστερα που τοσα χρονια αντιδραστικα σταματουσαν καθε προοδο της χωρας

    πλην ομως εσυ θελεις να τους φερεις στην εξουσια και μαλιστα δηλωνεις και εθνικιστης τρομαρα σου


    "Όταν έγινε η ‘’συγκυβέρνηση’’, είπαν για εκλογές το Φεβρουάριο.
    Ο Φεβρουάριος έγινε Μάρτιος, ο Μάρτιος Απρίλιος και έχει και συνέχεια."

    παλι με τα εισαγωγικα
    δεν ειναι συγκυβερνηση δηλαδη
    τι ειναι τοτε? ομοιος politics

    ποιος ειπε για φεβρουαριο?
    ο βλακας ο σαμαρας που ηθελε να πεισει το κοπαδι των προβατων σαν και του λογου σου που φωναζαν αντιμνημονιο
    τοτε φωναζε ο καρατζαφερης δεν εχουμε καιρο για εκλογες

    αγαπητε φιλε ομοιε
    σοβαρεψου
    ελα στα συγκαλα σου
    νιασου για το εθνος σου
    το εθνος δε θα κερδισει τιποτα απο τις εκλογες
    οι εκλογες δε φερνουν λεφτα
    αντιθετα οι εκλογες αυξανουν τα σπρεαντ και την αβεβαιοτητα στην αγορα
    ΞΥΠΝΑ
    οι εκλογες θα φερουν μια μη αυτοδυναμη ανικανη ΝΔ και μια αριστερα στο 40%

    τι αλλαγες θα μπορεσουν να ερθουν στη χωρα με αρισετρα στο 40%?

    τι ξεκαθαρισμο απο τα κοπροσκυλα στο δημοσιο θα γινει οταν οι συνδικαλιστες εχουν 40%?

    τι τιμωρια θα γινει στους πολιτικους οταν τα κομματοσκυλα της αριστερας θα ερθουν να φανε?
    τι ξεκαθαρισμο θα γινει στα καστρα του δημοσιου ερτ/δεη/υπουργεια/συνδικατα οταν τους καλυπτει το 40%?

    τα ποσοστα της επομενης μερας των εκλογων τα εχεις σκεφτει?


    "Αυτό, είναι δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ ή απλά παραμερισμός της Δημοκρατίας;"

    παραμερισμος της δημοκρατιας η συνεχιση της νομιμης βουλης μεχρι το τελος?
    θα μας τρελανεις ρε φιλε?
    το 2009 δεν ψηφισες βουλευτες?
    δεν τους εδωσες εντολη για 4 χρονια?
    εαν θεωρεις αντιδημοκρατικο να μεινουν μεχρι το 2013 τοτε ειναι δημοκρατικο καθε μειοψηφια που κλαψουριζει να ακυρωνει την ψηφο σου στα μισα της τετραετιας?

    και αυτο το ονομαζεις δημοκρατια?
    αυτο ομως ειναι κουτσουρεμενη δημοκρατια γιατι εσυ ο ιδιος ακυρωνεις την 4χρονη αξια της ψηφου σου

    Μονο στην ελλαδα υπαρχει αυτη η τρελα
    Προφανως θεωρεις αντιδημοκρατικη χωρα τις ΗΠΑ που 300 χρονια δεν εχουν κανει ποτε προωρες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Ψήφισε και συναίνεσε, τα λεφτά που θα πάρουμε να τα διαχειριστούν για την ‘’σωτηρία μας’’, οι ίδιοι μηχανισμοί που οδήγησαν τη χώρα να δυσκολεύεται να ‘’πάρει τα λεφτά’’."

    για πρωτη φορα θα συμφωνησω μαζι σου
    φανταζομαι ομως μπορουσες εκεινη την ωρα να προτεινεις ως εναλλακτικη στο ΛΑΟΣ να τους πει ψηφιζω ναι μονο εαν φυγετε και κανετε εμενα κυβερνηση?

    και φανταζομαι θα δεχοντουσαν?
    υπηρχε αλλη λυση ομοιε?
    προφανως οχι

    στην δοκιμη διαμαρτυρια σου εχεις να προτεινεις μια αξιολογη εναλλακτικη?
    οχι

    εχεις να μας πεις τι αλλο μπορουσε να κανει το λαος εκεινη την ωρα για να σωσει την πατριδα?



    "Άρα, είναι ίδιο και απαράλλαχτο με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ."

    σε τι ακριβως?
    στο οτι αναλαμβανει ευθυνες?
    πραγματι σε αντιθεση με τις λαικιστικες φωνες των ψευτοεθνικιστων και των κουμμουνιστων (ή και των 2 στην περιπτωση σου) το λαος προτιμησε αλλη οδο


    "Η εμμονή τους να μας ‘’σώσουν’’ οι ίδιοι που μας κατέστρεψαν, δεν είναι προϊόν βλακείας (έτσι νόμιζα αρχικώς), αλλά ξεκάθαρη συναίνεση στο έγκλημα που συντελείται."

    παλι το σωσουν σε εισαγωγικα
    δηλαδη δε μας σωζουν
    δηλαδη δεν αποφυγαμε την χρεωκοπια τον μαιο
    δηλαδη δε σωθηκε ο ομοιος τοτε που τωρα θα ετρωγε απο τα σκουπιδια γατες και σκυλους
    αντε παλι με τις ανοησιες του

    και κατι ακομα
    συνεχιζεις και αναφερεις ως υπευθυνους το λαος

    σου επαναλαμβανω για 1000στη φορα γιατι γελοιοποιησαι

    το λαος δημιουργηθηκε το 2000 και ανελαβε βουλευτικα καθηκοντα το 2007

    η ελλαδα καταστρεφεται απο την γενια του πολυτεχνειου απο το 1974

    σταματα να γελοιοποιησαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Ποιός απ τους δυο μας πρότεινε συγκεκριμένα Τσίπ(ου)ρα για "εθνική διέξοδο"??? "

    το θεμα εχει σαν ουσια το αιτημα απο την αριστερα να σωσει την πατριδα
    ο ομοιος το προσυπογραφει και εσυ συμφωνεις

    αν δεν εννοειτε τον τσιπρα αλλα εννοειτε την παπαρηγα ακομα χειροτερα

    αν εννοειτε την ανταρσυα τοτε δεν ειστε καθυστερημενοι αλλα επικυνδυνοι


    "Αυτή τη στιγμή, είναι η μοναδική λύση.
    Και για αυτό φταίνε πρωτίστως οι ''εθνικέμποροι''."

    οχι
    οταν εσυ θεωρεις αναγκαια την αριστερα και δηλωνεις και εθνικιστης εσυ εισαι υπευθηνος για την κυριαρχια της και οχι καποιος αλλος
    να εισαι υπευθυνος για την αποψη σου και οχι να ριχνεις στους αλλους τα αποτελεσματα του λογου σου


    ο λογος για τον οποιο η αριστερα ειναι στο 40% και η χωρα παει ολοταχως στην καταστροφη περιγραφεται αναλυτικα πανω απο τα ιδια σου τα λογια
    είναι η μοναδική λύση
    είναι η μοναδική λύση
    είναι η μοναδική λύση

    ειπε ο ομοιος

    οταν λοιπον ο εθνικιστης αυτοκτονει πυροβολοντας τα ποδια του καταστρεφοντας την πατριδα του προφανως δεν του φταει κανενας εθνικεμπορας περαν του εαυτου του


    "Η προβοκατόρικα προβαλόμενη αύξηση της αριστεράς, έχει ως σκοπό να τυφλώσει από το φόβο όλους τους εθνικιστές, να τους θολώσει τα μάτια, για να μην διακρίνουν τον πραγματικό τους εχθρό. "

    σωστα
    η αυξηση της αριστερας δεν εχει σα σκοπο να σε φοβισει αλλα να σε αναγκασει να την ψηφισεις και να την κανεις ακομα μεγαλυτερη

    ετσι η λυση για το εθνος και την πατριδα ειναι να σκοτωσεις τη δεξια και να ψηφισεις τους διεθνιστες/μεταναστολαγνους/αθεους για να νικησεις την κουμμουνιστοφοβια σου

    φυσικα μετα δε θα υπαρχει εθνος αλλα τι πειραζει
    εσυ θα εχεις παραμεινει εθνικιστης χωρις εθνος
    και θα εισαι περηφανος κιολας
    πηγαινε παιδι μου και ψηφισε κκε ειναι η νεα εθνικιστικη λυση


    οπως ειπα και προηγουμενως
    θα επρεπε να ντρεπεσαι οπως τα ζωα που ψηφιζουν μηχαλολιακο οταν πριν απο 50 χρονια οι ναζι σκοτωναν τους παππουδες μας και εσυ τωρα ψηφιζεις τους απογονους αυτων που εκαναν παιδομαζωμα

    μπραβο αγορι μου χαρα στο εθνος και στην πατριδα που σε γεννησε

    ψηφισε και οτι η γη ειναι επιπεδη μονο και μονο γιατι ο καρατζαφερης σου λεει πως η γη ειναι στρογγυλη

    απορω γιατι εχασα το χρονο μου μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πριν απαντήσω, δύο παρατηρήσεις:

    1) Το παρών blog, επισημαίνει πως απαγορεύονται οι ύβρεις. Κάθε υβριστικό μήνυμα θα σβήνεται. Αν κάποιος δεν μπορεί να αναλογιστεί πως υβρίζει εκείνος που δεν έχει επιχειρήματα, τότε δεν αξίζουν να γράφουν εδώ μέσα.
    2) Το να υπάρχουν πολλοί ‘’Ανώνυμοι’’, είναι σφάλμα. Εκτός και αν είναι ένας, και πάσχει από διχασμένη προσωπικότητα, θα ήταν καλό να έγραφε ο καθένας με ένα όνομα, ώστε ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και απαντήσεων να έχουν συγκεκριμένο παραλήπτη.

    Πάμε λοιπόν.

    Στον ‘’1ο Ανώνυμο’’ που λέει πως υπάρχει κρίση, και πανηγυρίζει για την ύπαρξή του, να του (ξανά)πω πως η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά, διότι εγώ μιλάω για κρίση Συστήματος, ενώ ο ίδιος μιλάει για κρίση λογιστική.
    Άλλη κρίση εντοπίζω εγώ, άλλη κρίσει αποδέχεται ο ίδιος.
    Τα εισαγωγικά παραπέμπουν σε αυτή την τόσο ουσιώδη διαφωνία.

    Ο ίδιος ‘’Ανώνυμος’’, σε μια κρίση σοβιετοφοβίας, προβλέπει σε μια ‘’αστική δικαιοσύνη’’, όπως την ονομάζει. Σε αυτή προβλέπω και εγώ, αλλά δυστυχώς, διαφωνούμε στο εξής:

    Εσύ, θεωρείς πως αυτή μπορεί να υπάρξει σε ένα νεοφιλελεύθερο πολιτικό σύστημα, ενώ εγώ θεωρώ πως δεν μπορεί επ’ ουδενί να επιτευχθεί μέσα σε ένα τέτοιο καθεστώς.

    Η ίδια η λέξη Δικαιοσύνη, προϋποθέτει την Αξία της Ισονομίας.
    Και η Ιστορία μας έχει δείξει, πως σε καθεστώτα νεοφιλελεύθερα, δεν υπάρχει Ισονομία.

    Μια ‘’αστική’’ κοινωνία, προϋποθέτει την ύπαρξη μεσαίας τάξης. Και δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα που ο ‘’Ανώνυμος’’ θεωρεί ως μοναδική λύση, όχι μόνο δεν υπερασπίζεται την μεσαία τάξη, αλλά δεν την συμπεριλαμβάνει και στα αρχικά της πλάνα.

    Αποδέχομαι και εγώ, πρώτους από όλους την αποτυχία του μοντέλου της σοβιετικής κοινωνίας, όπου επίσης δεν κυριαρχούσε ελευθερία και ισονομία, στοιχεία απαραίτητα της ευημερίας.
    Μένει να αποδεχθεί και ο ‘’Ανώνυμος’’ την αποτυχία του δικού του μοντέλου, ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο, πιο επιτυχημένο.
    Έως όμως να αποδεχθεί την αποτυχία του δικού του μοντέλου, δεν θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για το αύριο.

    Η εμμονή του βεβαίως να επιμένει πως τα ελλείμματα ΔΕΝ τα δημιούργησαν οι διάφοροι ‘’Τσουκάτοι’’ της πολιτικής μας ηγεσίας, και όχι οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι της χώρας, ενώ όλα τα στοιχεία, ακόμη και των ίδιων των ‘’Τσουκάτων’’ παραδέχονται το αντίθετο, με διαβεβαιώνει πως θα αργήσει πάρα πολύ να αποδεχθεί την αποτυχία του Συστήματος που υπερασπίζεται.

    Πχ επιμένει πως τα ελλείμματα πχ του ΟΣΕ οφείλονται σε κάποιο ‘’ανεξήγητο λάθος’’ και όχι σε κάποιον ‘’Τσουκάτο’’ που για μικροκομματικά και ψηφοθηρικά οφέλη, επέτρεψε την δημιουργία δημοσίων υπαλλήλων-δεινοσαύρων, με μισθούς ετήσιους όσο 100 ιδιωτικών υπαλλήλων.
    Για τον ‘’Ανώνυμο’’ για αυτά τα ελλείμματα δεν φταίει το Σύστημα και οι υποστηριχτές του, αλλά οι ‘’κακοί Έλληνες’’ που ανάγκαζαν τους καημένους τους εκπροσώπους του Συστήματος να μετατρέψει μια υγιή εταιρία σε ελλειμματικό καρκίνωμα.

    Και αδυνατεί να σκεφτεί πως ακόμη και αν είναι έτσι όπως λέει, τότε το Σύστημα αυτό είναι τόσο ευάλωτο και τόσο αδύνατο, απέναντι στους ‘’κακούς πολίτες’’, που σίγουρα πρέπει να θεωρεί αποτυχημένο.

    Η αδυναμία του αυτή, τον οδηγεί στο να χαρακτηρίζει εύκολα κάποιον ως ‘’καθυστερημένο’’, μόνο και μόνο επειδή εκείνος θεωρεί πως μια υγιή κοινωνία, μπορεί να έχει Δημόσια Παιδεία και Υγεία, ΟΣΕ και ΜΕΤΡΟ, χωρίς να χρειάζεται απαραιτήτως να δημιουργείται έλλειμμα.

    Επιχειρήσεις είναι, και αν πάνε καλά, θα έχουν κέρδη. Αν πάνε άσχημα, θα έχουν ζημεία.

    Το να θεωρείς όμως, Ανώνυμε, εκ των προτέρων πως μια επιχείρηση μόνο και μόνο επειδή είναι δημόσια, θα είναι και καταδικασμένη να αποτύχει, πίστεψέ με, είναι προϊόντα προκατάληψης και φανατισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο 2ος εν σειρά Ανώνυμος (μπορεί να είναι και ο ίδιος, λένε ακριβώς τα ίδια), δεν βλέπει το αυταπόδεικτο.

    Ένα Σύστημα, Ανώνυμε, που επιβάλλει τον κάθε πολιτικό να κάνει τα χατίρια και τα ρουσφέτια στους ‘’κακούς πολίτες που όλο ζητάνε και ζητάνε και ζητάνε’’, είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο συστήματος.

    Αν το έχεις καταλάβει, γιατί συνεχίζεις να το υπερασπίζεσαι;
    Μαζοχισμό το λένε στα μέρη μου.

    Ζητάς ένα παράδειγμα πλούτου που παράγει η χώρα.
    Δεν βλέπεις γύρω σου; Ή κάνεις πως δεν βλέπεις;

    Ο ίδιος υποστηρίζεις πως κάποτε υπήρξε γαλακτοκομία και βιοτεχνία στη χώρα.
    Και όπως λες, το 90% έκλεισαν.

    Έκλεισαν από τους ‘’κακούς πολίτες που όλο ζητούσαν, ζητούσαν, ζητούσαν’’, ή εξαιτίας του Συστήματος πολιτικής που εκπροσωπούσαν εδώ και χρόνια οι 300-500 ίδιοι και ίδιοι ‘’ηγέτες’’;;;

    Αυτός ο πλούτος υπήρξε ή δεν υπήρξε; Και αν υπήρξε, μπορεί να υπάρξει ξανά;
    Και αν μπορεί να υπάρξει ξανά, μπορεί να υπάρξει μέσα στο ίδιο Σύστημα που ανάγκασε το 90% των ελληνικών εργοστασίων να φύγουν σε Βουλγαρία και Σκόπια;

    Ποιος είναι ο ρεαλιστής και ποιος ο ονειροπόλος τελικά;

    Ο πλούτος υπήρξε και υπάρχει. Η διαχείριση, η κακή ή η καλή, είναι αυτή που τον κάνει φανερό και ξεκάθαρο στα ελαφριά μυαλά.

    Ρωτάς για το Alexis (για εμένα παραμένει Alexis), να ‘’σου αποδείξω αν έχει άδικο ή όχι για τις σοβιετοποιημένες κοινωνίες’’.

    Και εγώ ο δύσμοιρος, προσπαθώ να σου εξηγήσω εδώ και ώρα, πως ο Alexis, μιλάει σήμερα για τα κακά του σοβιέτ, επειδή σήμερα θέλει να σου επιβάλει την ‘’σοβιετοφοβία’’.
    Εχθές αν θυμάσαι (αλήθεια, θυμάσαι;), μιλούσε για τα ‘’κακά’’ του πατριωτισμού, επειδή ήθελε να σου επιβάλει την ‘’εθνικοφοβία’’. Θυμάσαι το πόσο συμπονετικά μιλούσε για λαθρομετανάστες, για ‘’άσυλα’’, για ‘’πολυτεχνεία’’ και άλλα πολλά; Θυμάσαι πόσο ‘’τρόμαζε’’ ο δύσμοιρος, όταν έβλεπε πολίτες να διαμαρτύρονται για τους λαθρομετανάστες; ‘’Ρατσιστές’’ τους θεωρούσε τότε.
    Αύριο, μπορεί να πει κάτι άλλο, προσπαθώντας να σου επιβάλει κάτι άλλο.

    Αν καταλάβεις τη παραπάνω άποψη (θα πρέπει πρώτα βεβαίως να θυμηθείς), θα κατανοήσεις πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, κάνει πάντα αυτό που είναι το χειρότερο για το Έθνος, για τους Έλληνες.

    Το να χρησιμοποιείς τις πηγές του, πίστεψέ με, απλά αποδεικνύει το πόσο αντεθνικά σκέφτεσαι.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ...συνέχεια...

    Δυστυχώς Ανώνυμε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα πέσουν ποτέ στους ‘’καρχαρίες’’, διότι αυτό το Σύστημα Εξουσίας, δεν επιτρέπει την Δικαιοσύνη και τον Νόμο να υπερισχύσει της πολιτικής εξουσίας, όχι επειδή τυγχάνει, αλλά επειδή έτσι ακριβώς λειτουργεί το Σύστημα.
    Πλήρη ασυλία και ασυδοσία στους εκπροσώπους του.

    Και σε αυτό, βοήθησε και βοηθά, θέλεις δεν θέλεις να το αποδεχθείς, και ο ΛΑΟΣ που συνηγορεί στην ασυλία των εκπροσώπων του Συστήματος.

    Αν εσύ δεν αποδέχεσαι την υπερψήφιση και υπέρ- υποστήριξη του ΛΑΟΣ στο Μνημόνιο, ως ξεκάθαρη άσκηση πολιτικής, τότε προφανώς δεν πιστεύεις στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όπου μπορεί και ένα μειοψηφικό κόμμα να ασκήσει πολιτική ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας.

    Εγώ επειδή πιστεύω στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και στην δυναμική που δίνει αυτή στα μικρά κόμματα, θεωρώ πως το ΛΑΟΣ άσκησε κυβερνητική πολιτική, συμπορευόμενο με την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση.

    (Η λέξη ‘’συγκυβέρνηση’’ μπαίνει σε εισαγωγικά επειδή το ΛΑΟΣ, αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της συγκυβέρνησης, ενεργεί σαν πιστό σκυλάκι μπροστά στο αφεντικό του, κουνάει ουρίτσα και κάνει χαρούλες…)

    Και κάτι τελευταίο.

    Όταν πιστεύεις πως οι εκλογές δεν φέρνουν τη λύση, τότε να ξέρεις σίγουρα πως σφάλεις.

    Αυτή η Βουλή δεν ψηφίστηκε από τον λαό. Επιβλήθηκε στο λαό. Ως απαραίτητη και αναγκαστική. Αλλά συγχρόνως και μεταβατική.
    Θυμάσαι πότε άρχισε να συζητιέται. Μετά τα επεισόδια στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Τι είχε γίνει τότε, θυμάσαι;
    Οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά των πολιτικών.

    Αυτό τι σημαίνει, αν όχι πως πρέπει να πάμε σε εκλογές;
    Πως ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε για ‘’τα πρόσωπα των υπουργείων’’, ή για την ίδια την πολιτική;

    Για αυτό και είπαν τότε ‘’πάμε για εκλογές τον Φεβρουάριο’’.

    Επειδή κατάλαβαν πως ο κόσμος δεν διαμαρτυρήθηκε για τα ‘’πρόσωπα’’ αλλά για τις πολιτικές.

    Σήμερα, μη κατορθώνοντας να αλλάξουν, όπως σχεδίαζαν, τα πράγματα υπέρ τους, μετατοπίζουν τις εκλογές. Δίνουν παράταση ζωής στους εαυτούς τους, που δεν την αξίζουν όμως.

    Και η 25ης Μαρτίου είναι κοντά. Όταν ο Έλληνες θα ξαναπιάσουν την σημαία στα χέρια τους, και θα νιώσουν το χρέος τους απέναντι στην Ιστορία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς 3ο Αριστερό

    Το ΛΑΟΣ έως πριν το Μνημόνιο, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, είχε όλο προτάσεις και λύσεις για τα πάντα. Οι ρήσεις και τα γνωμικά του Καρατζαφέρη, έδιναν και έπαιρναν καθημερινώς. Το άτομο, είχε άποψη για τα πάντα.

    Όταν έφτασε το ‘’αγγούρι στον κώλο’’ όμως, και του ζητήθηκε μια άποψη, σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε ‘’προτείνετε εσείς και εγώ ακολουθώ’’.
    Το είπε ο ίδιος σε συνεντεύξεις του.

    Καμία λοιπόν ‘’συγκατάβαση’’ για την σωτηρία της χώρας, όπως λες εσύ, δεν υπήρξε από την πλευρά του ‘’αγαθού’’ ΛΑΟΣ. Απλά, υπήρξε αδυναμία πρότασης.

    Το ΛΑΟΣ που ψηφίζεις και υπερασπίζεσαι, δεν είχε πρόταση.
    Το είπε ξεκάθαρα ο Καρατζαφέρης σε συνεντεύξεις του.

    Αυτό μπορείς να το κρίνεις; Ή το αφήνεις πίσω;

    Σε αντίθεση λοιπόν με ότι υποστηρίζεις, το ΛΑΟΣ με αυτό τον τρόπο ΔΕΝ θέλει να αναλάβει ευθύνες.

    Και αυτό, μπορεί άνετα να θεωρηθεί ως αποδεικτικό της ανικανότητάς του.

    Όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αδυνατούν να βγάλουν τη χώρα από τη κρίση…

    Ή όχι;

    Παραπάνω υποστηρίζεις πως αυτοί μας ‘’σώζουν’’, αποτρέποντάς μας να τρώμε σκύλους και γάτες από τα σκουπίδια.

    Μάλλον αγνοείς το χρέος που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο εδώ και έναν χρόνο Μνημονίου.

    Ενημερώσου και έλα ξανά να μου υποστηρίξεις πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ μας… ‘’σώζουν’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς 4ο Ανώνυμο

    Προφανώς δεν έχεις διαβάσει το κείμενο.
    Την Αριστερά θα την στηρίξω, όχι επειδή ονειρεύομαι αριστερές κοινωνίες.

    Θα την στηρίξω επειδή σήμερα, είναι ο μοναδικός μου σύμμαχος ενάντια στο Σύστημα.

    Ας με βοηθήσει να το ρίξω, και μετά όλοι μας γνωρίζουμε πως θα προσπαθήσει ο ένας να επιβάλλει την άποψή του στον άλλο (η αριστερά σε εμένα, και εγώ στην αριστερά).

    Αθήνα-Σπάρτη στους Περσικούς, Αθήνα vs Σπάρτη, στον Πελοποννησιακό.

    Οι Πέρσες είναι ο εχθρός σήμερα.

    Και είναι πολύ δυνατός εχθρός. Θέλει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

    Μετά, θα έχουμε καιρό να ‘’τα βρούμε μεταξύ μας’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όπως είπα και παραπάνω, σχόλια που θα εμπεριέχουν ύβρεις, θα σβήνονται.

    Όποιος θέλει, συζητάει ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ.

    Χωρίς φανατισμούς και ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. τριτο φαουλ

    ειπα εγω πως δε φταιει το συστημα?
    Εγω σου ειπα για 1000στη φορα πως για ολα φταιει η ιδεολογικη κυριαρχια της αριστερας και το μεγαλο σοσιαλιστικο συστημα που εχουμε στη χωρα μας
    η ονειρωξη δηλαδη πως το κρατος μπορει να ελεγχει την οικονομια
    Επειδη ομως οπως σου εχω επαναλαβει εκατ φορες αλλα ποτε δεν ακους οι ανθρωποι που διαχειριζονται τον πλουτο μας δεν νοιαζονται οσο νοιαζομαστε εμεις γιατι δεν ειναι δικος τους ειναι προφανες πως ποτε δεν προκειται να εχει την αποδοση που θα εχει ενας ιδιωτικος ΟΣΕ ΔΕΗ ΟΑ

    Η γραφειοκρατια και η διαφθορα ειναι καρκινωμα του ιδιου του οργανισμου και απαραιτητο στοιχειο του οργανισμου
    δεν διορθωνεται παρα μονο καταστρεφεται μαζι με τον οργανισμο

    μονο το ιδιωτικο συστημα δεν εχει τετοια φαινομενα γιατι εχει ενσωματωμενο το συστημα ελεγχου του μεσω του κερδους


    "πως μια υγιή κοινωνία, μπορεί να έχει Δημόσια Παιδεία και Υγεία, ΟΣΕ και ΜΕΤΡΟ, χωρίς να χρειάζεται απαραιτήτως να δημιουργείται έλλειμμα."

    τεταρτο φαουλ
    οταν ειναι δημοσια αυτο σημαινει πως θα εχουν σκοπο το κοινωνικο καλο και οχι το κερδος αρα θα δεχονται να εχουν ελλειματα και ζημιες αρκει να καλυπτουν το κοινωνικο συμφερον

    αρα το αιτημα σου για υγειες συστημα χωρις ελλειματα ειναι πρακτικα αδυνατον και εμπειρικα σπανιο
    δυσκολα καποιος νοιαζεται για τον πλουτο του αλλου με την ορεξη που νοιαζεται για τον δικο του αρα και την κερδοσκοπια του


    "Επιχειρήσεις είναι, και αν πάνε καλά"
    πεμπτο φαουλ

    το να πανε καλα ειναι σχετικο
    για ποιον για τους μετοχους ή για τους πελατες τους


    "Το να θεωρείς όμως, Ανώνυμε, εκ των προτέρων πως μια επιχείρηση μόνο και μόνο επειδή είναι δημόσια, θα είναι και καταδικασμένη να αποτύχει, πίστεψέ με, είναι προϊόντα προκατάληψης και φανατισμού. "

    αναμενω επιχειρηματα και οχι ποιητικες κενοτητες του πως και γιατι θα τα καταφερει η αριστερα να μη γινουν
    να υπενθυμισω πως η αριστερα δεν μπορει να διασφαλισει κερδοφορια στις δικες της επιχειρησεις και εσυ ζητας το κρατος



    "Ένα Σύστημα, Ανώνυμε, που επιβάλλει τον κάθε πολιτικό να κάνει τα χατίρια και τα ρουσφέτια στους ‘’κακούς πολίτες που όλο ζητάνε και ζητάνε και ζητάνε’’, είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο συστήματος."

    πολυ σωστα
    γιαυτο και εγω ζητω ενα συστημα που διασφαλιζει οτι ο πολιτικος δε θα διαχειρηζεται τετοιες διαδικασιες και δε θα εχει τη δυνατοτητα να κανει χατιρια
    αυτο προυποθετει οτι το κρατος δε θα διαχειρηζεται πλουτο
    αρα και δε θα υπαρχει διαφθορα
    χαιρομαι που συμφωνουμε


    "Δεν βλέπεις γύρω σου; Ή κάνεις πως δεν βλέπεις;"

    οχι
    οτι βλεπω ειναι εισαγωμενο
    προφανως εσυ βλεπεις νεφελιμ


    "Έκλεισαν από τους ‘’κακούς πολίτες που όλο ζητούσαν, ζητούσαν, ζητούσαν’’, ή εξαιτίας του Συστήματος πολιτικής που εκπροσωπούσαν εδώ και χρόνια οι 300-500 ίδιοι και ίδιοι ‘’ηγέτες’’;;;"

    οχι
    στην ελλαδα εχουμε αντιπροσωπευτικοι δημοκρατια
    οι ηγετες μας ειμαστε εμεις που εκλεγουμε εκρπροσωπους μας
    οταν οι εκπροσωποι μας εδιναν επιδοτησεις γιατι καναμε απεργιες φταινε αυτοι?
    οταν ζητουμε αποτους εκπροσωπους μας ηγετες μας αυτστηρους κανονες και φορολογια στους κεφαλαιουχους που ειχαν εταιριες παραγωγης με αποτελεσμα να φευγουν στο εξωτερικο δε φταιμε εμεις?

    οταν επιτρεπουμε στην αριστεερα που υποστηριζεις να κλεινει εργοστασια και διαδηλωσεις φταινε οι ηγετες μας ή εσυ που τους προμοταρεις?


    "Ποιος είναι ο ρεαλιστής και ποιος ο ονειροπόλος τελικά;"

    εσυ που ζητας και το κοπρο χορτατο και την πιτα ολοκληρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επαναλαμβάνω:
    Σχόλια με ύβρεις θα σβήνονται.

    Μπορείς να τα ξαναγράψεις, αν επιθυμείς συζήτηση, χωρίς ύβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Θα συνεχίζω να σβήνω μηνύματα που εμπεριέχουν ύβρεις.
    Καλώς-κακώς, εγώ και κάποιοι ακόμη, αδυνατούμε να συζητάμε σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο.

    Όσοι θέλουν μπορούν να γράφουν την άποψή τους, αρκεί να προπσαθούν να το κάνουν χωρίς ύβρστικούς χαρακτηρισμούς, όσο υβριστικά και να είναι αυτά που υποστηρίζουν και που θέλουν να πούνε.

    Αυτό, απλά σαν εντολή εδώ μέσα.
    Υπάρχει και το phorum.gr ή το forum του Άδωνη, όπου μπορούν αρκετοί να βγαλουν την καύβλα τους.

    Εδώ όμως, στην Κοινωνία των Ομοίων, όπως και σε κάθε κοινωνία, τέτοιες καύβλες να τις κρατάνε σπίτι τους.

    Δεν θα εμφανίζεται ΚΑΝΕΝΑ μήνυμα που εμπεριέχει προκλητικές ύβρεις, προκλητικές σε βαθμό που μετατρέπει σε αυτοσκοπό, το χάλασμα ή την ισοπέδωση ενός διαλόγου.

    Δεν θα γίνει χάβρα εδώ μέσα.
    Υπάρχουν ήδη αρκετές.

    Σε όποιον αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. μπορεις ασφαλως να μου αναφερεις φανταζομαι μια υβρη μου που σε "αναγκασε" να σβησεις την επιχειρηματολογια μου?


    αρχιζω και πιστευω πως κουραστηκες απο την αποτυχια των ιδεων σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ύβρη θεωρείται κάθε χαρακτηρισμός, που στοχεύει όχι στην επιχειρηματολογία (άραγε χρειάζεται την βοήθεια ύβρεων;), αλλά στην δημιουργία καταστάσεων που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του διαλόγου.

    Αν καταλαβαίνεις το παραπάνω, μπορείς να συνεχίζεις να γράφεις, χωρίς ύβρεις.

    Σιγά-σιγά να μαθαίνουμε.
    Λό-λα έ-να μή-λο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θα συνεχίζονται να σβήνονται μηνύματα, έως γίνει κατανοητό από όόόόόόόλους, πως ύβρεις δεν επιτρέπονται στην ''επιχειρηματολογία''.

    Να δούμε ποιός έχει μεγαλύτερη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. οπως παντα αναμενω υπογραμμισμενα τα υβριστικα σχολια μου

    ενα παραδειγμα ετσι για τους τυπους βρε παιδι μου

    μεχρι τοτε υποθετω πως εχεις στερεψει απο επιχειρηματα (ασε που δεν εχεις διαβασει καν ουτε και ενημερωθει)

    μεχρι τοτε θα πηγαινουμε ομοιε να ενα μηλο

    σημαντικη σημειωσις
    η επιχειρηματολογια και η κριτικη δεν ειναι υβρις αλλα ο σκοπος των σχολιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τον ορισμό των ύβρεων τον ανέφερα παραπάνω.

    Αν δεν καταλαβαίνεις τον ορισμό και χρειάζεσαι να τα υπογραμμίσουμε, άδικος κόπος να συνεχίζεις να γράφεις εδώ μέσα.

    Οι διάλογοί μας ορίζονται σε διαφορετικά επίπεδα.

    Εκτός αν θέλεις να τα γράψεις σε άλλο ύφος;;

    Μην κάνεις εσύ, αυτό που σε ενοχλεί στους λαθρομετανάστες, που μη σεβόμενοι την αντίληψη της εγχώριας κοινωνίας, θέλουν σώνει και καλά να επιβάλουν την δική τους αντίληψη (περί διαλόγου πχ).

    Έχω δείξει πως έχω επιμονή.
    Επιείκια όμως, δεν δείχνω.

    ή γράψε σωστά εδώ μέσα, ή μην γράφεις καθόλου.
    Επέλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα, και δεν κυριαρχεί η υστερία ορισμένων, ας δούμε τι μας λέει ο ‘’Ανώνυμος’’.

    Ασχολούμαι με το post εκείνο, που δεν περιέχει ύβρεις

    ‘’…για ολα φταιει η ιδεολογικη κυριαρχια της αριστερας και το μεγαλο σοσιαλιστικο συστημα που εχουμε στη χωρα μας
    η ονειρωξη δηλαδη πως το κρατος μπορει να ελεγχει την οικονομια…. οι ανθρωποι που διαχειριζονται τον πλουτο μας δεν νοιαζονται οσο νοιαζομαστε εμεις γιατι δεν ειναι δικος τους ειναι προφανες πως ποτε δεν προκειται να εχει την αποδοση που θα εχει ενας ιδιωτικος ΟΣΕ ΔΕΗ ΟΑ

    ….Η γραφειοκρατια και η διαφθορα ειναι καρκινωμα του ιδιου του οργανισμου και απαραιτητο στοιχειο του οργανισμου, δεν διορθωνεται παρα μονο καταστρεφεται μαζι με τον οργανισμο…

    μονο το ιδιωτικο συστημα δεν εχει τετοια φαινομενα γιατι εχει ενσωματωμενο το συστημα ελεγχου του μεσω του κερδους’’.

    ….οταν ειναι δημοσια αυτο σημαινει πως θα εχουν σκοπο το κοινωνικο καλο και οχι το κερδος αρα θα δεχονται να εχουν ελλειματα και ζημιες αρκει να καλυπτουν το κοινωνικο συμφερον…

    αρα το αιτημα σου για υγειες συστημα χωρις ελλειματα ειναι πρακτικα αδυνατον και εμπειρικα σπανιο
    δυσκολα καποιος νοιαζεται για τον πλουτο του αλλου με την ορεξη που νοιαζεται για τον δικο του αρα και την κερδοσκοπια του…’’


    Αυτά είναι τα λόγια σου.
    Και δεν διαφωνούμε καθόλου σε αυτά.
    Ξέρεις που διαφωνούμε;
    Στο ότι εσύ, τα όσα καταγγέλλεις πιο πάνω, θεωρείς πως δεν οφείλονται στο Σύστημα αυτό καθ’ αυτό, αλλά στα ‘’λάθος άτομα που βρέθηκαν στην εξουσία’’.

    Θεωρείς πως το Σύστημα αυτό μπορεί να λειτουργήσει και ‘’αλλιώς’’, αν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, στη κατάλληλη θέση.

    Εγώ θεωρώ πως αυτό το Σύστημα λειτουργεί ΜΟΝΟΝ έτσι. Μέσα σε μια ‘’αλεστική μηχανή’’, αλέθει καλούς και κακούς, και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε εδώ και τόσες δεκαετίες.

    Δεν μπορείς να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο, υποστηρίζοντας την ‘’καλή λειτουργία’’ αυτού του Συστήματος.

    Βέβαια, καταλαβαίνω που ακριβώς σφάλεις.
    Θεωρείς πως οι ορισμοί ‘’κέρδος’’ και ‘’κοινωνικό καλό’’, είναι ασυμβίβαστοι.

    Αυτό όμως προκύπτει μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο Σύστημα (δυτικού και ανατολικού τύπου), σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης.
    Πρέπει πρωτίστως να πιστέψεις πως μπορεί το ‘’κοινωνικό καλό’’ να παράγει κέρδος και όχι ζημία. Αυτό είναι το ουσιώδες σε μια κοινωνία.

    Σήμερα που μιλάμε, το ‘’κοινωνικό καλό’’ θεωρείται ελλειμματικό, επειδή την έννοια ‘’κέρδος’’ την ορίζουν έξω από αυτό. Οι διάφοροι εκπρόσωποι που εκπροσωπούν το Σύστημα, προτίμησαν για να ορίσουν το ‘’κέρδος’’ να μειώσουν Συντάξεις, Μισθούς, Ασφαλιστικές Παροχές, Κοινωνικές Παροχές κτλ.

    Αυτό είναι λάθος, όταν βλέπεις τους Τσουκάτους να παίρνουν μίζες και τους Γαβαλάδες να φοροδιαφεύγουν με εκατομμύρια.

    Αλλά, δεν είναι αφελές λάθος. Είναι εν γένει λάθος του ίδιου του Συστήματος.

    ...συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ...συνέχεια...

    Όπως λες και παρακάτω:
    ‘’εγω ζητω ενα συστημα που διασφαλιζει οτι ο πολιτικος δε θα διαχειρηζεται τετοιες διαδικασιες και δε θα εχει τη δυνατοτητα να κανει χατιρια’’

    Που σημαίνει πως αντιλαμβάνεσαι ποιο είναι το βασικό σφάλμα αυτού του Συστήματος.
    Από την άλλη, συνεχίζεις και λες:
    ’’αυτο προυποθετει οτι το κρατος δε θα διαχειρηζεται πλουτο
    αρα και δε θα υπαρχει διαφθορα’’.

    Εδώ σφάλεις. Δεν προδιαθέτει την διαφθορά η κατοχή πλούτου από το κράτος, αλλά το Σύστημα που διαχειρίζεται αυτό τον πλούτο.
    Σε ένα άλλο κράτος, που εφαρμόζει διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης, αξιολόγησης και ελέγχου των κρατικών αποφάσεων, όσο πλούτο και να έχει στην κατοχή του το Κράτος, διαφθορά δεν θα υπήρχε σε τέτοιο βαθμό όπως στο δικό μας.

    ‘’στην ελλαδα εχουμε αντιπροσωπευτικοι δημοκρατια
    οι ηγετες μας ειμαστε εμεις που εκλεγουμε εκρπροσωπους μας
    οταν οι εκπροσωποι μας εδιναν επιδοτησεις γιατι καναμε απεργιες φταινε αυτοι?
    οταν ζητουμε αποτους εκπροσωπους μας ηγετες μας αυτστηρους κανονες και φορολογια στους κεφαλαιουχους που ειχαν εταιριες παραγωγης με αποτελεσμα να φευγουν στο εξωτερικο δε φταιμε εμεις?’’

    Κοίταξε τώρα που σφάλεις.
    Το ότι ένα Σύστημα είναι ευάλωτο σε ‘’απεργίες’’ και ‘’διαμαρτυρίες’’ δηλώνει την αδυναμία του. Δεν φταίνε οι ‘’δύσμοιροι εκπρόσωποί του’’. Το μοντέλο διαχείρισης φταίει.

    Από την άλλη, όσο και να φορολογείς τους πολίτες, αν οι πολίτες βλέπουν τις φορολογικές τους εισφορές να επιστρέφουν στους ίδιους με τη μορφή Κοινωνικών Παροχών, τότε κανένας δεν διαμαρτύρεται.
    Στο εξωτερικό, για παράδειγμα, η φορολογία είναι πολύ υψηλή.
    Υψηλό όμως είναι και το επίπεδο Κοινωνικών Παροχών.
    Κανείς δεν διαμαρτύρεται. Διότι έτσι λειτουργεί μια κοινωνία.
    Δίνεις και παίρνεις.

    Οι επιχειρηματίες δεν έφυγαν λόγω υψηλής φορολογίας. Έφυγαν διότι , πλήρωναν πολλούς φόρους, αλλά το Κράτος δεν τους επέστρεφε τις εισφορές τους με κάποιον άλλο τρόπο.

    Αν θεωρείς πως το παραπάνω δεν ισχύει, μίλα με κάποιον επιχειρηματία.

    ’’οταν επιτρεπουμε στην αριστεερα που υποστηριζεις να κλεινει εργοστασια και διαδηλωσεις φταινε οι ηγετες μας ή εσυ που τους προμοταρεις?’’

    Έλα ρε, σιγά τα αίματα.
    Προσωπικά μιλώντας, δεν θεωρώ πως η Αριστερά ‘’επιβάλει’’ κλεισίματα εργοστασίων. Απλά, πηγαίνει και κατορθώνει να προβάλλεται η ίδια ως αυτουργός, σε εκδηλώσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα.

    Όταν οργανώνει μόνη της η Αριστερά μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, είναι τρεις και ο κούκος.

    Μην υπερβάλλουμε τώρα.

    Περισσότερο κακό κάνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κόμματα που υποστηρίζονται σήμερα από το ΛΑΟΣ ως ‘’σωτήρες’’ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "Ξέρεις που διαφωνούμε;
    Στο ότι εσύ, τα όσα καταγγέλλεις πιο πάνω, θεωρείς πως δεν οφείλονται στο Σύστημα αυτό καθ’ αυτό, αλλά στα ‘’λάθος άτομα που βρέθηκαν στην εξουσία’’."

    τριτη φορα που σε διορθωνει γιατι προσπαθεις να με διορθωσεις εσφαλμενα

    τριτη φορα που κανεις το ιδιο λαθος να βαζεις λογια στο στομα μου που ποτε δεν ειπα


    λες πως δεν κατηγορω το συστημα
    προφανως δεν διαβασες τα κομματια που εκανες quote

    στα ξαναγραφω για να διορθωσεις τη διορθωση σου


    "μονο το ιδιωτικο συστημα δεν εχει"
    "φταιει η ιδεολογικη κυριαρχια της αριστερας και το μεγαλο σοσιαλιστικο συστημα"
    "Η γραφειοκρατια και η διαφθορα ειναι καρκινωμα του ιδιου του οργανισμου "


    "λάθος άτομα που βρέθηκαν στην εξουσία"

    ουδεποτε κατηγορησα τα ατομα
    εσυ κατηγορεις μονιμως ατομα
    τσουκατους τζοχατζο καρατζαφερηδες παπαδημους
    εγω ουδεποτε τους κατηγορησα και θεωρω πως ειναι πολυ καλοι
    επισης πιστευω πως οι πολιτικοι μας ειναι εξαιρετικα αξιοι ανθρωποι και θα μπορουσαν να ειναι αξιολογοι επιχειρηματιες και να βγαζουν πολλα λεφτα

    επειδη ομως ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (και οχι οι ανθρωποι) δεν τους αφηνουν ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (για να μην μου ξαναπεις οτι δε λεω συστημα) δεν τους αφηνει να δρασουν γιατι ακριβως υπαρχει ενσωμετωμενη μεσα στο συστημα η διαφθορα το πολιτικο κοστος και το κοινωνικο καλο των συντεχνιων δηλαδη με 2 λογια ο σοσιαλισμος ειναι αδυνατον να δουλεψει καλα


    "Εγώ θεωρώ πως αυτό το Σύστημα λειτουργεί ΜΟΝΟΝ έτσι"

    πραγματι
    απο τη σοβιετικη ενωση μεχρι τη βορεια κορεα οπου εφαρμοστηκε η σοσιαλιστικη ιδεολογια απετυχε αφου αποτυγχανει να αξιοποιησει ακομα και τους αξιους


    "Δεν μπορείς να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο, υποστηρίζοντας την ‘’καλή λειτουργία’’ αυτού του Συστήματος."

    ακριβως
    γιαυτο και σου εγραψα απο κατω αν προσεξες η μονη λυση ειναι αλλαγη συστηματος


    "Οι διάφοροι εκπρόσωποι που εκπροσωπούν το Σύστημα, προτίμησαν για να ορίσουν το ‘’κέρδος’’ να μειώσουν Συντάξεις"

    οχι
    οι εκπροσωποι δεν εκπροσωπουν το συστημα αλλα εμας
    εμεις λοιπον τους εχουμε εξουσιοδοτησει να φτιαξουν ενα συστημα που θα διασφαλισει την βιοσιμοτητα της κοινωνιας οπως κανουμε σπιτι μας
    ετσι οπως στην πολυκατοικια σου αν δεν εχεις κερδος αλλα ζημια δεν θα εχεις λεφτα να βαλεις πετρελαιο ετσι και στο κρατος οταν δεν εχεις κερδος δεν θα εχεις μισθους αρα δε θα δωσεις μισθους

    οι συνταξεις δεν μειωθηκαν απλα ηρθαν στα λογικα επιπεδα που επρεπε να ειναι
    οταν για χρονια σου εδιναν χαρτζηλικι με επιδοτουμενα λεφτα και τωρα τελειωσαν δεν παιρνεις χαρτζηλικι ειναι απλα
    αν καποιος ειναι κακομαθημενος φυσικα δεν του αρεσει


    "Είναι εν γένει λάθος του ίδιου του Συστήματος"

    οχι ετσι δουλευει η βαρβαρη και αντιλαικη πραγματικοτητα στη φυση. δεν εχεις φαι. πεθαινεις.


    "που εφαρμόζει διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης, αξιολόγησης και ελέγχου των κρατικών αποφάσεων, όσο πλούτο και να έχει στην κατοχή του το Κράτος, διαφθορά δεν θα υπήρχε σε τέτοιο βαθμό όπως στο δικό μας."

    οχι γιατι σε ολα τα συστηματα δημοσιας διαχειρησης πλουτου καποιοι διαχειριζονται τον πλουτο των αλλων αρα λογω μειωμενου κινητρου αξιοποιησης αφου δεν ειναι δικος τους δεν θα τον αξιοποιησουν οσο εαν ηταν δικος τους. Η παγκοσμια οικονομια εχει λυσει αυτα τα προβληματα προ πολλου δεν χρειαζεται να εφευρουμε τον τροχο ψαχνοντας για νεφελιμ συστηματα που θα αποδιδουν


    "Το ότι ένα Σύστημα είναι ευάλωτο σε ‘’απεργίες’’ και ‘’διαμαρτυρίες’’ δηλώνει την αδυναμία του. Δεν φταίνε οι ‘’δύσμοιροι εκπρόσωποί του’’. Το μοντέλο διαχείρισης φταίει."

    οχι
    το μοντελο διαχειρισης εχει νομους που διασφαλιζουν την κοινωνια απο απεργιες
    υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν την βουληση να εφαρμοσουν τους νομους λογω συνδρομων και κομπλεξ της αριστερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "επιστρέφουν στους ίδιους με τη μορφή Κοινωνικών Παροχών, τότε κανένας δεν διαμαρτύρεται"

    οχι
    ειναι πολυ δυσκολο ενα συστημα να παρεχει σε ολους τους πολιτες τις αναγκες τους. Επισης επειδη το ιδιο το συστημα τρωει πορους ενδιαμεσα στη γραφειοκρατια ποτε το αποτελεσμα δεν ειναι καλυτερο απο το αρχικο ποσο. Παντοτε εαν τα λεφτα που εδινε καποιος τα κρατουσε και τα αξιοποιουσε μονος του θα ειχαν καλυτερη αποδοση
    Σε καμια χωρα ο κοσμος δεν ειναι ευχαριστημενος
    Παντοτε ο κοσμος θελει περισσοτερα
    Επισης ο πλουσιος σε αυτο το συστημα ποτε δεν παιρνει αυτα που δινει


    "Οι επιχειρηματίες δεν έφυγαν λόγω υψηλής φορολογίας. Έφυγαν διότι , πλήρωναν πολλούς φόρους, αλλά το Κράτος δεν τους επέστρεφε τις εισφορές τους με κάποιον άλλο τρόπο."


    Αρα αφου το κοινωνικο μας κρατος εχει αποτυχει και εχουμε τη χειροτερη υγεια/παιδεια/δρομους κτλ στον κοσμο η μονη λυση που εχουμε ειναι να μειωσουμε τους φορους μπας και φερουμε κανεναν πισω
    Εκτος και εαν ξερεις καποιον τροπο να φτιαξουμε το κοινωνικο μας κρατος


    "Αν θεωρείς πως το παραπάνω δεν ισχύει, μίλα με κάποιον επιχειρηματία. "

    ο επιχειρηματιας μου εχει επισημανει τα εξης

    στε/παμε/διαδηλωσεις/φοροι/φοροικαυσιμα/νομοι/γραφειοκρατια/δημοι/χαρατσια/ασφαλιστικοσυστημα/οικολογοι

    και αλλα
    ολα αριστεριστικα προβληματα
    δεν λυνονται με περισσοτερη αριστερα περισσοτερο σοσιαλισμο περισσοτερο κρατισμο
    αυτο ειναι αυτοκτονια

    "Έλα ρε, σιγά τα αίματα"

    πηγαινε στο κεντρο της αθηνας/ στα ξενοδοχεια και τα μαγαζια απο τις απεργιες

    πηγαινε στα ξενοδοχεια των νησιων και στα κρουαζιεροπλοια
    πηγαινε στο περαμα στη ναυπηγοεπισκευαστικη

    ολα εχουν ενα ονομα ΠΑΜΕ


    "Προσωπικά μιλώντας"

    αλλο πραγμα η αποψη σου και αλλο η επισημη πραγματικοτητα


    "Όταν οργανώνει μόνη της η Αριστερά μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, είναι τρεις και ο κούκος"

    Αυτο δεν αλλαζει το αποτελεσμα του κλεισιματος των δρομων των λιμανιων των εταιριων και του κεντρου


    "Περισσότερο κακό κάνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κόμματα που υποστηρίζονται σήμερα από το ΛΑΟΣ ως ‘’σωτήρες’’ μας."

    πολυ σωστο αυτο που ειπες αλλα γιατι προβοκατορικα κολλησες το λαος διπλα του?
    αφου ξερεις πως το λαος δε συμφωνει με τους συνδικαλιστες γιατι εισαι υποκριτης

    Αληθεια το προγραμμα του λαος και τα επιτεγματα του τους τελευταιους μηνες που σου εστειλα εκανες τον κοπο να τα διαβασεις ή ακομα συνεχιζεις τα ψεματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ’’ουδεποτε κατηγορησα τα ατομα
    εσυ κατηγορεις μονιμως ατομα
    τσουκατους τζοχατζο καρατζαφερηδες παπαδημους
    εγω ουδεποτε τους κατηγορησα και θεωρω πως ειναι πολυ καλοι
    επισης πιστευω πως οι πολιτικοι μας ειναι εξαιρετικα αξιοι ανθρωποι’’

    Ουδέν σχόλιο, πέραν του ότι οι διάφοροι Τσουκάτοι, δεν αντιπροσωπεύουν τους ‘’κακοηθείς διευθαρμένους πολιτικούς’’, αλλά το μοντέλο αυτό που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.

    ’’απο τη σοβιετικη ενωση μεχρι τη βορεια κορεα οπου εφαρμοστηκε η σοσιαλιστικη ιδεολογια απετυχε αφου αποτυγχανει να αξιοποιησει ακομα και τους αξιους’’

    Γιατί όμως φοβάσαι να πεις και πως το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ, στη Βρετανία ή στη Γερμανία; Εκεί δεν υπάρχει διαφθορά;

    Έχεις ακούσει για τον Τσέινι; Για τον Μπους; Για την Θάτσερ;

    ’’γιαυτο και σου εγραψα απο κατω αν προσεξες η μονη λυση ειναι αλλαγη συστηματος ‘’

    Και φτάνουμε στο ζουμί.

    Εφόσον λοιπόν συμφωνούμε και οι δύο, πως πρέπει να αλλάξει το σύστημα (πιστεύω να συμφωνούμε όντως πως απαιτείται αλλαγή συστήματος),

    γιατί υποστηρίζεις μετά μανίας έναν ‘’συνασπισμό’’ κομμάτων που προσπαθεί να κρατήσει το υπάρχον Σύστημα στα πόδια του;;;

    Διότι, πως αλλιώς μπορείς να μεταφράσεις τη συνεχόμενη αναβλητικότητα στο ξεκαθάρισμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, και τη μεταφορά των από εκεί προερχόμενων ελλειμμάτων, σε φορολογία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των μισθωτών εν γένει;;

    Εσένα, αυτή η κίνηση σε κάνει να πιστεύεις πως αυτοί οι ‘’σπουδαίοι πολιτικοί’’ (έλεος!!!) προσπαθούν να αλλάξουν το Σύστημα ή να το διατηρήσουν;;

    Οι συντάξεις λες πως ήρθαν στα λογικά επίπεδα.
    Μήπως θα έπρεπε αυτό να κρίνεται και από τα επίπεδα του κόστους ζωής;;

    Μιλάς μόνο για τις συντάξεις του Δημοσίου, ή και για τις συντάξεις του Ιδιωτικού Τομέα;;;;

    ’’οχι ετσι δουλευει η βαρβαρη και αντιλαικη πραγματικοτητα στη φυση. δεν εχεις φαι. πεθαινεις.’’

    Λάθος. Ψωμί υπάρχει. Αλλά αντί να το δώσουν στους πολίτες, το καρπώνεται η ίδια elit εδώ και τόσες δεκαετίες. Εσύ το είπες. Το Σύστημα είναι λάθος. Και από το ‘’να πεθάνω εγώ’’, καλύτερα να πεθάνει αυτό το μοντέλο διαχείρισης.

    ’’το μοντελο διαχειρισης εχει νομους που διασφαλιζουν την κοινωνια απο απεργιες
    υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν την βουληση να εφαρμοσουν τους νομους λογω συνδρομων και κομπλεξ της αριστερας’’.

    Λάθος. Το Σύστημα στηρίζεται σε ένα μοντέλο διαχείρισης, που ΔΕΝ κυριαρχεί η Νομιμότητα και η Ισονομία.
    Γιατί δεν το παραδέχεσαι;
    Τώρα , μας λες το αντίθετο από ότι είπες παραπάνω. Δηλαδή το Σύστημα είναι καλό, αλλά οι άνθρωποι κάνουν τα λάθη (λόγω έλλειψης βούλησης).
    Κατέληξε σε μια άποψη, διότι μπερδεύεσαι.

    ‘’ειναι πολυ δυσκολο ενα συστημα να παρεχει σε ολους τους πολιτες τις αναγκες τους. Επισης επειδη το ιδιο το συστημα τρωει πορους ενδιαμεσα στη γραφειοκρατια ποτε το αποτελεσμα δεν ειναι καλυτερο απο το αρχικο ποσο. ‘’

    Τράβα μια βόλτα στη Σουηδία, να μου πεις αν αυτό που λες ισχύει.

    ‘’Αρα αφου το κοινωνικο μας κρατος εχει αποτυχει και εχουμε τη χειροτερη υγεια/παιδεια/δρομους κτλ στον κοσμο η μονη λυση που εχουμε ειναι να μειωσουμε τους φορους μπας και φερουμε κανεναν πισω’’.

    Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό. Έχω αναρτήσει σχετικό post στο παρών Blog.


    ’’πολυ σωστο αυτο που ειπες αλλα γιατι προβοκατορικα κολλησες το λαος διπλα του?
    αφου ξερεις πως το λαος δε συμφωνει με τους συνδικαλιστες γιατι εισαι υποκριτης’’.

    Διότι, τώρα, την στιγμή που αυτό το μοντέλο διαχείρισης, που βασίζεται σε συνδικαλιστές του σαλονιού και στους εκβιασμούς των πολιτών, ήταν έτοιμο να πέσει, το ΛΑΟΣ έσπευσε να το στηρίξει. Απλά πράγματα.
    Την στιγμή που μπορούσε με μια κλωτσιά, να γκρεμίσει το Σύστημα αυτό, το οποίο και εσύ υποστηρίζεις πως πρέπει να αλλάξει, έσπευσαν οι ‘’υγιείς δυνάμεις’’ της χώρας, να το κρατήσουν όρθιο.
    Αυτό, μην το αρνείσαι, αν πραγματικά θέλεις να κάνεις διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. "Ουδέν σχόλιο, πέραν του ότι οι διάφοροι Τσουκάτοι, δεν αντιπροσωπεύουν τους ‘’κακοηθείς διευθαρμένους πολιτικούς’’, αλλά το μοντέλο αυτό που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο."

    φυσικα
    αλλα περιμενω να διορθωσεις την κατηγορια οτι δηθεν κατηγορω τα προσωπα οταν στην πραγματικοτητα κατηγορω το συστημα


    "Γιατί όμως φοβάσαι να πεις και πως το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ, στη Βρετανία ή στη Γερμανία; Εκεί δεν υπάρχει διαφθορά;"

    φυσικα
    οπου εφαρμοστηκαν οι ιδεες αυτες ειχαν σαν αποτελεσμα τη διαφθορα και γιαυτο και πρεπει να σταματησουμε να σκεφτομαστε με τη λογικη της γενιας του πολυτεχνειου


    "Έχεις ακούσει για τον Τσέινι; Για τον Μπους; Για την Θάτσερ;"

    αμε


    "γιατί υποστηρίζεις μετά μανίας έναν ‘’συνασπισμό’’ κομμάτων που προσπαθεί να κρατήσει το υπάρχον Σύστημα στα πόδια του;;;"

    εδω ειναι και το ζουμι
    εγω υποστηριζω ενα συνασπισμο που εχει σα στοχο του να ανατρεψει το συστημα αυτο
    η ανατροπη γινεται καταργωντας ολα αυτα τα "κεκτημενα" της γενιας του πολυτεχνειου
    ολες αυτες οι αριστεριστικες πολιτικες "κατωτατος μισθος" "συνιδικαλισμος" "κρατικοδιαιτη επιχειρηματικοτητα" "δεκο" "δημοσια παιδεια" "ασυλο" κτλ κτλ

    εσυ αντιθετα υποστηριζεις τις δυναμεις που θελουν να διατηρησουνε ολα αυτα τα "κεκτημενα" που μας κατεστρεψαν
    υποστηριζεις αυτους που υποστηριζουν τους κοπριτες τις 5ημερες του φωτοπουλου το μεγαλο δημοσιο και την πολιτικη με δανεικα.


    "Διότι, πως αλλιώς μπορείς να μεταφράσεις τη συνεχόμενη αναβλητικότητα στο ξεκαθάρισμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, και τη μεταφορά των από εκεί προερχόμενων ελλειμμάτων, σε φορολογία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των μισθωτών εν γένει;;"

    Δε λεει αυτα το μνημονιο
    Αν εχεις ακουσει η τροικα ζητα απολυσεις δημοσιων υπαλλληλων και αποκρατικοποιησεις

    εχεις ακουσει να γινεται καμια αποκρατικοποιηση?
    εχεις ακουσει να απολυεται κανεις?

    οχι
    αρα ποιος φταιει?
    Η συνταγη ή αυτος που δεν την εφαρμοζει ?


    "Οι συντάξεις λες πως ήρθαν στα λογικά επίπεδα.
    Μήπως θα έπρεπε αυτό να κρίνεται και από τα επίπεδα του κόστους ζωής;;"

    οχι
    αυτη ειναι η μαρξιστικη λογικη οτι παιρνω απο τον καθενα βασει των δυνατοτητων του και δινω βασει των αναγκων του

    Επειδη ομως η μαρξιστικη ιδεολογια απετυχε γιατι δεν δινει λυση στην περιπτωση που η παραγωγικοτητα ειναι χαμηλη (ελλαδα) γιαυτο και πρεπει να αναθεωρησεις το μοντελο το οικονομικο σου

    π.χ. εαν η ελλαδα παραγει 0 και ξοδευει για επιπεδο ζωης 100 τι νομιζεις πως πρεπει να γινει?
    και ποιος θα τα πληρωσει?


    "Μιλάς μόνο για τις συντάξεις του Δημοσίου, ή και για τις συντάξεις του Ιδιωτικού Τομέα;;;; "

    δεν υπαρχουν συνταξεις ιδιωτικου τομεα
    ολη η κοινωνικη ασφαλιση καθοριζεται απο τα ταμεια τα οποια ειναι σε δημοσιο ελεγχο λογω του κρατικοδιαιτου συστηματος που επεβαλλε η σοσιαλιστικη ιδεολογια στην ελλαδα

    Ο ιδιωτικος υπαλληλος δεν εχει δικαιωμα να καθορισει πως θα επενδυσει τα λεφτα του και την ασφαλιση του οπως γινεται π.χ. στις ΗΠΑ


    "Λάθος. Ψωμί υπάρχει. Αλλά αντί να το δώσουν στους πολίτες, το καρπώνεται η ίδια elit εδώ και τόσες δεκαετίες. Εσύ το είπες. Το Σύστημα είναι λάθος. Και από το ‘’να πεθάνω εγώ’’, καλύτερα να πεθάνει αυτό το μοντέλο διαχείρισης."

    90% του γαλακτος εισαγεται
    90% του κρεατος εισαγεται
    100% του πετρελαιου εισαγεται

    αρα εισαι λαθος εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Λάθος. Το Σύστημα στηρίζεται σε ένα μοντέλο διαχείρισης, που ΔΕΝ κυριαρχεί η Νομιμότητα και η Ισονομία.
    Γιατί δεν το παραδέχεσαι;"

    Ακριβως αυτο παραδεχομαι
    Το Συστημα που εχουμε που περιγραφει π.χ. πως θα γινονται οι διαδηλωσεις δεν εφαρμοζεται γιατι ο υπουργος (πρωην απλυτος προεδρος φοιτητων) προτιμαει σπασμενα μαρμαρα (που πληρωνει ο μπαμπας σου) αντι κεφαλια αναρχικων (ακροαριστερων απλυτων) γιατι ακριβως εχει τα κομπλεξ των πρωην συντροφων του στο πολυτεχνειο

    Πιστευεις πως εαν ηταν υπουργος ο πλευρης θα τολμουσαν να κανουν διαδηλωσεις?
    Και θα τους αφηνε?
    Δε θα κατεβαζε τα τανκς?
    Οταν ομως εσυ που δηλωνεις και εθνικιστης τρομαρα σου θεωρεις το τανκ της δημοκρατικης πολιτειας ως χουντικο καταλοιπο πως θα τολμησει ο υπουργος να το κατεβασει?
    Ειδες που δε φταιει το συστημα αλλα το κομπλεξ της διεθνιστικης αριστερας που και εσυ εχεις?


    "Δηλαδή το Σύστημα είναι καλό, αλλά οι άνθρωποι κάνουν τα λάθη (λόγω έλλειψης βούλησης).
    Κατέληξε σε μια άποψη, διότι μπερδεύεσαι."

    Το συστημα εχει κανονες και κανονες
    π.χ. το σοσιαλιστικο συστημα που εφαρμοστηκε στην ελλαδα με τους 1.5 εκατ δημοσιους κοπρους εαν μπορουσε να εφαρμοστει σωστα θα απεδιδε καρπους
    Φυσικα η θεωρεια στην πραξη καταρεει

    Γιαυτο ακριβως και μιλαμε για αλλαγη του με ιδιωτικο
    Στον τομεα της καταστολης και των διαδηλωσεων ομως δεν καταλαβαινω τι υπονοεις
    Να καταργησουμε την δημοσια καταστολη και να διορισουμε ιδιωτικη δικαιοσυνη?


    "Τράβα μια βόλτα στη Σουηδία, να μου πεις αν αυτό που λες ισχύει."

    Καμια σχεση η σουηδια με την ελλαδα
    Πολλες οι διαφορες και οι λογοι για τους οποιους το κοινωνικο κρατος της σουηδιας δεν μπορει να εφαρμοστει στην ελλαδα
    π.χ. στην σουηδια δεν φορολογειται ο πλουτος καθολου παρα μονο η κινηση του σε αντιθεση με την ελλαδα
    π.χ. κουλτουρα και εγωισμος

    "Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό. Έχω αναρτήσει σχετικό post στο παρών Blog."

    αν δε διαφωνεις στην καταργηση του κοινωνικου κρατους γιατι συζηταμε και μου το υποστηριζεις το Συστημα το μεταπολιτευτικο τοσες μερες?


    "ήταν έτοιμο να πέσει, το ΛΑΟΣ έσπευσε να το στηρίξει"

    Το λαος δε στηριξε το συστημα αλλα την ελλαδα
    Δηλαδη τη δυνατοτηα σου να τρως οχι απο τα σκουπιδια σκυλους και γατες
    Μην μπλεκεις

    Αντιθετα το ποστ σου και η υποστηριξη της αριστερας αυτο το συστημα θα διασφαλισει την επιβιωση του

    Μια πατριωτικη ερωτηση

    ΜΕτα τις εκλογες που τοσο απαιτεις με μια αριστερα στο 66% ποια θεωρεις πως ειναι η πιθανοτητα εξυγιανσης του δημοσιου / καταργησης του δημοσιου / αλλαγης εξουσιας απο τους κοπριτες εργατοπατερες συνδικαλιστες στους επιχειρηματιες που παραγουν

    Ποια επισης θεωρεις πως ειναι η πιθανοτητα να κλεισουν τα συνορα και να φυγουν οι λαθρομεταναστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Για να τελειώνουμε ρε φιλαράκο, διότι με κούρασες.

    Συμφωνείς πως το Σύστημα πρέπει να αλλάξει.
    Σε αυτό συμφωνώ και εγώ.

    Συμφωνείς πως για να αλλάξει το σύστημα, πρέπει και να αλλάξουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που το λειτουργούν και το υπερασπίζονται.
    Σε αυτό συμφωνώ και εγώ.

    Αλλά θεωρείς, πως σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου ΔΕΝ αποτελείται από τους ανθρώπους που λειτουργούν και υπερασπίζονται, το Σύστημα που θέλεις να αλλάξεις.

    Σε αυτό διαφωνούμε.

    Απάντησες κατά λέξη:
    ‘’ εγω υποστηριζω ενα συνασπισμο που εχει σα στοχο του να ανατρεψει το συστημα αυτο
    η ανατροπη γινεται καταργωντας ολα αυτα τα "κεκτημενα" της γενιας του πολυτεχνειου
    ολες αυτες οι αριστεριστικες πολιτικες "κατωτατος μισθος" "συνιδικαλισμος" "κρατικοδιαιτη επιχειρηματικοτητα" "δεκο" "δημοσια παιδεια" "ασυλο" κτλ κτλ’’.

    Και σε ρωτάω εδώ και τόόόόσα post:

    Είναι η ‘’συγκυβέρνηση’’ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ένας συνασπισμός που έχει ως στόχο να ανατρέψει το Σύστημα, καταργώντας όλα εκείνα τα ‘’κεκτημένα’’ και τις ‘’αριστερίστικες πολιτικές’’, όταν οι άνθρωποι που αποτελούν αυτή την συγκυβέρνηση, είναι οι ίδιοι που τα θέσπισαν και να νομιμοποίησαν;;;;;;;

    Πόσο μπορούν να συνεχίσουμε να διαφωνούμε στα αυτονόητα;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Απάντησε στο παραπάνω, και έλα μετά να συζητήσουμε ποιος ‘’υπερασπίζεται την πολιτική που μας έφτασε εδώ’’ και ποιος πραγματικα θέλει να την αλλάξει.

    Διότι, αν συνεχίζεις να υποστηρίζεις πως με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στη κυβέρνηση, και το ΛΑΟΣ στην συγκυβέρνηση, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, ε, τότε δεν μας φτάνουν ούτε 1000 post συνεχών επαναλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "Απάντησες κατά λέξη:
    ‘’ εγω υποστηριζω ενα συνασπισμο που εχει σα στοχο του να ανατρεψει το συστημα αυτο"

    ο συνασπισμος εξαρχης περιεχει πολλες δυναμεις καποιες υπερ του συστηματος καποιες κατα



    "Είναι η ‘’συγκυβέρνηση’’ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ένας συνασπισμός που έχει ως στόχο να ανατρέψει το Σύστημα, καταργώντας όλα εκείνα τα ‘’κεκτημένα’’ και τις ‘’αριστερίστικες πολιτικές’’, όταν οι άνθρωποι που αποτελούν αυτή την συγκυβέρνηση, είναι οι ίδιοι που τα θέσπισαν και να νομιμοποίησαν;;;;;;;"


    Ναι


    "Διότι, αν συνεχίζεις να υποστηρίζεις πως με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στη κυβέρνηση, και το ΛΑΟΣ στην συγκυβέρνηση, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι, ε, τότε δεν μας φτάνουν ούτε 1000 post συνεχών επαναλήψεων. "

    Αν πιστευεις πως η αριστερα που θελει να κρατησει το συστημα αυτο εξ ιδεολογιας μπορει να κανει καλυτερη δουλια στο να το ανατρεψει τοτε εισαι σχιζοφρενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ισως επειδη μιλας γενικολογα και με αυτοανοητα δεν καταλαβαινεις τι εννοω

    οταν εγω μιλαω για συστημα δεν εννοω το συστημα εξουσιας
    Η αστικη κοινοβουλευτικη δημοκρατια ειναι απαραιτητη

    Οταν λεω συστημα εννοω το σοσιαλιστικο συστημα που ευθυνεται για την καταρρευση της χωρας

    σε αντιθεση με την αριστερα που υποστηριζει την καταρρευση του συστηματος της αστικη δημοκρατιας

    ισως εκει βρισκεται η διαφωνια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. όταν απαντάς με ένα απλό ''ναι'', στην ερώτηση αν θεωρείς πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ευθύνονται για όλα τα κακά της κρατικής διαχείρισης, μπορούν σήμερα να σώσουν τη χώρα, αποτελούμενα από τα ίδια άτομα και εκφραζόμενα από τις ίδιες απόψεις,

    τότε κάθε προσπάθεια συζήτησης πέφτει στο κενό.

    Ένα ''ναι'' μονολεκτικά, δηλώνει παπαγαλάκι, δηλώνει παρωπίδες.

    Εγώ υποστηρίζω πως οι άνθρωποι που ανέλαβαν μετά την μεταπολίτευση, και έφεραν το χάος, δεν μπορούν σήμερα να το βάλουν σε τάξη, επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ.

    Αυτό, αποδεικνύεται μέσω των πράξεών τους, ακόμη και σήμερα.

    Εσύ αυτό το μονολεκτικό ''ναι'', που στα κομμάτια το βασίζεις;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ναι.

    Διώχνουμε ή φυλακίζουμε όσους μας έφτασαν έως εδώ, καταδικάζοντας στην ουσία τον τρόπο διαχείρισης και την πολιτική αντίληψη (της διαφθοράς όπως συμφωνούμε) που εκπροσωπούνε.

    Αλλάζουμε το Σύνταγμα, για να αποφύγουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.
    Πλέον, θα έχει το δικαίωμα και η μειοψηφική δύναμη της Βουλής, να πετυχαίνει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για αλλαγή Νόμων του Συντάγματος.
    Καθιστώ την απόλυτη Δημοκρατική εκλογική διαδικασία, αυτή της συμμετρίας ποσοστού ψήφων και εκλογικών εδρών.

    -Καταργείται η ασυλία βουλευτών και οι παραγραφές σκανδάλων. Συγχρόνως μειώνω το βουλευτικό μισθό στα 800€, παραχωρώντας δωρεάν γεύμα στους βουλευτές. Αν μπορούν αυτοί να ζήσουν με 800€, θα μπορέσω και εγώ.

    -Ζητάμε από την Ε.Ε. να μας δώσει περιθώριο να κάνουμε ‘’ανάλυση του χρέους’’.
    Αν θεωρηθεί ‘’απεχθές’’ το ακυρώνω.

    -Ζητάω να μου καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από την Γερμανία.
    Δεν κάνω βήμα πίσω, από ότι μου αναλογούν δικαίως.

    -Ενημερώνουμε την Ε.Ε. πως , αν κρίνουμε πως μπορούμε να δανειστούμε με χαμηλότερο επιτόκιο από άλλη χώρα, θα το κάνουμε. Αν θέλουν να μας δανείζουν αυτοί, θα το κάνουν με επιτόκια του ανταγωνισμού.

    -Δεσμεύουμε έναν μισθό από όλους.
    Συνταξιούχοι, Ιδιώτες, Δημόσιοι, Επιχειρηματίες, Ενοικιαστές, Ενοικιαζόμενοι, Τράπεζες και όλη η Αγορά, πηγαίνουν μισθολογικά ‘’έναν μήνα πίσω’’.

    -Αποδεσμεύω τους φόρους σε σημείο και βαθμό που να λειτουργώ μόνο με το ΦΠΑ.
    Αυτό θέλει χρόνο, αλλά είναι μέγιστα αποδοτικό.

    -Συνεργάζομαι με την Τουρκία για το πετρέλαιο του Αιγαίου (πριν αρχίσεις να ουρλιάζεις, θα με ακούσεις να επιχειρηματολογώ)

    -Νοικιάζω τις μεγάλες κρατικές εταιρίες της χώρας όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ όχι σε ιδιώτες, αλλά σε Κράτη. Θέτω μόνο δύο όρους: α) η Ελλάδα θα μπορέσει να τις πάρει πίσω όταν το θελήσει, με ποσό όσο προβλέπει η τότε αγορά & β) υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον το 85% των υπαλλήλων Έλληνες πολίτες.

    -Θεσπίζω υποχρεωτική αξιολόγηση απόδοσης στο Δημόσιο, καταργώντας την Μονιμότητα.

    -Εισάγω φάρμακα ‘’αντιγραφής’’ (δεν γνωρίζω τον ακριβή όρο, αλλά εννοώ τα φάρμακα εκείνα που βγάζουν εταιρίες αντιγράφοντας άλλες)

    -Πετάω το μπαλάκι των αμυντικών εξοπλισμών στην Ε.Ε.

    -Ανοίγω τα κλειστά επαγγέλματα, αποζημιώνοντας όσους μπήκαν σε αυτά το τελευταίο 6μηνο. Συγχρόνως, όσοι ‘’πούλησαν’’ (μεταβίβασαν θα πούνε οι ίδιοι) άδεια κλειστού επαγγέλματος (πχ φαρμακείου) τους δεσμεύω τις περιουσίες και αφαιρώ, μετά από έλεγχο το ποσό εκείνο που αντιστοιχεί στην πώληση της άδειας τους.

    -Προσελκύω ιδιώτες επενδυτές, με ελάχιστη φορολογία, με έναν όρο : 85% των εργαζομένων που θα απασχολούνται στις επιχειρήσεις τους, θα είναι Έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κάτι "σχετικά άσχετο"...
    (Τι ήταν αυτό σήμερα το πρωί ρε παιδιά?)

    http://www.youtube.com/watch?v=4eJP9wDhDoI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Χτυπήσανε σήμερα το site του Υπουργείο Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. και? Είναι πραγματικοί "αντιεξουσιαστές" χάκερς αυτοί οι "ανώνυμοι" ή είναι κάποιο σχέδιο της κυβέρνησης "και καλά"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Εγώ άκουσα ότι οι "anonymous" ειναι πράκτορες της silicon valley, και θέλουν να σπρώξουν τα καινούρια firewalls στον Παπαϊωάννου...

    Πέρα απ'την πλάκα τώρα, άσχετα με το ποιος πραγματικά έκανε την επίθεση, υπήρξε ένας έντονος και υπερβολικός ενθουσιασμός σε όσους πληροφορήθηκαν την είδηση. Αυτό αποδεικνύει ότι, για άλλη μια φορά, έχουμε αποδεχτεί την ολοκληρωτική μας αναπηρία ως λαός, και περιμένουμε κάποιον "μεσσία" ή "V for Vendetta", να έρθει να μας σώσει...

    Πλήρης παρακμή και κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. "Ναι"

    ας τα αναλυσουμε ενα προς ενα

    "Διώχνουμε ή φυλακίζουμε όσους μας έφτασαν έως εδώ"

    αυτο ειναι αδυνατον αφου τα εγκληματα εχουν παραγραφει
    επισης ο πολιτικος τιμωρειται πολιτικα μεσω της καλπης και οχι στα δικαστηρια
    η ιστορια του βρωμικου 89 φαινεται δε σε εχει διδαξει καθολου για το αποτελεσμα που εχει η ηρωποιηση των πολιτικων στο σκαμνι
    Και οποιος δεν ξερει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την επαναλαβει


    "Αλλάζουμε το Σύνταγμα, για να αποφύγουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις"

    Αλλαγη του συνταγματος δεν ποινικοποιει προηγουμενα εγκληματα
    αναδρομικοι νομοι υπαρχουν μονο σε χωρες του τριτου κοσμου και στις κουμμουνιστικες
    Επισης αναρωτησου ποιος ειναι ο μονος αρχηγος κομματος που εχει ψηφισει εναντιον του αρθρου 86
    Θα σου δωσω ενα hint ειναι ο αρχηγος τον οποιο βλακωδως βριζεις απο το πρωι ως το βραδυ ως προδοτη


    "Πλέον, θα έχει το δικαίωμα και η μειοψηφική δύναμη της Βουλής, να πετυχαίνει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για αλλαγή Νόμων του Συντάγματος"

    Καλωσηλθες στον ΛΑΟΣ

    "Καθιστώ την απόλυτη Δημοκρατική εκλογική διαδικασία, αυτή της συμμετρίας ποσοστού ψήφων και εκλογικών εδρών."

    Απλη αναλογικη ειναι αδυνατον να εφαρμοστει και δεν παραγει αυτοδυναμες κυβερνησεις παρα μετα απο πολλες εκλογικες αναμετρησεις και τεραστιο δημοσιονομικο κοστος



    Να επισημανω πως κανενα απο τα παραπανω μετρα που προτεινεις δεν μας εξασφαλιζει λεφτα
    εαν δεν το εχεις καταλαβει ακομα αυτο που μας νοιαζει ειναι να μην πτωχευσουμε και εσυ ασχολεισαι ακομα με νομους και πολιτευμα και ουχι οικονομια


    "Καταργείται η ασυλία βουλευτών"

    Αυτο ειναι αδυνατον γιατι αν δεν υπαρχει ασυλια κανενας βουλευτης δε θα ασχολειται με τα βουλευτικα του καθηκοντα αλλα ολη μερα θα ειναι στα δικαστηρια με 100 μυνησεις τη μερα


    "Συγχρόνως μειώνω το βουλευτικό μισθό στα 800¤"

    Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα μια δημοκρατια τυπου αγγλιας του 1800 δηλαδη βουλης των λορδων οπου μονο ο μητσοτακης ο παπανδρεου και ο γιος του λατση του βαρδινογιαννη και του μπομπολα θα μπορουν να πολιτευονται
    αντιθετα ο φτωχος εργαζομενος δασκαλος τυπου ροντουλης με 4 παιδια ή ο αδωνις γεωργιαδης δεν θα βγαινει και θα φυγει απο την πολιτικη
    Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με μια βουλη των πλουσιων το ερωτημα ειναι εαν σου αρεσει εσενα μια τετοιου τυπου ολιγαρχια. Μαλλον πρεπει να το ξαναμελετησεις το συστημα σου γιατι το συσσιτιο φανερωνει εξαιρετικη προχειροτητα στη σκεψη σου


    "Ζητάμε από την Ε.Ε. να μας δώσει περιθώριο να κάνουμε ΅Άανάλυση του χρέουςΆΆ.
    Αν θεωρηθεί ΅ΆαπεχθέςΆΆ το ακυρώνω."

    και εαν η ΕΕ δε συμφωνησει με την ακυρωση?
    Θα κανεις μονομερη διαγραφη

    Αυτο παρεπιπτωντος ειναι πολυ συμαντικο ερωτημα αστα υπολοιπα αλλα απαντα τουλαχιστον σε αυτο γιατι ειναι σημαντικο


    "Ζητάω να μου καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από την Γερμανία.
    Δεν κάνω βήμα πίσω, από ότι μου αναλογούν δικαίως."


    Το δικαιο αναγνωριζεται απο διεθνη δικαστηρια και οχι απο καποιον ομοιο
    Η διαδικασια για να κανεις δικαστηριο θα παρει 10 χρονια για να ακολουθησει εφετειο θα παρει αλλα 10 και ΕΑΝ η τελικη αποφαση βγει π.χ. 6δις ευρω μεχρι να τα παρεις θα περασουν αλλα 10 χρονια
    Συνολο πανω απο 30 χρονια
    Μεχρι τοτε ποιος θα πληρωνει μισθους συνταξεις δανεια και ομολογα?


    "Ενημερώνουμε την Ε.Ε. πως , αν κρίνουμε πως μπορούμε να δανειστούμε με χαμηλότερο επιτόκιο από άλλη χώρα, θα το κάνουμε. Αν θέλουν να μας δανείζουν αυτοί, θα το κάνουν με επιτόκια του ανταγωνισμού. "


    Αν βρεις καποιον που να μη μας δανειζει με "τοκογλυφικα" επιτοκια του 5% να μας τον φερεις και θα σε κανουμε οχι πρωθυπουργο αλλα αυτοκρατορα της χωρας
    Αν βρει τετοιον τυπο η αριστερα εγω πρωτος θα ψηφισω βρωμοτσιπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "Δεσμεύουμε έναν μισθό από όλους.
    Συνταξιούχοι, Ιδιώτες, Δημόσιοι, Επιχειρηματίες, Ενοικιαστές, Ενοικιαζόμενοι, Τράπεζες και όλη η Αγορά, πηγαίνουν μισθολογικά ΅Άέναν μήνα πίσωΆΆ"

    Εγινε ηδη τον οκτωβριο και γινεται καθε μηνα με το κρατος να κραταει κρατησεις φορους κτλ
    Δημιουργει υφεση και δε συμφερει
    Επισης αναρωτιεμαι πως θα επιβαλλεις στην επιχειρηση του αλλου να βαζει χαρατσια οταν με δυσκολια το καταφερνει η ΔΕΗ


    "Αποδεσμεύω τους φόρους σε σημείο και βαθμό που να λειτουργώ μόνο με το ΦΠΑ.
    Αυτό θέλει χρόνο, αλλά είναι μέγιστα αποδοτικό."

    Πολυ σωστο αν και νεοφιλελευθερο μετρο
    Μια ερωτηση μονο, το δημοσιονομικο ισοδυναμο των φορων απο που θα το βρεις? Οταν ακριβως απο πανω επιβαλλεις χαρατσι 10% σε ολους τους πολιτες?


    "-Συνεργάζομαι με την Τουρκία για το πετρέλαιο του Αιγαίου (πριν αρχίσεις να ουρλιάζεις, θα με ακούσεις να επιχειρηματολογώ)"


    Να χαρω εγω εθνικιστη που θελει να μοιρασει το πετρελαιο του με τους τουρκους
    Πολυ "συνωστισμος" θα γινει στο λιμανι για τα πετρελαια


    "Νοικιάζω τις μεγάλες κρατικές εταιρίες της χώρας όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ όχι σε ιδιώτες, αλλά σε Κράτη. Θέτω μόνο δύο όρους: α) η Ελλάδα θα μπορέσει να τις πάρει πίσω όταν το θελήσει, με ποσό όσο προβλέπει η τότε αγορά & β) υποχρεούνται να έχουν τουλάχιστον το 85% των υπαλλήλων Έλληνες πολίτες."


    τα κρατη δεν μπορουν να εχουν επιχειρησεις
    Αυτο που λες ειναι εθνικη προδοσια
    Το τι προβλεπει η αγορα ειναι παντελως ασχετο ο ιδιοκτητης μπορει θα θεωρησει την αξια της επιχειρησης απειρη ή 1 ευρω
    Το κρατος εχει κυριαρχια και μπορει ανα πασα στιγμη να δημευσει επιχειρηση που βρισκεται υπο την ελληνικη κυριαρχια για λογους π.χ. πολεμο

    Εγω θα ελεγα 100% των υπαλληλων
    Γιατι σκεφτεσαι διεθνισικα δεν το καταλαβαινω

    Τελος να επισημανω πως ο οτε ειναι ηδη ιδιωτικος καθως και μεγαλο μερος της ΔΕΗ

    ΤΟ προβλημα ειναι τι θα κανεις με το ΟΣΕ που παραγει ελλειματα


    "Θεσπίζω υποχρεωτική αξιολόγηση απόδοσης στο Δημόσιο, καταργώντας την Μονιμότητα"

    Και ψηφιζεις αριστερα?
    Σε εχει χτυπησει το κρυο στο κεφαλι μαλλον


    "Εισάγω φάρμακα ΅ΆαντιγραφήςΆΆ (δεν γνωρίζω τον ακριβή όρο, αλλά εννοώ τα φάρμακα εκείνα που βγάζουν εταιρίες αντιγράφοντας άλλες)"

    η γραφειοκρατια εχει σαν αποτελεσμα την 4πλασιασμο του κοστους


    "Πετάω το μπαλάκι των αμυντικών εξοπλισμών στην Ε.Ε."

    πως?


    "-Προσελκύω ιδιώτες επενδυτές, με ελάχιστη φορολογία, με έναν όρο : 85% των εργαζομένων που θα απασχολούνται στις επιχειρήσεις τους, θα είναι Έλληνες πολίτες. "


    ΠΑΜΕ
    ΣΤΕ
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
    ΣΥΡΡΙΖΑ
    ΚΚΕ
    ΔΗΜΟΙ
    ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ
    ΑΠΕΡΓΙΕ΅Σ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
    ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

    νομιμοποιηση μαυρου χρηματος δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @κουραστικός Ανώνυμος

    Απαντάς:
    ‘’αυτο ειναι αδυνατον αφου τα εγκληματα εχουν παραγραφει
    επισης ο πολιτικος τιμωρειται πολιτικα μεσω της καλπης και οχι στα δικαστηρια’’

    Αυτή η άποψη, δηλώνει και το πόσο εχθρικά απέναντι στη δημοκρατία σκέφτεσαι.

    Πως μπορεί ένας Εθνικιστής να αποδεχθεί μια τέτοια άρρωστη άποψη; Πως πιστεύεις πως μια τέτοια άποψη, θα σε βρει ασφαλή όταν εμείς πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας;
    Από πού παίρνεις το ΘΡΑΣΟΣ να προσβάλεις την Δημοκρατία που γέννησε αυτή η γη, με μια τέτοια άποψη;
    Δηλαδή, οι πρόγονοί μου, που εξόριζαν, φυλάκιζαν και εκτελούσαν πολιτικούς που καταχράστηκαν την εξουσία που τους δόθηκε, ήταν ‘’αριστεροί’’;;;;

    Σε ποια ‘’δυτική’’ κοινωνία, από εκείνες που σέβεσαι και τιμάς, επικρατεί η άποψη πως οι ‘’πολιτικοί , για παράνομες πράξεις, τιμωρούνται μόνο μέσω κάλπης’’;;;;

    Απαντάς:
    ‘’αναδρομικοι νομοι υπαρχουν μονο σε χωρες του τριτου κοσμου και στις κουμμουνιστικες’’
    Να σου θυμίσω πως τα χαράτσια είναι αναδρομικοί φόροι που ψηφίστηκαν ‘’νόμιμα’’ από την κυβέρνηση στην οποία ‘’συμμετέχει’’ ο αρχηγός που βλακωδώς υπερασπίζεσαι (ούτε έμμισθος να ήσουν).
    Ρε μπας και μας κυβερνάνε κομμουνιστές ή τριτοκοσμικοί;;;;

    Λες (για την πρόταση περί δημοψηφισμάτων):
    ‘’Καλωσηλθες στον ΛΑΟΣ’’

    Ποιο ΛΑΟΣ ρε έμμισθε αφισοκολητή; Το ΛΑΟΣ τις προάλλες, μέσα από την ομιλία του Βελόπουλου, έλεγε πως το Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο ‘’δεν συμφέρει οικονομικά’’ το κράτος.

    Έκρινε δηλαδή, από το βήμα της Βουλής, η ‘’στελεχάρα’’ σου, πως ένα Δημοψήφισμα κρίνεται όχι για την σπουδαιότητα του ερωτήματος, αλλά για το οικονομικό κόστος της διεξαγωγής του.

    Ποιο ΛΑΟΣ με τσαμπουνάς; Ακόμη πιστεύεις το μύθο ‘’του υπέρμαχου των Δημοψηφισμάτων’’;;;;

    Πόσο φανατισμένα σκέφτεσαι; Πόσο τυφλός είσαι;

    Υποστηρίζεις πως:
    ‘’Απλη αναλογικη ειναι αδυνατον να εφαρμοστει και δεν παραγει αυτοδυναμες κυβερνησεις παρα μετα απο πολλες εκλογικες αναμετρησεις και τεραστιο δημοσιονομικο κοστος’’

    Ένας εκλογικός νόμος που βασίζεται σε ‘’κομματικές πλειοψηφίες’’ και όχι σε δημοκρατικές επιλογές, είναι ένας νόμος που γεννάει λαμόγια, καπηλευτές της δημοκρατίας και διαφθορά στην πολιτική.
    Ένας Ελεύθερα Σκεπτόμενος Δημοκράτης, μπορεί να κατανοήσει πλήρως την αναγκαιότητα ενός εκλογικού νόμου που εκφράζει πραγματικά και όχι πλασματικά τις αποφάσεις του λαού.

    Περί κατάργησης της ασυλίας, λες:
    ‘’Αυτο ειναι αδυνατον γιατι αν δεν υπαρχει ασυλια κανενας βουλευτης δε θα ασχολειται με τα βουλευτικα του καθηκοντα αλλα ολη μερα θα ειναι στα δικαστηρια με 100 μυνησεις τη μερα’’

    Μα πόσο υποκριτής μπορεί να γίνεις; Είναι δυνατόν να υποστηρίζεις πως η ασυλία των βουλευτών, υπάρχει για να τους προστατεύει από ‘’δικομανείς’’ πολίτες;;;

    Δηλαδή, θεωρείς πως δεν έχει ως σκοπό να τους καλύψει τα εγκλήματα, που πιο πάνω αναφέρεις εσύ ο ίδιος;

    Εν τέλει, θεωρείς πως το Σύστημά μας, με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο, με την εξοργιστική ασυλία των βουλευτών, λειτουργεί στην εντέλεια;;

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Για τους μισθούς των βουλευτών, λες:
    ‘’Αυτο θα εχει ως αποτελεσμα μια δημοκρατια τυπου αγγλιας του 1800 δηλαδη βουλης των λορδων οπου μονο ο μητσοτακης ο παπανδρεου και ο γιος του λατση του βαρδινογιαννη και του μπομπολα θα μπορουν να πολιτευονται
    αντιθετα ο φτωχος εργαζομενος δασκαλος τυπου ροντουλης με 4 παιδια ή ο αδωνις γεωργιαδης δεν θα βγαινει και θα φυγει απο την πολιτικη
    Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με μια βουλη των πλουσιων το ερωτημα ειναι εαν σου αρεσει εσενα μια τετοιου τυπου ολιγαρχια. Μαλλον πρεπει να το ξαναμελετησεις το συστημα σου γιατι το συσσιτιο φανερωνει εξαιρετικη προχειροτητα στη σκεψη σου’’


    Ε, κόψε τις βλακείες, μου κάνεις πλάκα, έτσι;

    Δηλαδή, σήμερα, δεν έχουμε πολιτικούς ΜΟΝΟ από την ‘’πολύ’’ εύπορη τάξη;;;

    Δηλαδή, θεωρείς τον Ροντούλη τον ‘’Ξανθόπουλο’’ της πολιτικής;;

    Μα, τόσο φανατισμένα σκέφτεσαι;;; Ουδεμία κριτική αντίληψη;;

    Για την ουσία του χρέους, ρωτάς:
    ‘’και εαν η ΕΕ δε συμφωνησει με την ακυρωση?
    Θα κανεις μονομερη διαγραφη’’

    Γνωρίζεις τι έχει γίνει στην Ισλανδία, με το ‘’απεχθές χρέος’’;;
    Εμπλούτισε την ενημέρωσή σου, και πέραν των δελτίων τύπου του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τέλος, τόσο βέβαιος, υποστηρίζεις:
    ‘’Αν βρεις καποιον που να μη μας δανειζει με "τοκογλυφικα" επιτοκια του 5% να μας τον φερεις και θα σε κανουμε οχι πρωθυπουργο αλλα αυτοκρατορα της χωρας
    Αν βρει τετοιον τυπο η αριστερα εγω πρωτος θα ψηφισω βρωμοτσιπρα’’

    Ο πρόεδρός σου τα λέει. Εσύ τον αμφισβητείς;;
    Από πού γνωρίζεις πως οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες ή οι Ιρανοί, δεν θα μας δάνειζαν με χαμηλότερα επιτόκια; Από τον Πρετεντέρη και τον Alexis;;

    Για την πρόταση περί ΦΠΑ:
    ‘’Εγινε ηδη τον οκτωβριο και γινεται καθε μηνα με το κρατος να κραταει κρατησεις φορους κτλ
    Δημιουργει υφεση και δε συμφερει
    Επισης αναρωτιεμαι πως θα επιβαλλεις στην επιχειρηση του αλλου να βαζει χαρατσια οταν με δυσκολια το καταφερνει η ΔΕΗ’’

    Δεν έχεις αντιληφθεί τι ακριβώς υποστηρίζει αυτή η πρόταση. Υπάρχει σχετικό post στο παρών blog, που αναλύεται διεξοδικά. Διάβασέ το, μπας και το πιάσεις.

    Για το πετρέλαιο του Αιγαίου λες:
    ‘’Να χαρω εγω εθνικιστη που θελει να μοιρασει το πετρελαιο του με τους τουρκους’’

    Όταν λες ‘’πετρέλαιό μας’’, τι ακριβώς νομίζεις πως λες;;
    Το ‘’μου’’ δηλώνει κτίση. Υπάρχει σήμερα κτίση;;
    Άνοιξε τα μάτια σου.
    Ο Εθνικισμός μου, επιβάλει αναπροσαρμογή των συμμάχων μου.
    Ο ψευτοεθνικισμός σου, προτιμάει να πάρουν τα πετρέλαια οι Αμερικάνοι, και με τα ξεροκόμματα που θα μας πετάξουν, να πάρουμε όπλα για να πολεμάμε τους Τούρκους.
    Έχεις ξεπεραστεί φίλε μου. Ο Εθνικισμός είναι πολύ μακριά σου.

    Για τις πωλήσεις δημόσιου πλούτου:
    ‘’τα κρατη δεν μπορουν να εχουν επιχειρησεις’’.

    Τραγικό σφάλμα, όταν μόλις λίγους μήνες πριν, ο αγώνας που έδινε η ‘’κυβέρνησή μας’’, είχε ως κύριο στόχο αυτό: να απαιτήσουμε από το Μνημόνιο, να μην μας επιβάλουν να πουλήσουμε, πέραν από σε κράτη, και σε ιδιώτες. Βέβαια, τότε δεν το είχαμε καταφέρει, και θεωρήθηκε αποτυχία της κυβέρνησης και από τις αντιπολιτευόμενες τότε ΝΔ και ΛΑΟΣ.
    Το ξέχασες; Ή επειδή σου είπανε μετά, ‘’επιτυχία, επιτυχία’’, υποστηρίζεις τώρα ακριβώς το αντίθετο; Βλέπω τον κόσμο του Όργουελ, με τις ειδήσεις να αλλάζουν και συγχρόνως να αλλάζει η κοινωνική συνείδηση, να γίνεται πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. "Αυτή η άποψη, δηλώνει και το πόσο εχθρικά απέναντι στη δημοκρατία σκέφτεσαι"

    αυτος ο οποιος θεωρει πως υπαρχει αλλου ειδους τιμωρια για εναν πολιτικο πλην της καλπης ειναι ο αντιδημοκρατης
    Επισης καποιος που δεν σεβεται τους νομους παραγραφης της αστικης δημοκρατιας δεν εχει δικαιωμα να αυτοαποκαλυται δημοκρατης


    "τα χαράτσια είναι αναδρομικοί φόροι "
    οχι

    "το Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο ‘’δεν συμφέρει οικονομικά’’ το κράτος. "
    πραγματι
    εαν δε σου αρεσει ο βελοπουλος ψηφισε συρριζα που ειναι κατα του δημοψηφισματος για το λαθρονομο


    "Ποιο ΛΑΟΣ με τσαμπουνάς; Ακόμη πιστεύεις το μύθο ‘’του υπέρμαχου των Δημοψηφισμάτων’’;;;;"
    δεν υπαρχει αλλο κομμα που να υποστηριζει τα δημοψηφισματα ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


    Απλη αναλογικη
    "νόμος που γεννάει λαμόγια, καπηλευτές της δημοκρατίας "
    οι πολιτικες ελευθεριες δεν εχουν σχεση με οικονομικες/κοινωνικες

    "Ελεύθερα Σκεπτόμενος Δημοκράτης εκφράζει πραγματικά και όχι πλασματικά"

    ισως να μην το ξερεις αλλα δεν εχουμε δημοκρατια
    η δημοκρατια προυποθετει διακυβερνηση απο το λαο
    Εμεις εχουμε διακυβερνηση απο τους εκπροσωπους του λαου
    αυτο ειναι το αμερικανικο συστημα της "constitutional republic"
    συνεπως ουτε η απλη αναλογικη εκφραζει πραγματικα το λαο αφου μονο το δημοψηφισμα ειναι πραγματικη δημοκρατια
    αρα ολη η συζητηση περι απλης αναλογικης ειναι ανουσια ετσι κιαλλιως


    "Εν τέλει, θεωρείς πως το Σύστημά μας, με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο, με την εξοργιστική ασυλία των βουλευτών, λειτουργεί στην εντέλεια;;"

    αλλο πραγμα η ασυλια των βουλευτων και αλλο των υπουργων
    επισης η παραγραφη ειναι αλλη ιστορια απο την ασυλια


    "Μα, τόσο φανατισμένα σκέφτεσαι;;; Ουδεμία κριτική αντίληψη;;"

    στο χονκονγκ αυξησαν τους μισθους στις 22χιλιαδες γιατι θελουν νεους ανθρωπους στην πολιτικη και οχι τζακια
    περιμενω επιχειρηματα και οχι ευκολες βρισιες

    "Γνωρίζεις τι έχει γίνει στην Ισλανδία, "

    ναι στην ισλανδια απετυχαν οι τραπεζες και οχι το κρατος και τα κρατικοδιαιτα κοπροσκυλα (που κομματικα υποστηριζεις)

    " Από τον Πρετεντέρη και τον Alexis;;"

    ξανα
    οταν ερθουν οι νεφελιμ και μας δανεισουν με οχι "τοκογλυφικα" επιτοκεια τα σπρεαντ θα πεσουν αυτοματα και θα φυγουμε απο το μνημονιο
    Μεχρι τοτε αναμενω στοιχεια που πιστοποιουν αυτα που λες
    (ο προεδρος τα ελεγε προ πασοκ)

    "Διάβασέ το, μπας και το πιάσεις"

    οκ μεχρι να το διαβασω υποθετω πως εχω δικιο
    παμε παρακατω

    "Ο Εθνικισμός είναι πολύ μακριά σου."
    πραγματι
    οπως εχει πει και η παπαρηγα ο διεθνισμος ειναι ο νεος εθνικισμος ... περαστικα προδοτη για να μην πω τιποτα χειροτερο


    "Για τις πωλήσεις δημόσιου πλούτου:
    ‘’τα κρατη δεν μπορουν να εχουν επιχειρησεις’’."

    συγνωμη εισαι υπερ της νεοφιλελευθερης αποψης του ξεπουληματος της χωρας?
    αποφασισε γιατι με εχεις μπερδεψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. α ξεχασες να μου πεις τι γινεται σε περιπτωση που η ευρωπη διαφωνησει με την μονομερη διαγραφη χρεους

    θα γυρισουμε στη δραχμη? με τι ισοτιμια?

    επισης δεν μου ειπες οικονομικες προτασεις της αριστερας

    για το παρεμπορειο των 12δις ευρω
    για την ναυτιλια
    για την αναπτυξη
    για τα 600δις στην ελβετια
    για το κινητρο παραγωγικοτητας επι σοσιαλισμου
    κτλ
    κτλ
    κτλ

    http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=4433&prodId=5

    δες εδω το ξυλο στον καζακη που αναμασα αυτα που εσυ υποστηριζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μου αρέσει που υποθέτεις πως έχεις δίκαιο.

    Οι απαντήσεις σου είναι προϊόν απλά εγωιστικής προσπάθειας, να μην αποδεχθείς τα σφάλματά σου.

    Σου αναφέρω την δήλωση του Βελόπουλου για την διαφωνία περί δημοψηφισμάτων, και εσύ απαντάς ''ε, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ''...

    Ρε φιλαράκο, την δήλωση του Βελόπουλου θα την κρίνεις;
    Ή επειδή δεν μπορείς, πετάς ένα ''ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ'';;;;

    Το γεγονός που πιστεύεις πως μόόόνο το ΛΑΟΣ ζητάει δημοψηφίσματα, σε καθιστά ανίκανο να καταλάβεις πως το ΛΑΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ δημοψήφισμα λόγω .....κόστους διεξαγωγής του!!!!!!!!!!!!

    Πόσ τυφλωμένος πρέπει να είσαι για να αντιληφθείς αυτή την τόσο πρόσφατη αλλά και τόσο προφανή αντίθεση;;;;;;;;

    Πόσο;;;;;;;;;

    Η συζήτηση δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. "Οι απαντήσεις σου είναι προϊόν απλά εγωιστικής προσπάθειας, να μην αποδεχθείς τα σφάλματά σου"

    εχεις απαντησει στις 10 ερωτησεις που σου εχω κανει?
    οικονομια προτασεις λαθρο κτλ?
    οχι

    "Ρε φιλαράκο, την δήλωση του Βελόπουλου θα την κρίνεις;"

    σου ειπα εχει δικιο
    δεν εχουμε λεφτα για δημοψηφισματα

    στο ερωτημα σου για δημοψηφισμα για το ΔΝΤ ειμαι υπερ αν και ειναι αντισυνταγματικο και ασυμφορο

    "Πόσο;;;;;;;;;"

    δεν ειμαι εγω αυτος που δεν απαντω σε ερωτηματα
    μεχρι τωρα εχω απαντησει σε ολα
    εσυ διαλεγεις αυτα που θες


    "Η συζήτηση δεν έχει λόγο ύπαρξης."

    ο διαλογος ειναι βασικο συστατικο της δημοκρατιας και απαιτει επιχειρηματα

    αυτος που δε θελει επιχειρηματα και δημοκρατια λογικο ειναι να μην αντιλαμβανεται την χρησιμοτητα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ποιός διάλογος ρε φιλαράκο;

    Με δουλεύεις έτσι;

    Μόλις λίγο παραπάνω, αναιρείς ότι έχεις υποστηρίξει πριν.

    ''Καλως ήρθε στο ΛΑΟΣ'' και κουραφέξαλα, από τη μία

    ''δεν έχουμε λεφτά για δημοψηφίσματα'', από την άλλη....


    Για τέτοιου είδους ''διάλογο'' μου μιλάς;;;;

    Άς το. Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ξανα

    αν ξερεις αλλο κομμα στην ελλαδα που να αναφερει το δημοψηφισμα στο προγραμμα του περισσοτερες φορες και το εχει ζητησει περισσοτερο απο το λαος ψηφισε το


    απλα εξηγησε μου σε τι μας βοηθα τωρα αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τι προσπαθείς να υποστηρίξεις ρε φίλε;

    Το ΛΑΟΣ στάθηκε κατά του Δημοψηφίσματος επειδή ''δεν συμφέρει οικονομικώς''

    και εσύ ακόμη θεωρείς πως το ΛΑΟΣ είναι υπερ των Δημοψηφισμάτων;;;;;;;;;;;;

    Δηλαδή, ένα Δημοψήφισμα για το λαθρομεταναστευτικό ή για την Μακεδονία, δεν είναι ''πολυέξοδο'' για το κράτος,

    αλλά ένα Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Έλεος ρε napo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. σοβαρά, περιμένεις απάντηση όταν υποστηρίζεις τέτοιες απόψεις;

    Πότε θα καταλάβεις πως εδώ μέσα, η συζήτηση βασίζεται σε επιχειρήματα λογικής;

    ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. λογικη?

    οκ πες μου ενα λογικο επιχειρημα τι θα κανουμε σε περιπτωση που η ευρωπη δε δεχτει μονομερη σταση πληρωμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Δεν θα χρειαστεί.
    Οι πολιτικοί μας, θα μας σώσουν.
    Τους εμπιστεύεσαι, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. κοιταξε να δεις

    παντως για καλο και για κακο την δεη δεν την εχω πληρωσει ακομα γιατι την τσεπη μου δεν την εμπιστευομαι σε κανεναν ιδιως στην κρατικοδιαιτη ελλαδα

    αν αυτο σου λεει κατι

    ελπιζω παντως ο φυρερ να προτεινει μερικες καλες λυσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΚΑΛΑ Ε ΤΡΟΜΑΞΑ!!!

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ Ή Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΑΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΙΣ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΟΛΕΕΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ!

    btw ΠΑΙΔΕΣ

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ο napo ήταν. Ιντερνετικός υπάλληλός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Οτι δεν φτανει η αριστερα το κανει προβοκατσια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Παιδιά, ειλικρινά, και χωρίς να θέλω να τα ρίξω στον Όμοιο, τον οποίο γνωρίζω από άλλο ανταλλακτήριο ιδεών, και τον διαβάζω εδώ και καιρό...

    ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ. Έχω μπουχτίσει. Άλλος δεν χρησιμοποιεί σημεία στίξης, κάποιος άλλος γράφει με κεφαλαία, ένας τρίτος κάνει συνέχεια παραθέσεις, κάποιος άλλος πετάγεται συνέχεια από το πουθενά.

    Τα ιστολόγια και τα φόρα είναι για να ανταλλάζουμε απόψεις, να σχολιάζουμε, να κρίνουμε γεγονότα της επικαιρότητας, να κάνουμε και το καλαμπούρι μας.

    Δυστυχώς εδώ δεν γίνεται γόνιμος διάλογος. Για να γίνει γόνιμος διάλογος πρέπει να υπάρχει ένας στοιχειώδης σεβασμός προς τους συνομιλητές μας αλλά και προς τους υπόλοιπους που διαβάζουν.

    Η άποψή μας, όπως και μια παράγραφος ή μια ιστορία, πρέπει να είναι σύντομη,να έχει αρχή, μέση και τέλος. Να βγάζει ένα νόημα, τέλος πάντων. Όχι να είναι ένα μπερδεμένο "σεντόνι".

    Εδώ και καιρό απλά παρακολουθώ... Πώς να συμμετέχει κάποιος που πασχίζει να σας καταλάβει; Η αντιπαράθεση δεν είναι πλέον ιδεολογική αλλά προσωπική κι αυτό με θλίβει.

    Grow up! Ειλικρινά, με την όλη συμπεριφορά σας ρίχνετε το επίπεδο της συζήτησης και διώχνετε όλους όσους θέλουν να κάνουν μια πολιτισμένη συζήτηση. Ας σταματήσουν πια οι κάθε λογής Ανώνυμοι, δημιουργήστε προφίλ όπως τόσοι άλλοι. Καταντάει εκνευριστικό...

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Φωνή βωόντος εν τη ερήμω, Αγριμιώ.

    Έμμισθοι υπαλληλίσκοι, έχουν γεμίσει τα blogs και τα forum, προσπαθώντας να υποβιβάζουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση περί των γεγονότων.

    Τα καταφέρνουν τις περισσότερες φορές.

    Άλλες πάλι, μένουν τα γραπτά τους, απλά για να τους εκθέτουν όταν οι εξελίξεις τους προλαβαίνουν.

    Το καλό πάντως σε μια δημόσια ιντερνετική συζήτηση, είναι πως ο καθένας, μπορεί να κρατήσει ότι ο ίδιος κρίνει ως σωστό και να απορρίψει ότι κρίνει ως αβάσιμο.

    Σε καλημερίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή