Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Υποψηφιότητα Καρυπίδη και Νίκη του Συστήματος (σε όλα τα μέτωπα)

Θα παραθέσω μια ανάλυση για τη Νίκη του Συστήματος σε όλα τα μέτωπα, στην υπόθεση Καρυπίδη.

-ΝΔ: Η κυβέρνηση της χρεωκοπίας, μπόρεσε μέσω της υπόθεσης Καρυπίδη, να μεταφέρει το πεδίο της ‘’πολιτικής σύγκρουσης’’ σε μη πολιτικά, αλλά κυρίως κουτσομπολίστικα επίπεδα. Διότι, πόση κατηνιά και ξεδιαντροπιά απαιτεί να χαρακτηρίζεις ένα κόμμα ως αφερέγγυο απέναντι στις θέσεις του, με μια του επιλογή σε θέση υποψηφίου περιφερειάρχη, όταν εσύ το ίδιο, έχεις ως αρχηγό κόμματος και πρωθυπουργό έναν τόσο αφερέγγυο πολιτικό, που συνεχίζει να αποδεικνύει καθημερινά πόσο διαφορετική πολιτική ασκεί, σε σχέση με τον πρόσφατο προεκλογικό του λόγο. Πάρ’ αυτά, ο νεαρός σε θέματα αποπροσανατολισμού ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε στη παγίδα και το πεδίο σύγκρουσης από πολιτικό, κατάντησε μικροπολιτικό.
-ΣΥΡΙΖΑ: στο ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε πολύ βολική η περίπτωση Καρυπίδη και η απανταχού επίθεση που δέχθηκε για την επιλογή της, μιας και μπόρεσε μέσα από όλο τον ντόρο και τον αποπροσανατολισμό που δημιούργησε η ένταση της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, να ακυρώσει ήσυχα και χωρίς να ακουστεί, η κατεξοχήν λανθασμένη επιλογή του πρώην ΠΑΣΟΚου και αμετανόητου υπερασπιστή της επιλογής του George Papandreou να ενταχθεί η χώρα στο πρώτο Μνημόνιο, κ.Βουδούρη. Κανείς δεν πήρε χαμπάρι , λόγω της μετατόπισης της συζήτησης στα περί Καρυπίδη, ποιοι από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεγαν τον πρώην ΠΑΣΟΚο, ούτε τι ακριβώς συνέβη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και εντέλει αποσύρθηκε η επιλογή Βουδούρη.
Ένα μικρό στοιχείο για τα παραπάνω ‘ στις 06.02.2014, πατώντας στην αναζήτηση της Google τις λέξεις ‘’υποψήφιος – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ’’ , οι 28 πρώτες (3 σελίδες δηλαδή) προτεινόμενες επιλογές σχετικών δημοσιεύσεων αναφέρουν τον Καρυπίδη, και μόλις στην 29η υπάρχει αναφορά για τον Βουδούρη.
Τυχαίο; Δεν νομίζω….

-Χρυσή Αυγή: η Χρυσή Αυγή, κούνησε πιστά την ουρά του μπροστά στα αφεντικά της. Έσπευσε πρώτη από όλους, από όλους, να δημοσιοποιήσει τα Video όπου ‘’φαίνεται πως ο κ. Καρυπίδης μας στηρίζει’’, δίνοντας τροφή στα ΜΜΕ να ξεκινήσουν έναν απίστευτο οχετό περί ‘’φιλοναζιστικών και εθνικιστικών σχολίων και απόψεων’’. Αντί να κατανοήσει η Χρυσή Αυγή για ποιο λόγο το ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για υποψήφιο έναν δημοσιογράφο που ‘’φαίνεται να είναι αντικειμενικός μαζί μας’’, έσπευσε να εξυπηρετήσει (άθελα;;;;) τα ΜΜΕ και τον εμετικό πόλεμο που έτσι κι αλλιώς κάνουν σε κάθε άνθρωπο που τολμάει να δείξει έστω και στο ελάχιστο μια μεροληψία απέναντι σε φωνές που δεν εξυπηρετούν τους στόχους τους. Αντί να χρησιμοποιήσει την εν λόγω επιλογή για να προσεγγίσει υπό άλλο πρίσμα την παρουσίαση των ιδεών της, αν και εφόσον πραγματικά πίστεψαν πως υπήρχε ταύτιση ή έστω σύγκλιση σε σχέση με τις απόψεις του Καρυπίδη, έσπευσε άγαρμπα σε βαθμό που να βρωμάει εσκεμμένη βλακεία, να βοηθήσει στην κατάργηση μιας επιλογής που, από όσο φαίνεται εν γένει (και όχι μέσω σπασμωδικών και κομμένων δηλώσεων) έχουν μια γενικευμένη πέραση στην κοινωνία. Σαν να ήθελαν δηλαδή, να μην υπάρξει μια άξια (για αυτούς) επιλογή.
Περίεργο.
Αν σύμφωνα με τις δικές τους αξίες είναι άξιος ο Καρυπίδης, τότε γιατί με τη στάση τους, οδήγησαν στην καθαίρεση της υποψηφιότητάς του; Είναι τόσο ανίκανοι ώστε να εκμεταλλευτούν κάτι υπέρ τους, ακόμη και αν αυτό προκύπτει (να το δεχθώ) από λάθος του ΣΥΡΙΖΑ; Ή δεν είναι ανίκανοι, αλλά πολύ ικανοί, στο να κουνάνε την ουρά τους χαρούμενα και πιστά, μπροστά στα αφεντικά τους;

-ΜΜΕ: τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα τα ΜΜΕ τύπου MEGA (μονοδιάστατη υποκειμενική θεώρηση των πραγμάτων) έδωσαν το δικό τους τόνο στο θέμα. Η ΔΤ (Δημόσια, τάχα, Τηλεόραση) είχε ως θέμα ‘’έκπληξη για την επιλογή του κ. Καρυπίδη από το ΣΥΡΙΖΑ, και τα Video που υπάρχουν με προηγούμενες φιλοναζιστικές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά και επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα’’.
Αυτά ήταν τα λόγια της παρουσιάστριας του Κεντρικού Δελτίου της ΔΤ.
Συγχρόνως, το video ως ‘’φιλοναζιστικές και εθνικιστικές απόψεις’’ έδειχνε μια εικόνα με δύο παράθυρα του ΚΑρυπίδη και του Κασιδιάρη, σε παλαιότερη εκπομπή.
Μάλιστα. 
Το γεγονός πως στην εκπομπή του φιλοξένησε τον Κασιδιάρη, δηλώνει προφανώς κάτι για το ΔΤ τόσο για τις απόψεις του ΚΑρυπίδη, όσο και για την πολιτική του τοποθέτηση.
Αστείο, αν αναλογιστείς πως υπάρχουν video με τον Κασιδιάρη στο απέναντι παράθυρο από την Κανέλη, από τον Καψή, από την Στάη και από τον Παπαδάκη.
Λέτε όλοι αυτοί να σχετίζονται και πολιτικά μαζί του.
Αναφέρθηκαν επίσης στα σχόλια του ΚΑρυπίδη στα Twitter και στα Facebook.
Η ''ρατσιστική'' του δημοσίευση. Ακόμη και ένα παιδί αντιλαμβάνεται το σατυρικό του λόγο
‘’Λαθρομετανάστες’’ , υποστηρίζουν τα ΜΜΕ αναφέρει και τον χαρακτηρίζουν ρατσιστή, όταν τα ίδια χρησιμοποιούν την ίδια λέξη, σε κάθε ρεπορτάζ τους για τη λαθραία μετανάστευση.

Το πιο ωραίο βεβαίως, είναι το δεύτερο μέρος. Τα περί ‘’ευθεία επίθεση και στον ίδιο τον Τσίπρα’’. Αυτό το είδα και στο MEGA.
Ως απόδειξη της ‘’ευθείας επίθεσης του Καρυπίδη στον Τσίπρα’’, δείχνει ένα video με τον Καρυπίδη, στην εκπομπή του να απευθύνεται στους καλεσμένους του αλλά και στους τηλεθεατές, και να αναφέρει μια ευθεία επίθεση προς τη διεφθαρμένη πολιτική εξουσία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανομία που χαρακτηρίζει την σκευωρία κουκουλώματος των πολιτικών τους εγκλημάτων, και κλείνει κάνοντας μια φιλοσοφική ερώτηση: ‘’για όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας, δεν πρέπει να μιλήσει;’’.


Η ερώτηση που κάνει, είναι πολύ λογική.
Το παράλογο, είναι πως τα ΜΜΕ (MEGA, ΔΤ και όλα τα υπόλοιπα με τη σειρά τους), πήραν την παραπάνω δήλωση, δεν εστίασαν στην ευθεία επίθεση του δημοσιογράφου στους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά δημιούργησαν μια ευφάνταστη επίθεση προς τον Τσίπρα, μέσω μιας ερώτησης.

Όλοι οι παραπάνω, χρησιμοποίησαν την περίπτωση Καρυπίδη, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν κάτι. Κάτι που οδηγεί στον έναν και μοναδικό στόχο που έχει το Σύστημα Εξουσίας, την αποχαύνωσή μας.

Εμείς οι υπόλοιποι: εμείς οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να παραμένουμε θεατές σε ένα έργο που καλούμαστε να συμμετέχουμε, ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι.
Σε ένα έργο, στο οποίο το εισιτήριο, τους ηθοποιούς, τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες, τα σκηνικά, το ενοίκιο του θεάτρου, τα έξοδα λειτουργίας αλλά και τα πάγια έξοδα αυτών, καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς, χωρίς να δικαιούμαστε να το αποφύγουμε.
Και η ερώτηση είναι, έως πότε;

Θεωρώ πως η Υποψηφιότητα του Καρυπίδη, είναι μια καλή Υποψηφιότητα που θα πρέπει να στηριχτεί από τον κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας.

1 σχόλιο: