Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αγιοποίηση του Τέρατος

Ο νεαρός έφυγε.
Και κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δολοφονία του για πολιτικά παιχνίδια.
Χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται τις παγίδες που κρύβουν οι βεβιασμένες τους κινήσεις.

Ο δολοφόνος, ανήκει σε μια πολιτική παράταξη, την ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Δεδομένο. Αδιαμφισβήτητο.

Όπως αδιαμφισβήτητο είναι πως ο δολοφόνος του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού ,Φιλοπουλου, το Μάρτιο του 2007 ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. Μήπως να καταδικάσουμε το σύλλογο Ολυμπιακό για αυτό;

Όπως αδιαμφισβήτητο είναι πως ο δολοφόνος του νεαρού οπαδού του ΟΦΗ , Ρουσάκη, ήταν οπαδός του Ηροδότου. Μήπως να καταδικάσουμε τον σύλλογο Ηρόδοτο για αυτό;
Όπως αδιαμφισβήτητο είναι πως ο δολοφόνος του νεαρού οπαδού του Ολυμπιακού, Σταυράκη, ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού. Μήπως να καταδικάσουμε το σύλλογο Παναθηναϊκό για αυτό;
 
Μπορούμε να βρούμε πολλές περιπτώσεις δολοφόνων, οι οποίοι κάπου θα ανήκουν οπαδικά, πολιτικά, κομματικά ακόμη και κοινωνικά.

Το θέμα είναι κατά πόσο πρέπει ένας Χώρος να χαρακτηρίζεται από την πράξη ενός μέλους του.
Αλλά και τι συνέπειες μπορεί να κρύβει μια ''κατακόρυφη'' καταδίκη μια κοινωνικό-πολιτικής ομάδος εξαιτίας της πράξης ενός στελέχους της;
Η Χρυσή Αυγή, με τον τρόπο που αναπτύσσεται, δηλώνει ξεκάθαρα τα ναζιστικά της πιστεύω.
Τα Τάγματα Εφόδου, οι αρβύλες, οι φόρμες παραλλαγής είναι ενδείξεις και αποδείξεις του τρόπου ανάπτυξης που έχει αυτοβούλως επιλέξει η Χρυσή Αυγή.

Η δράση της πρέπει να αποτραπεί.
Δεδομένο και αδιαμφισβήτητο.
Αυτή η αποτροπή όμως, δεν μπορεί να γίνει με αφορμή την πράξη ενός μέλους του. Διότι θα χάσει τη δυναμική της. 
Ελλοχεύει ο κίνδυνος να ‘’αγιοποιηθεί’’ στα μάτια των υποστηριχτών της.

Αυτή η αποτροπή, πρέπει να γίνει μεθοδικά και μελετημένα, από την αντίστροφη πλευρά του τόξου. Όχι ''καθέτως'' αλλά ''οριζοντίως''.

Είναι δεδομένο πως σήμερα, μετά από τόσο καιρό αδιαφορίας και υπεροψίας της κοινωνίας για τη δράση της χρυσής αυγής, μια ‘’ουρανοκατέβατη’’ αποπομπή της από τις δημοκρατικές διαδικασίες θα δημιουργήσει την εικόνα του ‘’θύματος’’ στους οπαδούς της, μιας και η γαλούχηση που καλλιεργεί εδώ και καιρό στα μέλη της είναι αυτή του ‘’αθώου θύματος του Συστήματος Εξουσίας’’.
Μια κάθετη αποπομπή, θα ''αγιοποιήσει'' το Τέρας.

Ενώ μια αποπομπή που θα βασίζεται στην κοινωνική κατακραυγή της, θα είναι εκείνη που θα δημιουργήσει τα θεμέλια της ,μιας για πάντα, διάλυσή της.

Η αποπομπή της πρέπει να γίνει μέσω των ίδιων της των μελών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουμε από όλους όσους στηρίζουν, υποστηρίζουν ή έστω αδιαφορούν για την χρυσή αυγή, και να τους δείξουμε το πραγματικό της πρόσωπο.
Είναι απαραίτητο μέσω της Παιδείας, να γίνει αντιληπτό από όλους όσους συνεχίζουν να μην βλέπουν, να δούνε επιτέλους την αλήθεια.

Εκ των έσω λοιπόν η αποπομπή της.

Διότι, η εκμετάλλευση των δομημένων θεσμών της δημοκρατίας μας, από την χρυσή αυγή, είναι δεδομένη. Και πάνω σε αυτούς τους θεσμούς, θα στηριχτούν οι χρυσαυγίτες για να ‘’αγιοποιήσουν’’ οποιαδήποτε  προσπάθεια του κράτους και του λαού να την περιορίσει πολιτικά.

Αντί να προσπαθούμε να περιορίσουμε πολιτικά τη χρυσή αυγή, οφείλουμε να περιορίσουμε την εκλογική της δύναμη.
Οι ψηφοφόροι τους πρέπει να κατανοήσουν τι ακριβώς πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή  και αυτό απαιτεί προσπάθεια μέσω της Παιδείας.

Γνωρίζω πως είναι πιο δύσκολο να γαλουχήσουμε τις χιλιάδες των ψηφοφόρων της.
Είναι πιθανών πιο εύκολο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της χρυσής αυγής.

Είναι όμως εξίσου αποδοτικό;

Θεωρώ πως βαίνουμε σε δύσκολα μονοπάτια.

Κάθε κίνηση του υγιούς κομματιού της κοινωνίας μας, πρέπει να είναι προσεχτικά μεθοδευμένη.

Τα Τέρατα είναι εδώ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα σπεύσουν να καπηλευτούν το θέμα για να ενισχύσουν τη δύναμή τους πάνω στο φόβο του Τέρατος.
Ένας από τους λόγους που το καλλιεργούσαν άλλωστε , είναι και η εκμετάλλευση του φόβου που αυτό (το Τέρας) θα σπείρει στο λαό.

Ας προσέξουμε λοιπόν τι θα διεκδικήσουμε στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου