Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Περί ''οικειοθελούς παράδοσης''

Η είδηση έγινε γνωστή στις 20.06.2009.

Αναρχικός-αντιεξουσιαστής, παραδόθηκε μόνος του σε αστυνομικό τμήμα, αναλαμβάνοντας τη δολοφονία ενός αστυνομικού το 2005.

Ο συγκεκριμένος, 31 ετών, αναρχικός, γνωστός στο αστυνομικό και νομικό κόσμο, μιας και έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές, με τη συμμετοχή του και σε άλλες ‘’επαναστατικές’’ πράξεις (ξυλοδαρμός Πολυζογόπουλου, εμπρησμοί σε τράπεζες κτλ), εξέπληξε το πανελλήνιο με το ‘’θάρρος’’ του.

Όταν τον μετάφεραν από το τμήμα, στις φυλακές, κοιτώντας προς τις κάμερες, δεν δίστασε να φωνάξει: ‘’Έτσι κάνουν τα παλικάρια!! Για τον Αλέξη!!!’’.

Τώρα, μετά από 1 μήνα περίπου, ίσως να είναι η ώρα να δούμε πιο προσεκτικά το γεγονός.

Η οικειοθελή παράδοση του 31χρονου, έγινε ελάχιστες ημέρες μετά την εν ψυχρό δολοφονία ενός άλλου αστυνομικού, του υπαρχιφύλακα Νεκτ. Σάββα, 41 ετών, από, όπως αποδείχθηκε, την ‘’επαναστατική’’ οργάνωση ΣΕΧΤΑ.

Για το θέμα, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΟΜΟΙΩΝ, είχε πάρει θέση με προηγούμενο άρθρο,
http://omoios.blogspot.com/2009/06/blog-post_18.html

αλλά, για την ‘’οικειοθελή παράδοση’’ θεωρήσαμε υποχρέωση να περιμένουμε λίγο καιρό, ώστε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας.

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την εν ψυχρό δολοφονία ενός, αστυνομικού, εμφανίζεται ένας τύπος, ο οποίος ομολογεί μια εγκληματική πράξη, συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές.

Κάνει δε, αισθητό το όλο γεγονός, η πλήρης κάλυψη από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Και ερωτώ:

Είναι τόσο απελπισμένη η αστυνομία μας;;;

Έχει τόσο απογοητευτεί, ώστε αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τόσο ‘’παιδιάστικες’’ μεθόδους;;;

Υπάρχει άραγε έστω και ένας άνθρωπος, που δεν κατάλαβε πως ο συγκεκριμένος τύπος, είναι αστυνομικός;; Ή έστω, ακόμη και αν δεν είναι, εργάζεται για την αστυνομία;;;

Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος, που να μην κατάλαβε πως το κόλπο της αστυνομίας, είναι να εισχωρήσει μέσα στα κυκλώματα των φυλακών, ώστε να αντλήσει πληροφορίες;;;

Και άραγε, υπάρχει έστω ένας άνθρωπος, που να θεωρεί το όλο σκηνικό, ως παράδειγμα αξιοσύνης;;;

Είναι τόσο ολοφάνερο το όλο κόλπο, που δεν νομίζω πως θα υπάρξει νοήμον άνθρωπος, που δεν θα καταλάβει τι ακριβώς έγινε και γιατί έγινε.

Και αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος, κύριοι της αστυνομίας, σίγουρα δεν θα ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων, για τους οποίους σκεφτήκατε να φτιάξετε όλο αυτό το σενάριο της ‘’παράδοσης’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου