Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Λαθρομετανάστευση και Κατάργηση Εργασιακών Δικαιωμάτων


Φωνάζαμε εδώ και χρόνια, εμείς οι ‘’φασίστες’’, οι ‘’ρατσιστές’’, οι ‘’απάνθρωποι’’, για το αυξανόμενο κύμα της λαθρομετανάστευσης και τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στην κοινωνία μας.
Μας λοιδορούσαν και μας προκαλούσαν όλοι οι ‘’φιλεύσπλαχνοι’’ , ‘’ανθρωπιστές’’ της Αριστεράς.
Σε αυτή την διαμάχη, σαφώς και πρωταρχικό ρόλο, έπαιξε και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε από τις δύο πλευρές.

Οι μεν, θεώρησαν σκόπιμο να συσχετίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας που οφείλεται ξεκάθαρα στους λαθρομετανάστες, με επιχειρήματα τύπου ‘’καθαρότητα της φυλής’’, ‘’dna’’ και άλλα, άσχετα με την λογική επιχειρήματα.
Οι δε, θεώρησαν σκόπιμο να συσχετίσουν την απόγνωση και τις ταλαιπωρίες των λαθρομεταναστών, με ‘’νομιμοποιήσεις’’, ‘’υπηκοότητες’’ και λοιπά επιχειρήματα άσχετα με τους αυξανόμενους ρυθμούς της λαθρομετανάστευσης.

Η ουσία, σήμερα, εν μέσω κρίσης, είναι μία, και απαντάει στα επιχειρήματα και των δύο πλευρών.

Η λαθρομετανάστευση τόσων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα, προωθήθηκε και ενισχύθηκε από το Σύστημα Εξουσίας, που σκοπό έχει την εξαθλίωση και το οδήγημα προς αδιέξοδο του ντόπιου πληθυσμού.

Η ύπαρξη τόσων χιλιάδων εξαθλιωμένων και ταλαίπωρων ανθρώπων στην Ελληνική κοινωνία, είχε και εξακολουθεί να έχει ως σκοπό, την ισοπέδωση της ποιότητας ζωής του μέσου Έλληνα, τον κατακερματισμό των διεκδικήσεων των γηγενών κατοίκων της χώρας.

Πρωταρχικά, το Σύστημα Εξουσίας, χρησιμοποίηση τους λαθρομετανάστες ως φθηνά εργατικά χέρια σε εργασίες που το αυξανόμενο επίπεδο ζωής του γηγενή πληθυσμού, δεν θα έκανε με τις τότε εργασιακές συνθήκες (μισθό, ωράριο κτλ).
Όσο δηλαδή, ανέβαινε το επίπεδο εργασιακής αντίληψης του γηγενή πληθυσμού, τόσο το Σύστημα Εξουσίας είχε ανάγκη από ανθρώπους που θα δέχονταν να εργάζονταν υπό καθεστώς διαφορετικής εργασιακής αντίληψης, ώστε να συνεχίζεται η αύξηση κέρδους συγκεκριμένων κλάδων.
Οι λαθρομετανάστες ήταν εκεί, για να δηλώσουν οικιοθελώς παρών σε εργασίες υπό καθεστώς εργασιακών δικαιωμάτων μεσαίωνα.
Ήταν εκεί, στοιβαγμένοι 10-12 άτομα σε δωμάτια 2Χ2, με μισθούς εξαθλίωσης για τα ελληνικά δεδομένα, για την ανασφάλιστη εργασία, να αποδέχονται οικιοθελώς κάθε καταπάτηση της ελληνικής εργασιακής νομοθεσίας.
Ήταν εκεί.
Και το Σύστημα Εξουσία, στην προσπάθειά του αυτή, βρήκε αρωγούς τους ‘’ανθρωπιστές’’ και τους ‘’φιλεύσπλαχνους’’, που είδαν στα πρόσωπα των λαθρομεταναστών όχι τα εργαλεία κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων των γηγενών κατοίκων, αλλά την φτώχεια και την δυστυχία των μεταναστών.

Και αυτό βεβαίως, επειδή όσοι αντιδράσουν εξ αρχής στην λαθρομετανάστευση, δεν έβλεπαν ως εχθρό την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων της ελληνικής κοινωνίας από τους κεφαλαιούχους, αλλά την ‘’αλλαγή του dna’’……

Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με μια Κεντρικής Εξουσία να έχει ως εξόφθαλμο πλέον στόχο την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος και την εξίσωση του μέσου μισθού του Έλληνα, με τους μέσους μισθούς άλλων υποανάπτυκτων κρατών (*), οι λαθρομετανάστες εξακολουθούν να είναι εδώ.

Και η παρουσία τους εδώ επιδεινώνει την κατάσταση, μιας και αποδυναμώνει την όποια δυναμική μπορούσαν να ασκήσουν οι εγχώριες συνδικαλιστικές δυνάμεις, στην πρόθεση της Εξουσίας να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της απεργίας των υπαλλήλων Καθαριότητας, που εν μέσω απεργίας τους, είδαν ιδιωτικές εταιρίες να προσλαμβάνουνΠακιστανούς για να σπάνε την απεργία των Ελλήνων απεργών.

Και βέβαια, κανένας δεν θα τα βάλει με τους Πακιστανούς απεργοσπάστες.
Δεν θα τολμήσει κανένας να υποστηρίξει πως κακώς οι Πακιστανοί αυτοί ‘’άρπαξαν’’ την ευκαιρία, ακόμη και αν αυτή η ‘’ευκαιρία’’ κατάστρεψε τον αγώνα κάποιων Ελλήνων απεργών.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο, μπορεί κάποιος ‘’φιλεύσπλαχνος’’ αριστερός, να υποστηρίξει τώρα πως οι μετανάστες, δεν έχουν δικαίωμα να δουλεύουν στη θέση απεργών.
Πως θα επιχειρηματολογήσει;
Τι ακριβώς θα υποστηρίξει;

Σαφώς και το εύκολο, το πολύ εύκολο, είναι να μην κατηγορήσει τους μετανάστες, αλλά τους εργολάβους που τους χρησιμοποιούν.

Σε αυτό, δεν διαφωνούμε καθόλου.

Αλλά, αν θέλουμε να το σκεφτούμε καλύτερα, το γεγονός της ύπαρξης τόσων χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών, δίνει το αυθαίρετο δικαίωμα στον οποιοδήποτε να επιλέγει να δουλέψει και να εργαστεί υπό συνθήκες που δεν συνάδουν με τις αντίστοιχες της κοινωνίας.

Για τον μετανάστη που σπεύδει να εργαστεί στη θέση του απεργού, τα 400,00€ είναι πολύ ικανοποιητικός μισθός. Αν αναλογιστείς πως δεν φορολογείται για αυτά, πως δεν πληρώνει ΙΚΑ, πως δεν δίνει άλλες εισφορές και πως το βιοτικό του επίπεδο, δεν συμπεριλαμβάνει στα έξοδά του, έξοδα που συμπεριλαμβάνονται στα έξοδα του εγχώριου πληθυσμού (από έξοδα υγιεινής έως φροντιστήρια των παιδιών), τότε κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον όποιο μετανάστη, επιλέγει να κάνει μια δύσκολη και ανθυγιεινή εργασία για μόλις 400,00€.

Αυτόν που θα πρέπει να κατηγορήσεις είναι εκείνον που ‘’άνοιξε’’ την κερκόπορτα για την λαθραία είσοδο τόσων χιλιάδων μεταναστών, έτοιμων να σκύψουν το κεφάλι σε κάθε καταπάτηση εργασιακής δικαιοσύνης, αλλά και όλους εκείνους που στο όνομα της οποιαδήποτε ‘’φιλευσπλαχνίας’’ και οποιουδήποτε ‘’ανθρωπισμού’’, υποστήριξαν την παρουσία τέτοιων εξαθλιωμένων ανθρώπων, μη προβλέποντας πως αυτή τους η εξαθλίωση θα γινόταν υποχείριο όλων όσων θα ήθελαν να στραφούν ενάντια στον εγχώριο εργατικό πληθυσμό.

Το κακό με όλους εκείνους τους γιαλαντζί ανθρωπιστές, είναι πως δεν έχουν σχεδόν ποτέ το κουράγιο να αποδεχθούν τα λάθη τους.
Δεν περιμένω βεβαίως να το κάνουν τώρα.

Για αυτούς, το πρόβλημα θα συνεχίζει να βρίσκεται στους ‘’ρατσιστές’’ και στους ‘’φασίστες’’ που φωνάζουν για την λαθρομετανάστευση, αγνοώντας πως αυτή έρχεται ενάντια στους εργασιακούς αγώνες του εγχώριο πληθυσμού.

Όχι βεβαίως επειδή είναι αυτοσκοπός των λαθρομεταναστών η καταστολή των απεργών της χώρας.
Αλλά επειδή χρησιμοποιούνται οι λαθρομετανάστες ως όπλο των ασκούντων εξουσία για την καταστολή αυτή.

Και για όσους εξακολουθούν να μπερδεύουν καταστάσεις, παραθέτω τον εξής συσχετισμό.

Ένα όπλο, δεν δολοφονεί από μόνο του. Κάποιος δολοφόνος, το χρησιμοποιεί ως εργαλεία για να σκοτώσει. Κανένα δικαστήριο δεν θα καταδικάσει…το όπλο. Όλοι θα καταδικάσουν τον δολοφόνο.

Αλλά , όπως φέρει ευθύνη ο δολοφόνος, για το ότι χρησιμοποίησε ένα όπλα για να σκοτώσει, την ίδια ευθύνη, ίσως και μεγαλύτερη, λόγω κοινωνικής εξέλιξης, φέρει και όποιος είναι υπέρ της ελεύθερης εμπορίας και κατοχής όπλων.

Σαφώς φταίει ο δολοφόνος λοιπόν (στην περίπτωσή μας οι κεφαλαιούχοι που εκμεταλλεύονται τους εξαθλιωμένους μετανάστες), αλλά φταίει επίσης και εκείνος που υποστήριζε την ελεύθερη κατοχή της οπλοκατοχής (μη καταστολή της λαθρομετανάστευσης).

Ο νοών, νοείτω.

* Σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε., οι μισθοί των πολιτών της Ε.Ε. θα πρέπει να εξισωθούν όχι μόνο μεταξύ τους (μέσα στην Ε.Ε.) αλλά και σε σχέση με χώρες που συνεργάζεται η Ε.Ε. αγορά, πχ της Κίνας ή της Ινδίας!!!

2 σχόλια:

  1. Όμοιε απ' ότι είδα δηλώνεις εθνικιστής. Οι εθνικιστές παραδοσιακά φωνάζουν ενάντια στους μετανάστες προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα το ότι «μας κλέβουν τις δουλειές».

    Θα δεχόμουν τις δήθεν ανησυχίες για τα εργασιακά αν ήσασταν υπέρ αυτού που λέει ανέκαθεν η αριστερά για πλήρη εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων ντόπιων και μεταναστών που αν εφαρμοζόταν θα καταργούσε ντε φάκτο οποιοδήποτε κίνητρο των εργοδοτών να προσλάβουν μετανάστες(αφού όλοι οι εργάτες θα κόστιζαν το ίδιο). Φυσικά οι εθνικιστές είναι αντίθετοι σ' αυτή την κίνηση όπως και σε κάθε προσπάθεια ένταξης των μεταναστών. Ξεκάθαρα υποκριτικό λοιπόν το ενδιαφέρον του «πατριωτικού χώρου» για τα εργασιακά.

    Συμφωνώ μόνο με το σχόλιο σου περί Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπεις ποια είναι η ιδέα της ΕΕ για να αντιμετωπίσει την μετανάστευση; Αντί να αυξήσει τα μεροκάματα των Ινδών σε επίπεδο Ελλάδας ρίχνει τα μεροκάματα των Ελλήνων σε επίπεδο Ινδίας. Μόνο που μέχρι πρόσφατα όποιος φώναζε ενάντια στην ΕΕ χαρακτηριζόταν αυτομάτως «κομμούνι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνη, όπως υπάρχουν διαφορετικές φωνές σε ένα θέμα που συζητιέται μέσα στον αριστερό χώρο, έτσι και υπάρχουν και πολλές διαφορετικές φωνές σε ένα θέμα που συζητιέται μέσα στο εθνικιστικό χώρο.

    Βλέπεις, το ότι κάποιοι ''εθνικιστές'' μιλούνε για την λαθρομετανάστευση χρησιμοποιώντας επιχειρήματα τύπου ''dna'' και''καθαρότητας φυλής'', δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν και εθνικιστές που μιλάνε για την λαθρομετανάστευση επειδή αντιλαμβάνονται την κοινωνική διάσταση του θέματος, ενώ συγχρόνως αντιλαμβάνονται το έθνος ως προέκταση της κοινωνίας.

    Η λαθρομετανάστευση είναι ένα κοινωνικό θέμα. Και άρα, επειδή εγώ αντιλαμβάνομαι τη κοινωνίας μας ως εθνική, το θεωρώ εθνικό θέμα.

    Οπότε, θα μου επιτρέψεις να χαρακτηρίσω την δική σου άποψη ''υποκριτική'' μιας και συνεχίζεις να θεωρείς την ελληνική κοινωνία ως μη-εθνική.

    Σε αυτό το θέμα, δεν θα βγεί άκρη.
    Το θέμα είναι άλλο.

    Και εγώ μιλάω για επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, και εσύ το ίδιο.

    Εγώ χρησιμοποιώ την λέξη έθνος, επειδή αντιλαμβάνομαι την κοινωνία μας εθνική, εσύ χρησιμοποιείς τη λέξη ''ταξη'', επειδή την αντιλαμβάνεσαι ως ταξική.

    Γιατί εγώ να είμαι ο υποκριτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή