Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Χρυσή Αυγή και προάσπιση του Βενιζέλου

Αυτό που πραγματικά κατάφερε η Χρυσή Αυγή και ο Κασιδιάρης στην προχθεσινή του κόντρα με τον Βενιζέλο στην επιτροπή για τη λίστα, ήταν η προστασία του Βενιζέλου από τους ανθρώπους που ήθελαν πραγματικά να τον ανακρίνουν.

Ο Βενιζέλος δεν ήθελε να ανακριθεί από τους βουλευτές. Δεν ήθελε η Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ να του απευθύνει ερωτήσεις που θα τον έφερναν σε δύσκολη θέση απέναντι στο αθώο προφίλ που εντέχνως καλλιεργεί τόσο καιρό, όσο αφορά το θέμα της λίστας.

Ο Κασιδιάρης, πριν ακόμη ξεκινήσει η Κωνσταντοπούλου τις ερωτήσεις, έσπευσε να δημιουργήσει τέτοιο κλίμα, που κατόπιν η δουλειά της Κωνσταντοπούλου θα γινόταν αδύνατη.

Η επίθεση προς τον Βενιζέλο από τον Κασιδιάρη, έθεσε όλη τη επιτροπή ως υπέρμαχο των δικαιωμάτων του Βενιζέλου απέναντι στους ‘’άξεστους χρυσαυγίτες’’. Λογικό, αν σκεφτείς το φρενοβλαβές του Κασιδιάρη όταν νιώθει (αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί) πως κάποιος τον ειρωνεύεται.

Η ολιγόλεπτη διακοπή της αποχώρησης του Κασιδιάρη, οι δηλώσεις των βουλευτών-ανακριτών και του προέδρου της επιτροπής, υπήρξαν βοηθήματα για τον Βενιζέλο.

Με ύφος καρδιναλίου, παρουσιάστηκε ξανά στη επιτροπή, αντιμετωπίζοντας την Κωνσταντοπούλου με την ίδια στάση που μόλις λίγα λεπτά πριν, ο Κασιδιάρης αντιμετώπισε τον ίδιο.

Ντύθηκε ‘’Κασιδιάρης’’ ο Βενιζέλος και επιτέθηκε στην Κωνσταντοπούλου, καταφέρνοντας να αλλάξει τη συζήτηση εκεί που τον βόλευε, στη βαβούρα δηλαδή και στην άνευ ουσίας αντεγκλήσεις.

Δεν γνωρίζω τι προβλήματα υγείας έχει η Κωνσταντοπούλου τα οποία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ο Βενιζέλος με σκοπό να την εκνευρίσει και να την αποπροσανατολίσει, αλλά εν τέλει τα κατάφερε.

Η Κωνσταντοπούλου, έχασε την ευκαιρία που της δόθηκε να ρωτήσει ουσιώδη ερωτήματα στον Βενιζέλο, μένοντας μόνο σε ανταλλαγή ύβρεων και υπονοούμενων.

Ο Βενιζέλος προσέβαλε την Κωνσταντοπούλου, ίσως χειρότερα από ότι ο Κασιδιάρης προσέβαλε προηγουμένως τον ίδιο τον Βενιζέλο.


Επειδή όμως είχε προηγηθεί η επίθεση Κασιδιάρη, ο Βενιζέλος δεν δέχθηκε καμία παρατήρηση για τους άκομψους, σεξιστικούς και υβριστικούς του χαρακτηρισμούς προς την Κωνσταντοπούλου, λόγω του ότι είχε ήδη θεωρηθεί ‘’το θύμα’’ της προηγούμενης επίθεσης του χρυσαυγίτη.

Έτσι, ο Βενιζέλος κατάφερε να ξεγλιστρήσει από την επιτροπή της λίστας, χωρίς κανένας να κατανοήσει πως η σκοπιμότητα της επίθεσης στην Κωνσταντοπούλου είχε αυτόν ακριβώς τον σκοπό, τον αποπροσανατολισμό της επιτροπής.

Ο Κασιδιάρης θα έπρεπε να γνωρίζει πως ο Βενιζέλος θα προσπαθούσε να χαλάσει το κλίμα της επιτροπής. Οπότε, είτε είναι βλαξ και δεν μπορεί να αποφύγει τις παγίδες που του στήνουν, είτε είναι εντολοδόχος και απλά προσπαθεί να προστατέψει το Σύστημα.

Είτε λόγω περιορισμένης αντίληψης είτε λόγω ξεκάθαρης διατεταγμένης υπηρεσίας, ο Κασιδιάρης ‘’αγιοποίησε’’ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η Κωνσταντοπούλου τις ερωτήσεις τον Βενιζέλο, ώστε να αποκτήσει ο Βενιζέλος το δικαίωμα ως ‘’θύμα’’ να προσβάλει και να ειρωνεύεται κατόπιν όποιον σκεφτόταν να του απευθύνει ερωτήσεις που δεν θα τον βόλευαν.

Το κατανοούμε πλήρως, όταν τη χθεσινή ημέρα, μια ημέρα μετά τις επιθέσεις του Κασιδιάρη στον Βενιζέλο και του Βενιζέλου στην Κωνσταντοπούλου, όλα τα ΜΜΕ που υπηρετούν το Σύστημα, αλλά και όλα τα κόμματα με τους βουλευτές τους, που υπηρετούν και αυτά το Σύστημα, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την Κωνσταντοπούλου έναν ‘’θηλυκό Κασιδιάρη’’.

Η επίμονη στάση της Κωνσταντοπούλου στο ρόλο που της έχει ανατεθεί να αποκαλύψει το σκάνδαλο, συγκρίνεται αποπροσανατολιστικώς με την έμμονη στάση του Κασιδιάρη, ενός ‘’παιδιού που δεν το παίζουν τα άλλα παιδάκια’’.

Οι ερωτήσεις της Κωνσταντοπούλου για τους λογαριασμούς και τις καταθέσεις, συγκρίνονται με τις ερωτήσεις του Κασιδιάρη για τους ‘’αεροψεκασμούς’’ και τη ‘’μασονία’’.

Προσπαθεί εδώ και καιρό το Σύστημα να αποτρέψει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσουν το ρόλο τους στην επιτροπή σκανδάλων. Μια χρησιμοποιώντας τον πρόεδρο της επιτροπής, υποχείριο της Συγκάλυψης που ετοιμάζεται, μια χρησιμοποιώντας ανδρείκελα όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης ή ο Βαρβιτσιώτης ο junior, οι οποίοι σπεύδουν να υπαγορεύουν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις εις όφελος του συσκοτισμού της υπόθεσης, και προχθές με τον Κασιδιάρη.

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι όσοι ψήφισαν και ψηφίζουν Χρυσή Αυγή είναι το εξής:
Το να κάθομαι και να βρίζω τους κλέφτες είναι δική μου δουλειά, από τον καναπέ μου, από τις διαδηλώσεις, από τις πορείες. Η δουλειά του βουλευτή όμως είναι να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ και να ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ κατηγορίες. Δεν είναι δουλειά του βουλευτή να βρίζει και να χειροδικεί. Αυτά, μπορεί να κάνει ως πολίτης. Ως πολιτικός πρέπει να αγωνίζεται για να αποδείξει πως κάποιος αξίζει να υβριστεί ή να τιμωρηθεί.

Από την άλλη, η ανύπαρκτη έως προχθές παρουσία του Κασιδιάρη στην επιτροπή, σε περιπτώσεις σημαντικών μαρτύρων της υπόθεσης, σε σχέση με την καταλυτική του , όπως αποδείχθηκε, παρουσία του στη περίπτωση Βενιζέλου, μόνο υποψίες μπορεί να δημιουργεί για τον πραγματικό του ρόλο.

Δεν υποστηρίζω σώνει και καλά πως η Χρυσή Αυγή είναι εντολοδόχος του Συστήματος Εξουσίας που υπερασπίζεται τον Βενιζέλο και το σινάφι του. Δεν έχουν ακόμη τα στοιχεία για να πω κάτι τέτοιο.

Υποστηρίζω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, πως η Χρυσή Αυγή ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ από το Σύστημα Εξουσίας ακριβώς λόγω των ακραίων της συμπεριφορών, ώστε να αποπροσανατολίζει τη κοινή γνώμη και να καθιστά τους Βενιζέλους και το σινάφι τους, ως ‘’θύματα ακραίων συμπεριφορών’’.

Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω.

Την Χρυσή Αυγή, στο τέλος αυτής της ιστορίας, θα την χρησιμοποιήσουν οι Βενιζέλοι και το σινάφι τους, ως λόγο για να εγκαταλείψουν τη χώρα ως ‘’δημοκράτες αηδιασμένοι από την κατάσταση’’, αφού πρώτα έχουν αρπάξουν όλη τη περιουσία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου