Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εκλογές 6ης Μαΐου και κριτική των επιλογών.


Στις Εκλογές της 6ης Μαΐου, θα ψηφίσουμε για το επίπεδο ζωής που θα βιώσουμε, εμείς και τα παιδιά μας τα επόμενα χρόνια.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες εκλογές, οι Έλληνες δεν θα έχουμε άλλο την ‘’εύκολη λύση’’ της Αποχής ή της Λευκής/Άκυρης ψήφου. Έχοντας κατανοήσει πως ο υπάρχον Εκλογικός Νόμος, είναι κομμένος και ραμμένος ώστε να μετατρέπει την Αποχή ή τα Λευκά/Άκυρα σε ψήφους υπέρ του πρώτου κόμματος, όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτές τις εκλογές, αν και ο προβληματισμός είναι έντονος και διάχυτος σε όλους μας.

Προσπάθησα να κάνω μια κριτική, ώστε να αποφασίσω τι θα ψηφίσω.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ψηφίζω και θεωρώ αυτονόητο αυτό να γίνει κατανοητό χωρίς να απαιτείται τεκμηρίωση. Είναι τόσα τα χρόνια εξουσίας αυτών των δύο κομμάτων, είναι τόσο πρωταγωνιστική η συμμετοχή τους στην κατάντια της χώρας μου, που θεωρώ πως όποιος του ψηφίζει πρέπει να είναι είτε ηλίθιος, είτε κάποιος που αναμένει να καρπωθεί από την διαφθορά και την διαπλοκή που αυτά τα δύο κόμματα εκφράζουν.

ΛΑΟΣ, αν και το είχα ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές του 2009, πλέον δεν μου επιτρέπει η αξιοπρέπειά μου ούτε να σκεφτώ να το ψηφίσω. Ήταν τόση μεγάλη η απογοήτευσή μου, από την απόκλιση που είχαν οι εκπρόσωποι του κόμματος αυτού, από τις ιδέες και τις αρχές που προεκλογικά διατυμπάνιζαν πως θα εκπροσωπήσουν, που δεν υπάρχει πλέον καμία διάθεση δικαιολογίας ή αιτιολόγησης της επαίσχυντης και αντεθνική τους στάση.
Το ΛΑΟΣ, υπήρξε ΛΑΟΣ έως να μπει στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, μεταμορφώθηκε σε ένα αστικό κόμμα, ίδιο και απαράλλαχτο με όλα όσα το ίδιο, προεκλογικά, διαμήνυε πως έρχεται να αλλάξει. Οι βουλευτές του, έγιναν επαγγελματίες πολιτικοί, ξεχνώντας με μιας τις αξίες που εκπροσωπούσε ο χώρος τους, επιλέγοντας να παίξουν στο παιχνίδι του Συστήματος Εξουσίας που οι ίδιοι, προεκλογικά κατήγγελλαν και κατηγορούσαν ως διεφθαρμένο και ανθελληνικό. Δεν μου επιτρέπει ο Πατριωτισμός μου, να ψηφίσω ΛΑΟΣ. Όταν φτάνει η στιγμή εκείνη, που ο πολιτικός πρέπει να αποδείξει την Αξία του, η μη ύπαρξη πρότασης, το σήκωμα των χεριών και το πέταγμα της καυτής πατάτας σε άλλους, δείχνει ευθαρσώς και την ανικανότητα του εν λόγω πολιτικού-πολιτικών.
Το ΛΑΟΣ έχει αποδείξει την ανικανότητά του, όταν την περίοδο της συζήτησης περί του μνημονίου, δεν δημοσιοποίησε ούτε μία πρόταση, αλλά ζητούσε πάντα (μέσω του προέδρου του) από τους άλλους φορείς να του προτείνουν λύσεις, ενώ απέδειξε και την απόκλιση από τις αρχικές του Αρχές, όταν ψηφίζοντας το μνημόνιο, έσπευσε να κατηγορήσει όλους εμάς, που δεν το θέλαμε, ως ‘’ηλιθίους’’.

Κουβέλη και Κατσέλη, τους θεωρώ ΠΑΣΟΚ, και δεν τους ψηφίζω για τους λόγους που δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Η Κατσέλη την είδε ‘’μετά Χριστόν Προφήτη’’, ξύπνησε ο Τσε μέσα της, όταν όμως είχε ήδη ανοίξει την κερκόπορτα και δεν θεωρώ πως μπορεί να εκφράσει τίποτα παραπάνω παρά έναν σκουπιδοντενεκέ του ΠΑΣΟΚ, μια κίνηση του ΠΑΣΟΚ για να μαζέψει μετεκλογικά, όσες ψήφους θα χάσει από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του.

Το ίδιο ακριβώς θεωρώ και για τον Κουβέλη. Η όλη του στάση, μπροστά σε ένα Σύστημα Εξουσίας που κλονίζεται, δίνει ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς επιδιώκει ο συγκεκριμένος πολιτικός-να πάρει ψήφους της Αριστεράς, για να τους χαρίσει μετεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ.

Καμμένο και Δημαρά, δεν μπορώ να ψηφίσω, όχι διότι δεν πιστεύω πως όντως σκέπτονται αντιμνημονιακά, αλλά επειδή θεωρώ αυτή τους η άποψη, διακατέχεται περισσότερο από την οργή τους, για την κατάντια της χώρας, παρά από μια δομημένη και τεκμηριωμένη πρόταση για το αύριο. Ο Καμμένος, μοιάζει με έναν απλό πολίτη, που έχοντας οργιστεί από όσα βλέπει να συμβαίνουν γύρω του, αποφασίζει να κατέβει στις εκλογές, θεωρώντας πως η οργή του και μόνο, φτάνει για να αλλάξει την κατάσταση. Ως ένας απλός αγανακτισμένος, σίγουρα μπορεί να εκφράσει άποψη για το αύριο, την προσωπική του, υποκειμενική άποψη, η οποία όμως δεν μπορεί σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές, να μου δώσει την βεβαιότητα πως η ψήφος μου δεν θα πάει χαμένη.

Σκεφτόμουν να ψηφίσω ΚΚΕ. Μια ζωή Εθνικιστής, με έντονες πατριωτικές ανησυχίες, παρακολουθώντας και μελετώντας το Σύστημα Εξουσίας που μας κυβερνάει, αναλύοντας και εντοπίζοντας όλους τους μηχανισμούς ασφαλείας που έχει αυτό αναπτύξει εδώ και τόσα χρόνια, θεωρώ πως το υπάρχον Σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορεί μόνο να πολεμηθεί και να καταστραφεί. Θεώρησα πως μια ψήφος στο ΚΚΕ, θα είχε διπλά αποτελέσματα. Πρώτον, θα έδινε τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να φέρει το χάος, το χάος που μόνο αυτό και οι ουτοπιστικές του ιδέες μπορούν να εκφράσουν, το χάος που μόνο σε κομμουνιστικά κράτη έχουμε δει να υπάρχει. Δεύτερον, ένα ισχυρό ΚΚΕ θα ήταν ένα δυνατό χαστούκι στην Ευρώπη των Τραπεζών και των Οικονομικών Ομίλων, που βάζουν τα κέρδη και τις μετοχές τους, πάνω από την ανθρώπινη διαβίωση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα φοβόντουσαν οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, θα ανησυχούσαν αν έβλεπαν πως η στάση τους, εδώ και δύο χρόνια, οδηγούν την Ε.Ε. στην κομμουνιστικοποίησή της.

Αυτά, έως τις προάλλες, που είδα την Παπαρήγα, να υποστηρίζει με στόμφο, πως το ΚΚΕ, άσχετα αν βγει πρώτο κόμμα, θα συνεχίζει να είναι στη θέση της αντιπολίτευσης διότι…’’ο λαός θα παραμείνει αντιπολίτευση σε σχέση με τους βιομήχανους’’….
Αυτή η θέση, ήταν ένα ισχυρό χαστούκι για εμένα. Αν τώρα, που όλο το Σύστημα Εξουσίας κλονίζεται, που ακόμη και εγώ, ένας γεννημένος Εθνικιστής, θεωρώ ως μοναδική λύση να ψηφίσω το ΚΚΕ, αυτό δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του, και συνεχίζει να ικανοποιείται με το ρόλο του κομπάρσου, ε, τότε το ΚΚΕ δεν πρόκειται ούτε χάος να φέρει, ούτε βεβαίως να θεωρηθεί φόβητρο για κανέναν Τραπεζικό ή Οικονομικό Όμιλο. Θα μείνει ικανοποιημένο στο να διατηρήσει τη θέση του στη γωνία της πολιτικής σκηνής, όπου θα μπορεί μόνο του να φωνάζει όσο θέλει, χωρίς να ενοχλεί κανέναν, αλλά και χωρίς να ενοχλείται από κανέναν που θα θέλει να του φορτώσει πολιτικές ευθύνες διακυβέρνησης.

Όλες οι παραπάνω σκέψεις, αφήνουν τελευταίο το ΣΥΡΙΖΑ.

Ως Εθνικιστής, θεωρούσα και θεωρώ το ΣΥΡΙΖΑ ως το κομματικό φορέα εκείνο, που διαφοροποιούνται πλήρως, 100% οι θέσεις μας, πάνω στα Εθνικά θέματα.
Στα Εθνικά θέματα, η απόκλιση των θέσεών μας είναι τραγικά τεράστια. Άσπρο εγώ, μαύρο το ΣΥΡΙΖΑ, άσπρο το ΣΥΡΙΖΑ, μαύρο εγώ. Είναι για γελοία το πόσο διαφορετικά σκέφτονται για τα Εθνικά θέματα, δύο φορείς που θεωρούν πως ανήκουν στο ίδιο Έθνος.

Με το ΣΥΡΙΖΑ με χωρίζουν πολλά. Αυτή η εμμονή του για κάθε τι που μιλάει για Έθνος, αυτός ο φόβος του για κάθε τι που τονώνει την εθνική υπερηφάνεια, με τρελαίνει.

Μακεδονία τα Σκόπια λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μακεδονικές μειονότητες ανακαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και συγχρόνως, να κατηγορεί όλους όσους μιλάνε για Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ως ‘’ακραίους’’, ως ‘’σωβινιστές’’, ως ‘’νεοναζιστές’’.

Δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίχτε τα σύνορα και βάλτε τους όλους μέσα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και συγχρόνως, κατηγορεί ως ρατσιστές και ως ξενοφοβικούς, όσους υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν χωράει πολλούς λαθρομετανάστες, δεν μπορεί να τους θρέψει, δεν μπορεί να τους ελέγχει, και στην ουσία, δεν μπορεί να τους διαχειριστεί.

Συνωστισμός στη Σμύρνη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στριμώχθηκαν οι Έλληνες πάνω στη προβλήτα του λιμανιού και πέθαναν, έλεγε η Ρεμπούση, και έσπευσε το ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίσει ως αντιστόριτους και ακραίους σωβινιστές, όσους έλεγαν πως η Ρεμπούση, παραχαράσσει την Ιστορία.  

Ναι στο σχέδιο Ανάν, έλεγε το ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδική λύση το σχέδιο Ανάν, υποστήριζε το ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούσε όποιον τολμούσε να υποστηρίξει πως η εφαρμογή του σχεδίου Ανάν, θα είναι το τέλος Ελληνικής Κύπρου.

Αυτά και πολλά άλλα, Εθνικά Θέματα, είναι τα πεδία στα οποία εγώ και το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να βρούμε ούτε ένα ελάχιστο κοινό σημείο.

Για έναν Εθνικιστή, τα Εθνικά θέματα, είναι προτεραιότητα. Δεν τα βάζουμε σε δεύτερη μοίρα. Είναι το Άλφα και το Ωμέγα σε μια συνολική μας κριτική.

Δήλωνα Αντισυριζέος. Ακριβώς λόγω της διαφοράς μας στα Εθνικά θέματα.

Σε αυτές τις εκλογές όμως, δεν έχω άλλη εναλλακτική.

Το ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με το ΚΚΕ, ζητάει ψήφο Εξουσίας, όχι ψήφο διαμαρτυρίας.
Το ΣΥΡΙΖΑ, έν αντιθέσει με τον Καμμένο, βασίζει την αντιμνημονιακή της πολιτική όχι στην οργή του κόσμου, αλλά σε μια πολιτική ιδεών και αξιών, που μπορεί να μην με εκφράζει, αλλά είναι υπαρκτή και την υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια.
Το ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τους Κουβέληδες, δεν πρόκειται να δεχθεί στο όνομα όσων Υπουργείων, να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Το ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με το ΛΑΟΣ, δεν πρόκειται να ψηφίσει χωρίς σκέψη και χωρίς άλλη πρόταση το επόμενο μνημόνιο.

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές.

Δεν μπορούμε να απέχουμε, να μην συμμετέχουμε λόγω έλλειψης εναλλακτικών ή έλλειψη προτάσεων. Πρέπει να ψηφίσουμε. Πρέπει να βρούμε το κόμμα εκείνο, που θα μπορέσει να πάρει την ψήφο διαμαρτυρίας μας και να την αξιοποιήσει όπως εμείς θα θέλαμε. Να σταθεί υπερήφανα απέναντι στο μνημόνιο, με προτάσεις όχι μόνο με κραυγές.

Τα παραπάνω, με οδηγούν στο να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά η χαώδη διαφορά μας στα Εθνικά μας θέματα, είναι τροχοπέδη στην επιλογή μου.

Πως μπορώ να εμπιστευτώ ένα κόμμα, που θέλει να αναγνωριστούν οι ψευτομακεδονικές μειονότητες, οι οποίες ζητάνε ‘’αποζημιώσεις’’ από την Ελλάδα;
Πως μπορώ να εμπιστευτώ ένα κόμμα, που θέλει την Κύπρο όχι αυτόνομη, αλλά υποτελή στον Τούρκικο Ιμπεριαλισμό;
Πως μπορώ να εμπιστευτώ ένα κόμμα, που υποστηρίζει τους ψευτοαναρχικούς που καίνε σημαίες, σημαίες για τις οποίες οι παππούδες μου έχασαν τα χέρια τους στον πόλεμο του ’40;

Η απάντηση είναι πως δεν μπορώ. Αλλά το ζυμώνω.

Αυτή τη στιγμή, είναι το μόνο κόμμα που μου δίνει την εντύπωση πως θα μπορέσει να τα βάλει με το Μνημόνιο, έχοντας προτάσεις στο αρχείο του, όπως πχ η Ισλανδία, μοντέλο πολιτικής που πέτυχε πλήρως και έφερε μια πιο Δημοκρατική κοινωνία στη χώρα.

Η εποχή είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Οι Τραπεζίτες έχουν καταλύσει την Δημοκρατία της πατρίδας μου, και αυτό είναι το μεγαλύτερο δεινό που μπορεί να βιώσει μια ολόκληρη γενιά.
Χωρίς Δημοκρατία, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα στα Εθνικά μας θέματα.
Χωρίς Δημοκρατία, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε στους εξωγενείς ή στους εσωτερικούς εχθρούς, που επιζητούν τα κερδίσουν ελληνικά κεκτημένα.
Χωρίς Δημοκρατίας, δεν μπορούμε να υπερασπίζουμε την Ελευθερία μας.

Την Δημοκρατία θέτω ως πρωταρχική μου προτεραιότητα.

15 σχόλια:

  1. Σκεφτόσουν να ψηφίσεις ΚΚΕ αλλά τελικά θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ...
    Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή...

    Και γράφεις: "δεν μπορώ. Αλλά το ζυμώνω."
    Ζύμωνε.... Ρίξε και δυο τσουβάλια αλεύρι, αλλιώς δεν πιάνει η ζύμη...

    Εγώ φίλε είμαι πρώην ΛΑΟΣίτης. Και θα στηρίξω Καμμένο! Η επιλογή μου στους "ανεξάρτητους έλληνες, έγκειται στο ποιος δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες(έστω και με αυτές τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις) να αποτελέσει αντίπαλο δέος στους προδότες που κυβερνούν τώρα, και δύσκολα θα πέσουν. Ίσως τον Καμμένο να τον παρασύρει ή να τον τυφλώσει η "οργή του" (όπως λες), αλλά έχω την ειλικρινή ελπίδα πως οι άνθρωποι αλλάζουν, και πως κι αυτός σε κάποια φάση ξύπνησε. Όσα λέει είναι πολύ σωστά, τα στηρίζει άψογα. Ως επαγγελματία πολιτικό, εγώ προσωπικά δεν τον πάω, αλλά ο πόλεμος και η λάσπη που έχει φάει από το Σύστημα μέχρι στιγμης, με κάνει να πιστεύω πως κάτι έχει να πει...
    Μπορεί να τους τρομάξει!!! Και αυτός είναι ο λόγος που εγώ θα τον στηρίξω!

    Είναι ειλικρινής άνθρωπος. Και παλιότερα μάλιστα,τον θυμάμαι μέσα σε ανύποπτο χρόνο να κράζει Κόκαλη,Λαμπράκη κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο η μανία της ''οργής'' που με τρομάζει στον Καμμένο-αυτή όντως τιθασσεύεται, αν το αποφασίσει κανείς.

    Κάθισα εχθές και έβλεπα τον Καμμένο στη ΝΕΤ, στην εκπομπή της Στάη.

    Όταν ο Καμμένος, δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο απέναντι σε δημοσιογράφους επιπέδου Στάη, πως άραγε θα πάει να σταθεί απέναντι στους Δανειστές μας;

    Όταν ο Καμμένος χρησιμοποιεί επιχειρήματα που κάνουν τους δημοσιογράφους της ΝΕΤ να χαμογελάνε, πως άραγε θα πείσει τους Τραπεζίτες της Ευρώπης;

    Όταν ο Καμμένος φοβάται να χτυπήσει το χέρι στους δημοσιογράφους για τα ψευδή στοιχεία και την καταστροφολογία που παρουσιάζουν, άραγε θα μπορέσει να το κάνει απέναντι στο ΔΝΤ και τους δανειστές μας;

    Οι παραπάνω προβληματισμοί, προέκυψαν μόνο από την χθεσινή του παρουσία στην εκπομπή της ΝΕΤ.

    Εκεί, όπου ως πολιτικός που θέτει εαυτόν του ως εναλλακτική λύση, είχε όλη την άνεση και το χρόνο, να παρουσιάσει την επιλογή του ως την ιδανικότερη.

    Εσύ φίλε μου, την είδες εχθές την εκπομπή; Ή προτίμησες το Μπάρστα-Τσέλσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικά προτίμησα μη-εσκεμμένα το Μπάρτσα-Τσέλσι (δεν γνώριζα ότι ο Καμμένος θα μιλήσει στη ΝΕΤ). Αργότερα με ένα ζάπινγκ, τον πέτυχα (όχι από την αρχή) στη ΝΕΤ να δίνει όντως μια συνέντευξη άθλια με χαμηλό επίπεδο διαλόγου. Σήμερα το πρωί έτυχε να τον δω στο ΣΚΑΙ, στην Τσαπανίδου. Σαφώς βελτιωμένος από χθες, αλλά δεν αρκεί. Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη, ίσως τον κατέλαβε κάποιο άγχος. Ο πόλεμος που δέχεται από το Σύστημα και μάλιστα από όλες τις πάντες (δεξιά και αριστερά) ίσως τον επηρέασε αρνητικά...

    Αλλά είναι σαφώς καλύτερος από τον Τσίπρα. Τουλάχιστον εκείνος δεν πετάει σπόντες περί "ομερτά", και ύστερα το "παίρνει πίσω"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μάλιστα τη συγκεκριμένη στιγμή που συντονίστηκα εγώ στη ΝΕΤ, παρατήρησα ότι δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει ούτε μια πρόταση, διακόπτοντάς τον με συνεχή ειρωνικά σχόλια, πράγμα το οποίο με εντυπωσίασε καθώς τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους τους παρακολουθώ αρκετά συχνά, δεν θυμάμαι να έχουν άλλοτε συμπεριφερθεί έτσι σε καλεσμένους τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό ακριβώς με προβλημάτισε και εμένα.

    Αν δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο μπροστά σε είρωνες δημοσιογράφους,

    πως θα σταθεί απέναντι στους Δανειστές μας, που θα υπερασπίζονται τα κέρδη τους;;

    Ποιός πραγματικός ηγέτης ενός κινήματος ''άρνησης χρέους'' (που θέλει κάκαλα), θα έχανε τα λόγια του, μπροστά σε δημοσιογράφους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι ακριβώς περίμενες από τον Καμμένο να κάνει δηλαδή? Να σηκωθεί να φέρει τούμπα το τραπέζι και να τα κάνει γυαλιά-καρφιά στο στούντιο? Ήδη του έχουν κολλημένη τη ρετσινιά του "ακροδεξιού", μετά θα του την ξανακολλήσουν εις διπλούν και θα έχουν και δίκιο...

    Η λάσπη που τρώει αυτός ο άνθρωπος από όλες τις πάντες του συστήματος, και από δεξιά και από αριστερά, για εμένα προσωπικά είναι και αυτός ένας λόγος (όχι ο πρώτιστος) για να τον στηρίξω. Το ότι έχουν επιστρατευτεί όλα τα έμμισθα παπαγαλάκια του συστήματος για να τον "εκτροχιάσουν", είναι πλέον φανερό. Και με το ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώ όσον αφορά την αντιμνημονιακή του πολιτική. Αλλά και για μένα τα εθνικά θέματα αποτελούν τροχοπέδη.

    Τώρα μάλιστα που στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει και ο Τατσόπουλος (πασίγνωστος για τις "ιστορικές" του θέσεις παλιότερα- ντοκιμαντέρ ΣΚΑΙ 1821), το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε για φτύσιμο. Μόνο και μόνο από αυτό καταλαβαίνεις τι είδους τύπους προσελκύει ως ψηφοφόρους.

    Όταν γράφεις παραπάνω: "Όταν ο Καμμένος χρησιμοποιεί επιχειρήματα που κάνουν τους δημοσιογράφους της ΝΕΤ να χαμογελάνε"

    Εμένα μια χαρά μου φάνηκαν τα επιχειρήματά του (εκτός από ένα). Οι δημοσιογραφίσκοι χαμογελούσαν στρατευμένα, με σκοπό να περάσουν με έντεχνο τρόπο στην κεφάλα του τηλεθεατή, τα επιχειρήματα του Καμμένου ως "γελοία"...

    Είναι σαν το κόλπο που χρησιμοποιούν ορισμένες διαφημίσεις και ονομάζεται "παραπλάνηση του καταναλωτή", με τη συνεργασία διαφημιστών και ψυχολογο-επικοινωνιολόγων...



    Το μοναδικό του επιχείρημα που με προβλημάτισε είναι το εξής: Είπε ότι κινδυνεύουν τα ελληνικά πλοία διότι έχουν πάρει δάνειο, και επειδή θα γίνει επανακεφαλαιοποίηση, θα περάσουν οι τίτλοι στο μηχανισμό στήριξης. Οι έλληνες εφοπλιστές πήραν δάνεια με σκοπό την άρνηση αποπληρωμής τους??? Αυτό μόνο δεν κατάλαβα... Και θα του αποστείλω την απορία μου, μαζί και με κάποιες άλλες, στο προσωπικό του site. Στα υπόλοιπα ήταν πλήρως κατανοητός και ξεκάθαρος (όσο μπορεί να είναι κάποιος, με αυτούς τους δημοσιογράφους απέναντί του)...

    Τέλος πάντων....
    Εγώ πιστεύω ότι ο Καμμένος έχει τη Θέληση, αλλά και την Δύναμη να τα βάλει με τους δανειστές μας.

    Το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα θέλει επίσης, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι έχει τη δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχθές, στην πολιτική συζήτηση της ΝΕΤ, αργά το βράδυ, ακούστηκε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει διάθεση να σχηματιστεί κυβέρνηση Συνεργασίας, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων, όπως (ειπώθηκε από τον δημοσιογράφο και έγνεψε καταφατικά ο ΣΥΡΙΖέος) τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τσίπρας δήλωσε ακριβώς: "αν εμείς ως Αριστερά, καταθέσουμε πρόταση και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου (και αυτός τις δώσει ως ανοχή ή στήριξη) δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε"...
    Και αμέσως λύσσαξαν οι κομματικές ηγεσίες, λύσσαξαν και τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων της διαπλοκής...

    Ο Τσίπρας (κατά κύριο λόγο) και ο Καμμένος ξεβράκωσαν με μία κίνηση Ματ, και τα κόμματα της Αριστεράς, και τα κόμματα της Δεξιάς.

    Τελικά, από "πουθενάδες" και οι δύο, αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί παίκτες.
    Και εγώ ελπίζω σε μετεκλογική τους συνεργασία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο.

    Αν και ο Καμμένος σήμερα στο Mega, φάνηκε πολύ απόλυτος στο ενδεχόμενο συνεργασίας. Στην ουσία ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ, να πάψει να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να συνεργαστεί μαζί του.
    Ενώ ο Τσίπρας, φάνηκε πιο διαλακτικός, χωρίς να ζητάει ''αλλαγή πολιτικής ταυτότητας'' απο τον Καμμένο.

    Προς το παρών, ο νεαρός Αριστερός, συνεχίζει να μου φαίνεται η πιο ασφαλή λύση για μια πολιτική απέναντι στους Τραπεζίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κομματίδιο "Δημιουργία ξανά", πώς σου φαίνεται φίλε? Εγώ το παρακολουθούσα εδώ και λίγο καιρό, μου φαινόταν ότι έχει αρκετά σωστές και ισορροπημένες απόψεις, συμπαθητικές απόψεις για το λαθρομεταναστευτικό επίσης, αλλά σήμερα το πρωί άκουσα λίγο (δεν πρόλαβα ολόκληρη τη συνέντευξη) τον υπεύθυνο του κόμματος να μιλάει στο ΣΚΑΙ, και μου φάνηκε σαν λίγο νεοφιλελεύθερος.

    Ουσιαστικά μου φάνηκε σαν να είπε σε γενικές γραμμές: "Το μνημόνιο το υπογράψαμε και πρέπει να το σεβαστούμε, τα χρήματα τα χρειαζόμαστε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την ''Δημιουργία ξανά'' την έψαξα εδώ και καιρό.
    Σε πολλά συμφωνώ, σε αρκετά διαφωνώ.

    Θα το ψήφιζα σε αυτές τις εκλογές, αν δεν θεωρούσα πως κάθε ψήφος σε κόμμα που ΔΕΝ θα χτυπήσει την πρωτιά, δίνει το δικαίωμα σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να ξανακυβερνήσει.

    Σήμερα, πρώτη φορά στη ζωή μου ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν και διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με το ΣΥΡΙΖΑ στα Εθνικά Θέματα, θεωρώ πως το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που θα μπορέσει να διαχειριστεί την όλη ιστορία του Μνημονίου, με ανθρωπισμό και σύνεση που διέπουν τις υγιείς κοινωνίες.

    Το ΚΚΕ είναι ακραίο. Θα φωνάζει ''έξω από το ΕΥρώ''.
    Ο Καμμένος θα την δει Κολοκοτρώνης και θα σηκώσει λάβαρα επανάστασης.

    Το ΣΥΡΙΖΑ και ο πιτσιρικάς, μου έδωσαν (δυστυχώς μόνο αυτοί) την σιγουριά πως η ψήφος μου δεν θα πάει χαμένη.

    Ευελπιστώ στις επόμενες εκλογές, να μην αναγκαστώ να ψηφίσω κόμμα που θα διαφωνώ σε τέτοιο βαθμό μαζί του στα Εθνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλος κερδισμένος σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, και απ' ότι φαίνεται θα είναι ίσως και νικητής στις επόμενες. Αλλά εμένα δεν με "γεμίζει" πλήρως. Σαν να πάει να "στρίψει" λίγο, από τον δρόμο που ο λαός τον όρισε να διαβεί.

    Σήμερα βλέπω κάπως διαφορετικές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέχασε τις απλές αναλογικές που διατυμπάνιζε ότι θα εφαρμόσει, ξέχασε ότι αντιπροσωπεύει το 16,78% των ψηφοφόρων και άρχισε να στέλνει επιστολές που Άλλα λένε μέσα, και Άλλα υποστηρίζει αυτός...

    Σήμερα μάλιστα, ο Τσίπρας πρότεινε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Αρσένη. Προτείνει ως πρωθυπουργό δηλαδή (έστω υπηρεσιακό) έναν άνθρωπο που το ΣΥΡΙΖΑ (και οι ιδεολόγοι ψηφοφόροι του) μέχρι πριν κάτι χρόνια φώναζαν να παραιτηθεί είτε από οικονομίας είτε από παιδείας, όταν κατέβαιναν σε πορείες.

    Μήπως αυτό είναι ένα τέχνασμα για να "κλείσει" το μάτι στη σύζυγο του κ.Αρσένη (Λούκα Κατσέλη)???
    Δεν μας τα λέει καλά ο Τσιπράκος φίλε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή ρε φίλε τι σε κάνει να πιστεύεις ό,τι ο Σύριζα θα δώσει 1 εκατ ιθαγένειες σε αλλοδαπούς και θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Δεν είναι ξεφτύλα για σένα ως πρώην ΛΑΟΣΙΤΗΣ να ψηφίζεις τέτοιο κόμμα με προδοτικές τάσεις;;; Και μην μου αρχίσεις πάλι τα περί μνημονίου, καλύτερα μνημόνια παρά Λαθρεποίκους στην Ελλάδα!!

    Θέλω να δω τι θα κάνεις αν μετά απο χρόνια σκάσει και στην γειτονιά σου το φαινόμενο της Λαθρομετανάστευσης και κάποια μέρα αυτοί να είναι περισσότεροι και απο τους Έλληνες της γειτονιάς τότε τι θα κάνεις θα βρίζεις τον Σύριζα; Θα λες "καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος 1:

    κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κερδισμένοι και όλοι εμείς που τον ψηφίσαμε αν και διαφωνούσαμε μαζί του σε πολύ σημαντικά θέματα.

    Διότι ο πιτσιρίκος φάνηκε πως τίμησε τη ψήφο μας.

    Αν και του την έπεσε όλο το εγχώριο και ξένο Σύστημα, δεν μάσησε.

    Δεν γουστάρω να ξαναδώ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο τιμόνι της χώρας, με όποιο κόστος και αν αυτό συνεπάγεται.

    Και ο Τσίπρας αυτό, το τίμησε.

    Μάλιστα, βλέπω να αποκτάει μια πιο μετριοπαθή στάση στα Εθνικά, διότι κατάλαβε πως τον ψήφισαν και άνθρωποι που δεν συμφωνούν μαζί του σε αυτά τα θέματα, οπότε κατανοεί πως πρέπει και αυτός να δείξει μια πιο σοβαρή στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος 2:

    Ξεφτίλα θα θεωρούσα να έδινα τη ψήφο μου σε κάποιο κόμμα, που θα βοηθούσε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να ξαναπιάσουν το τιμόνι της χώρας. Αυτό θα ήταν ξεφτίλα για έναν Πατριώτη.

    Το γεγονός πως ψήφισα ένα κόμμα, με το οποίο διαφωνώ 100% στα Εθνικά, δηλώνει και το σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η Πατρίδα μου.

    Το δίλλημα δεν είναι ''Ευρώ ή δραχμή''.

    Το δίλλημα είναι ''Βγάζουμε εμείς το φίδι από την τρύπα, ή περιμένουμε να το βγάλουν οι επόμενοι''.

    Διάβασε το άρθρο Μαΐου ''Κρίση και Μαθήματα Ιστορίας''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή