Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο θίασος της παραγραφής


Το σκάνδαλο της Siemens, στην μικρή χώρα της Ελλάδος, βαίνει προς το τέλος του.
Τα δύο μεγάλα κόμματα, μπόρεσαν και αυτή τη φορά να σκεπάσουν την υπόθεση, ρίχνοντας τόνους λάσπης και αποπροσανατολισμού, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που ελέγχουν, άμεσα ή έμμεσα, και να διαγράψουν ή να παραγράψουν κάθε ίχνος αποκάλυψης ή δημόσιας δημοσίευσης του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής.

Και μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ επαγγελματισμού και ικανότητας, όχι μόνο κατάφεραν αλώβητα να βγουν από κάθε πιθανό κυκεώνα αποκαλύψεων, αλλά βγήκαν και κερδισμένοι, μιας και από κοινού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συμφώνησαν αφενός να παραγραφή το σκάνδαλο, αφετέρου να ζητήσουν αποζημίωση –δηλαδή ακόμη μια μίζα- από της Siemens, για όλα όσα αυτή και η ηγεσία της επέφεραν στη χώρα. Και φυσικά η αποζημίωση δεν θα καλύψει κανένα δημόσιο έλλειμμα, αλλά θα γεμίσει τις ίδιες τσέπες, ή ακόμη και αν γεμίσει κάποιο δημόσιο έλλειμμα, θα γεμίσει το έλλειμμα που αυτή η πολιτική φρόντισε να δημιουργήσει.


Αυτό το σκάνδαλο όμως θα μείνει στην ιστορία. Όχι για την κατάληξή του, μιας και δεν είναι το μόνο σκάνδαλο που παραγράφεται από αυτό το σύστημα εξουσίας, αλλά για το θράσος με το οποίο τα κόμματα το σκεπάζουν, χωρίς ίχνος ντροπής ή έστω υποκριτικής κριτικής.

Το θράσος με το οποίο αντιμετωπίζει το Σύστημα Εξουσίας την παραγραφή αυτού του σκανδάλου είναι πρωτοφανής.
Τα κόμματα βγαίνουν ξεδιάντροπα στα κανάλια τους, και ωμά και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, αποδέχονται πως συναλλάσσονται από κοινού μεταξύ τους, με σκοπό να προστατέψουν το καθένα τον εαυτό του, και τα συμφέροντά του.

Εχθές, η τηλεόραση είχε απίστευτο υλικό προς σχολιασμό.

Πρώτες ειδήσεις σε όλα τα ΜΜΕ, ήταν η σκανδαλώδης παραγραφή. Οι δημοσιογράφοι ανακοίνωναν την είδηση, με μια φυσικότητα και αποφασιστικότητα, που φάνηκε να μην επιτρέπει στον  τηλεθεατή να αναπτύξει μια επιθυμία να αγανακτήσει για όσα βλέπει να συμβαίνουν ξεδιάντροπα μπροστά στα μάτια του.

Ο Πρετεντέρης για παράδειγμα, εν μέσω της είδησης του δελτίου του καναλιού του, για την παραγραφή του σκανδάλου και το άδειασμα του πορίσματος, ρώτησε τον προσκεκλημένο του πολιτικό ‘’αν βγαίνει το συμπέρασμα πως οι μίζες πήγαν σε ελληνικά κόμματα’’.
Τα δύο κόμματα εξουσίας της χώρας, συνεργάζονται για να παραγραφή ένα σκάνδαλο, και ο Πρετεντέρης ρωτάει αν το σκάνδαλο αφορά ελληνικά κόμματα….

Ο ίδιος βέβαια, στην βραδυνή εκπομπή του, έσπευσε να κατηγορήσει όσους πολίτες αποφασίζουν να μην πληρώνουν διάφορες εισφορές όπως πχ τα διόδια, διότι κάτι τέτοιο οδηγεί σε αναρχία και ‘’τι θα γίνει αν αύριο αποφασίσει κάποιος πως δεν πληρώνει φόρους’’, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πως ο άνθρωπος δεν είναι ηλίθιος, αλλά απλά παίζει πολύ καλά τον ρόλο του.

Όλα τα ΜΜΕ, έπαιξαν πολύ σωστά το ρόλο τους, σε αυτό το επεισόδιο της μικρής μας χώρας, το επεισόδιο Siemens. Είτε με το στυλ Πρετεντέρη (είμαι βλάκας;), είτε με την αυταρχικότητα του στυλ ‘’μην τολμήσεις να το ψάξεις, είναι κάτι που συμβαίνει και δεν σε πολυαφορά, μαλάκα’’, έπαιξα όλα τον ρόλο τους.

Τον ρόλο τους επίσης, τον έπαιξαν και καλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ, για παράδειγμα, ως συνήθως, αντί να βγει και να μιλήσει ωμά και σταράτα και να πει: ‘’λαέ, αυτοί σβήνουν τα σκάνδαλα, επειδή αναφέρονται αυτά και αυτά τα ονόματα, και προσπαθούν να κουκουλώσουν αυτά και αυτά τα κακουργήματα’’, βγαίνει και φωνάζει για το καπιταλιστικό σύστημα, για τις Βρυξέλες, για την Ευρώπη και για πολλά άλλα, από-πληροφορώντας στην ουσία την κοινή γνώμη από το ξεκάθαρο θέμα της διαγραφής. Έφτασε ο Παφίλης, το εξέχων αυτό στέλεχος του ΚΚΕ, να δηλώσει σε χθεσινό δελτίο ειδήσεων, πως το μεγαλύτερο ατόπημα της παραγραφής, είναι πως θα ….ξεγλιστρήσει η Siemens.
Μάλιστα.
Αυτό είπε ο Παφίλης, εχθές σε δελτίο ειδήσεων. Εδώ δύο κόμματα Εξουσίας, προσπαθούν να παραγράψουν ένα σκάνδαλο διαφθοράς και μίζας της Εξουσίας, και το ΚΚΕ, μέσω του Παφίλη, θεωρεί πως δεν πρέπει να ξεφύγουν οι ευθύνες της Siemens.

Ίσως να έχει και αυτή η κίνηση του ΚΚΕ, με το θέμα της αποζημίωσης που ζητάνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens. Ίσως, να θεωρεί πως αξίζει και το ίδιο, ένα κομμάτι της πίτας.

Το ΛΑΟΣ, βεβαίως, είναι πιο ξεκάθαρο. Δεν ζητάει κομμάτι από την πίτα. Το απαιτεί. Πιστεύει πως το αξίζει, και το απαιτεί.
‘’Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν φαίνεται πως συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη’’, λέει το ΛΑΟΣ. Και όλες οι φωνές, έχουν να κάνουν μόνο με μικροπολιτικές σκευωρίες σπίλωσης και αμαύρωσης της εικόνας πολιτικών αντιπάλων
Ειπώθηκε και σε χθεσινή εκπομπή της τηλεόρασης. ‘’Είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται αθώοι άνθρωποι, να ακούγεται το όνομά τους, σε μια υπόθεση που δεν έχει στοιχεία κατηγορίας’’.
Όποιος εχθές, είχε την τύχη να πετύχει την δημόσια παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου, πρώην υπουργού της ΝΔ στο MEGA, θα συγκινήθηκε με τον πόνο που έβγαζε στο γυαλί ο δύσμοιρος πολιτικός, για την άδικη επίθεση που δέχεται όλο αυτό τον καιρό, που το όνομά του παίζει στο θέμα.
Το ΛΑΟΣ λοιπόν, απαιτεί χρήματα από την συναλλαγή. Δεν παρακαλάει κανέναν, ούτε προσπαθεί πλαγίως, αλλά ΚΚΕ, να καρπωθεί αυτό που πραγματικά αξίζει.
Βγαίνει και πετάει, εν μέσω μιας παραγραφής ενός σκανδάλου, μια άσχετη βόμβα, να ανοίξουν τα οικονομικά των κομμάτων. Πλήρης από-πληροφόρηση. Εδώ το σκάνδαλο είναι ζεστό, η παραγραφή του είναι ολοφάνερη, και το ΛΑΟΣ αναζητάει, σαν νέος Πρετεντέρης να βρει στοιχεία για το αν ‘’κάποιο κόμμα πήρε μίζα ή όχι’’….
Το ρόλο του, τον παίζει και το ΛΑΟΣ, αλλά βεβαίως, όχι με την ίδια ποιοτική ηθοποιία των συναδέλφων τους, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Θαυμάσαμε όλοι τον Άδωνη Γεωργιάδη, στην εκπομπή που συνομίλησε με έναν αγανακτισμένο πολίτη, κατά την οποία ο ,ψύχραιμος και πολύ εύστοχος πολίτης, τον ρώτησε από πότε έχει να κυκλοφορήσει με λεωφορείο, από πότε έχει να πληρώσει διόδια, όταν ο Άδωνης έσπευσε να κατηγορήσει ως κομμουνιστές αντάρτες, όσους αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Στην ψύχραιμη και πολύ εύστοχη ερώτηση του πολίτη, ο Άδωνης έσπευσε να υψώσει τη φωνή του, ώστε να τον σκεπάσει και να μην ακούγεται, και να βρει μονάχα να πει ‘’αν θέλεις να το παίξεις επαναστάτης, να ανέβεις και στα βουνά, να ξέρεις πως στο Γράμμο και στο Βίτσι, σας νικήσαμε, νικήσαμε τον κομμουνισμό’’.

Η παραπάνω απάντηση του Άδωνη, δηλώνει και την ποιότητα της πολιτικής του σκέψης, καθώς και την ποιότητα των ψηφοφόρων του.

Όπως επίσης δηλωτικό ως προς την ποιότητα της πολιτικής σκέψης, είναι και η προτροπή του Σαμαρά να ανοίξουν οι λογαριασμοί των κομμάτων από το 1974 και μετά (περίπου 36 χρόνια πριν).

Εδώ μας τα χάλασε ο Αντωνάκης. Εκεί που είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε την ωμότητα των κομμάτων, ξαναγύρισε στις γκέι μεθόδους έμμεσης προσπάθειας αποπροσανατολισμού.
Βγες ρε παιδάκι μου και πες :’’δεν ανοίγουμε κανέναν λογαριασμό, και βγάζουμε όλοι τον σκασμό’’, αντί να προσπαθείς να μας πείσεις πως δεν τα βρήκατε στο από πόσο παλιά θα ψαχθεί το σκάνδαλο της Siemens. Ποιόν φοβάσε;
Τον Έλληνα;
Αυτός είναι μαλάκας.
Ένας απλώς μαλάκας, που δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Και αν τολμήσει και κάνει κάτι, θα βγει ο Άδωνης και θα τον υβρίσει ως κομμουνιστής και αναρχικό. Και θα τον απειλήσει κιόλας πως αν συνεχίσει έτσι, θα ξαναβγεί στον Γράμμο και στο Βίτσι, και θα ξανασκοτώσει κομμουνιστάς.

Και ακόμη και αν ο Έλληνας, σκυλοβρίσει τον Άδωνη, ή απλά αδιαφορήσει, και συνεχίζει να διαμαρτύρεται, θα σπεύσει και το ΚΚΕ να του πει ‘’ρε μαλάκα, την Siemens χτύπα, όχι εδώ. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Αυτοί λάδωσαν. Το κακό κεφάλαιο, οι κακές Βρυξέλες’’.

Για να βάλλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
1)      Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες, που ενώ λειτουργούν μέσα στην Ε.Ε., λειτουργούν με νομιμότητα, έστω και όχι σε επιθυμητό στάδιο, στις οποίες κάθε παράνομη πράξη πολιτικής ηγεσίας, τιμωρείτε με φυλακή και δέσμευση περιουσίας. Στην Ελλάδα, δεν φταίει η Ε.Ε. που δεν μπαίνουν οι υπεύθυνοι πολιτικών σκανδάλων στη φυλακή, αλλά φταίνε μόνο το κόμματα, όλα τα κόμματα, που δεν βγαίνουν να καταγγείλουν, αλλά αποπροσανατολίζουν.
2)      Το να αγανακτείς για το σκέπασμα του σκανδάλου της Siemens από τα δύο κόμματα, δεν αποδεικνύει πως είσαι κομμουνιστής. Μπορεί να είσαι, πχ, ένας πολίτης που επιθυμεί να ζήσει όπως ζούνε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Σουηδοί, οι Βέλγοι, χώρες που σε περιπτώσεις πολιτικών σκανδάλων, έχουν προβεί σε καταδίκες και δημεύσεις περιουσιών προς κάθε πολιτικό που αποδείχθηκε πως συμμετείχε σε αυτά.
3)        Εφόσον, κ. Πρετεντέρη, δύο ελληνικά κόμματα, σπεύδουν να συνεργαστούν στο να κλείσει μια υπόθεση διαφθοράς και μίζας, υπάρχει βάσιμη υποψία πως κάποια από αυτές τις μίζες, πήγε σε κάποιο ελληνικό κόμμα.
4)      Το γεγονός πως τόσο ωμά και άμεσα, το Σύστημα Εξουσίας κουκουλώνει αυτό το θέμα, χωρίς να θεωρεί ρίσκο μήπως βρεθεί αντιμέτωπο με την οργή του κόσμου, δηλώνει και το πόσο πανίσχυρο, πιστεύει πως είναι απέναντι στο λαό. Δηλώνει το πόσο πιστεύει στην παντοδυναμία του, και στην δυναμική του. Δηλώνει, το πόσο ελέγχει και κρατά υπόδουλους τους πολίτες του.

ΥΣ και για να δείτε και το πόσο ικανά είναι τα πολιτικά στελέχη της ελληνικής ηγεσίας, η ‘’αποζημίωση’’ της Siemens, που τόσο σημαντικό ρόλο παίζει στις αντιδράσεις των κομμάτων, περιορίζεται στην αναπροσαρμογή του τρόπου αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδος προς την Ε.Ε., μέσω της Γερμανίας. Αυτά, για να μην κοροϊδευόμαστε.

2 σχόλια:

  1. ολο το ζητημα το βλεπεις απο τη λαθος οπτικη

    οτι συμπερασμα και να βγαλεις θα ειναι λαθος

    η εξηγηση ειναι εδω γιατι βαριεμαι να ξαναγραφω

    http://napouser.blogspot.com/2010/05/siemens.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έκλεψαν τα κόμματα; Δλδ κακώς λέει ο Καρατζαφέρης να ανοίξουν τα ταμείω των κομμάτων; Εμείς δεν κατονομάσαμε πρόσωπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή